Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 41 от 10.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 78 ОТ 2 АПРИЛ 1998 Г. ЗА ЗАКРИВАНЕ НА САНАТОРНО-КУРОРТНИ КОМПЛЕКСИ И САНАТОРИУМИ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 78 ОТ 2 АПРИЛ 1998 Г. ЗА ЗАКРИВАНЕ НА САНАТОРНО-КУРОРТНИ КОМПЛЕКСИ И САНАТОРИУМИ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Обн. ДВ. бр.41 от 10 Април 1998г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Закрива от 1 април 1998 г. санаторно-курортните комплекси и санаториуми в състава на Санаторно-курортното управление към Министерството на здравеопазването, както следва:

1. Санаторно-курортен комплекс - Хасковски минерални бани;

2. Санаторно-курортен комплекс - Сливенски минерални бани;

3. Санаториум - Девин, от състава на Санаторно-курортен комплекс - Нареченски минерални бани;

4. Санаториум - Провадия, от състава на Санаторно-курортен комплекс - Варна.


Чл. 2. (1) Създава ликвидационни комисии за закриване на здравните заведения по чл. 1, т. 1 и 2 в състав: председател - главният счетоводител на Санаторно-курортното управление - София, и членове: главният лекар на съответния санаторно-курортен комплекс; главният счетоводител на съответния санаторно-курортен комплекс; материалноотговорно лице от съответния санаторно-курортен комплекс.

(2) Създава ликвидационни комисии за закриване на здравните заведения по чл. 1, т. 3 и 4 в състав: председател - главният лекар на съответния санаторно-курортен комплекс, и членове: главният счетоводител на съответния санаторно-курортен комплекс; главният лекар на съответния санаториум; материалноотговорно лице от съответния санаториум.

(3) Ликвидационните комисии до 30 април 1998 г. да организират съставянето на финансовите отчети и баланса на закритите здравни заведения, да изготвят протоколи-описи на имуществото и да извършат другите необходими действия, свързани с ликвидацията на здравните заведения.

(4) Разходите по ликвидацията на санаторно-курортните комплекси и санаториуми да се изплатят от утвърдените средства по бюджета на Санаторно-курортното управление.

(5) Архивите на закритите здравни заведения да се предадат съгласно Закона за Държавния архивен фонд.

(6) Генералният директор на Санаторно-курортното управление - София, да утвърди протоколите на ликвидационните комисии до 15 април 1998 г.


Чл. 3. Трудовоправните отношения на работниците и служителите от закритите санаторно-курортни комплекси и санаториуми да се уредят съгласно чл. 328, ал. 1, т. 1 и 2 от Кодекса на труда.


Заключителни разпоредби

§ 1. В приложението към чл. 1 от Постановление № 1 на Министерския съвет от 1996 г. за преобразуване на Санаторно-курортното управление към Министерството на здравеопазването (ДВ, бр. 7 от 1996 г.) т. 13 и 21 се заличават.


§ 2. Постановлението се приема на основание чл. 2, ал. 2 от Закона за народното здраве.


Промени настройката на бисквитките