Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 2 от 9.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 326 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 58 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2002 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СЪВЕТ ПО СТРУКТУРНА ПОЛИТИКА (ДВ, БР. 28 ОТ 2002 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 326 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 58 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2002 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СЪВЕТ ПО СТРУКТУРНА ПОЛИТИКА (ДВ, БР. 28 ОТ 2002 Г.)

Обн. ДВ. бр.2 от 9 Януари 2004г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В заглавието и в чл. 1 думите "по структурна" се заменят със "за икономическа".


§ 2. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Съветът е консултативен орган към Министерския съвет с координиращи и информационно-аналитични функции по въпросите на икономическата политика."


§ 3. В чл. 2 ал. 3 се изменя така:

"(3) Членове на съвета са: заместник министър-председателят и министър на транспорта и съобщенията, министърът на труда и социалната политика, министърът на регионалното развитие и благоустройството, министърът на финансите, министърът на земеделието и горите, министърът на държавната администрация, министърът на енергетиката и енергийните ресурси, министърът на образованието и науката, министърът на околната среда и водите, министърът на здравеопазването, двама заместник-министри на икономиката, определени от министъра на икономиката, заместник-министър на финансите, определен от министъра на финансите."


§ 4. Член 3 се изменя така:

"Чл. 3. (1) Съветът:

1. формулира приоритетите на икономическата политика на страната;

2. координира дейността на министерствата и ведомствата в областта на икономическата политика;

3. определя приоритетите в провеждането на държавната политика по насърчаване и осъществяване на частни и публични инвестиции;

4. координира дейността на държавните органи за осъществяване на приватизацията и следприватизационния контрол;

5. осъществява координацията на работата, свързана с дейността на донорите, и контролира изпълнението на проекти с международно финансово участие, като определя секторни работни групи за донорска координация, техните цели, функции и задачи и следи за дейността им чрез ресорните заместник министър-председатели, които периодично информират членовете на съвета за работата на групите;

6. координира и контролира изпълнението на ангажиментите на правителството по заемните споразумения със Световната банка, Международния валутен фонд и другите международни финансови институции.

(2) При изпълнението на функциите си по ал. 1 съветът може да предлага на Министерския съвет за разглеждане проекти на актове, програми и стратегии по въпросите на икономическата политика.

(3) Съветът отчита изпълнението на задачите си пред Министерския съвет."


§ 5. В чл. 5, ал. 3 цифрата "5" се заменя с "3", а думите "2 дни" се заменят с "един ден".


§ 6. В чл. 6 ал. 1 се изменя така:

"(1) Заседанията на съвета са редовни, ако на тях присъстват най-малко половината плюс един от членовете му. По изключение членовете на съвета могат да бъдат представлявани от изрично упълномощени лица."


§ 7. В чл. 7 след думите "може да" се добавя "кани представители на администрации от изпълнителната власт, да".


Промени настройката на бисквитките