Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 41 от 10.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 ОТ 1 АПРИЛ 1998 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ СТАТУТ НА ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ НА СЕКТОРА ЗА ПРОУЧВАНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ КЪМ УНИВЕРСИТЕТА ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ - СОФИЯ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 ОТ 1 АПРИЛ 1998 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ СТАТУТ НА ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ НА СЕКТОРА ЗА ПРОУЧВАНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ КЪМ УНИВЕРСИТЕТА ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ - СОФИЯ

Обн. ДВ. бр.41 от 10 Април 1998г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Предоставя на Сектора за проучване и проектиране статут на юридическо лице като обслужващо звено в структурата на Университета по архитектура, строителство и геодезия със седалище София и с предмет на дейност: комплексни проучвания и проектни работи в областта на архитектурата, градоустройството, строителството, комуникациите, хидротехниката и геодезията; офертни и предофертни проучвания и анализи; проучване на техническото състояние и реконструкция на сгради и съоръжения; експертизи и контрол върху проектирането и строителството; екологични проучвания и анализи; инвеститорски контрол и авторски надзор; моделни и натурни изследвания и експерименти и други.


Чл. 2. Секторът за проучване и проектиране се финансира със средства от собствени приходи.


Чл. 3. Ректорът на Университета по архитектура, строителство и геодезия сключва, изменя и прекратява трудовия договор с директора на Сектора за проучване и проектиране.


Чл. 4. Университетът по архитектура, строителство и геодезия приема Правилник за устройството и дейността на Сектора за проучване и проектиране.


Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се издава на основание чл. 25, ал. 4 от Закона за висшето образование.


§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия.


§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките