Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 31 от 28.IV

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО, ФУНКЦИИТЕ И ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ "ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА" (ДВ, БР. 36 ОТ 2011 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО, ФУНКЦИИТЕ И ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ "ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА" (ДВ, БР. 36 ОТ 2011 Г.)

Издаден от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.31 от 28 Април 2015г.

§ 1. В чл. 23, ал. 1 се създава т. 5:

"5. специализирано поделение "Опериране и експлоатация на пристанищни терминали."

§ 2. В глава четвърта, раздел VIII. Специализирани поделения се правят следните изменения и допълнения:

1. В подзаглавието след думите "Дирекция "Ръководство на корабния трафик - Черно море" се добавя запетая, а след думите "Дирекция "Ръководство на корабния трафик - река Дунав" се добавя "и Дирекция "Опериране и експлоатация на пристанищни терминали".

2. В чл. 33, ал. 1 думата "две" се заменя с "три", а думите "и Ръководство на корабния трафик - река Дунав" се заменят със запетайка и думите "Ръководство на корабния трафик - река Дунав" и "Опериране и експлоатация на пристанищни терминали".

§ 3. В чл. 33 се създава ал. 6:

"(6) Дирекция "Опериране и експлоатация на пристанищни терминали" извършва пристанищните услуги по чл. 116, ал. 2, т. 2 и 3 ЗМПВВППРБ при предсрочно прекратяване на договор с пристанищен оператор до сключването на нов договор по предвидения в закона ред и изпълнява следните функции:

1. отговаря за предоставянето на пристанищните услуги в съответствие с действащата нормативна уредба и установените на терминала технология и организация;

2. изготвя необходимите технологични карти и организира съгласуването и одобряването им по законоустановения ред;

3. отговаря за събирането на цените за извършването на пристанищните услуги;

4. подготвя и организира сключването на договорите с товародателите и другите клиенти на терминала;

5. следи, координира, контролира и отговаря за изпълнението на задълженията по сключените на съответния пристанищен терминал договори с товародатели и другите клиенти на терминала;

6. подготвя необходимите документи и подава съответните заявления за вписване на обстоятелства в регистъра на пристанищата и в регистъра на пристанищните оператори съобразно действаща нормативна уредба."

Промени настройката на бисквитките