Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 15 от 24.II

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-9 ОТ 2011 Г. ЗА ВОЕННО-ПОЧИВНОТО ДЕЛО (ДВ, БР. 29 ОТ 2011 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-9 ОТ 2011 Г. ЗА ВОЕННО-ПОЧИВНОТО ДЕЛО (ДВ, БР. 29 ОТ 2011 Г.)

В сила от 24.02.2015 г.
Издадена от Министерството на отбраната

Обн. ДВ. бр.15 от 24 Февруари 2015г.

§ 1. В чл. 1 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думите "и хотели" се заменят с "хотели и места за настаняване към военните клубове", а след думите "Българската армия" се добавя "и външни лица".

2. Алинея 2 се отменя.

§ 2. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 2 се изменя така:

"2. петдневни почивки за зимен и летен отдих в планинските военно-почивни домове и хотели;".

2. В т. 4 думите "и индивидуални" се заличават, думите "по "CLIMS" се заменят с "на Комитета за връзка между социалните структури на военните министерства на НАТО ("CLIMS")".

3. Създават се нови т. 4а и 4б:

"4а. детски/младежки лагери за деца на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия в специализирани детски и младежки лагери, извън страната по "CLIMS";

4б. индивидуални почивки извън страната, в т.ч. и в рамките на международното сътрудничеството по "CLIMS";".

4. В т. 9 думите "включващи минимум две нощувки" се заличават.

§ 3. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. В основния текст думите "Военно-почивните домове и хотели" се заменят с "Военно-почивните домове, хотелите и местата за настаняване към военните клубове".

2. Точка 8 се изменя така:

"8. резервисти за времето на разположение за активна служба;".

3. Досегашната т. 8 става т. 9 и се изменя така:

"9. външни лица."

§ 4. Член 4 се изменя така:

"Чл. 4. (1) Почивките и мероприятията по чл. 2 се финансират от Министерството на отбраната и от собствени средства на лицата по чл. 3, както следва:

1. по чл. 2, т. 1, 2, 3 и 9 - за лицата по чл. 3, т. 1 - 65 % от себестойността на почивката се осигурява от Министерството на отбраната от средства за социално-битово и културно обслужване в рамките на утвърдения бюджет за съответната година и 35 % се заплащат от лицата по чл. 3, т. 1; към себестойността на почивката лицата по чл. 3, ал. 1 изцяло за своя сметка доплащат добавка за вид помещение;

2. по чл. 2, т. 1 и 2:

а) лицата по чл. 3, т. 3 - ветераните от войните ползват военно-почивните домове и хотели през неактивния сезон и заплащат 25 % от себестойността на почивката (храна и нощувка с включен ДДС) и добавката за вид помещение, а останалите 75 % се осигуряват от бюджета на Министерството на отбраната съгласно чл. 7 от Правилника за прилагане на Закона за ветераните от войните, приет с ПМС № 168 от 1999 г. (ДВ, бр. 75 от 1999 г.; посл. изм., бр. 37 от 2008 г.); членовете на семействата им заплащат почивката по цени, определени в заповедите на министъра на отбраната по чл. 5;

б) лицата по чл. 3, т. 5 имат право да почиват до 15 дни веднъж годишно, като заплащат 25 % от себестойността на почивката и добавката за вид помещение, а останалите 75 % се осигуряват от държавния бюджет съгласно чл. 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите; членовете на семействата им заплащат почивката по цени, определени в заповедите на министъра на отбраната по чл. 5;

3. по чл. 2, т. 4, 4а и 5 - 50 % от стойността за почивките се осигуряват от Министерството на отбраната от средства за социално-битово и културно обслужване в рамките на утвърдения бюджет за съответната година, а останалите 50 % се заплащат от лицата по чл. 3, т. 1;

4. по чл. 2, т. 4б - лицата по чл. 3 заплащат 100 % от стойността на почивката;

5. по чл. 2, т. 1, 2 и 9:

а) лицата по чл. 3, т. 4 и 8 заплащат почивката по цени, определени в заповедите на министъра на отбраната по чл. 5; цената на почивката включва нощувка, закуска, ползване на паркинг до изчерпване на свободните паркоместа, както и дължимия ДДС;

б) лицата по чл. 3, т. 9 заплащат 100 % от стойността на почивката;

6. по чл. 2, т. 6 - стойността на почивката се осигурява от бюджета на съответната операция или мисия в рамките на финансовата квота на основната програма, по която се осигурява участието на военните формирования от въоръжените сили в операции и мисии извън територията на страната; цената на почивката се определя по себестойност с доплащане за вид помещение, туристически данък, застраховки и дължим ДДС и се обявява в заповед на министъра на отбраната по чл. 5;

7. по чл. 2, т. 7 - почивките и мероприятията се финансират до 65 % от Министерството на отбраната от средства за социално-битово и културно обслужване в рамките на утвърдения бюджет за съответната година на Министерството на отбраната, като разликата до 100 % се заплаща от лицата по чл. 3, т. 1; размерът на субсидията се определя ежегодно от министъра на отбраната след представяне на калкулации от страна на агенцията и при утвърден бюджет на Министерството на отбраната; лицата по чл. 3, т. 2, 3, 4, 5, 7, 8 и 9 заплащат 100 % от стойността на почивките и мероприятията;

8. по чл. 2, т. 8 - стойността на почивката се осигурява от бюджета на Министерството на отбраната; децата на загинали военнослужещи при или по повод изпълнение на военната служба и преживелият родител на децата до 14-годишна възраст имат право да почиват безплатно веднъж в годината; при финансова възможност и след представяне на предварителни калкулации от страна на агенцията Министерството на отбраната може да финансира и втора почивка на децата на загинали военнослужещи при или по повод изпълнение на военната служба и преживелият родител на децата до 14-годишна възраст;

9. лицата по чл. 3, т. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 и 9 заплащат 100 % от стойността на резервацията в местата за настаняване към военните клубове.

(2) Себестойността на един пълен пансион се определя ежегодно по методика, утвърдена от изпълнителния директор на агенцията.

(3) Себестойността на почивките по чл. 2, т. 1, 2, 6 и 9 се определя ежегодно до 30 ноември на база изготвени калкулации за предходната година от изпълнителния директор на агенцията съгласувано с дирекция "Планиране, програмиране и бюджет" и дирекция "Социална политика" на Министерството на отбраната, утвърждава се от министъра на отбраната и влиза в сила от 1 юни на следващата календарна година.

(4) За почивките по чл. 2, т. 3 ежегодно до 15 февруари изпълнителният директор на агенцията изготвя предварителни калкулации на база предходната година. Същите се съгласуват с дирекция "Планиране, програмиране и бюджет" и дирекция "Социална политика" на Министерството на отбраната и се утвърждават от министъра на отбраната. В калкулациите се включват разходи съгласно утвърдената себестойност, транспорт, туристически данък, застраховка и разходи за групов ръководител (на всеки 10 деца един групов ръководител, но не по-малко от един). Върху изчислената сума се начислява дължимият ДДС.

(5) За почивките по чл. 2, т. 4, 4а и 5 изпълнителният директор на агенцията ежегодно утвърждава калкулации, които включват разходи за съответния пансион и/или туристически пакети (пакетна цена на лагера), транспорт, културна програма, задължителни медицински застраховки, разходи за съпровождащ (групов ръководител) и/или преводач съгласно международните договорености и дължим ДДС. Почивките по чл. 2, т. 4б са по цени, предоставени от страните партньори в рамките на международното сътрудничество по "CLIMS".

(6) За почивките по чл. 2, т. 7 изпълнителният директор на агенцията ежегодно изготвя калкулации на база предходната година и/или пазарни проучвания. Същите след съгласуване с дирекция "Планиране, програмиране и бюджет" и дирекция "Социална политика" на Министерството на отбраната се утвърждават от министъра на отбраната и включват разходи за съответния пансион и/или туристически пакети, транспорт, културна програма, разходи за съпровождащ от агенцията, задължителни медицински застраховки и други дейности, свързани с предоставената услуга, както и дължим ДДС.

(7) За почивките по чл. 2, т. 8 - ежегодно изпълнителният директор на агенцията изготвя калкулации на база предходната година. Същите се съгласуват с дирекция "Планиране, програмиране и бюджет" и дирекция "Социална политика" на Министерството на отбраната, утвърждават се от министъра на отбраната и включват разходи съгласно утвърдената себестойност, транспорт, туристически данък, застраховка, разходи за преживелия родител на децата до 14-годишна възраст, разходи за групов ръководител (на всеки 10 деца един групов ръководител, но не по-малко от един). Върху изчислената сума се начислява дължимият ДДС.

(8) Необходимите средства по ал. 1 се заявяват в дирекция "Планиране, програмиране и бюджет" на Министерството на отбраната и разходваните средства се отчитат в дирекция "Финанси" на Министерството на отбраната на база обобщени отчети за ползваните почивки и мероприятия до 10-о число на месеца, следващ месеца на ползването им.

(9) Изпълнителният директор на агенцията може да прави предложения за промяна на необходимите средства по ал. 8 вследствие настъпили обективни обстоятелства."

§ 5. В чл. 5 числото "3" се заменя с "6".

§ 6. Член 6 се изменя така:

"Чл. 6. (1) Цените за външни лица във военно-почивните домове и хотели включват нощувка със закуска и дължим ДДС. Лицата могат да заявят обяд и вечеря по цени, определени в заповед на изпълнителния директор.

(2) Цените по ал. 1, изречение първо не могат да бъдат по-ниски от цените, определени за лицата по чл. 3, т. 1, които почиват при условията и по реда на чл. 4, ал. 1, т. 1."

§ 7. Член 7 се изменя така:

"Чл. 7. Цените в местата за настаняване към военните клубове включват нощувка и се определят ежегодно до 15 декември със заповед на изпълнителния директор на агенцията и важат за следващата календарна година."

§ 8. В чл. 8 ал. 1 се изменя така:

"(1) Лицата по чл. 3, т. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 и 9, които ползват основни туристически услуги във военно-почивните домове, хотелите и местата за настаняване към военните клубове, заплащат на място невключените в себестойността на почивките туристически данък и застраховки и ползваните от тях допълнителни услуги по цени, утвърдени със заповед на изпълнителния директор на агенцията. Лицата по чл. 3, т. 6 заплащат на място ползваните от тях допълнителни услуги по цени, утвърдени със заповед на изпълнителния директор на агенцията."

§ 9. Член 9 се изменя така:

"Чл. 9. (1) Командированите служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия не заплащат цена за нощувка във военно-почивните домове, хотели и местата за настаняване към военните клубове, управлявани от агенцията. Разходваните средства за нощувка, туристически данък и застраховка са за сметка на съответното военно формирование или структура, от която е командированият служител.

(2) За разходваните средства по ал. 1 се извършва корекция на бюджета на агенцията за сметка на бюджета на съответното военно формирование или структура, от която е командированият служител, в рамките на финансовата квота на съответната програма. Корекцията се извършва ежегодно през месец април и месец ноември.

(3) Лицата по ал. 1 ползват безвъзмездно конферентни зали и допълнително приспособени помещения за организирани служебни мероприятия на министъра на отбраната, заместник-министрите на отбраната, постоянния секретар на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите, командирите на видовете въоръжени сили, командирите/началниците на военни формирования от Българската армия, ръководителите на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната и други делегации и гости на Министерството на отбраната въз основа на писмено разрешение съответно на министъра на отбраната, постоянния секретар на отбраната или началника на отбраната."

§ 10. В чл. 10 се създава ал. 3:

"(3) Експлоатационният период на всеки от обектите може да бъде удължен или намален при наличие на обективни обстоятелства за това със заповед на министъра на отбраната по предложение на изпълнителния директор на агенцията."

§ 11. В чл. 11 се създава ал. 7:

"(7) Продължителността на почивките по чл. 2, т. 1, 2, 4, 4а, 5, 7 и 9, ползвани при условията и по реда на чл. 4, ал. 1, т. 1, 3 и 7 за всеки военнослужещ или цивилен служител от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия и членовете на техните семейства, не може да надвишава 20 календарни дни в рамките на една календарна година."

§ 12. Член 12 се изменя така:

"Чл. 12. (1) Агенцията може да сключва туроператорски договори с лицензирани български и чуждестранни фирми и договори с ведомства, организации и фирми за приемане на индивидуални и групови резервации, да организира обучения, семинари, работни срещи, конференции, спортни лагери, зелени училища, екомероприятия и други, доколкото не се възпрепятстват почивките по чл. 2.

(2) Цените на почивките и мероприятията по ал. 1 могат да бъдат до 15 % по-ниски от цените за външни лица, определени по реда на наредбата, и са в зависимост от броя почиващи или участници в мероприятията, обема на заявените услуги и продължителността на ползването им.

(3) При недостиг на леглова база агенцията може да договаря допълнителна леглова база извън военно-почивните домове и хотели за почивки по социална програма."

§ 13. Член 14 се изменя така:

"Чл. 14. (1) Картите за почивка се разпределят ежегодно от комисия, назначена със заповед на министъра на отбраната. В комисията задължително участват представители от всички структури на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната, агенцията и синдикатите в Министерството на отбраната. Комисията разпределя картите за почивка в страната до 30 януари - за летния сезон, и до 30 юни - за зимния сезон.

(2) За разпределението на картите за почивка комисията изготвя протокол, който се утвърждава от министъра на отбраната.

(3) Картите за почивка по чл. 2, т. 1, 2, 3, 4, 4а и 5 се разпределят между Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия пропорционално на броя на военнослужещите и цивилните служители в съответната структура.

(4) За лицата по чл. 3, т. 5 се разпределят до 1 % от общия брой карти за почивка в страната."

§ 14. В чл. 15 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 се правят следните изменения:

а) в т. 1 думите "до 31 юли" се заменят с "до 10 септември", а думите "до 15 март" се заменят с "до 20 март";

б) в т. 2 думите "до 31 август" се заменят с "до 30 септември", а думите "до 31 март" се заменят с "до 10 април".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Агенцията осигурява седемдневна безплатна почивка за военнослужещи от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, участвали в операции и мисии извън територията на страната, и членовете на техните семейства във военно-почивните домове и хотели въз основа на утвърдения от министъра на отбраната протокол по чл. 14, ал. 2 в съответствие с постъпилите до 31 декември - за летния сезон, и до 31 май - за зимния сезон, заявки от Съвместното командване на силите."

3. Създава се ал. 3:

"(3) Агенцията осигурява на лицата по чл. 3, т. 5 карти за почивка въз основа на утвърдения от министъра на отбраната протокол по чл. 14, ал. 2 и ги предоставя за разпределение на служителя на Министерството на отбраната по чл. 7 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите."

4. Досегашната ал. 3 става ал. 4 и се изменя така:

"(4) Лицата по чл. 3, т. 4, 8 и 9 ползват почивки по реда на чл. 18, ал. 5."

§ 15. Създава се нов член 15а:

"Чл. 15а. При промяна на експлоатационния период на обектите по реда на чл. 10, ал. 3 след сроковете по чл. 14, ал. 1 картите за почивка се предлагат на свободна продажба по предложение на изпълнителния директор на агенцията, утвърдено от министъра на отбраната."

§ 16. Член 16 се изменя така:

"Чл. 16. (1) Картите за почивка по чл. 2, т. 4, 4а и 5 се разпределят от комисиите по чл. 15, ал. 1, т. 1 между военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, които не са били на почивка, организирана по линия на безвалутния обмен и в рамките на "CLIMS", в качеството си на титуляр на правото на почивка или като член на неговото семейство през предходната година, включваща последните летен и зимен сезон.

(2) При свободна разпродажба незаетите карти за почивка по чл. 2, т. 4, 4а и 5 се предоставят на правоимащите лица по ал. 1. При останали незаети карти се обявява нова дата за свободна разпродажба и картите се предлагат на лица, които не отговарят на условията по ал. 1.

(3) В агенцията се води регистър с данни за служителите, ползвали през предходните летен и зимен сезон карти за почивка в чужбина, организирани по линия на безвалутния обмен и в рамките на "CLIMS", и по договори с туроператорските фирми.

(4) Ежегодно в срок до 15 януари агенцията предоставя съответната информация в писмен вид на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Българската армия и синдикатите в Министерството на отбраната за лицата от съответната структура, ползвали правото си на почивка, организирана по линия на безвалутния обмен и в рамките на "CLIMS", и по договори с туроператорските фирми през предходната календарна година."

§ 17. В чл. 17, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 1 се изменя така:

"1. служебна карта за военнослужещи и цивилни служители или служебна бележка по образец (приложение № 2) за цивилни служители и членовете на семействата - за лицата по чл. 3, т. 1;".

2. В т. 4 след думите "служебна карта" се добавя "и заповед за командировка".

3. Създава се т. 5:

"5. служебна бележка за лицата по чл. 3, т. 8 по образец (приложение № 4)."

§ 18. В чл. 18 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Платежното нареждане за превода по ал. 1 съдържа името на титуляря на картата и реквизитите по чл. 13, ал. 1, т. 1, 2 и 5."

2. Алинея 3 се изменя така:

"(3) При настаняване във военно-почивния дом или хотел се представя платежният документ. При липса, непълни или неточни данни в платежния документ, както и при липса на документ по чл. 17 агенцията може да откаже настаняване."

3. В ал. 4 думите "до 10 октомври" се заменят с "до 15 октомври", а думите "по чл. 2, т. 4 и 5" се заменят с "по чл. 2, т. 4, 4а и 5", а думите "по чл. 16, ал. 1" се заменят с "по чл. 14, ал. 2".

4. В ал. 5 след думата "агенция" се поставя запетая и се добавя "на интернет страницата на Министерството на отбраната".

5. Създава се ал. 6:

"(6) Заплащането на картите за свободна продажба по ал. 5 се извършва по банков път или на рецепция в случаите, когато резервацията е направена до 3 работни дни преди датата на първата нощувка или в деня на настаняването."

6. Създава се ал. 7:

"(7) Заплащането за направена резервация в местата за настаняване към военните клубове се извършва на рецепция."

§ 19. В чл. 19 думите "чл. 14, ал. 2" се заменят с "чл. 15, ал. 1, т. 1".

§ 20. В чл. 20 след думите "последна услуга обяд" се добавя в скоби "(сух пакет)".

§ 21. Създава се нов член 22а:

"Чл. 22а. Стойността на груповите мероприятия за лицата по чл. 3, т. 1, 3, 4, 5, 7, 8 и 9 се заплаща 80 % авансово по банковата сметка на агенцията, а остатъкът се заплаща на рецепция. В случаите, когато резервацията е направена до 5 работни дни преди датата на първата нощувка или в деня на самото настаняване, цялата сума се заплаща на рецепция."

§ 22. В чл. 23 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 се правят следните изменения:

а) в т. 1 думите "до 20" се заменят с "не по-късно от 25";

б) в т. 2 думите "до 10" се заменят с "не по-късно от 15";

в) в т. 3 думите "до 5" се заменят с "не по-късно от 10".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) В случаите, когато срокът и условията по ал. 1 не са спазени, платената сума не се възстановява, освен ако е налице обективна причина - внезапно възникнала служебна ангажираност за титуляря, смърт или заболяване на титуляря или на член на неговото семейство."

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) В случаите, когато лицето прекрати (прекъсне) почивката си в страната, платената сума не се възстановява. Когато е налице обективна причина по ал. 2, платената сума се възстановява на лицето за неползваните дни."

4. В ал. 5 числото "10" се заменя с "15".

§ 23. В чл. 25 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Обстоятелствата по ал. 1 се констатират с протокол, съставен от длъжностни лица в съответния военно-почивен дом или хотел."

§ 24. В § 1 от допълнителната разпоредба се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 1 думите "ако имат еднакъв постоянен адрес, което се удостоверява с личните им карти" се заменят с "ако имат еднакъв постоянен или настоящ адрес, което се удостоверява с личните им карти или с удостоверение за настоящ адрес".

2. Точка 2 се изменя така:

"2. "Деца" са родените от брака или от съвместното съжителство на военнослужещия или цивилния служител или осиновените до навършването на 18-годишна възраст, а след навършването й, ако:

а) са лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, което се удостоверява с акт за раждане на детето и с решение на ТЕЛК;

б) учат редовно - за срока на обучението, но не по-късно от навършването на 26-годишна възраст, което се удостоверява с акт за раждане на детето и удостоверение от учебното заведение; за начало на срока на обучение във висше учебно заведение се счита датата на записване във висшето учебно заведение."

3. Създават се т. 3 и 4:

"3. "Външни лица" са други лица извън Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

4. "Добавка за вид помещение" е допълнителна стойност, която се определя за всяко помещение в зависимост от местоположение и/или категорията на мястото за настаняване, степен на удобства и основните му характеристики."

§ 25. Приложение № 1 към чл. 10 се изменя така:

"Приложение № 1 към чл. 10


Военно-почивни домове и хотели, категоризирани по реда на Наредбата за категоризиране на средствата на подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения


Сезони за почивка и експлоатационни периоди на военно-почивните домове и хотели, управлявани от агенцията


I. Сезони за почивка

1. За летен отдих:

1.1. Активен сезон - от 20 юни до 10 септември.

1.2. Неактивен сезон - от 11 септември до 19 юни.

2. За зимен отдих:

2.1. Активен сезон - от 1 декември до 31 март.

2.2. Неактивен сезон - от 1 април до 30 ноември.

II. Експлоатационни периоди на военно-почивните домове и хотели:

1. Морски курорти:

1.1. Хотел "Флагман" - Варна - целогодишен.

1.2. Хотел "Адмирал" - 21.06. - 20.09.

1.3. Хотел "Фрегата" - 21.06. - 20.09.

1.4. Хотел "Маяк" - 21.06. - 08.09.

1.5. Хотел "ВПД Созопол" - 01.06. - 20.09.

1.6. Туристическо селище ВПД Несебър и Туристическо селище ВПД Несебър - Бунгала - 01.06. - 20.09.

1.7. Хотел "Сарафово - МО" - 21.06. - 10.09.

1.8. Къмпинг "Чайка" - Обзор - 21.06. - 10.09.

2. Планински курорти:

2.1. Хотел "Хармония" - к.к. Пампорово - целогодишен.

2.2. Почивна станция "Картела" - 01.05 - 30.09.

2.3. Хотел "Олимп" - к.к. Боровец - 01.11. - 30.04.

2.4. Почивна станция "Боровец" - к.к. Боровец - 01.12. - 31.03.

2.5. Хотел "Рибарица" - целогодишен."

§ 26. Създава се приложение № 4 към чл. 17, ал. 1, т. 5:

"Приложение № 4 към чл. 17, ал. 1, т. 5



МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ЦЕНТРАЛНО ВОЕННО ОКРЪЖИЕ - ВОЕННО ОКРЪЖИЕ ...........................................................................................

ОБЛАСТЕН ВОЕНЕН ОТДЕЛ ……………………………….......…..

………………………………………………………………….............

(адрес, телефон, факс)

 

Рег. № 3- ___ / ___ . __ .20 __ г.

Екз. № _____

 

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

 

Настоящата служебна бележка се издава на лицето ……………..

………………………………………………………………………..

(трите имена, ЕГН, адрес)

в уверение на това, че същият е страна по Договор за служба в доброволния резерв № ……../…….. 20… г., който е със срок на действие до ….…. 20 ... г.

Служебната бележка се издава във връзка с правата на резервистите по чл. 48, т. 2 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, за да послужи пред ………………………………………………

 

НАЧАЛНИК НА………………………………

(звание, подпис и фамилия)

 




Заключителни разпоредби

§ 27. Наредбата влиза в сила в деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките