Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 24 от 17.III

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И СЪДИЛИЩА

 

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ЗАПОВЕД № РД-14-12 от 7 март 2023 г.

На основание чл. 310, ал. 1, т. 2, чл. 319, ал. 1, т. 1 и чл. 322, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) във връзка с чл. 15, ал. 1 от Наредба № 9 от 19.08.2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование, по мотивирано предложение от кмета на община Силистра след Решение № 909, отразено в протокол № 42 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет – Силистра, становище от Регионалното управление на образованието – Силистра, и становище на експертната комисия, назначена със Заповед № РД-09-3868 от 12.08.2022 г. на министъра на образованието и науката, поради трайна тенденция на намаляване броя на подлежащите на задължително обучение под нормативно определения минимум в резултат на демографски промени и миграционни процеси считано от 1.07.2023 г. закривам ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Брадвари, община Силистра, област Силистра.

1. Учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Брадвари, община Силистра, област Силистра, да продължат обучението си в ОбУ „Св. Кл. Охридски“ – с. Професор Иширково, община Силистра, област Силистра, при условията на чл. 12 от ЗПУО.

2. Задължителната документация на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Брадвари, община Силистра, област Силистра, да се съхранява в ОбУ „Св. Кл. Охридски“ – с. Професор Иширково, община Силистра, област Силистра.

3. Имуществото на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Брадвари, община Силистра, област Силистра, което е общинска собственост, се предоставя за управление със заповед на кмета на община Силистра.

4. Имуществото, собственост на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Брадвари, община Силистра, област Силистра, се предоставя на ОбУ „Св. Кл. Охридски“ – с. Професор Иширково, община Силистра, област Силистра.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.

Министър: С. Пенов

1448

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

РЕШЕНИЕ № 26 от 27 януари 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ Общинският съвет – Благоевград, одобрява изменение на общ устройствен план на община Благоевград, одобрен с Решение № 27 по протокол № 3 от 25.02.2011 г. на Общинския съвет – Благоевград, за УПИ VІ-129, кв. 26, по плана на ж.к. Еленово-1, Благоевград, имот с идентификатор 04279.626.129 по кадастралната карта на Благоевград, за поправка на явна фактическа грешка с цел предвиждане на жилищна устройствена зона с комплексно застрояване – „Жк“, със следните устройствени показатели:

Височина на застрояване – до 15 м;

Максимална стойност на Кинт. – 2,5;

Плътност на застрояване – максимум 50 %;

Минимална озеленена площ – 50 %.

Председател: Р. Тасков

1500

 

ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

РЕШЕНИЕ № 756 от 28 февруари 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3, чл. 136, ал. 1 и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – Нова Загора, реши:

Одобрява проект за изменение на общ устройствен план за ПИ 57371.60.154 по КККР в землището на с. Полско Пъдарево, община Нова Загора, трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване: нива, категория на земята: 7, в предимно производствена зона и установяване на „Предимно производствена зона“ (Пп), като конкретното предназначение на имота ще бъде „за фотоволтаична централа и склад“, с градоустройствени показатели: плътност на застрояване – макс. 80%, височина – макс. 10 м, коефициент на интензивност на застрояване (Кинт.) – макс. 2,5, и минимална площ за озеленяване – 20%, като половината от нея е отредена за дървесна растителност.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Нова Загора до Административния съд – Сливен.

Председател: Н. Минчев

1434

ОБЩИНА ПЕЩЕРА

РЕШЕНИЕ № 490 от 26 януари 2023 г.

Общинският съвет, като изслуша докладната записка на кмета на община Пещера, взе предвид становищата на ПК по териториално и селищно устройство и ПК по законност, обществен ред, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и развитие на местното самоуправление на основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ одобрява окончателен проект на общ устройствен план на община Пещера.

На основание чл. 127, ал. 12 от ЗУТ ОУПО – Пещера, може да се обжалва по реда на чл. 215, ал. 1 от ЗУТ в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на акта за одобряването чрез Общинския съвет – Пещера.

Председател: Н. Пенев

1443

3. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-12 от 7.03.2023 г. за обект „Директен разпределителен газопровод за захранване на новоизграждаща се производствена мощност на „Каолин“ – ЕАД, за производството на продукти от индустриални материали в гр. Дулово, Промишлена зона Юг“, на територията на землищата на гр. Исперих, с. Лъвино, с. Китанчево, с. Средоселци, с. Печеница и с. Делчево, община Исперих, област Разград, и на с. Окорш, с. Вокил, с. Раздел, с. Черник и гр. Дулово, община Дулово, област Силистра. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

1485

16. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) съобщава, че е издал Разрешение за строеж № РС-16 от 15.03.2023 г. за обект: Път I-1 (Е79) „Мездра – Ботевград“ ЛОТ 1 от км 174+800 до км 194+122, участък от км 191+960 до км 192+140 с етапна връзка при км 192+140 и реконструкция на разпределителен газопровод 160 при км 0+102.63, при условията на чл. 60 от Административнопроцесуалния кодекс. Предварителното изпълнение може да се обжалва пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

1652

4. – Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет:

1. Открива на основание чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:

1.1. Административен ръководител – председател на Районния съд – Берковица – свободна длъжност.

1.2. Административен ръководител – председател на Районния съд – Ихтиман – свободна длъжност.

1.3. Административен ръководител – председател на Районния съд – Каварна – свободна длъжност.

1.4. Административен ръководител – председател на Районния съд – Луковит – свободна длъжност.

1.5. Административен ръководител – председател на Районния съд – Мадан – свободна длъжност.

1.6. Административен ръководител – председател на Районния съд – Мездра – свободна длъжност.

1.7. Административен ръководител – председател на Районния съд – Оряхово – свободна длъжност.

1.8. Административен ръководител – председател на Районния съд – Провадия – свободна длъжност.

1.9. Административен ръководител – председател на Районния съд – Сливен – свободна длъжност.

1.10. Административен ръководител – председател на Районния съд – Смолян – свободна длъжност.

1.11. Административен ръководител – председател на Районния съд – гр. Тервел – свободна длъжност.

2. В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ предложения за назначаване на административни ръководители на съответния орган на съдебната власт могат да се подават: в администрацията на Висшия съдебен съвет; по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на Висшия съдебен съвет – vss@vss.justice.bg, или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет – гр. София, ул. Екзарх Йосиф № 12. Към предложението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; концепция за работата му като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността, анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт, очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност, набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 от ЗСВ, и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

1491

4. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурси за: професори по професионално направление: 4.1. Физически науки (Физика на атомите и молекулите) – един за нуждите на ФзФ; 4.1. Физически науки (Обща физика) – един за нуждите на ФзФ; 2.1. Филология (Български език – Лексикология) – един за нуждите на ФСлФ; 2.1. Филология (Славянски езици. Руски език – лингводидактика и превод) – един за нуждите на ФСлФ; 2.1. Филология (Литература на народите на Европа, Америка, Азия, Африка и Австралия – Западноевропейска литература) – един за нуждите на ФСлФ; 2.1. Филология (Когнитивна лингвистика – анализ на текст и дискурс (английски език) – един за нуждите на ФКНФ; 3.3. Политически науки (Политология – Политически идеи) – един за нуждите на ФФ; 3.8. Икономика (Счетоводство: корпоративна отчетност; приложение на информационните технологии – на български и английски език) – един за нуждите на СтФ; 3.8. Икономика (Управление на риска, е-управление и дигитална икономика – на български и английски език) – един за нуждите на СтФ; 4.4. Науки за земята (Минералогия и кристалография) – един за нуждите на ГГФ; 4.2. Химически науки (Полимери) – един за нуждите на ФХФ; доценти по професионално направление: 2.2. История и археология (Нова история – История на Великобритания през XIX век) – един за нуждите на ИФ; 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Интегрирани маркетингови комуникации) – един, на половин щат, за нуждите на ФЖМК; 1.2. Педагогика (Теория на възпитанието) – един за нуждите на ФНОИ; 2.1. Филология (Български език – Стилистика) – един за нуждите на ФСлФ; 2.1. Филология (Славянски езици – Съвременен руски език – Фразеология) – един за нуждите на ФСлФ; 2.1. Филология (Българска литература – Българска литература от Първата световна война до наши дни. Литература за деца и юноши) – един за нуждите на ФСлФ; 2.1. Филология (Френска литература на XX и XXI век) – един за нуждите на ФКНФ; 4.5. Математика (Диференциални уравнения) – един за нуждите на ФМИ; 3.2. Психология (Психология на развитието в детска и юношеска възраст) – един за нуждите на ФФ; 3.2. Психология (Експериментална психология и Психодиагностика) – един за нуждите на ФФ; 3.6. Право (Наказателно право) – един за нуждите на ЮФ; 3.6. Право (Криминалистика) – един за нуждите на ЮФ; 4.4. Науки за земята (Палеонтология и стратиграфия) – един за нуждите на ГГФ; 4.2. Химически науки (Химия на твърдото тяло) – един за нуждите на ФХФ; 1.3. Педагогика на обучението по … (Физическо възпитание и спорт – Фитнес дисциплини) – един за нуждите на ДС; главни асистенти по професионално направление: 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Телевизия) – един, за нуждите на ФЖМК; 3.2. Психология (Обща, възрастова и педагогическа психология) – един за нуждите на ФНОИ; 3.2. Психология (Клинична психология) – един за нуждите на ФФ; 2.3. Философия (Философска антропология) – един за нуждите на ФФ; 3.8. Икономика (Количествени методи във финансите (на английски език) – един за нуждите на СтФ; 4.4. Науки за земята (Социална и икономическа география) – един за нуждите на ГГФ, всички със срок за подаване на документи 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Списъкът с необходимите документи е определен в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в СУ „Св. X.X.“. Документи се подават в ректората, Информационен център, отдел „Човешки ресурси“, стая № 2, София 1504, бул. Цар Освободител № 15, тел. 02/986-11-83. Приемно време: от 15 до 17 ч. Документи могат да се подават и електронно (за информация: www.uni-sofia.bg).

1588

102. – Институтът по физиология на растенията и генетика – БАН, София, обявява конкурс за доцент в област 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.3. Биологически науки, специалност „Генетика“, лаборатория „Геномна динамика и стабилност“, със срок за подаване на документите 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – в канцеларията на института, адрес: София, ул. Акад. X.X., бл. 21, тел.: 872-26-06 и 979-26-02.

1486

219. – „Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания“ – ЕАД, София, обявява конкурс за заемане на академична длъжност доцент – двама за нуждите на Клиниката по хематология към СБАЛХЗ – ЕАД, в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт по професионално направление 7.1. Медицина и научна специалност „Хематология и преливане на кръв“. Срок за подаване на документите – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи в деловодството на СБАЛХЗ – ЕАД, София 1797, ул. Климент Охридски № 1А, тел. за контакти: 02/4542177.

1587

39. – Столичната община на основание чл. 25, ал. 4 от ЗОС съобщава, че по реда на чл. 25, ал. 2 във връзка с чл. 21, ал. 1 и чл. 25, ал. 1 от ЗОС е издадена заповед за отчуждаване на недвижим имот във връзка с реализацията на обект: „Отчуждаване на поземлен имот с идентификатор 00357.5359.2260, попадащ в УПИ І – за техническа инфраструктура, КПС, трафопост и озеленяване“, район „Нови Искър“, а именно: Заповед № СОА22-РД40-161 от 29.12.2022 г. на кмета на Столичната община за отчуждаване на ПИ с идентификатор 00357.5359.2260 (незастроен), с площ 1947 кв. м по КККР, одобрени със Заповед № РД-18-3 от 11.01.2012 г. на изп. директор на АГКК. Имотът е собственост на X.X., X.X., X.X., X.X., X.X., X.X., X.X., X.X., X.X., X.X., X.X. и X.X..

1487

1. – Община Варна на основание чл. 28б, ал. 4 от ППЗСПЗЗ съобщава, че с протокол № 156 от 27.01.2023 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-22-7712-53 от 9.12.2022 г. на областния управител на област с административен център Варна, са изработени и приети проекти за план на новообразувани имоти в случаите по § 4к, ал. 6 от ПЗРЗСПЗЗ (в изпълнение на съдебни решения) на зони по § 4 от ЗСПЗЗ за местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, като част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, относно ПИ № 784 (ПИ с идентификатор 10135.5401.784), 2764 (ПИ с идентификатор 10135.5401.2764 по КККР), 9521 КР 5401. Проектите за изменение са предоставени за разглеждане в Община Варна, дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“, отдел „Земеделие“. На основание чл. 28б, ал. 5 от ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени искания и възражения по проектите до кмета на общината.

1502

176. – Община Лъки на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е постъпил за разглеждане проект за изменение на ПУП – ПРЗ за имот с кадастрален № 183 по кадастралния план на с. Джурково, попадащ в УПИ II-5, УПИ III-5, УПИ IV – озеленяване, УПИ V-5, в кв. 9, УПИ I-5 в кв. 12, УПИ III-5 в кв. 11, зелена площ, улица между о.т. 16 и о.т. 19, улица между о.т. 55 и о.т. 59 по ПУП на с. Джурково, и имот с кадастрален № 184 по кадастралния план на с. Джурково, попадащ в УПИ VIII – озеленяване, УПИ IX-5 в кв. 8, УПИ I-9 в кв. 13, улица между о.т. 53 и о.т. 54, улица между о.т. 53 и о.т. 51, по ПУП на с. Джурково, община Лъки, област Пловдив. Проектът може да бъде разгледан всеки работен ден от 8 до 12 ч. и от 13 до 17 ч. в стая 18 в сградата на общинската администрация – Лъки, на адрес: гр. Лъки, ул. Възраждане № 18, както и на интернет страницата на Община Лъки: www.oblaki.com, раздел „Обявления, съобщения и уведомления по ЗУТ, ЗКИР и др.“. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до Община Лъки в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

1495

1. – Община Нови пазар на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за техническа инфраструктура – кабелна линия НН до ПИ 52009.91.6 по КК на гр. Нови пазар и ПУП – СПС (специализирана план-схема) за частта от трасето, попадаща в урбанизирана територия. Трасето на кабелната линия преминава през имоти, както следва: ПИ 52009.501.1488 – урбанизирана територия, НТП – „за второстепенна улица“, публична общинска собственост, ПИ 52009.123.194 – територия на транспорта – „за път от републиканската пътна мрежа“, публична държавна собственост, ПИ 52009.91.165 – земеделска територия, НТП – „за селскостопански, горски, ведомствен път“, публична общинска собственост. Проектът е изложен в сградата на Община Нови пазар, стая № 101, и може да бъде разгледан всеки присъствен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, искания и предложения по плана в едномесечен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ до общинската администрация.

1501

8. – Община Пловдив на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица по чл. 131 от ЗУТ, че е изработен проект на ПУП – парцеларен план за осигуряване на транспортен достъп на УПИ 386.390, жил. застр. и общественообслужващи дейности, трафопост, образуван от ПИ с ид. 56784.386.234, през ПИ с ид. 56784.386.54, с НТП – селскостопански, горски, ведомствен път, до път с трайна настилка, ПИ с ид. 56784.383.92, с НТП – селскостопански, горски, ведомствен път, с промяна на предназначението на земеделска земя. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявата в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта и направят писмени възражения, предложения и искания до Община Пловдив. Проектът е изложен за запознаване в Община Пловдив, пл. Централен № 1, ет. 8, стая № 5.

1489

20. – Община Силистра на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 976 от 23.02.2023 г. Общинският съвет – Силистра, одобрява проект: „Подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план за външно електрозахранване в ПИ с идентификатор 67526.16.375 по КККР на с. Смилец, община Силистра“. Проектът е изложен в Община Силистра, стая № 216. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Силистра пред Административния съд – Силистра.

1494

52. – Община Стара Загора на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 2335 от 23.02.2023 г. на Общинския съвет – Стара Загора, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на външен водопровод и изменение на ВиК схема за ПИ с идентификатори 46417.74.19 и 46417.74.20, местност Грамадите, землището на с. Малка Верея, община Стара Загора. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Община Стара Загора пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

1488

65. – Община Стара Загора на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 2336 от 23.02.2023 г. на Общинския съвет – Стара Загора, е одобрен подробен устройствен план – изменение на план за регулация за кв. Индустриален, попадащ в кадастрален район 522 и 523 по КККР на гр. Стара Загора. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Община Стара Загора пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

1615

143. – Община Царево на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е изработен проект за ПУП – ПП (парцеларен план) във връзка с изграждане на обект „Външно ел. захранване на пет едноетажни вилни сгради с басейн и паркоместа в ПИ 44094.1.1195 по КККР на с. Лозенец, община Царево“. Проектът се съхранява в дирекция „Устройство на територията“ и може да бъде предоставен за разглеждане по всяко време на работния ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта.

1493

63. – Община Якоруда на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 14 (протокол № ОбС-02) от 20.02.2023 г. на Общинския съвет – Якоруда, е одобрен проект за подробен устройствен план – план за изменение на уличната регулация на улица между о.т. 437 и о.т. 515 по плана на гр. Якоруда и създаване на нов УПИ XIV-1587 – „за КОО“, кв. 80, по плана на гр. Якоруда с възложител Сайфа Муртаза Ибчо. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ всички заинтересовани лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Якоруда.

1496

2. – Община с. Черноочене, област Кърджали, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – специализирана устройствена схема за трасе на електрически кабел до ~ l kV, преминаващ през общински улици и тротоари от бъдещата фотоволтаична инсталация в УПИ ХХ-120, 123, кв. 17, до точката на свързване – трафопост ТП2 – Петелово, в УПИ XV, кв. 13, по плана на с. Петелово, община Черноочене. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

1505

Административният съд – Пловдив, първо отделение, ХV състав, на основание чл. 218, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е образувано адм. д. № 53 по описа на съда за 2023 г. по жалба на X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X. и X.X.X. (малолетен), действащ чрез законния си представител X.X.X., баща, против Решение № 521, прието с протокол № 22 от 24.11.2022 г. на Общинския съвет – Пловдив, с което е одобрен окончателен проект за изменение на ОУП на гр. Пловдив, в частта относно ПИ с идентификатор 56784.513.77 по КК и КР на гр. Пловдив. Заинтересуваните лица могат да се конституират като ответници по делото в едномесечен срок от обнародване на съобщението в „Държавен вестник“ чрез подаване на заявление до съда, което съдържа: 1. трите имена и адреса, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв – за българските граждани; 2. трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв; 3. фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес; 4. номер на делото; 5. акта, който се оспорва, и органа, който го е издал; 6. изявление, че заинтересуваното лице желае да бъде конституирано в производството като ответник; 7. подпис на заявителя. Към заявлението се прилагат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересувано лице на заявителя. Дело № 53/2023 г. е насрочено за 5.05.2023 г. от 9,30 ч.

1513

Асеновградският районен съд, гражданско отделение, 4 състав, призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ ответника X.X.X., роден на 9.08.1968 г., сега с неизвестен адрес, да се яви в канцеларията на Асеновградския районен съд, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея, разпореждане по чл. 131 по гр.д. № 20235310100023/2023 г. по описа на съда, заведено от X.X.X. с правно основание чл. 143 от СК. Ответникьт да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

1510

Районният съд – Дупница, V състав, ГО, призовава X.X.X. с последен адрес Бангладеш, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда за получаване на съдебни книжа по чл. 131 от ГПК, разпореждане на съда и искова молба с приложения като ответник по гр.д. № 20231510100345/2023 г., заведено от X.X.X.. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

1512

Районният съд – Разград, призовава Енго Ковачай, роден на 21.07.1990 г. в гр. Тюбинген, Република Германия, гражданин на Република Сърбия, с неизвестен адрес, да се яви в съда на 26.04.2023 г. в 9 ч. като ответник по гр.д. № 20233330100076/2023 г., заведено от X.X.X. на основание чл. 49 от СК. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

1511

Софийският районен съд, II ГО, 62 състав, призовава X.X.X., родена на 17.02.1963 г., без установена адресна регистрация в Република България и с неизвестен адрес в чужбина, да се яви в 2-седмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в деловодството на съда, за да получи съответен препис от исковата молба и приложенията към нея, подадена от „Топлофикация София“ – ЕАД, съдържаща искове за осъждането й да заплати суми, представляващи стойността на незаплатена топлинна енергия и законна лихва за забава върху нея, цена за дялово разпределение и законна лихва върху нея, които вземания са във връзка предоставена от ищеца топлинна енергия в топлоснабден имот, намиращ се в София, община Триадица, ж.к. Гоце Делчев, бл. 40, вх. В, ет. 5, ап. 51, по която искова молба е образувано гр.д. № 69328/2022 г. по описа на СРС, II ГО, 62 състав. Предупреждава призованото лице, че ако въпреки публикацията не се яви в съда в посочения срок, ще му бъде назначен особен представител.

1509

Благоевградският окръжен съд обявява, че има образувано гр.д. № 940/2022 г. по искова молба с ищец – Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, и ответници: X.X.X. с постоянен и настоящ адрес: гр. Кресна, ул. Спартак № 8, и X.X.X. с постоянен адрес: гр. Кресна, ул. Спартак № 8, и настоящ адрес: гр. Симитли, ул. Христо Ботев № 4, с правно основание чл. 153, ал. 2 от ЗПКОНПИ и с цена на иска: 154 889,68 лв., с която се иска да се отнеме в полза на държавата следното имущество:

1. От X.X.X. на основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ подлежи на отнемане в полза на държавата следното имущество с цена 5500 лв.:

– 1/2 ид. част от недвижими имоти – изоставена нива, с площ 6,669 дка, девета категория, м. Клетища, съставляваща поземлен имот № 029006 по плана за земеразделяне на землището на с. Влахи, община Кресна, област Благоевград, ЕКАТТЕ 11569, при граници (съседи) на имота съгласно приложената скица и нотариален акт: поземлен имот № 029008 – нива на насл. на X.X.X.; поземлен имот № 029007 – ливада на насл. на X.X.X., и поземлен имот № 029005 – пасище, мера на ОбС – гр. Кресна; нива с площ 3,797 дка, девета категория, м. Клетища, съставляваща поземлен имот № 029017 по плана за земеразделяне на землището на с. Влахи, община Кресна, област Благоевград, ЕКАТТЕ 11569, при граници (съседи) на имота съгласно скица и нотариален акт: поземлен имот № 029020 – нива на насл. на X.X.X.; и поземлен имот № 029018 – пасище, мера на ОбС – гр. Кресна; ливада с площ 4,893 дка, девета категория, м. Клетища, съставляваща поземлен имот № 029026 по плана за земеразделяне на землището на с. Влахи, община Кресна, област Благоевград, ЕКАТТЕ 11569, при граници (съседи) на имота съгласно скица и нотариален акт: поземлен имот № 029027 – нива на насл. на X.X.X.; поземлен имот № 029016 – пасище, мера на Община Кресна, и поземлен имот № 029025 – пасище, мера на Община Кресна, придобит в собственост с нотариален акт за покупко-продажба № 12, том I, pег. № 144, дело № 12 от 31.01.2014 г., вписан в СВ при РС – Сандански, с дв. вх. pег. № 164/31.01.2014 г.

2. На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. подлежи на отнемане в полза на държавата следното имущество с цена 138 402,48 лв.:

– Сумата в размер 18 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване с нотариален акт за дарение № 110, том I, pег. № 1805, дело № 105/2021 г., вписан в CB – Благоевград, с вх. pег. № 3390 от 31.05.2021 г., дв. вх. pег. № 3370, акт 136, том 10, на липсващата в края на проверявания период 1/5 ид.ч. от недвижим имот с административен адрес: Благоевград, ул. Георги С. Раковски № 12, ет. 2, ап. 2, описан подробно в акта;

– Сумата в размер 4750 лв., представляваща 1/2 от пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил, марка и модел „Ланд Ровер Рейндж Ровер“, pег. № Е1157КН;

– Сумата в размер 5694,16 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове с IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 5860,71 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове с IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 6880 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове с IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 4854,77 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове с IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 6801,71 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове с IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 5792,03 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове с IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 3893,19 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове с IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 15 174,80 лв., представляваща вноски по кредит, установена по сметка в левове е IBAN BG68 UNCR 7000 1520 7879 32 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 23.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 8768,32 лв., представляваща общ размер на вноските по кредитна карта, извършени през 2013 г., 2014 г. и 2015 г., установена по сметка в левове (кредитна карта) с IBAN BG17 UNCR 7000 1520 7912 75 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 28.11.2012 г. и закрита на 18.03.2020 г.;

– Сумата в размер 325 лв., представляваща изтеглена сума от превод на трето лице, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 120 лв., представляваща изтеглена сума от превод на трето лице, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 1099 лв., представляваща изтеглена сума от превод на трето лице, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 550 лв., представляваща изтеглена сума от превод на трето лице, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 13 320 лв., представляваща изтеглена сума от превод на трето лице, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 900 лв., представляваща изтеглена сума от превод на трето лице, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 9150,90 лв., представляваща превод на трето лице, подлежи на отнемане в полза на държавата от X.X.X., установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 310 лв., представляваща превод на трето лице, изтеглена от проверяваното лице, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 BPBI 7922 1010 9849 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.04.2012 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 1951,48 лв., представляваща вноски по кредит, установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG82 BPBI 7922 1010 9849 03 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 11.03.2020 г., активна към момента на извършване на проверката;

– Сумата в размер 425 лв., представляваща вноски на каса, установена по сметка (спестовен влог) в левове с IBAN BG71 BPBI 7922 4010 9849 02 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 25.03.2009 г. и закрита на 27.07.2020 г.;

– Сумата в размер 21 368,86 лв., представляваща суми за погасяване на кредитни карти, установени по кредитна карта EuroLine Ашех 5414 922109849 017 от „Юробанк България“ – АД, издадена на 26.03.2005 г. с лимит в размер 3345,78 лв., приключена на 1.03.2017 г., с титуляр X.X.X. и кредитна карта Master Card Cash 5414 922109849, издадена на 28.02.2017 г., с разрешен лимит в размер 3310 лв., приключена на 23.07.2020 г.;

– Сумата в размер 1972,55 лв., представляваща сума за погасяване на кредитна карта Master Card Standart credit card 5414 922109849 050, издадена на 19.03.2020 г. от „Юробанк България“ – АД, с разрешен лимит в размер 2000 лв., с титуляр X.X.X.;

– Сумата в размер 100 лв., представляваща внесена сума на каса от X.X.X. и изтеглена през 2019 г., установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG33 STSA 9300 0025 8757 01 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., открита на 5.02.2019 г.;

– Сумата в размер 340 лв., представляваща преведена сума от трето лице и изтеглена от X.X.X. през 2019 г., установена по разплащателна сметка в левове с IBAN BG33 STSA 9300 0025 8757 01 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., открита на 5.02.2019 г.

3. На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 4 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. подлежи на отнемане в полза на държавата следното имущество на стойност 5437,20 лв.:

– Сумата в размер 4750 лв., представляваща 1/2 от пазарната стойност към датата на отчуждаване на л.а., марка и модел „Ланд Ровер Рейндж Ровер“ с рег. № Е1157КН;

– Сумата от 687,20 лв., представляваща установени по разплащателна сметка в левове с IBAN BG48 BPBI 7922 1010 8922 01 в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X.X., открита на 18.03.2004 г. и закрита на 24.11.2017 г., парични средства за 2016 г., формирана от разликата между вноска на каса, намалена с плащания на ПОС.

4. На основание чл. 142, ал. 2, т. 4 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. подлежи на отнемане в полза на държавата следното имущество на стойност 5550 лв.:

– 100 дяла по 0,50 лв. на обща стойност 50 лв. от капитала на „Аврора-ГД“ – ЕООД, ЕИК 204385645, със седалище и адрес на управление: гр. Симитли, ул. Христо Ботев № 4, с управител X.X.X.;

– 1/2 ид.ч. от недвижими имоти – изоставена нива, с площ 6,669 дка, девета категория, м. Клетища, съставляваща поземлен имот № 029006 по плана за земеразделяне на землището на с. Влахи, община Кресна, област Благоевград, ЕКАТТЕ 11569, при граници (съседи) на имота съгласно приложената скица и нотариален акт: поземлен имот № 029008 – нива на насл. на X.X.X.; поземлен имот № 029007 – ливада на насл. на X.X.X., и поземлен имот № 029005 – пасище, мера на ОбС – гр. Кресна; нива с площ 3,797 дка, девета категория, м. Клетища, съставляваща поземлен имот № 029017 по плана за земеразделяне на землището на с. Влахи, община Кресна, област Благоевград, ЕКАТТЕ 11569, при граници (съседи) на имота съгласно скица и нотариален акт: поземлен имот № 029020 – нива на насл. на X.X.X., и поземлен имот № 029018 – пасище, мера на ОбС – гр. Кресна; ливада с площ 4,893 дка, девета категория, м. Клетища, съставляваща поземлен имот № 029026 по плана за земеразделяне на землището на с. Влахи, община Кресна, област Благоевград, ЕКАТТЕ 11569, при граници (съседи) на имота съгласно скица и нотариален акт: поземлен имот № 029027 – нива на насл. на X.X.X.; поземлен имот № 029016 – пасище, мера на Община Кресна, и поземлен имот № 029025 – пасище, мера на Община Кресна, придобит в собственост с нотариален акт за покупко-продажба № 12, том I, pег. № 144, дело № 12 от 31.01.2014 г., вписан в СВ при РС – Сандански, с дв. вх. pег. № 164 от 31.01.2014 г.

Делото е насрочено за разглеждане в съдебно заседание на 1.06.2023 г. от 14 ч. в Окръжния съд – Благоевград, и третите лица, които претендират самостоятелни права върху посоченото имущество, могат да предявят съответния иск до приключване на съдебното дирене в първата инстанция.

1499

Варненският окръжен съд, търговско отделение, на основание чл. 35 от КМЧП във връзка с чл. 48, ал. 2 от ГПК призовава ответника Дружество с ограничена отговорност „БС – Шиппинг“, ОГРН 1177847106975, със седалище Руска федерация, 198035 гр. Санкт Петербург, Межевой канал, дом 5, Литер АХ, офис 533, да се яви в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на адрес: Варна, пл. Независимост № 2, ет. 1, деловодство на търговското отделение, за да получи адресирани до него съдебни книжа по т.д. № 23/2022 г. за предявен иск с правно основание чл. 79 във връзка с чл. 258 от ЗЗД за осъждане на ответниците Дружество с ограничена отговорност „БС – Шиппинг“ със седалище Руска федерация, гр. Санкт Петербург, и Акционерно дружество „Морска Банка“ със седалище Руска федерация, гр. Москва, да заплатят солидарно сумата EUR 61 828,30 (шестдесет и една хиляди осемстотин двадесет и осем евро и тридесет цента), представляваща неизплатен остатък от дължима сума по фактура № 0000011100 от 17.06.2020 г., издадена въз основа на Договор за кораборемонт № ТМ-11-17/31.01.2020 г., както и сумата от EUR 6732,41 (шест хиляди седемстотин тридесет и две евро и четиридесет и един цента), представляваща законната лихва за забава върху сумата от EUR 61 828,30 за периода от 16 декември 2020 г. до 11 януари 2022 г., ведно със законната лихва от датата на завеждане на настоящия иск, а именно: искова молба по т.д. № 23/2022 г., уточняваща молба и приложените към тях доказателства, съобщение и извлечение от ГПК, преведени на руски език. Предупреждава призованото лице, че ако в указания срок не се яви да получи книжата, производството по делото ще продължи, като същите ще бъдат връчени на адвокат, назначен за особен представител на ответника.

1519

Софийският градски съд с решение от 26.01.2023 г. на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 от ЗПП вписва промени по ф.д. № 252/2009 г. на политическа партия с наименование „Българската левица“ по приети решения на заседание на Четвъртия редовен конгрес от 12.11.2022 г., проведено в гр. София: Нов устав – Национален комитет в състав: X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.. Председатели: X.X.X., X.X.X.. Заместник-председатели: X.X.X., X.X.X., X.X.X.. ПП „Българската левица“ се представлява от двамата председатели заедно или от един председател и един заместник-председател заедно. Ковчежник: X.X.X.. Общопартиен контролен съвет: X.X.X. – председател, X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.. Политически съвет: X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X..

1600

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

59. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Филмаутор“, София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 22.04.2023 г. (събота) в залата на Театър „НАТФИЗ“ в централната сграда на НАТФИЗ на ул. Г. С. Раковски № 108-А в София от 9 ч. при следния дневен ред: 1. изслушване, обсъждане и приемане на годишен отчетен доклад на сдружението за 2022 г., който включва: 1.1. отчет за дейността през 2022 г.; 1.2. годишен финансов отчет за 2022 г.; 1.3. финансова информация съгласно изискванията на чл. 94у1 от ЗАПСП; 1.4. доклад за използването на суми за социални и културни цели през 2022 г. съгласно изискванията на чл. 94у1 от ЗАПСП; 2. изслушване, обсъждане и приемане на доклада на надзорния съвет на сдружението за 2022 г.; 3. приемане на изменения и допълнения в устава на сдружение „Филмаутор“; 4. приемане на изменения и допълнения в Правилника за организацията и дейността на сдружение „Филмаутор“; 5. приемане на изменения и допълнения към Правилата за разпределение на събраните от „Филмаутор“ възнаграждения за отстъпени за управление на сдружението авторски и продуцентски права; 6. приемане на бюджет на „Филмаутор“ за 2023 г.; 7. избор на един член на надзорния съвет с цел попълване на състава му; 8. избор на регистриран одитор. При липса на кворум общото събрание ще се проведе при спадащ кворум същия ден в 10 ч., на същото място и при същия дневен ред.

1601

1. – Управителният съвет на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) – София, на основание чл. 13, ал. 2 от устава на сдружението и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 25.04.2023 г. от 16,30 ч. в Launchee, бул. Княгиня Мария-Луиза № 2, ЦУМ, София, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността за 2022 г.; 2. приемане на финансовия отчет за 2022 г.; 3. програма за дейността и бюджетни предвиждания за 2023 г.; 4. разни. Всички членове на ФБТИК са поканени да присъстват на общото събрание лично или чрез упълномощен представител. Писмените материали по дневния ред ще бъдат на разположение на членовете на сдружението преди общото събрание на адрес: София, бул. Цар Освободител № 8А, ет. 2. Регистрацията на членовете на общото събрание ще се извърши в 16,30 ч. в деня на събранието. При липса на кворум на основание чл. 14, ал. 1 от устава на сдружението и чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 17,30 ч., на същото място и при същия дневен ред с присъстващите и представлявани членове.

1508

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Алианс за правно взаимодействие“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 28.04.2023 г. от 10 ч. в офиса на АПВ, София, ул. Съборна № 5, ет. 3, при следния дневен ред: 1. изменения и допълнения в устава на сдружението; 2. избор и освобождаване на членове на управителния съвет на сдружение „Алианс за правно взаимодействие“; 3. разни. Поканват се всички членове на сдружението да вземат участие в общото събрание. Поради възникнали непредвидени обстоятелства се отлага насроченото за 20.03.2023 г. от 10 ч. общо събрание на сдружението (ДВ, бр. 13 от 2023 г.).

1526

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „БАКВ – БС“, Варна, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 19.04.2023 г. в 10 ч. във Варна, ресторант „Къщата“, ул. 8-и ноември № 9, при следния дневен ред: 1. отчитане дейността на сдружението за 2022 г.; 2. приемане баланса и годишния счетоводен отчет за 2022 г. и освобождаване от отговорност на членовете на УС; 3. приемане на нови молби за членове на БАКВ – БС; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 11 ч., на същото място и при същия дневен ред.

1497

1. – Съветът на настоятелите на СНЦ „Чепинско училищно настоятелство при ОУ „X.X.“ – Велинград“, Велинград, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, чл. 20, ал. 1 от устава на сдружението и на протоколно решение № 1 от 16.01.2023 г. от заседание на съвета на настоятелите свиква общо отчетно-изборно събрание на членовете на сдружението на 11.05.2023 г. от 17 ч. в учителската стая на Основно училище „X.X.“ – Велинград, ул. Братя Маврикови № 48, при следния дневен ред: 1. отчет на съвета на настоятелите за изминалия период; 2. приемане на нов устав на сдружението; 3. освобождаване на членовете на съвета на настоятелите на сдружението поради изтичане на мандата им; 4. избор на нови членове на съвета на настоятелите на сдружението; 5. приемане на ГФО и ГДД на сдружението за изминалите години; 6. разни. При липса на кворум на основание чл. 21 от устава на сдружението и чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден, при същия дневен ред и на същото място от 18 ч.

1484

1. – Управителният съвет на Туристическо дружество „Синаница – 2000“ – гр. Кресна, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и устава на сдружението свиква общо събрание на 28.04.2023 г. от 18 ч. в зала „5 октомври“ в сградата на Община Кресна при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет за дейността на дружеството през 2022 г.; 2. финансов отчет за 2022 г.; 3. приемане на програма за дейността на дружеството и бюджет на дружеството за 2023 г.; 4. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и при същия дневен ред.

1525

1. – Училищното настоятелство при СУ „X.X.“ – гр. Сунгурларе, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на УН на 19.04.2023 г. в Ритуалната зала на Община Сунгурларе, гр. Сунгурларе, от 17 ч. при следния дневен ред: 1. приемане на отчета за дейността на УН при СУ „X.X.“; 2. отчет на контролния съвет на УН при СУ „X.X.“; 3. приемане на нови членове; 4. промяна в устава на училищното настоятелство; 5. освобождаване на членовете на СН и УН при СУ „X.X.“, гр. Сунгурларе; 6. избор на съвет на настоятелите и контролен съвет при УН. При липса на кворум събранието ще се проведе независимо от броя на присъстващите един час по-късно на същото място и при същия дневен ред.

1507

1. – Читалищното настоятелство на Народно читалище „X.X. – 1908“ – гр. Черноморец, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ кани всички свои членове на общо отчетно-изборно събрание на 10.05.2023 г. от 17 ч. в гр. Черноморец, в залата на читалището, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад за дейността на читалището през 2022 г.; 2. приемане на финансов отчет за 2022 г.; 3. отчетен доклад на проверителната комисия за 2022 г.; 4. приемане на бюджета на читалището за 2023 г.; 5. приемане на нови членове; 6. прекратяване на членство на стари членове; 7. избор на ръководство – ЧН и ПК; 8. разни. При липса на кворум в посочения час събранието ще се отложи с един час и ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред.

1516

1. – Съветът на настоятелите на сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Училищно настоятелство при Професионална гимназия по облекло и хранене – гр. Шумен“, Шумен, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 12.05.2023 г. от 15 ч. в учителската стая на ПГОХХТ „Проф. д-р А. Златаров“ – Шумен, при следния дневен ред: 1. избор на съвет на настоятелите на „Училищно настоятелство при ПГОХ“ поради изтичане на мандат; 2. промяна в устава.

1521

Промени настройката на бисквитките