Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 89 от 28.X

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА МЕРКИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ПЕРИОДА 2014 - 2016 Г. (ДВ, БР. 103 ОТ 2013 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА МЕРКИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ПЕРИОДА 2014 - 2016 Г. (ДВ, БР. 103 ОТ 2013 Г.)

Издадена от Министерството на земеделието и храните

Обн. ДВ. бр.89 от 28 Октомври 2014г.

§ 1. В чл. 6, ал. 1 думите "по чл. 4, т. 2, 3 и 4" се заменят с "по чл. 4, т. 2 и 4".


§ 2. В чл. 9, ал. 3 думите "по чл. 4, т. 2 и 3" се заменят с "по чл. 4, т. 2, 3 и т. 4, буква "в".


§ 3. В чл. 13, ал. 1 се създава т. 8:

"8. идентичност на кампанията и на популяризираните пчелни продукти - разходи за дизайн на опаковка и изработка на опаковки."


§ 4. В чл. 17 ал. 3 се изменя така:

"(3) Разходите по ал. 1 се финансират в рамките на лимити, съответстващи на цените за лабораторни изследвания на пчелен мед, определени по показателите по чл. 39, т. 1.4 от Ценоразписа за платените услуги, които извършва Българската агенция по безопасност на храните, съгласно чл. 3, ал. 5 от Закона за Българската агенция по безопасност на храните."


§ 5. В чл. 19 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1, т. 2 думите "пакети пчели (голи роеве) и/или" се заличават;

2. В ал. 2, т. 1 след думите "с дебелина на стените" се добавя "минимум".

3. В ал. 3 се правят следните изменения:

а) в т. 1 думите "пакети пчели (голи роеве) и/или" се заличават;

б) в основния текст на т. 2 думите "пакети пчели (голи роеве) и/или" се заличават.


§ 6. В чл. 32, ал. 1 накрая след думите "цялата инвестиция и/или разход" се добавя "по всяка от дейностите на мерките на програмата".


§ 7. В чл. 38, ал. 2 се създава т. 4:

"4. е свързано с отказ за извършване на всички или част от разходите/инвестициите по подписан договор в случай, че това не се дължи на форсмажорни обстоятелства."


§ 8. В чл. 41 се създава ал. 3:

"(3) При установяване на неизпълнение на всички или част от разходите/инвестициите по подписан договор, извън случаите на форсмажорни обстоятелства, бенефициентът се лишава от право на кандидатстване за следващата календарна година по съответния разход/инвестиция."


§ 9. В т. 4 от допълнителните разпоредби думите "член 193 от Регламент (ЕО) № 1234/2007 на Съвета" се заменят с "член 60 от Регламент (ЕО) № 1306/2013 на Европейския парламент и на Съвета".


§ 10. Приложение № 3 към чл. 30, ал. 3 се изменя така:

"Приложение № 3 към чл. 30, ал. 3



 
Критерии за оценка на заявления по мярка Г: "Мерки за подкрепа на подновяването на
пчелните кошери в Европейския съюз"
 
Предмет на оценяване Информация от Критерий Брой точки
       
1. Кандидат по мярка Г на НПП ИСАК - предходни кандидатствания по НПП - Не е кандидатствал до момента по НПП 20 т.
2. Кандидат по мярка Г на НПП Документ за завършено средно или висше образование с положен изпит по пчеларство или завършено обучение минимум 30 часа при висше училище, професионална гимназия или лицензиран център за професионално обучение, приложен към заявлението, доказващ наличие на квалификация в областта на пчеларството - Квалификация в областта на пчеларството 10 т.
3. Кандидат по мярка Г на НПП ИСАК - предходни кандидатствания по НПП - Кандидатът е извършил разходите по всички сектори от договорирана финансова помощ за предходни години по НПП 10 т.
4. Финансовата помощ е насочена към Северозападен статистически район (NUTS 2) ИСАК - заявление - Инвестицията по заявлението за подпомагане се реализира на територията на административна област в Северозападен статистически район 10 т.
5. Кандидат по мярка Г на НПП ИСАК - заявление - Кандидатства едновременно за кошери и отводки/рояци 10 т.
6. Кандидат по мярка Г на НПП Анкетна карта за регистрация като земеделски производител - Кандидатът е регистриран земеделски производител за повече от 1 година, считано към датата на кандидатстване 15 т.
7. Кандидат по мярка Г на НПП Удостоверение за регистрация или пререгистрация по Наредба № 27 от 2002 г. на пчелин, собственост на кандидата, и/или ИСАК - справка в Регистър на пчелините на БАБХ, и/или трудови договори за пчеларска дейност и служебна бележка за съответните години, издадена от работодателя, доказващи три години опит като пчелар, и/или граждански договори за извършена работа като пчелар и заверени от съответната ТД на НАП годишни данъчни декларации за съответните предходни години, доказващи три години опит като пчелар - Кандидатът има минимум три години опит като пчелар, считано към датата на кандидатстване 10 т.
 
Забележка. Класирането се извършва за всяка дейност по мярка Г, включена в заявлението за подпомагане, определено като допустимо. Точки се дават за изпълнен критерий.

"


§ 11. В приложение № 5 към чл. 23, ал. 1, в края на раздел ІІІ - "Декларации от кандидата", Таблицата за допустимите инвестиции. Популяризиране на българските пчелни продукти, в това число и произведени по биологичен начин се изменя така:

"Таблица за допустимите инвестиции

Мярка А, Дейност I: Популяризиране на българските пчелни продукти, в това число и произведени по биологичен начин


*Допустим за финансиране е разходът за невъзстановим ДДС.

**При необходимост се добавят допълнителни редове."


§ 12. В приложение № 5а се правят следните изменения:

1. В раздел ІІІ - "Действащи мерки и дейности по Националната програма по пчеларство", т. 8 "Кандидатствам за:" се правят следните изменения:

а) Таблица по мярка Б: Борба срещу вароатозата се изменя така:

"Таблица по мярка Б: Борба срещу вароатозата

"

б) Таблица по мярка Г се изменя така:

"Таблица по мярка Г:

Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Общността, Дейност 1, Дейност 2 и Дейност 3

"

2. В раздел ІV - "Изисквани документи и специфични декларации", т. 10 "Специфични документи и декларации по мерки и дейности" се изменя така:

"10. Специфични документи и декларации по мерки и дейности

Мярка Б: Борба срещу вароатозата

"


Промени настройката на бисквитките