Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 29 от 21.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 89 ОТ 16 АПРИЛ 2015 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕН КООРДИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОНТРАБАНДАТА И КОНТРОЛ НА ДВИЖЕНИЕТО НА РИСКОВИ СТОКИ И ТОВАРИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 89 ОТ 16 АПРИЛ 2015 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕН КООРДИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОНТРАБАНДАТА И КОНТРОЛ НА ДВИЖЕНИЕТО НА РИСКОВИ СТОКИ И ТОВАРИ

В сила от 21.04.2015 г.

Обн. ДВ. бр.29 от 21 Април 2015г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Създава Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари, наричан по-нататък "Центъра".

(2) Центърът е разположен в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" на Министерството на вътрешните работи.

Чл. 2. (1) Центърът осигурява координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за противодействие на контрабандата, контрол на движението на рискови стоки и товари на територията на страната.

(2) Центърът функционира в непрекъснат режим на работа.

Чл. 3. (1) Центърът осъществява дейността си чрез координация и взаимодействие между Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Гранична полиция" на Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция "Национална сигурност", Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите към министъра на финансите и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

(2) Ръководителите на структури по ал. 1 определят компетентни служители, на ротационен принцип, за осигуряване дейността на Центъра.

(3) Служителите по ал. 2 извършват дейността си в Центъра в рамките на своята компетентност при спазване на действащото законодателство.

(4) Общото ръководство при координацията и взаимодействието в Центъра се осъществява от служител на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" на Министерството на вътрешните работи, определен със заповед на министъра на вътрешните работи.

Чл. 4. (1) За осигуряване дейността на Центъра се изгражда комуникационно-информационна инфраструктура, осигуряваща достъп до необходимите информационни ресурси на структурите по чл. 3, ал. 1, съгласно действащото законодателство.

(2) Структурите по чл. 3, ал. 1 осигуряват в техническо отношение обособените в Центъра работни места.

(3) В Центъра може да се интегрира и информация, постъпваща от информационни системи и системи за видеонаблюдение на други министерства и ведомства.

Чл. 5. Логистичното осигуряване на Центъра се осъществява от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" на Министерството на вътрешните работи.

Чл. 6. Разходите за осъществяване на дейността на Центъра са за сметка на утвърдените разходи по бюджетите на съответните първостепенни разпоредители с бюджет.

Чл. 7. Дейността и организацията на работа в Центъра се определят с правила, утвърдени от заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи, министъра на финансите, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и от председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 105, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл. 6, ал. 2 от Закона за нормативните актове.

§ 2. В 20-дневен срок от влизането в сила на постановлението ръководителите на министерствата и ведомствата, включени в състава на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари, определят със заповед служителите, които ще изпълняват дейности в Центъра.

§ 3. В 20-дневен срок от влизането в сила на постановлението заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи, министърът на финансите, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" утвърждават правила за дейностите и организацията на работа на Центъра.

§ 4. Изпълнението на постановлението се възлага на заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи, министъра на финансите, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на ръководителите на Държавна агенция "Национална сигурност", Агенция "Митници", Националната агенция за приходите и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

§ 5. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките