Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 34 от 15.IV

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 16 ОТ 2012 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО МЯРКА 3.5. "ПИЛОТНИ ПРОЕКТИ" ПО ПРИОРИТЕТНА ОС № 3 "МЕРКИ ОТ ОБЩ ИНТЕРЕС" ОТ ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕКТОР

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 16 ОТ 2012 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО МЯРКА 3.5. "ПИЛОТНИ ПРОЕКТИ" ПО ПРИОРИТЕТНА ОС № 3 "МЕРКИ ОТ ОБЩ ИНТЕРЕС" ОТ ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕКТОР "РИБАРСТВО" НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ЗА РИБАРСТВО ЗА ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2007 - 2013 Г. (ДВ, БР. 78 ОТ 2012 Г.)

В сила от 15.04.2014 г.
Издадена от Министерството на земеделието и храните

Обн. ДВ. бр.34 от 15 Април 2014г.

§ 1. В чл. 10, ал. 2 т. 2 се изменя така:

"2. да са регистрирани като лица, които развъждат и отглеждат риба и други водни организми, или да притежават разрешително за извършване на стопански риболов или разрешително за улов на риба и други водни организми съгласно приложимото законодателство;".


§ 2. В чл. 16, ал. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 4 се изменя така:

"4. с цел определяне основателността на предложените разходи в офертите по т. 1, 2 и 3 относно пазарната им стойност и иновативността на проектното предложение изпълнителният директор на ИАРА може да определи със заповед оценяваща комисия, която да се произнесе относно обосноваността им; в състава на комисията се включват лица, притежаващи квалификация и опит в съответната област;".

2. Създава се т. 13:

"13. в случай че кандидатът за финансово подпомагане по ОПРСР е юридическо лице, регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, партниращата организация следва да бъде избрана в съответствие със ЗОП и приложимото законодателство."


§ 3. В чл. 30 ал. 2 се изменя така:

"(2) Заявката за окончателно плащане се подава след извършване на одобрените дейности по проекта, но не по-късно от 15 работни дни от изтичане на срока, посочен в договора по чл. 23, ал. 2. Заявката за окончателно плащане се подава не по-късно от 31 август 2015 г."


§ 4. В § 1, т. 20 от допълнителната разпоредба се създава изречение трето:

"Предложените иновации да не са прилагани в реални условия в Република България, да не са публично представяни в Република България и да не са имали търговско приложение/продължение в Република България."


§ 5. Приложение № 1 към чл. 14, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 1 към чл. 14, ал. 1













Преходни и Заключителни разпоредби

§ 6. Проектните предложения, по които се извършват проверки от страна на ИАРА, се довършват по реда на тази наредба.


§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките