Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 36 от 25.IV

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Iз-1543 ОТ 2012 Г. ЗА РАЗРЕШИТЕЛНАТА И КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ НА ПРОДУКТИТЕ ЗА ПОЖАРОГАСЕНЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТЯХНАТА ГАСИТЕЛНА ЕФЕКТИВНОСТ (ДВ, БР. 59 ОТ 2012 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Iз-1543 ОТ 2012 Г. ЗА РАЗРЕШИТЕЛНАТА И КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ НА ПРОДУКТИТЕ ЗА ПОЖАРОГАСЕНЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТЯХНАТА ГАСИТЕЛНА ЕФЕКТИВНОСТ (ДВ, БР. 59 ОТ 2012 Г.)

В сила от 25.04.2014 г.
Издадена от Министерството на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.36 от 25 Април 2014г.

§ 1. В чл. 11, ал. 1, т. 5 след думата "изисквания" думите "(или еквивалентна на нея), включваща документирана процедура за контрол за съответствие на продукта с изискванията за гасителна ефективност" се заличават.


§ 2. В чл. 12, ал. 2 думите "започва да тече" се заменят с "е до 14 дни".


§ 3. В чл. 14 навсякъде в текста думите "и 5" се заличават.


§ 4. В чл. 16 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създават се ал. 2, 3 и 4:

"(2) В срок три работни дни след изтичане валидността на сертификата по чл. 11, ал. 1, т. 5 производителят или неговият упълномощен представител внася с писмо в ГДПБЗН преиздаден сертификат от акредитиран орган за сертификация на системи за управление, удостоверяващ внедрена система за управление на качеството, съответстваща на БДС EN ISO 9001 "Системи за управление на качеството. Изисквания". Сертификатите, представени на чужд език, трябва да бъдат придружени с точен превод на български език, а копията на сертификатите да бъдат заверени с подпис и печат на заявителя и щемпел или собственоръчно изписване "Вярно с оригинала" на всяка страница.

(3) При отнемане на валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството, съответстваща на БДС EN ISO 9001 "Системи за управление на качеството. Изисквания" в срок три работни дни производителят или неговият упълномощен представител писмено уведомява ГДПБЗН.

(4) При непредставяне на преиздаден сертификат по ал. 2 или настъпване на обстоятелства по ал. 3 разрешението за гасителна ефективност се счита за невалидно, като информация за това се публикува в единния регистър по чл. 18."


§ 5. В чл. 18, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 4 думите "срок на валидност" се заменят с "информация, относно валидността".

2. Създава се т. 5:

"5. номерът и срокът на валидност на актуалния сертификат за внедрена система за управление на качеството."


§ 6. В приложение 3 към чл. 13, ал. 1 забележка 2 се изменя така:

"2. Настоящото разрешение става невалидно при внасяне на промяна в компонентите на продукта, за който е издадено; при отнемане на валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството; при непредставяне на преиздаден сертификат по чл. 16, ал. 2 от наредбата в срок три работни дни след изтичане на валидността на сертификата за внедрена система за управление на качеството, или когато изискванията на нормативните актове вече не се изпълняват."


Заключителни разпоредби

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките