Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 34 от 15.IV

ИЗМЕНЕНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА ЧЕРНОМОРСКА БАНКА ЗА ТЪРГОВИЯ И РАЗВИТИЕ, ПРИЕТО С РЕШЕНИЕ № 131 НА СЪВЕТА НА УПРАВИТЕЛИТЕ НА БАНКАТА ОТ 19 ЮНИ 2011 Г.(Ратифицирано със закон, приет от 41-ото Народно събрание на 20 юни 2012 г. - ДВ, бр..

 

ИЗМЕНЕНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА ЧЕРНОМОРСКА БАНКА ЗА ТЪРГОВИЯ И РАЗВИТИЕ, ПРИЕТО С РЕШЕНИЕ № 131 НА СЪВЕТА НА УПРАВИТЕЛИТЕ НА БАНКАТА ОТ 19 ЮНИ 2011 Г.

(Ратифицирано със закон, приет от 41-ото Народно събрание на 20 юни 2012 г. - ДВ, бр. 50 от 2012 г. В сила за Република България от 21 юни 2013 г.)

Издадено от Министерството на финансите

Обн. ДВ. бр.34 от 15 Април 2014г.

Управителите, след като разгледаха предложенията, внесени в Съвета съгласно Решение № 126, прието на 8-ото специално събрание на Съвета на управителите от 5 декември 2010 г., и в съответствие с чл. 23.2(а), чл. 24.3 и чл. 54 от Споразумението

Решиха с консенсус:

Да приемат следните изменения в Споразумението (заедно наричани "Изменението"):

- Параграф 1 на чл. 4 на Споразумението се изменя с настоящото така, че в началото на алинеята главното "В" се заменя с малко "в" и непосредствено преди него се добавя следният текст: "При съблюдаване на условията на подпараграф (m) от § 2 на чл. 23,".

- Параграф 2 на чл. 23 на Споразумението се изменя с настоящото така, че в края на подпараграф (l) точката (.) се заменя с точка и запетая (;) и непосредствено след нея се добавя нов подпараграф (m): "да променя валутната единица на Банката, да променя деноминацията на целия основен капитал на Банката и да определя броя и номиналната стойност на акциите, в които той е разпределен, когато е препоръчително."

- Параграф 3 на чл. 24 на Споразумението се изменя с настоящото така, че думата "и" преди "(к)" се заличава, вместо нея се добавя запетая (,) и преди текста "на чл. 23" се добавя текстът "и (m)".

Да дадат указания на Ръководството на Банката да изпрати незабавно до всички страни членки официалното уведомление съгласно чл. 54 от Споразумението, в което се удостоверява приемането на Изменението в съответствие с Параграф 3 на чл. 24 от Споразумението и се заявява, че с настоящото Съветът на управителите уточнява, че Изменението влиза в сила за всички Членове на Банката на датата ("Дата на влизане в сила"), на която Банката получи писмено потвърждение от всеки Управител, че страната членка, представлявана от него/нея, е изпълнила по отношение на Изменението всички действия, считани за необходими в съответствие с правната й система.

От Датата на влизане в сила и включително тази дата: (i) валутната единица на Банката ще бъде еврото; (ii) целият основен капитал на Банката ще бъде деноминиран в евро; (iii) основният капитал на Банката ще бъде сума, равна на три милиарда, умножена по валутния курс на СПТ към еврото на Датата на влизане в сила, така както е определен от МВФ ("Конверсионен курс"), и ще бъде разпределен в три милиона (3 000 000) акции с номинална стойност, равна на основния капитал, разделен на три милиона (3 000 000); и (iv) всички неуредени капиталови ангажименти на страните членки в СПТ във връзка с платимите и изискуеми акции ще бъдат конвертирани и фиксирани в евро по Конверсионния курс.

Прието на 19 юни 2011 г. на 13-ата годишна среща на Съвета на управителите на ЧБТР в Тирана, Албания.


Промени настройката на бисквитките