Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 78 от 9.X

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 271 ОТ 6 ОКТОМВРИ 2015 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАЩАНИЯ ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2015 Г. ЗА ПРИКЛЮЧВАНЕТО НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ НА НАЦИОНА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 271 ОТ 6 ОКТОМВРИ 2015 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАЩАНИЯ ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2015 Г. ЗА ПРИКЛЮЧВАНЕТО НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ НА НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ "ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "ТРАНСПОРТ" 2007 - 2013 Г.

В сила от 09.10.2015 г.

Обн. ДВ. бр.78 от 9 Октомври 2015г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни плащания по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2015 г. в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер до 110 000 хил. лв.

(2) Средствата по ал. 1 се предоставят като временна безлихвена финансова помощ, подлежаща на възстановяване съгласно чл. 2, на Национална компания "Железопътна инфраструктура" в качеството й на бенефициент по Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г. за необходимите разплащания за приключване на железопътните проекти, в т. ч.:

1. "Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай - Свиленград";

2. "Рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линията Пловдив - Бургас";

3. "Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив част от Трансевропейската железопътната мрежа";

4. "Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T мрежата - "Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара - София", "Рехабилитация на гаров комплекс жп гара - Бургас, пътническа", "Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик - II етап";

5. "Изграждане на интермодален терминал в Южен централен район на планиране в България - Пловдив".

Чл. 2. (1) Средствата по чл. 1 се възстановяват от Национална компания "Железопътна инфраструктура" по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията считано от 2016 г. по 35 000 хил. лв. годишно, със срок на погасяване до 30 юни на съответната година, до пълното погасяване на предоставената временна финансова помощ.

(2) За непогасената в съответния срок сума съгласно ал. 1 се дължат лихви съгласно Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни вземания.

Чл. 3. (1) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши съответните промени по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2015 г. и да уведоми министъра на финансите.

(2) Министърът на финансите да извърши произтичащите от чл. 1 промени по централния бюджет за 2015 г.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 4, т. 2 от Закона за публичните финанси.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на министъра на финансите.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките