Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 2 от 6.I

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И СЪДИЛИЩА

 

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

ЗАПОВЕД

№ РД-05-612 от 20 декември 2022 г.

№ З-ЦУ-2432 от 20 декември 2022 г.

На основание чл. 10, ал. 1, т. 4, 7 и 18 от Закона за Националната агенция за приходите и чл. 9, т. 1, чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от Закона за статистиката (ЗСт), чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), чл. 51, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), чл. 27, т. 2 от Закона за счетоводството (ЗСч), както и с оглед оптимизиране на процеса на подаване на годишни отчети за дейността пред Националния статистически институт (НСИ) и Националната агенция за приходите (НАП), с настоящата съвместна заповед определяме реда, начина и сроковете за подаване на годишния отчет за дейността (ГОД) и консолидирания годишен отчет за дейността (КГОД) на задължените лица (респондентите) съгласно посочените по-горе разпоредби и утвърждаваме образци на съответните формуляри, както следва:

І. Групи задължени лица, съдържание и форма на ГОД и КГОД, разпространение на формулярите:

А. Дефинират се следните групи юридически и физически лица (респонденти), които през 2023 г. следва да подадат ГОД или КГОД за тези, които подлежат на консолидиране:

1. нефинансови предприятия, несъставящи баланс – физически лица, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително едноличните търговци (ЕТ), както и физическите лица в случаите по чл. 29а от ЗДДФЛ;

2. нефинансови предприятия, съставящи баланс;

3. предприятия в ликвидация или в несъстоятелност;

4. предприятия с нестопанска цел – сдружения и фондации, включително политически партии, църкви, читалища и др.;

5. застрахователи;

6. инвестиционни предприятия – инвестиционни посредници, инвестиционни дружества, управляващи дружества, договорни фондове и дружества със специална инвестиционна цел;

7. пенсионноосигурителни дружества;

8. пенсионни фондове;

9. бюджетни предприятия;

10. банки.

Б. Съдържание и форма на ГОД и КГОД:

Съдържанието и формата на ГОД за 2022 г., който следва да подават отделните групи данъчно задължени лица (респонденти) съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от ЗКПО, чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от ЗСт, са:

1. за нефинансовите предприятия, несъставящи баланс – съгласно приложение № 1;

2. за нефинансовите предприятия, съставящи баланс – съгласно приложение № 2;

3. за предприятията в ликвидация или в несъстоятелност – съгласно приложение № 3;

4. за предприятията с нестопанска цел – съгласно приложение № 4;

5. за застрахователите – съгласно приложение № 5;

6. за инвестиционните предприятия – съгласно приложение № 6;

7. за пенсионноосигурителни дружества – съгласно приложение № 7;

8. за пенсионните фондове:

8.1. за фондове за допълнително пенсионно осигуряване – съгласно приложение № 8.1;

8.2. за фондове за извършване на плащания – съгласно приложение № 8.2;

9. за бюджетните предприятия – статистически справки съгласно приложение № 9;

10. за банките – годишен финансов отчет съгласно ЗСч и Международните счетоводни стандарти (МСС) и статистически справки съгласно приложение № 9;

11. за лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 4, които са осъществявали дейност, но приходите и разходите от дейността са под 500 лв. – декларация съгласно приложение № 11.

Съдържанието и формата на КГОД за 2022 г., който следва да подават отделните групи респонденти съгласно чл. 27, т. 2 от ЗСч и във връзка със задължения на НСИ по изпълнение на регламенти на Европейския съюз, са:

12. за нефинансовите предприятия, съставящи баланс – КГОД съгласно приложение № 12;

13. за застрахователите – КГОД съгласно приложение № 13;

14. за инвестиционните предприятия – КГОД съгласно приложение № 14;

15. за пенсионноосигурителни дружества – КГОД съгласно приложение № 15.

В. Предприятия, които нямат задължение за подаване на ГОД:

1. Предприятия, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч и нямат задължение за подаване на ГОД, могат да подадат в НСИ декларация (приложение № 11), с която да декларират икономическа неактивност за 2022 г.

2. В случаите на прекратяване с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност през 2023 г. за лицата не е налице задължение за подаване на ГОД. Те могат да подадат в НСИ ГОД за предприятия в ликвидация или в несъстоятелност за 2023 г. (приложение № 10).

Г. При подаването на годишния отчет за дейността лицата, включително на бюджетна издръжка, притежаващи клонове, поделения, дейности, звена и мероприятия, задължително подават в НСИ отделни статистически справки за своите поделения, клонове, дейности, звена и мероприятия, включително и на територията на друга община съгласно указанията към всеки формуляр.

Д. Разпространение на формулярите:

1. Формулярите на ГОД и КГОД на лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 8 и статистическите справки за лицата по т. 9 до т. 10 са достъпни чрез официалните интернет страници на НСИ и НАП: www.nsi.bg и www.nap.bg.

2. Комплекти от формулярите на ГОД на хартиен носител за нефинансовите предприятията, съставящи баланс, и за предприятията с нестопанска цел ще се предлагат срещу заплащане в териториалните структури на НСИ.

3. Формулярът на ГОД на нефинансовите предприятия, несъставящи баланс, на хартиен носител ще се разпространява безплатно в съответните териториални структури на НАП и НСИ.

ІІ. Срокове, условия и ред за подаване на ГОД и КГОД:

А. Общи разпоредби:

1. Съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от ЗКПО и чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ юридическите и физическите лица заедно с годишната данъчна декларация подават и ГОД в срок от 1 март до 30 юни 2023 г.

Предприятията, които консолидират съгласно глава трета, раздел IV от ЗСч, подават КГОД в срок до 2.10.2023 г.

2. Годишният отчет за дейността на лицата по раздел I, подраздел А, може да бъде подаден по един от следните начини:

2.1. По електронен път в реално време (on-line) чрез използване на квалифициран електронен подпис (КЕП) в Информационна система (ИС) „Бизнес статистика“ на следния интернет адрес – https://isbs.nsi.bg.

Годишният отчет за дейността с КЕП може да бъде подаден от всички групи задължени лица по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 10.

Годишният отчет за дейността се подава задължително с КЕП от задължените лица по раздел I, подраздел А, точки от 2 до 10, когато те са данъчно задължени лица по ЗКПО.

Подаването на ГОД с КЕП следва да е приключило преди подаване по електронен път или на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен“. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалният идентификатор (входящ номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика“. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.

2.2. По електронен път в реално време (on-line) чрез използване на персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, в ИС „Бизнес статистика“ на следния интернет адрес – https://isbs.nsi.bg.

Годишният отчет за дейността с ПИК може да бъде подаден единствено от лицата по раздел I, подраздел А, т. 1.

Подаването на ГОД с ПИК следва да е приключило преди подаване по електронен път или на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен“. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалният идентификатор (входящ номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика“. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.

2.3. На хартиен носител за лицата по чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ, които към момента на подаване на ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ са с прекратена регистрация или нямат регистрация като едноличен търговец.

Хартиени формуляри на ГОД се подават единствено с годишната данъчна декларация на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) в съответните териториални структури на НАП, по пощата с известие за доставка (обратна разписка).

Приетата на хартиен носител годишна данъчна декларация получава уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер и на ГОД.

Б. Специфични разпоредби, прилагани за различните групи лица:

1. За банките:

Лицата по раздел І, подраздел А, т. 10, подават частта от ГОД, представляващ статистически справки съгласно приложение № 9 по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 от настоящата заповед.

Годишният финансов отчет, изготвен съгласно ЗСч и МСС, се подава заедно с годишната данъчна декларация.

2. За лицата, които подлежат на консолидиране съгласно глава трета, раздел IV от ЗСч:

Лицата по раздел І, подраздел А, т. 2, 5, 6 и 7, които подлежат на консолидиране, подават КГОД съгласно съответното приложение (от № 12 до № 15) по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 от настоящата заповед. Подаването на КГОД е възможно само след наличие на ГОД със статус „Успешно обработен“ в ИС „Бизнес статистика“.

3. За лицата, които нямат задължение за подаване на годишна данъчна декларация за 2022 г., но са длъжни да представят ГОД за 2022 г. съгласно чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от ЗСт, подават ГОД единствено в информационната система на НСИ или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

4. Лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 4, които са осъществявали дейност, но приходите и разходите за дейността са под 500 лв., подават декларация съгласно приложение № 11 в информационната система на НСИ или заедно с годишната данъчна декларация на хартиен носител (по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.3 от настоящата заповед) в съответните териториални структури на НАП, по пощата с известие за доставка (обратна разписка). Приетата на хартиен носител годишна данъчна декларация получава уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер и на декларацията (приложение № 11).

5. Лицата, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч, могат да декларират това обстоятелство еднократно за първия отчетен период, в който не са осъществявали дейност, с декларация (приложение № 11) в информационната система на НСИ, по имейл или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

6. В случаите на прекратяване с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност през 2023 г. лицата могат да подадат ГОД (приложение № 10) в информационната система на НСИ или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

В. Допълнителни разпоредби:

1. След изтичане на законоустановените срокове за подаване на годишни данъчни декларации по ЗКПО/ЗДДФЛ и на ГОД за 2022 г. лицата по раздел I, подраздел А имат възможност еднократно в срок до 2.10.2023 г. да подадат нова ГДД по чл. 92 от ЗКПО/чл. 50 от ЗДДФЛ на основание чл. 75, ал. 3 от ЗКПО/чл. 53, ал. 2 от ЗДДФЛ и да коригират подадените данни в ГОД по един от следните начини:

1.1. По електронен път чрез подаване на коригиращ ГОД в ИС „Бизнес статистика“ по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 и 2.2 от настоящата заповед, преди подаване по електронен път на коригираща ГДД.

1.2. На хартиен носител чрез подаване на коригираща ГДД и коригиращ ГОД по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.3 от настоящата заповед.

2. В случаите, когато не се налага подаване на нова ГДД по реда на чл. 75, ал. 3 от ЗКПО/чл. 53, ал. 2 от ЗДДФЛ, а се коригират само подадените данни в ГОД, се подава еднократно в срок до 2.10.2023 г. коригиращ ГОД за 2022 г. по електронен път в ИС „Бизнес статистика“, по имейл или на хартиен носител, със заявление за корекции в ЦУ на НСИ.

3. Корекции на данните по т. 1 и 2 (еднократно в срок до 2.10.2023 г.) могат да се правят във вече подадени в законоустановения срок (до 30.06.2023 г. за задължените лица по ЗКПО и за задължените лица по ЗДДФЛ) счетоводни отчети и статистически справки към ГОД. Нови статистически справки могат да се подават само в случай, че произтичат от корекции в някой от подадените счетоводни отчети към ГОД.

Заповедта влиза в сила от 1.01.2023 г. и е със срок на действие до 31.12.2023 г.

Заповедта се обнародва в „Държавен вестник“ в съответствие с чл. 20, ал. 5 от ЗСт.

Заповедта се публикува на официалните интернет страници на НАП и НСИ.

Контрола по изпълнение на заповедта възлагаме на ресорния заместник изпълнителен директор на НАП, както и на ресорния заместник-председател на НСИ и главния секретар на НСИ.

Приложения:

1. Приложение № 1 – ГОД за нефинансовите предприятия, несъставящи баланс;

2. Приложение № 2 – ГОД за нефинансови предприятия, съставящи баланс;

3. Приложение № 3 – ГОД за предприятия в ликвидация или в несъстоятелност за 2022 г.;

4. Приложение № 4 – ГОД за предприятията с нестопанска цел;

5. Приложение № 5 – ГОД за застрахователи;

6. Приложение № 6 – ГОД за инвестиционните предприятия;

7. Приложение № 7 – ГОД за пенсионноосигурителни дружества;

8. Приложение № 8.1 – ГОД за фондовете за допълнително пенсионно осигуряване, и Приложение № 8.2 – ГОД за фондовете за извършване на плащания;

9. Приложение № 9 – Статистически справки за бюджетните предприятия и банките;

10. Приложение № 10 – ГОД за предприятия в ликвидация или в несъстоятелност за 2023 г.;

11. Приложение № 11 – Декларация за предприятия с приходи и разходи под 500 лв. и за предприятия без дейност;

12. Приложение № 12 – КГОД на нефинансовите предприятия;

13. Приложение № 13 – КГОД на застрахователите;

14. Приложение № 14 – КГОД на специализираните инвестиционни предприятия;

15. Приложение № 15 – КГОД на пенсионноосигурителните дружества.

Председател на НСИ: Ат. Атанасов

Изпълнителен директор на НАП: Б. Михайлов

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

(Продължава в брой 3)

24

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-18-235 от 5 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Ошане, община Белоградчик, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 1.04.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8372

 

ЗАПОВЕД № РД-18-236 от 5 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Праужда, община Белоградчик, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 16.03.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8373

 

ЗАПОВЕД № РД-18-237 от 6 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Коста Перчево, община Кула, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 1.04.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8374

 

ЗАПОВЕД № РД-18-238 от 6 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Чичил, община Кула, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 3.02.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8375

 

ЗАПОВЕД № РД-18-239 от 6 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Горни Лом, община Чупрене, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 3.02.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8376

 

ЗАПОВЕД № РД-18-240 от 6 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Долни Лом, община Чупрене, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 1.04.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8377

 

ЗАПОВЕД № РД-18-241 от 9 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Тополовец, община Кула, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 1.04.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8378

ЗАПОВЕД № РД-18-242 от 9 декември 2022 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Цар-Петрово, община Кула, област Видин.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 1.04.2022 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8379

 

ЗАПОВЕД № КД-14-38 от 9 декември 2022 г.

На основание чл. 53б, ал. 5, т. 2 ЗКИР и във връзка със заявления вх. № 01-520081-7.09.2022 г., 01-516040-5.09.2022 г., 01-516173-5.09.2022 г., 01-515861-5.09.2022 г. и 01-74460-10.02.2022 г. от X.X.X. и приложените към тях документи и материали, определени по чл. 58 и 75 от Наредба № РД-02-20-5 от 15.12.2016 г. на МРРБ за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, и за отстраняване на явна фактическа грешка одобрявам изменението в кадастралната карта и кадастралните регистри (КККР) на:

I. С. Страхилово, EKATTE 69732, община Полски Тръмбеш, одобрени със Заповед № РД-18-49 от 9.01.2018 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Промяна в границите на съществуващи обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 69732.150.234: за извор на прясна вода, собственост на МЗХ – ХМС, площ преди промяната: 8770 кв. м, площ след промяната: 24 177 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 69732.150.243: пасище, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 123 122 кв. м, площ след промяната: 107 716 кв. м.

II. С. Стефан Стамболово, EKATTE 17467, община Полски Тръмбеш, одобрени със Заповед № РД-18-24 от 17.01.2019 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Нанасяне на нови обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 17467.108.1: площ: 334 кв. м, за стопански двор, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 17467.108.2: площ: 1409 кв. м, нива, няма данни за собственост.

2. Промяна в границите на съществуващи обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 17467.51.2: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 36 556 кв. м, площ след промяната: 35 333 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 17467.51.3: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 8194 кв. м, площ след промяната: 6906 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 17467.51.6: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5050 кв. м, площ след промяната: 3991 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 17467.51.8: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5050 кв. м, площ след промяната: 4039 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 17467.51.9: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5050 кв. м, площ след промяната: 4156 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 17467.51.17: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5049 кв. м, площ след промяната: 3793 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 17467.51.22: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 2353 кв. м, площ след промяната: 2252 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 17467.108.499: за местен път, собственост на X.X.X. – пътна мрежа, площ преди промяната: 7640 кв. м, площ след промяната: 12 730 кв. м.

III. С. Полски Сеновец, EKATTE 57340, община Полски Тръмбеш, одобрени със Заповед № РД-18-600 от 27.08.2019 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Нанасяне на нови обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 57340.91.28: площ: 657 кв. м, за водностопанско, хидромелиоративно съоръжение, собственост на X.X.X. – ХМС;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.29: площ: 8491 кв. м, за водностопанско, хидромелиоративно съоръжение, собственост на X.X.X. – ХМС;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.30: площ: 8296 кв. м, пасище, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.31: площ: 4864 кв. м, пасище, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.32: площ: 50 351 кв. м, язовир, собственост на X.X.X. – ХМС;

поземлен имот с идентификатор 57340.89.355: площ: 65 436 кв. м, за местен път, собственост на X.X.X. – пътна мрежа;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.9: площ: 5792 кв. м, гори и храсти в земеделска земя, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.10: площ: 2694 кв. м, гори и храсти в земеделска земя, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.11: площ: 13 033 кв. м, за местен път, собственост на X.X.X. – пътна мрежа;

поземлен имот с идентификатор 57340.6.6: площ: 1831 кв. м, гори и храсти в земеделска земя, собственост на X.X.X..

2. Промяна в границите на съществуващи обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 57340.83.20: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 20 202 кв. м, площ след промяната: 18 554 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.83.249: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 2445 кв. м, площ след промяната: 2466 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.86.260: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 10 649 кв. м, площ след промяната: 10 509 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.22: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 1057 кв. м, площ след промяната: 1046 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.249: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3213 кв. м, площ след промяната: 2887 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.77.262: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3778 кв. м, площ след промяната: 3744 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.86.260: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 10 649 кв. м, площ след промяната: 10 625 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.87.12: пасище, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 1335 кв. м, площ след промяната: 1120 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.88.5: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 17 643 кв. м, площ след промяната: 16 358 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.88.9: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 9990 кв. м, площ след промяната: 8978 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.88.15: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 14 088 кв. м, площ след промяната: 12 357 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.88.20: нива, собственост на X.X.X. и X.X.X., площ преди промяната: 12 999 кв. м, площ след промяната: 11 352 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.88.21: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 1266 кв. м, площ след промяната: 1236 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.88.32: за друг вид производствен, складов обект, собственост на Държавен поземлен фонд, площ преди промяната: 1271 кв. м, площ след промяната: 1143 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.88.261: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 2104 кв. м, площ след промяната: 2076 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.20: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 10 001 кв. м, площ след промяната: 9962 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.21: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 8701 кв. м, площ след промяната: 8363 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.22: нива, собственост на „Стар транс“ – ЕООД, площ преди промяната: 19 996 кв. м, площ след промяната: 19 598 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.23: нива, собственост на X.X.X. и X.X.X., площ преди промяната: 9996 кв. м, площ след промяната: 9784 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.24: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 13 002 кв. м, площ след промяната: 12 705 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.25: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 15 997 кв. м, площ след промяната: 15 923 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.26: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 13 098 кв. м, площ след промяната: 12 928 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.28: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 24 997 кв. м, площ след промяната: 24 419 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.30: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 19 848 кв. м, площ след промяната: 19 585 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.32: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5030 кв. м, площ след промяната: 251 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.33: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 9998 кв. м, площ след промяната: 9891 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.34: нива, собственост на „Арком – Норд“ – ЕООД, площ преди промяната: 3799 кв. м, площ след промяната: 3726 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.35: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 6200 кв. м, площ след промяната: 6052 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.36: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3100 кв. м, площ след промяната: 3012 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.37: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3100 кв. м, площ след промяната: 3001 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.38: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5002 кв. м, площ след промяната: 4963 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.40: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 13 499 кв. м, площ след промяната: 13 343 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.41: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 13 499 кв. м, площ след промяната: 13 133 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.94.42: нива, собственост на X.X.X. и X.X.X., площ преди промяната: 18 955 кв. м, площ след промяната: 18 829 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.122.42: за стопански двор, собственост на Държавен поземлен фонд – МЗХГ, площ преди промяната: 5872 кв. м, площ след промяната: 5702 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.122.45: за стопански двор, собственост на Държавен поземлен фонд – МЗХГ, площ преди промяната: 499 кв. м, площ след промяната: 494 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.122.48: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 516 кв. м, площ след промяната: 502 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.122.235: пасище, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 31 928 кв. м, площ след промяната: 31 222 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.4.68: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 11 235 кв. м, площ след промяната: 11 201 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.4.137: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 2586 кв. м, площ след промяната: 2454 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.1: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 24 202 кв. м, площ след промяната: 22 995 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.2: нива, собственост на X.X.X. и X.X.X., площ преди промяната: 32 657 кв. м, площ след промяната: 31 843 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.5: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 10 103 кв. м, площ след промяната: 10 014 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.7: нива, собственост на Държавен поземлен фонд, площ преди промяната: 75 995 кв. м, площ след промяната: 75 371 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.39: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 362 кв. м, площ след промяната: 310 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.6.1: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 15 204 кв. м, площ след промяната: 14 422 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.6.2: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 4999 кв. м, площ след промяната: 4873 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.6.3: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 4999 кв. м, площ след промяната: 4774 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.6.4: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3998 кв. м, площ след промяната: 3538 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 57340.6.5: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5865 кв. м, площ след промяната: 5703 кв. м.

3. Заличени обекти от КККР:

поземлен имот с идентификатор 57340.91.21: площ: 15 261 кв. м, пасище, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.25: площ: 41 721 кв. м, за друг вид водно течение, водна площ, съоръжение, собственост на X.X.X. – ХМС;

поземлен имот с идентификатор 57340.91.27: площ: 13 574 кв. м, язовир, собственост на X.X.X. – ХМС;

поземлен имот с идентификатор 57340.89.354: площ: 49 382 кв. м, за местен път, собственост на X.X.X. – пътна мрежа;

поземлен имот с идентификатор 57340.122.46: площ: 678 кв. м, за стопански двор, собственост на Държавен поземлен фонд – МЗХГ;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.70: площ: 7596 кв. м, гори и храсти в земеделска земя, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 57340.5.353: площ: 11 048 кв. м, за местен път, собственост на X.X.X. – пътна мрежа.

IV. С. Раданово, EKATTE 61279, община Полски Тръмбеш, одобрени със Заповед № РД-18-11 от 31.05.2014 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Нанасяне на нови обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 61279.75.26: площ: 3647 кв. м, нива, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 61279.75.27: площ: 5982 кв. м, нива, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 61279.75.28: площ: 299 кв. м, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 61279.75.29: площ: 1204 кв. м, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 61279.75.30: площ: 2470 кв. м, за местен път, собственост на X.X.X. – пътна мрежа.

2. Промяна в границите на съществуващи обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 61279.75.18: нива, собственост на „Агрофактор“ – ЕООД, площ преди промяната: 10 992 кв. м, площ след промяната: 10 745 кв. м.

3. Заличени обекти от КККР:

поземлен имот с идентификатор 61279.75.17: площ: 11 796 кв. м, нива, собственост на X.X.X.;

поземлен имот с идентификатор 61279.75.46: площ: 1559 кв. м, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на X.X.X..

Заповедта да се съобщи по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР на заинтересованите лица.

Съгласно чл. 53б, ал. 8 ЗКИР заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред административния съд по местонахождение на имота.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

8380

 

ОБЩИНА БЕЛЕНЕ

РЕШЕНИЕ № 87 от 8 декември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – Белене, реши:

1. Одобрява общ устройствен план (ОУП) на община Белене (без землището на гр. Белене).

2. Възлага на кмета на общината да извърши необходимите правни и фактически действия съгласно ЗУТ, свързани с изпълнение на настоящото решение.

Председател: Б. Павловска

27

 

ОБЩИНА „МАРИЦА“ – ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

РЕШЕНИЕ № 567 от 22 ноември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 136, ал. 1 и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет „Марица“ одобрява проекта за изменение на ОУП на община „Марица“, неразделна част от настоящата докладна, касаещо разширение на структурна единица 121 – Жм (жилищна устройствена структурна единица/зона), включващо поземлени имоти с идентификатори № 03839.39.6, № 03839.39.7, № 03839.39.8 и № 03839.39.9 – частни имоти по кадастралната карта на с. Бенковски, община „Марица“, област Пловдив, съгласно приложения проект.

Председател: Г. Трендафилова

4

РЕШЕНИЕ № 579 от 22 ноември 2022 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 134, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 136, ал. 1 и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет „Марица“ одобрява проекта за изменение на ОУП на община „Марица“, неразделна част от настоящата докладна, касаещо разширение на структурна единица 239 – Смф (смесена многофункционална устройствена структурна единица/зона), включващо поземлени имоти с идентификатори 73242.225.53 – частен имот, и част от 73242.225.893 – общински имот, по кадастралната карта на с. Труд, местност Кошовете, община „Марица“, област Пловдив, съгласно приложения проект.

Председател: Г. Трендафилова

5

901. – Институтът по роботика към БАН – София, обявява два конкурса за главен асистент в област на висше образование 5. Технически науки, професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика – единият конкурс е за нуждите на Лаборатория „Безпилотни роботизирани системи“, а другият – за нуждите на секция „Медицинска роботика“ (Информационни технологии за защита на биосигнали и данни в медицинската роботика). Конкурсите са със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в канцеларията на института, каб. 406, София, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 2, тел. 02 870 33 61.

32

1. – Институтът по овощарство – Пловдив, към Селскостопанската академия – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност доцент – един, в професионално направление 6.1. Растениевъдство, научна специалност „Селекция и семепроизводство на културните растения“, за нуждите на отдел „Селекция, генетични ресурси и биотехнологии“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи за участие се подават в ЦУ на ССА, София, ул. Суходолска № 30, тел. 02/812 7560.

31

57. – Агенцията по геодезия, картография и кадастър на основание чл. 51, ал. 4 ЗКИР съобщава, че започва производство по изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри за отстраняване на явна фактическа грешка въз основа на проекти, изработени от правоспособно лице по ЗКИР. Изменението засяга поземлени имоти с идентификатори: за гр. Долна Митрополия, община Долна Митрополия – 22215.57.271, 22215.57.448, 22215.58.1, 22215.66.3, 22215.66.5, 22215.66.296, 22215.66.354, 22215.81.3, 22215.81.9, 22215.81.338, 22215.81.348, 22215.81.353, 22215.85.3, 22215.97.376, 22215.99.24, 22215.100.3, 22215.100.4, 22215.100.5, 22215.100.10, 22215.100.387, 22215.108.4, 22215.108.412, 22215.108.414, 22215.108.415, 22215.108.417, 22215.108.419, 22215.108.420, 22215.108.423, 22215.108.425, 22215.108.426, 22215.109.2; за гр. Тръстеник, община Долна Митрополия – 73359.341.345, 73359.342.345, 73359.344.345, 73359.344.344, 73359.345.2, 73359.344.1, 73359.205.378, 73359.209.8, 73359.209.9, 73359.209.10, 73359.221.380, 73359.215.380, 73359.211.380, 73359.231.378, 73359.41.36, 73359.103.428, 73359.313.46, 73359.313.47, 73359.313.51, 73359.313.236, 73359.404.249, 73359.404.568, 73359.400.545, 73359.400.488, 73359.400.487, 73359.85.149, 73359.85.163, 73359.84.398, 73359.356.118, 73359.85.147, 73359.209.15, 73359.404.561, 73359.209.13, 73359.209.14, 73359.338.1, 73359.339.1, 73359.339.5, 73359.340.2, 73359.340.3, 73359.341.4, 73359.341.5, 73359.341.7, 73359.342.4, 73359.342.10, 73359.344.5, 73359.215.2, 73359.215.3, 73359.215.5, 73359.221.2, 73359.232.6, 73359.232.7, 73359.231.5, 73359.232.2, 73359.232.3, 73359.404.558, 73359.355.1, 73359.331.7, 73359.331.8, 73359.331.10, 73359.331.11, 73359.332.6, 73359.333.2, 73359.333.3, 73359.333.4, 73359.404.567; за с. Биволаре, община Долна Митрополия – 03993.101.175, 03993.101.270, 03993.125.337, 03993.126.160, 03993.129.19, 03993.129.212, 03993.129.220, 03993.129.456, 03993.129.457, 03993.142.293, 03993.142.295, 03993.143.270, 03993.148.11, 03993.148.14, 03993.148.202, 03993.148.203, 03993.148.224, 03993.148.371, 03993.148.462, 03993.203.176, 03993.204.102, 03993.204.265, 03993.204.294, 03993.204.384, 03993.129.458, 03993.103.278, 03993.103.346, 03993.104.305, 03993.104.341, 03993.104.342, 03993.104.343, 03993.104.347, 03993.104.348, 03993.107.31; за с. Божурица, община Долна Митрополия – 05013.136.86, 05013.135.452, 05013.48.179, 05013.48.99, 05013.48.174, 05013.48.175, 05013.48.173, 05013.55.123, 05013.111.2, 05013.121.193, 05013.121.189, 05013.121.191, 05013.139.357, 05013.139.303, 05013.112.358, 05013.112.360, 05013.186.184, 05013.190.183, 05013.190.182, 05013.190.180, 05013.41.550, 05013.190.186, 05013.137.523; за с. Горна Митрополия, община Долна Митрополия – 16345.114.20, 16345.115.1, 16345.117.1, 16345.114.14; за с. Победа, община Долна Митрополия – 56865.139.57, 56865.139.139, 56865.139.140, 56865.139.144, 56865.139.146, 56865.139.222, 56865.139.223, 56865.139.224, 56865.139.221; за с. Подем, община Долна Митрополия – 57025.22.30, 57025.22.24, 57025.22.67, 57025.26.20, 57025.26.21, 57025.26.227, 57025.68.42, 57025.68.44, 57025.68.47, 57025.68.163, 57025.222.40, 57025.222.41, 57025.26.22, 57025.46.30, 57025.46.41, 57025.46.42, 57025.122.100. Проектите за изменение се намират в Службата по геодезия, картография и кадастър – Плевен. В 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проектите и да изразят писмено становище с представяне на доказателства.

8368

58. – Службата по геодезия, картография и кадастър – Плевен, на основание чл. 46, ал. 1 и 2 ЗКИР съобщава, че са приети кадастралната карта и кадастралните регистри на недвижимите имоти за урбанизираните територии в землищата на гр. Долна Митрополия, гр. Тръстеник, с. Биволаре, с. Божурица, с. Горна Митрополия, с. Победа и с. Подем, община Долна Митрополия, които са в службата по геодезия, картография и кадастър. В 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по тях пред Службата по геодезия, картография и кадастър – Плевен.

8369

50. – Община Балчик на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ обявява на заинтересованите граждани и юридически лица, че с Решение № 659, протокол № 38 от заседание на Общинския съвет – Балчик, проведено на 29.11.2022 г., е одобрен ПУП – план за регулация на обект от първостепенно значение: Поетапно изпълнение на укрепване на свлачища на ул. 2-ра, ул. 3-та и ул. 4-та, вилна зона Фиш-фиш, община Балчик, на УПИ XXI, кв. 10 по ПУП на в.з. Фиш-фиш, гр. Балчик.

Площта на новообразувания имот е 3789 кв. м съгласно площообразуване.

Имот №

Трайно предназначение

НТП на имота

Местност

Площ на имота в дка

Площ за отчуждаване в дка

Обща площ в дка

Вид собственост

505.34

Hаселени места

Територии, заети от населени места

в.з. Фиш-фиш

0.0515

0.052

0.052

Общинска частна

505.35

Hаселени места

Улици

в.з. Фиш-фиш

0.9664

0.045

0.045

Общинска публична

505.36

Hаселени места

Индивидуално застрояване

в.з. Фиш-фиш

0.36397

0.364

0.364

Общинска частна

505.37

Hаселени места

Индивидуално застрояване

в.з. Фиш-фиш

0.30053

0.3

0.3

Общинска частна

505.183

Hаселени места

Улици

в.з. Фиш-фиш

1.04964

0.083

0.083

Общинска публична

505.200

Hаселени места

Индивидуално застрояване

в.з. Фиш-фиш

0.45612

0.058

0.058

Частна

505.201

Hаселени места

Индивидуално застрояване

в.з. Фиш-фиш

0.39994

0.4

0.4

Частна

505.202

Hаселени места

Индивидуално застрояване

в.з. Фиш-фиш

0.37006

0.366

0.366

Частна

505.205

Hаселени места

Улици

в.з. Фиш-фиш

1.22966

0.279

0.279

Общинска публична

505.206

Hаселени места

Индивидуално застрояване

в.з. Фиш-фиш

0.65922

0.659

0.659

Частна

505.209

Hаселени места

Индивидуално застрояване

в.з. Фиш-фиш

0.53834

0.538

0.538

Частна

505.430

Hаселени места

Индивидуално застрояване

0.50691

0.507

0.507

Общинска частна

505.431

Hаселени места

Територии, заети от населени места

в.з. Фиш-фиш

0.13816

0.138

0.138

Общинска частна

Общо:

7.03045

3.789

3.789

Справка и допълнителна информация може да получите в стая № 004 в сградата на Община Балчик.

На основание чл. 215 ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Балчик пред Административния съд – Добрич.

8388

4. – Община Благоевград на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 480 от протокол № 18 от 25.11.2022 г. на Общинския съвет – Благоевград, е одобрен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на нов водопровод от съществуващ водопровод РЕ DN 160 в регулацията на с. Рилци, община Благоевград (ул. Рила), за захранване на поземлен имот с идентификатор 62699.22.6 в местността Рефетица по кадастралната карта на с. Рилци, община Благоевград, с трасе и сервитут, засягащи и ограничаващи ползването на имоти с идентификатори 62699.22.206 (полски път – общинска собственост), 62699.22.211 (полски път – общинска собственост), 62699.23.206 (полски път – общинска собственост), 62699.23.197 (полски път – общинска собственост) и 62699.23.316 (водни течения, водни площи – общинска собственост) по кадастралната карта на с. Рилци, община Благоевград. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Благоевград, пред Административния съд – Благоевград.

2

8. – Община Благоевград на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 479 от протокол № 18 от 25.11.2022 г. на Общинския съвет – Благоевград, е одобрен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на нови подземни кабели 20 kV – изместване на въздушна електропроводна линия 20 kV от имот с идентификатор 24367.76.225 до трафопост в имот с идентификатор 24367.76.467, местност Баларбаши, землище с. Дъбрава, община Благоевград, засягащо и ограничаващо ползването на имоти с идентификатори 24367.76.467 (за селскостопански, горски, ведомствен път – общинска собственост), 24367.75.476 (за друг вид водно течение, водна площ, съоръжения – общинска собственост) и 24367.76.225 (нива – частна собственост) по кадастралната карта на с. Дъбрава, община Благоевград. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Благоевград, пред Административния съд – Благоевград.

3

19. – Община Благоевград на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ обявява, че с Решение № 481 по протокол № 18 от 25.11.2022 г. на Общинския съвет – Благоевград, е одобрен подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на кабел НН от бъдещ трафопост в имот с идентификатор 04279.628.17 за захранване на поземлени имоти с идентификатори 04279.116.86, 04279.116.87, 04279.116.88, 04279.116.89, 04279.116.92, 04279.116.41, 04279.116.96, 04279.116.34, 04279.116.33 (нови идентификатори 04279.116.116, 04279.116.117, 04279.116.118, 04279.116.119, 04279.116.120, 04279.116.121, 04279.116.122 и 04279.116.123), 04279.118.88, 04279.118.89, 04279.118.90, 04279.118.91, 04279.118.92, 04279.118.93, 04279.118.79, 04279.118.80, 04279.118.34 и 04279.118.17, засягащо и ограничаващо ползването на имоти с идентификатори 04279.116.107 (полски път – общинска собственост) и 04279.118.110 (полски път – общинска собственост) в местността Пенков чифлик-Ш.39 по к.к. на Благоевград. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Благоевград, пред Административния съд – Благоевград.

8387

20. – Община Благоевград на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ обявява, че с Решение № 478 по протокол № 18 от 25.11.2022 г. на Общинския съвет – Благоевград, е одобрен подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на уличен водопровод 110 и канал 350 за захранване на поземлени имоти с идентификатори 04279.116.86, 04279.116.87, 04279.116.88, 04279.116.89, 04279.116.41, 04279.116.96, 04279.116.94, 04279.116.92, 04279.116.34, 04279.116.33 (нови идентификатори 04279.116.116, 04279.116.117, 04279.116.118, 04279.116.119, 04279.116.120, 04279.116.121, 04279.116.122 и 04279.116.123), 04279.118.17, 04279.118.34, 04279.118.79, 04279.118.80, 04279.118.88, 04279.118.89, 04279.118.90, 04279.118.91, 04279.118.92 и 04279.118.93, с трасе и сервитут, засягащи и ограничаващи ползването на имоти с идентификатори 04279.116.107 (полски път – общинска собственост), 04279.116.92 (нива – частна собственост), 04279.116.34 (нива – частна собственост), 04279.116.116 (ниско застрояване – частна собственост) и 04279.116.124 (алея – частна собственост) в местността Пенков чифлик-Ш.39 по к.к. на Благоевград. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Благоевград, пред Административния съд – Благоевград.

8386

46. – Община Велико Търново на основание чл. 30 от ЗПСК обявява, че през 2022 г. е извършила продажба на общински нежилищни имоти, представляващи: 1. УПИ ІХ – „за обществено обслужване“, от кв. 45 по плана на с. Пчелище, заедно с построената в него сграда (б. училище с пристройка) – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X., с постоянен адрес: Велико Търново, ул. Полтава № 1, за 31 584 лв., върху която цена е начислен ДДС в размер на 449,40 лв.; общата цена по договора е в размер 32 033,40 лв., изцяло платена от купувача; 2. застроен урегулиран поземлен имот IV-421 – „за основно училище“, от кв. 1 по плана на с. Пушево, заедно с построените в него сгради – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X., с постоянен адрес: Велико Търново, ул. Полтава № 1, за 51 600 лв., върху която сума е начислен ДДС в размер на 1500 лв.; общата цена по договора е в размер 53 100 лв., изцяло платена от купувача; 3. незастроен УПИ І – „за общ. обслужване“, от кв. 45, с площ 1658 кв. м – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X., с постоянен адрес: Велико Търново, ул. Моско Москов № 23, за 3960 лв., върху която цена е начислен ДДС в размер на 792 лв.; общата цена по договора е в размер 4752 лв., изцяло платена от купувача; 4. незастроен УПИ ІII – „за общ. обслужване“, от кв. 45, с площ 1397 кв. м – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X. с постоянен адрес: Велико Търново, ул. Моско Москов № 23, за 3360 лв., върху която цена е начислен ДДС в размер на 672 лв.; общата цена по договора е в размер 4032 лв., изцяло платена от купувача; 5. самостоятелен обект в сграда с идентификатор 10447.502.189.2.15 по КККР на гр. Велико Търново в сграда № 2, построена в ПИ с идентификатор 10447.502.189 и с адм. адрес: ул. Н. Габровски № 78, гр. Велико Търново, представляващ офис 3, заедно с 2,7136 % ид.ч. от общите части на сградата и 1,7576 % ид.ч. от правото на собственост върху ПИ с идентификатор 10447.502.189, съобразно ЗП на обекта – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X. с постоянен адрес: Велико Търново, ул. Мария Габровска № 6, вх. „Ж“, за 30 480 лв., върху която цена е начислен ДДС в размер на 6096 лв.; общата цена по договора е в размер 36 576 лв., изцяло платена от купувача; 6. самостоятелен обект в сграда (детска млечна кухня) с идентификатор 10447.510.123.3.8 по КККР на гр. Велико Търново, на 3-ти етаж в сграда № 3, разположена в ПИ с идентификатор 10447.510.123 и с адм. адрес: ул. Д. Найденов № 4, вх. „А“, ет. 3, гр. Велико Търново, заедно с 6,81 % ид.ч. от общите части на сградата и съответстващите на ЗП ид.ч. от право на строеж върху ПИ с идентификатор 10447.510.123 – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X. с постоянен адрес: Велико Търново, ул. Сливница № 80, вх. „В“, за 83 300 лв., на разсрочено плащане за 24 месеца; 7. самостоятелен обект с идентификатор 10447.509.281.2.4 по КККР на гр. Велико Търново, разположен на етаж 0 в сграда № 2, построена в ПИ с идентификатор 10447.509.281 и с адм. адрес: ул. Цар Иван Шишман № 2, представляващ магазин със сервизно помещение и принадлежащ към него склад, заедно с 6,71 % ид.ч. от общите части на сградата и отстъпено право на строеж, съобразно ЗП върху ПИ с идентификатор 10447.509.281 – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X. с постоянен адрес: Велико Търново, ул. Цар Иван Шишман № 2, за 30 525 лв., на разсрочено плащане до 24 месеца; цената е изцяло платена от купувача; 8. урегулиран поземлен имот VI – „за общ. обслужване“, от стр. кв. 13 по плана на с. Ветринци заедно с построена в него сграда – ракиджийница – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на X.X.X. с постоянен адрес: София, ул. Стоян Заимов № 3, за 12 000 лв., върху която цена е начислен ДДС в размер на 2400 лв.; общата цена по договора е в размер 14 400 лв., изцяло платена от купувача; 9. незастроен поземлен имот с идентификатор 10447.517.98 по КККР на гр. Велико Търново, за който имот е отреден УПИ ІІ-5664 – „за производствено-складови дейности“, от стр. кв. 576 по ПУП – ПР на гр. Велико Търново, ПСЗ „Дълга лъка“ – собственост на Община Велико Търново, продаден чрез публичен търг с явно наддаване на „Инфрарент БГ“ – ЕООД, ЕИК 205855966, за 69 785 лв., върху която цена е начислен ДДС в размер на 13 957 лв.; общата цена по договора е в размер 83 742 лв., изцяло платена от купувача.

33

32. – Община Дряново на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че с Решение № 704 от протокол № 68 от 29.11.2022 г. на ОбС – гр. Дряново, е одобрен проект за ПУП – ПП за подземно трасе на ел. кабел – средно напрежение (СрН), за захранване на ПИ 32319.42.6 по к.к. на с. Игнатово, община Дряново. Трасето започва от съществуващ стълб в ПИ 32319.41.11 (собственост на възложителя), преминава през ПИ 32319.41.12 (нива – частна собственост със сключен договор със собственика на имота), ПИ 32319.41.22 (местен път – публична общинска собственост) и достига до ПИ 32319.42.6 (собственост на възложителя). Общата дължина на трасето е 114 м. Определена е сервитутна зона с площ 342,60 м2, която за частта на трасето, преминаващо през урбанизирана територия, е с ширина 2,1 м (съответно 0,60 м от едната страна и 1,5 м от другата страна) и за частта на трасето, преминаващо през земеделска територия, е с ширина 4 м (по 2 м от двете страни). Одобреният проект за ПУП – ПП може да се разгледа в ОбА – Дряново, и на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ могат да се направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до ОбА.

8385

402. – Община Котел, област Сливен, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 549 от 30.11.2022 г. на Общинския съвет – Котел, е одобрен проект за ПУП – ПП за осигуряване на пътен достъп през ПИ с идентификатор 51398.516.55 до ПИ с идентификатор 51398.516.1363 по КККР на с. Нейково, област Сливен. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

6

403. – Община Котел, област Сливен, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 550 от 30.11.2022 г. на Общинския съвет – Котел, е одобрен проект за ПУП – ПП за осигуряване на пътен достъп през ПИ с идентификатор 51398.450.61 до ПИ с идентификатор 51398.450.1511 по КККР) на с. Нейково, област Сливен. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

7

1. – Община Кричим, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица по чл. 131 от ЗУТ, че с Решение № 265, взето с протокол № 37 от 19.12.2022 г. на Общинския съвет – Кричим, е одобрено изменение на подробен устройствен план – план за улична регулация (ПУП – ПУР) за изменение на част от улична регулация между осови точки от о.т. 468 до о.т. 487 по регулационния план на гр. Кричим. Проектът е на разположение за запознаване в Община Кричим, пл. Обединение № 3, ет. 3, стая № 28. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Кричим, до Административния съд – Пловдив.

28

1. – Община Плевен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици на поземлени имоти с идентификатори 05921.103.17, 05921.103.1 и 05921.103.25 в землището на с. Бохот, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на елементите на техническата инфраструктура за прокарване на трасе на електропровод 20 kV до поземлен имот с идентификатор 05921.103.17 в м. Карабаша в землището на с. Бохот, община Плевен. Проектът се намира в стая № 94 на общината и може да бъде прегледан в дните от понеделник до петък от 9 до 11 ч. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация чрез Центъра за административно обслужване на гражданите – зала „X.X.“.

8384

4. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 651, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Транспортен достъп за ПИ с ид. 59032.18.78, местност Аптекарово и Мерите от кадастралната карта на с. Първенец, община „Родопи“ – област Пловдив, през част от поземлен имот с идентификатор 59032.18.252 – за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община „Родопи“, като засегнатата част от имота е 1341 кв. м, за процедура за промяна на предназначението му от полски път в път с трайна настилка съгласно приложения регистър на засегнатите имоти към ПУП – парцеларен план и обяснителна записка, изготвени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8397

11. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 652, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Реконструкция на ВЛ 20 kV, П/СТ „X.X.“, свързана с кабелиране на участъците от ЖР № 94 до нов ЖР № 94-2, местност Пиринчийката, землище с. Марково, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 47295.38.75, 47295.38.91, 47295.38.96 и 47295.38.110 по кадастралната карта на землище с. Марково, община „Родопи“. Дължината на трасето е 193,92 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8398

78. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 653, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Кабелна линия 20 kV за захранване на БКТП до 1х800 kVA в УПИ 19.261 – промишлена, складова, търговска и общественообслужваща дейност (ПИ 40004.19.261), за „преустройство по време на строителство на склад за метални изделия и заготовки и офиси“ в „логистична складова база за промишлени стоки и хотелски комплекс“ с местонахождение УПИ 19.261 – промишлена, складова, търговска и общественообслужваща дейност, ПИ 40004.19.261, масив 19, местност Орта хан, землище с. Крумово, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 40004.19.250 и 40004.19.262 по кадастралната карта на землище с. Крумово, община „Родопи“. Дължината на трасето е 254,51 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8399

407. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 654, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Изместване на ВЛ 20 kV „Храбрино“ за ТП-1 „Дедово“ извън границите на ПИ 721.865, местност Успа, с. Дедово, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 20523.721.9517 и 20523.721.864 по ПНИ на с. Дедово и поземлени имоти с ид. 20523.501.423 и 20523.501.406 от кадастралната карта на с. Дедово, община „Родопи“. Дължината на трасето е 150 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8400

658. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 655, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Кабел 20 kV от нов БКТП Махалата, попадащ в ПИ 78029.502.3218, с. Цалапица, община „Родопи“, до съществуващ ТП Селски изток, попадащ в ПИ 78029.347.992, с. Цалапица, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлен имот с идентификатор 78029.347.992 по кадастралната карта на с. Цалапица, община „Родопи“. Дължината на трасето е 72,86 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8401

668. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 656, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Кабел 20 kV от ТП X.X., попадащ в ПИ 78029.502.3211, с. Цалапица, община „Родопи“, до нов БКТП Поляна, попадащ в ПИ 78029.502.3024, с. Цалапица, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлен имот с идентификатор 78029.347.34 по кадастралната карта на землище с. Цалапица, община „Родопи“. Дължината на трасето е 258,87 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8402

689. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 657, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Нова кабелна линия 20 kV от съществуващ ТП Селски изток, попадащ в ПИ 78029.347.992, с. Цалапица, община „Родопи“, до съществуващ ТП X.X., попадащ в ПИ 78029.502.3211, с. Цалапица, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 78029.165.995, 78029.347.41 и 78029.347.992 по кадастралната карта на землище с. Цалапица, община „Родопи“. Дължината на трасето е 101,71 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8403

708. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 658, прието с протокол № 12 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Нова кабелна линия 20 kV от ТП Краварник, попадащ в ПИ 78029.141.205, с. Цалапица, община „Родопи“, до кабелни муфи в ПИ 78029.141.981, с. Цалапица, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 78029.141.205, 78029.141.220 и 78029.141.981 по кадастралната карта на землище с. Цалапица, община „Родопи“. Дължината на трасето е 460,91 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

8404

9. – Община гр. Поморие, област Бургас, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че е изработен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за определяне трасе на техническата инфраструктура за обект: „Кабелна линия 20 kV от съществуващ ЖР стълб в поземлен имот с идентификатор 35033.14.90 до поземлен имот с идентификатор 35033.14.327 по кадастралната карта на гр. Каблешково, община Поморие“, като трасето и сервитутът на кабела ще засегнат: ПИ 35033.14.90 – лозе, собственост на X.X.X., ПИ 35033.14.308 – селскостопански път, общинска публична собственост, ПИ 35033.14.327 – урбанизирана територия, собственост на „Лейк Ланд“ – ООД, с дължина на трасето – 556,89 м, и с площ за право на преминаване и ограничение за ползване – 1,121 дка. Проектът за ПУП – ПП е изложен в сградата на Община Поморие, ул. Солна № 5. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения по проекта до Община Поморие в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

8383

45. – Община Радомир на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици, че с Решение № 175, прието с протокол № 8 от 26.07.2022 г., и Решение № 239, прието с протокол № 12 от 22.11.2022 г. на Общинския съвет – Радомир, област Перник, е одобрен проект за изменение на ПУП – ПР, с който се създават две нови улици с о.т. 175а – 175б и о.т. 290а – 290б – 290в и нови кв. 45а, 52а и 52б по кадастралния и регулационен план на с. Друган, община Радомир. УПИ ХVІ – за училище, в кв. 45 се разделя на два нови УПИ ХVІІ – за училище, и ХVІІІ – за кметство. В кв. 45а се създава нов УПИ ХХІХ – за читалище, и за ПИ 440 се образува УПИ ХХХ-440. В кв. 52а остават УПИ І – общ., УПИ ІІ-632, УПИ ІІІ – общ., и се създават нови УПИ ІV – общ. (за жилищно строителство), и УПИ V – за фурна. В кв. 52б се образуват нови УПИ І – общ., УПИ ІІ – общ., УПИ ІІІ – общ., УПИ ІV – общ., УПИ V – общ., УПИ VІ – общ., УПИ VІІ – общ., УПИ VІІІ – общ., УПИ ІХ – общ., и УПИ Х – общ., като всички се отреждат за жилищно строителство. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Перник, чрез Общинския съвет – Радомир, област Перник.

18

93. – Община Самоков на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 1601 на Общинския съвет – гр. Самоков, протокол № 40 от 29.09.2022 г., е одобрен подробен устройствен план – план-извадка по чл. 133, ал. 1 и 4 от ЗУТ от процедирания ПУП – план за улична регулация и обекти на публичната собственост на к.к. Боровец и ПУП – ИПРЗ (изменение на плана за регулация и застрояване) на к.к. Боровец, одобрен със Заповед № РД-14-02-251 от 1986 г. за ПИ № 65231.918.99 в кв. 7 по плана на к.к. Боровец, като се образува нов урегулиран поземлен имот І, ПИ № 65231.918.99 (нов идентификатор № 65231.918.581) в кв. 35 по плана за улична регулация и обекти на публичната собственост и квартали на к.к. Боровец, за който се създава устройствена зона „курорт и допълващи го дейности – Ок“ с показатели: плътност на застрояване – до 20 %, коефициент на интензивност – до 0,8, минимална озеленена площ – 50 %, височина на застрояване – до 10 м, съгласно приложения проект. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Самоков, пред Административния съд – София област.

8394

133. – Община Самоков на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 1727 на Общинския съвет – гр. Самоков, протокол № 43 от 24.11.2022 г., е одобрен подробен устройствен план – план-извадка по чл. 133, ал. 1 и 4 от ЗУТ от процедирания ПУП – план за улична регулация и обекти на публичната собственост на к.к. Боровец и ПУП – ИПРЗ (изменение на плана за регулация и застрояване) на к.к. Боровец, одобрен със Заповед № РД-14-02-251 от 1986 г., като се изменя напречният профил на улица с о.т. 641-642-643-648-648а-649-650-650а-651-652 и улица с о.т. 641-99-100 в съответствие с подробния устройствен план – ПУР – създават се улица с нови о.т. 294-295-297-298-299-300-301-302 и улица с нови о.т. 294-293-292, създава се нов УПИ І за „хотел, обществено обслужване, спортни площадки и съоръжения, паркинг и озеленяване“ за ПИ № 65231.919.454, ПИ № 65231.919.455, част от ПИ № 65231.919.162 и част от ПИ № 65231.919.86 в кв. 28 по ПУП – ПУР на к.к. Боровец. В УПИ І се запазва устройствената зона „рекреационна устройствена зона за курорт и допълващи го дейности – Ок“ с показатели съгласно общия устройствен план на КТЛ „Самоков – Боровец – Бели Искър“, както следва: плътност на застрояване – до 30 %, коефициент на интензивност – до 1,25, минимална озеленена площ – 50 %, височина на застрояване – до 21 м, като се обособяват зона за „хотел, обществено обслужване, спортни площадки и съоръжения, паркинг и озеленяване“, зона за „обществено обслужване, спорт и атракции“ и зона за „детски съоръжения“ съгласно проекта. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Самоков, пред Административния съд – София област.

8395

2. – Община Севлиево, област Габрово, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за трасета на електропровод и водопровод до имот с идентификатор 40275.298.11 – местност Горна вратня по кадастралната карта и кадастралните регистри на землище с. Кръвеник, община Севлиево, област Габрово, собственост на ЕТ „Мира – Н – X.X.“. Трасето на електропровода е с дължина 5,30 м, подземно пресича полски път с идентификатор 40275.334.542 – общинска собственост, и достига до ПИ 40275.298.11. Сервитутът на електропровода е по 2 м от двете страни на оста на трасето. Трасето на водопровода е с дължина 3,80 м, започва от съществуващ водопровод, пресича полски път с идентификатор 40275.334.542 – собственост, и достига до ПИ 40275.298.11. Сервитутът на водопровода е по 2,5 м от двете страни на оста на трасето. Линиите на трасетата са съгласно графичната част на проекта. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения до общинската администрация.

8389

62. – Община Севлиево, област Габрово, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – план за първа улична регулация с обхват обслужващ път ПИ № 410.9512 за достъп до прилежащите и достъпни откъм него поземлени имоти по плана на селищно образувание „Севлиевски лозя“ и създаване на събирателна улица за достъп до ПИ № 541.176 в селищно образувание „Севлиевски лозя“, община Севлиево. С проекта се засягат следните имоти: 65927.410.80, 65927.410.83, 65927.410.89, 65927.410.98, 65927.410.106, 65927.410.107, 65927.410.108, 65927.410.109, 65927.410.125, 65927.410.147, 65927.410.156, 65927.410.157, 65927.410.158, 65927.410.159, 65927.410.160, 65927.410.218, 65927.541.166, 65927.541.169, 65927.541.170, 65927.541.171, 65927.541.172, 65927.541.173, 65927.541.188, 65927.541.189, 65927.541.190, 65927.541.300, 65927.541.301, 65927.541.679, 65927.541.680, 65927.541.869, 65927.541.872, по плана на селищно образувание „Севлиевски лозя“, община Севлиево. Проектите с пълна текстова и графична част на ПУП – план за първа улична регулация с обхват обслужващ път ПИ № 410.9512 за достъп до прилежащите и достъпни откъм него поземлени имоти по плана на селищно образувание „Севлиевски лозя“ и създаване на събирателна улица за достъп до ПИ № 541.176 в селищно образувание „Севлиевски лозя“, община Севлиево, са на разположение за разглеждане и обществен достъп в стая № 213 в сградата на Община Севлиево, с административен адрес: гр. Севлиево, пл. Свобода № 1, всеки работен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до кмета на общината в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

8390

832. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура за трасе на подземен ел. провод СрН 20 kV за „АТМ – България“ от ПИ 80217.21.484 по КККР, землище с. Чарган, до ПИ 87374.522.208 – подстанция „Ямбол“ по КККР, землище Ямбол. Трасето започва от поземлен имот с идентификатор 80217.21.484 – частна собственост, с НТП – нива, преминава през поземлени имоти с идентификатори 80217.20.79 и 80217.20.80 – публична държавна собственост, с НТП – за път от републиканската пътна мрежа, 80217.20.354, 80217.20.355, 80217.21.164 и 80217.21.374 – публична общинска собственост, с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път, 80217.21.176 – частна общинска собственост, с НТП – напоителен канал, по КККР, намиращи се в землището на с. Чарган, преминава през поземлени имоти с идентификатори 48787.13.214, 48787.13.215 и 4878.13.218 – публична общинска собственост, с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път, 48787.13.216 и 48787.16.212 – публична държавна собственост, с НТП – за път от републиканската пътна мрежа, 48787.13.249 – частна общинска собственост, с НТП – напоителен канал, по КККР, намиращи се в землището на с. Могила, община „Тунджа“, област Ямбол, и достига до землище гр. Ямбол. Дължината на трасето на територията на община „Тунджа“ е 3391 м. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

8396

Върховният административен съд на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от Фондация за достъп до права – ФАР на Решение № 908 на Министерския съвет от 16.11.2022 г. за изменение и допълнение на Актуализирания план за действие при временна закрила в Република България, приет с Решение № 510 на Министерския съвет от 2022 г., по което е образувано адм. д. № 11310/2022 г. по описа на Върховния административен съд, което е насрочено за 6.02.2023 г.

8

Административният съд – Добрич, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор в Окръжната прокуратура – Добрич, срещу чл. 32, ал. 1, т. 21 и 28 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Шабла, приета с Решение № ІІ.І.3.1 по протокол № 2 от заседание на Общинския съвет – Шабла, проведено на 11.03.2003 г., Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци и такси на територията на община Шабла, приета с Решение № 505 по протокол № 53 от заседание на Общинския съвет – Шабла, проведено на 22.02.2019 г. По протеста е образувано а.д. № 744/2022 г. по описа на Административния съд – Добрич, насрочено за 28.02.2023 г. от 13,15 ч.

19

Административният съд – Перник, обявява на основание чл. 181, ал. 1 от АПК, че е постъпило оспорване от Окръжната прокуратура – Перник, с искане да се отменят като незаконосъобразни текстовете в разпоредбите на чл. 4, ал. 1, т. 4; чл. 21, ал. 3, т. 20 от приложение № 1 към чл. 60, т. 21 от приложение № 1 към чл. 60, т. 1 от приложение № 4 към чл. 21, ал. 1 на Наредба № 2 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Перник, приета с Решение № 42 от 20.12.2011 г., изм. и доп. с Решение № 820 от 7.04.2022 г. на Общинския съвет – Перник, като постановени в нарушение на нормативни актове от по-висока степен, а именно ЗМДТ и ЗМСМА. Образувано е адм. д. № 458/2022 г. по описа на Административния съд – Перник.

1

Административният съд – Силистра, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от заместник окръжен прокурор при Окръжната прокуратура – Силистра, на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Тутракан, приета с Решение № 601 по протокол № 44 от 6.03.2003 г. от заседание на Общинския съвет – гр. Тутракан, последно изменена с Решение № 509, взето по протокол № 39 от 28.04.2022 г., относно чл. 18, ал. 1, в частта – „[…] до 31 октомври на предходната година […]“, и относно чл. 33, т. 15.6, по което е образувано адм. д. № 192/2022 г. по описа на Административния съд – Силистра.

20

Районният съд – гр. Елена, уведомява Таяб Сохаил, гражданин на Пакистан, с адрес: с. Майско, община Елена, кв. Кантона № 33, че срещу него е заведено гр. д. № 20224130100335/2022 г. по описа на Районния съд – гр. Елена, от X.X.X. от с. Майско, община Елена, с предмет чл. 49 от СК – развод, и че в деловодството на съда на адрес: гр. Елена, ул. Йеромонах Йосиф Брадати № 2, се намират исковата молба и приложенията ведно с молба, разпореждане № 660 от 7.11.2022 г. и съобщение, които може да получи в двуседмичен срок от обнародването на уведомлението в „Държавен вестник“. При неявяване на Таяб Сохаил или упълномощено от него лице в указания двуседмичен срок съдът ще му назначи особен представител и делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

8382

 

Софийският градски съд, гражданско отделение, І – 29 състав, на основание чл. 155, ал. 1 от ЗПКОНПИ обявява образуването на гр. д. № 3763/2021 г. въз основа на предявен от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество против X.X.X. иск за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество, описано, както следва:

На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– Лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Поло“, рег. № С 7395 ХВ, рама № WVWZZZ6NZVY 127180, двигател № АЕХ483816, дата на първоначална регистрация 2.12.1996 г., придобит с договор за покупко-продажба от 5.11.2012 г.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– Сумата в размер на 250 000 лв., представляваща получени парични средства от извършеното престъпление.

– Сумата в размер на 7000 лв., получена от продажбата на дружествените дялове през 2011 г. от „Хедж Инвестмънт България“ – АД.

– Сумата в размер на 797,50 лв., представляваща вноски на каса през 2011 г., 2013 г. и 2014 г. по разплащателна сметка в левове № BG 91 KORP 92201032527801 в „Корпоративна търговска банка“ – АД – в несъстоятелност.

– Сумата в размер на 200 лв., представляваща вноска от трето лице през 2014 г. по разплащателна сметка в левове № BG 91 KORP 92201032527801 в „Корпоративна търговска банка“ – АД – в несъстоятелност.

– Сумата в размер на 106 лв., представляваща вноска на каса през 2014 г. по разплащателна сметка в левове № ВG 30 UBBS 88881000841007 в „Обединена българска банка“ – АД.

– Сумата в размер на 905,16 лв., представляваща погасителни вноски по кредитна карта през 2010 г., 2011 г., 2012 г., 2013 г., 2014 г. и 2015 г. по кредитна карта MasterCard № 5254531171997964 в „Обединена българска банка“ – АД.

– Сумата в общ размер на 60 000 лв., представляваща изтеглени в брой суми през 2011 г. по разплащателна сметка в левове № ВG 87 KORP 9220 10 05137401 92201032527801 в „Корпоративна търговска банка“ – АД – в несъстоятелност.

– Сумата в общ размер на 500 000 евро, или 977 915 лв., представляваща изтеглени в брой суми през 2011 г. по разплащателна сметка в евро № BG 69 KORP 9220 14 05137401 в „Корпоративна търговска банка“ – АД – в несъстоятелност.

Съгласно Определение № 269243 от 1.12.2022 г. по гр. д. № 3763/2021 г. по описа на СГС, ГО, І – 29 състав, третите заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото – предмет на отнемане, могат да встъпят в делото, като предявят претенциите си пред СГС в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

Производството по гр. д. № 3763/2021 г. по описа на СГС, ГО, І – 29 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 20.04.2023 г. от 11,30 ч.

30

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

37. – Управителният съвет на дружество „Военноинвалид“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно събрание на 11.02.2023 г. (събота) от 9,30 ч. в салона на Дом-паметника на военноинвалидите на ул. Христо Белчев № 21, София, при следния дневен ред: 1. изслушване и приемане на отчета за дейността на управителния съвет на дружеството за периода от 31.12.2021 г. до 31.12.2022 г.; 2. изслушване и приемане на финансово-счетоводния отчет за периода от 31.12.2021 г. до 31.12.2022 г.; 3. изслушване и приемане на отчета за дейността на контролния съвет за периода от 31.12.2021 г. до 31.12.2022 г.; 4. приемане на молби за членство в дружеството; 5. отчисляване на членове на дружеството съгласно чл. 9, ал. 1 от т. 1 до т. 4; 6. разглеждане и приемане на план-програма за работата на управителния съвет на дружеството за 2023 г.; 7. разглеждане и приемане на план-програма за работата на контролния съвет на дружеството за 2023 г.; 8. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 10,30 ч., на същото място, при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите.

34

1. – Управителният съвет на Сдружение на софийските народни читалища – 2005, София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно общо годишно отчетно-изборно събрание на 15.02.2023 г. в 11 ч. в залата на Народно читалище „Славянска беседа-1880“, ул. Г. С. Раковски № 127, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на УС за дейността на ССНЧ през 2022 г.; 2. счетоводен отчет; финансов резултат за 2022 г.; 3. отчет на контролния съвет на сдружението; 4. изказвания по т. 1, 2 и 3; предложения; 5. освобождаване на председателя, членовете на управителния и контролния съвет поради изтичане на мандата; 6. избор на председател, членове на управителния и контролния съвет; 7. разни. На основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ при липса на кворум събранието ще се проведе същия ден в 12 ч., на същото място и при същия дневен ред.

25

Промени настройката на бисквитките