Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 67 от 1.IX

РЕШЕНИЕ № 644 ОТ 21 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "СМОКИНИТЕ-СЕВЕР", ОБЩИНА СОЗОПОЛ, ОБЛАСТ БУРГАС

 

РЕШЕНИЕ № 644 ОТ 21 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "СМОКИНИТЕ-СЕВЕР", ОБЩИНА СОЗОПОЛ, ОБЛАСТ БУРГАС

Обн. ДВ. бр.67 от 1 Септември 2015г.

На основание чл. 8н, ал. 2 във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Решение № 241 на Министерския съвет от 2015 г. за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Смокините-север", община Созопол, област Бургас (ДВ, бр. 28 от 2015 г.), проведен на 12 юни 2015 г. конкурс за определяне на концесионер, доклад и протокол за резултатите от конкурса и мотивиран доклад на министъра на регионалното развитие и благоустройството


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за спечелил конкурса за предоставяне на концесия на обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Смокините-север", община Созопол, област Бургас, и за концесионер на морския плаж - участника "Черноморска брегова група" - ООД, Созопол.

2. В съответствие с резултатите от проведения конкурс конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно плащане за всяка календарна година, определен съгласно Методиката за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 9 на Министерския съвет от 2015 г. (ДВ, бр. 7 от 2015 г.), и предложения от "Черноморска брегова група" - ООД, размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 2,1 на сто.

2.2. Процент на площите за свободно и безплатно разполагане от посетителите на обекта на концесията на плажни принадлежности в размер 52,21 на сто от активната плажна площ.

2.3. Функционално разпределение на зоните и разполагане на преместваеми обекти и елементи на техническата инфраструктура, изразено в процент на преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности, в размер 2 на сто от площта на обекта на концесия.

3. Оправомощава министъра на регионалното развитие и благоустройството:

3.1. Да сключи концесионен договор с "Черноморска брегова група" - ООД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, включително да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

3.3. Да организира контрола по изпълнението на концесионния договор.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 241 на Министерския съвет от 2015 г. и подадената от "Черноморска брегова група" - ООД, оферта за участие в конкурса с изключение на датата на влизане в сила на концесионния договор, която се променя на 1 януари 2016 г.

5. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" по реда на глава единадесета от Закона за концесиите.

Промени настройката на бисквитките