Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 15 от 24.II

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № М-3 ОТ 2011 Г. ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА И МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 60 ОТ 2011 Г.)

 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № М-3 ОТ 2011 Г. ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА И МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 60 ОТ 2011 Г.)

В сила от 24.02.2015 г.
Издадена от Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.15 от 24 Февруари 2015г.

§ 1. В чл. 5, ал. 2 се отменя.

§ 2. Създава се чл. 5а:

"Чл. 5а. (1) Въоръжените сили при необходимост оказват съдействие на органите на ГДГП за наблюдение и контрол на държавната граница срещу незаконен трафик на оръжие и въоръжени провокации на държавната граница.

(2) В мирно време въоръжените сили могат да изпълняват и задачи по логистично подпомагане и оказване на съдействие на органите на МВР, осъществяващи охраната на държавната граница, като стратегическа дейност и критична инфраструктура по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегически обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност (ДВ, бр. 59 от 2009 г.), въз основа на постъпило искане от министъра на вътрешните работи и по решение на министъра на отбраната.

(3) Задачите по ал. 2 могат да включват: транспортиране на хора; съхранение и транспортиране на материални ресурси; оказване на специализирана техническа помощ с личен състав при извършване на обслужване и ремонт на техника; извличане и евакуация на техника и имущества; обмяна на опит и обучение на специалисти по ремонт и на водачи на специализирана техника; безвъзмездно предоставяне в управление на движими вещи и други задачи в съответствие с действащото законодателство.

(4) За съвместните действия по ал. 2 Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната разработват съвместен оперативен план с определени цели, структури, конкретни задачи, отговорности, място, срокове, ресурсно осигуряване и други.

(5) В случаите по ал. 2 на военнослужещите от въоръжените сили не могат да се възлагат задачи за изпълнение на правомощия на органи по Закона за Министерството на вътрешните работи."

§ 3. В заглавието на раздел VІ след думите "държавната граница" се добавя "при военно положение или положение на война".

Заключителни разпоредби

§ 4. Инструкцията влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките