Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 41 от 10.IV

РЕШЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗИСКВАНИЯТА ПО ПИТАНЕТО НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ИВАН НИКОЛОВ ИВАНОВ КЪМ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА

 

РЕШЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗИСКВАНИЯТА ПО ПИТАНЕТО НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ИВАН НИКОЛОВ ИВАНОВ КЪМ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА

Обн. ДВ. бр.41 от 10 Април 1998г.

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 85, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Одобрява реформата в Българската армия по Плана за организационното изграждане и структурата на Българската армия до 2010 г. и настоява за нейното ускоряване.

2. Препоръчва на Министерския съвет да ускори изработването и внасянето в Народното събрание по реда на чл. 26, т. 7 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България на Дългосрочна програма за възстановяване на боеспособността, модернизиране и превъоръжаване на Българската армия с въоръжение, бойна техника и военнотехнически имущества.

3. Министерството на отбраната да ускори реализацията на техниката, на която предстои изтичане на гаранционния срок и снемане от въоръжение.

4. С оглед изпълнение на Националната програма за подготовка и присъединяване на Република България към Северноатлантическия съюз Министерството на отбраната да ускори мерките за постигане на оперативна съвместимост на въоръжените сили на Република България с тези на НАТО и страните членки.

Решението е прието от ХХХVIII Народно събрание на 3 април 1998 г. и подпечатано с държавния печат.

Промени настройката на бисквитките