Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 57 от 28.VII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-30 ОТ 2010 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ, ВОДЕНЕ НА ОТЧЕТ И УНИЩОЖАВАНЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ КАРТИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ (ДВ, БР. 97 ОТ 2010 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-30 ОТ 2010 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ, ВОДЕНЕ НА ОТЧЕТ И УНИЩОЖАВАНЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ КАРТИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ (ДВ, БР. 97 ОТ 2010 Г.)

В сила от 28.07.2015 г.
Издадена от Министерството на отбраната

Обн. ДВ. бр.57 от 28 Юли 2015г.

§ 1. В чл. 13 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашния текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Когато служебните дела на военнослужещите по ал. 1 се съхраняват в структури на пряко подчинение на министъра на отбраната или във военни формирования от Българската армия, съответната структура по личния състав:

1. завежда служебната карта в регистъра за отчет на основание писмото, с което е уведомена, и протокола за връчване на служебна карта (приложение № 3);

2. прилага протокола (приложение № 3) в служебното дело на военнослужещия;

3. изготвя протокол за заприходяване на служебната карта (приложение № 5) в три екземпляра; единият екземпляр се изпраща в дирекция "Управление на човешките ресурси" - МО, вторият се завежда в регистратурата, а третият се прилага в служебното дело на военнослужещия."

§ 2. В чл. 21 се създават ал. 3 и 4:

"(3) Структурата по управление на човешките ресурси (по личния състав) отразява сдаването на служебната карта по aл. 1 в автоматизираната система за управление на човешките ресурси.

(4) При смърт на военнослужещия и невъзможност за сдаване на служебната карта същата се обявява за невалидна и се снема от отчет въз основа на смъртния акт."

Заключителни разпоредби

§ 3. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките