Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 8 от 30.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 11 ОТ 23 ЯНУАРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНАТА КОМИСИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ПОДПОМАГАНЕ КЪМ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 58 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. (ДВ, БР.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 11 ОТ 23 ЯНУАРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНАТА КОМИСИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ПОДПОМАГАНЕ КЪМ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 58 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. (ДВ, БР. 28 ОТ 2010 Г.)

В сила от 30.01.2015 г.

Обн. ДВ. бр.8 от 30 Януари 2015г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 2 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 числото "14" се заменя с "15".

2. В ал. 2 думите "заместник министър-председателят и министър" се заменят с "министърът".

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Членове на комисията са заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, на енергетиката, на туризма, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на финансите, на здравеопазването, на отбраната, на външните работи, на труда и социалната политика, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на образованието и науката и на културата."

4. В ал. 5 думите "министрите по ал. 3" се заменят с "министрите, имащи представители в комисията по ал. 3".

§ 2. В чл. 8 се правят следните изменения:

1. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Секретарят на комисията публикува протоколите от заседанията на комисията на електронната страница на ГДПБЗН - МВР."

2. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Контролът по чл. 58 от Закона за защита при бедствия се осъществява от областните управители въз основа на актовете на Министерския съвет по ал. 1."

§ 3. В чл. 29 ал. 2 се изменя така:

"(2) Помощта по ал. 1 се предоставя от държавния бюджет и се разходва по бюджетите на общините чрез промени на взаимоотношенията на държавния бюджет и съответните първостепенни разпоредители с бюджет."

§ 4. В чл. 47, ал. 2, т. 1 думата "корекции" се заменя с "промени".

§ 5. Навсякъде в текста:

1. Думите "републиканския бюджет" се заменят с "държавния бюджет".

2. Думите "разпоредител с бюджетни кредити" и "разпоредители с бюджетни кредити" се заменят съответно с "разпоредител с бюджет" и "разпоредители с бюджет".

Заключителни разпоредби

§ 6. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките