Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 91 от 24.XI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2010 Г. ЗА ПРАВИЛАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ, РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И ПРОЦЕДУРИТЕ ПО ПЪРВИЧНО И ВТОРИЧНО ПРЕДОСТАВЯНЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ, РЕЗЕРВИРАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА НОМЕРА, АДРЕСИ И ИМЕНА (ДВ, БР. 64 ОТ 2010 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2010 Г. ЗА ПРАВИЛАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ, РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И ПРОЦЕДУРИТЕ ПО ПЪРВИЧНО И ВТОРИЧНО ПРЕДОСТАВЯНЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ, РЕЗЕРВИРАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА НОМЕРА, АДРЕСИ И ИМЕНА (ДВ, БР. 64 ОТ 2010 Г.)

В сила от 24.11.2015 г.
Издадена от Комисията за регулиране на съобщенията

Обн. ДВ. бр.91 от 24 Ноември 2015г.

§ 1. В чл. 30 ал. 2 се изменя така:

"(2) Кратки национални номера за достъп до спешни повиквания, европейски хармонизирани номера и номера по чл. 18 могат да бъдат първично предоставяни на държавни органи, юридически лица или предприятия с мотивирано решение на комисията."

§ 2. В чл. 41 се създават нови ал. 3 и 4:

"(3) В случай че в групите по ал. 2 има номера, пренесени в други мрежи, предприятието предоставя информация от базата данни с пренесени номера, която съдържа:

1. номерата, които са пренесени в друга мрежа;

2. мрежата, която обслужва всеки от номерата по т. 1, към момента на подаване на искането.

(4) В случай че от датата на подаване на искането по ал. 1 до датата на влизане в сила на решението на комисията по това искане бъдат пренесени номера от мрежата на предприятието, то е задължено да подаде в комисията допълнителна информация за тези номера съобразно изискванията на ал. 3."

§ 3. Член 42 се изменя така:

"Чл. 42. (1) Всяка група, от която има пренесени номера по чл. 41, ал. 3 и 4, се предоставя на предприятието, в чиято мрежа са пренесени най-голям брой номера от съответната група.

(2) Извън случаите по ал. 1 освободените групи номера по чл. 41, ал. 2 не могат да бъдат предоставяни или резервирани по-рано от шест месеца след тяхното освобождаване, считано от датата на изменение на разрешението на предприятието."

§ 4. В чл. 43б, ал. 1 т. 1 и 2 се изменят така:

"1. няма първично предоставени номера по чл. 31, ал. 1 за предоставяне на същия вид услуги;

2. подало е уведомление до комисията за намерението си да осъществява дейност по препродажба на услугите, предоставяни чрез съответния вид номера, като е посочило вида услуги, за предоставянето на които ще се ползват."

§ 5. В чл. 56, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) При преустановяване действието на разрешение по реда на чл. 117 ЗЕС пренесените номера се предоставят на приемащите предприятия, като всяка група, от която има пренесени номера, се предоставя на предприятието, в чиято мрежа са пренесени най-голям брой номера от съответната група."

2. Създават се нови ал. 3, 4, 5 и 6:

"(3) Към искането за прекратяване на действието на разрешение по чл. 117, ал. 2, т. 3 ЗЕС предприятието предоставя информация от базата данни с пренесени номера, която съдържа:

1. първично предоставените номера, които са пренесени в друга мрежа;

2. мрежата, която обслужва всеки от номерата по т. 1, към момента на подаване на искането.

(4) В случай че от датата на подаване на искането по ал. 3 до датата на влизане в сила на решението на комисията по това искане бъдат пренесени номера от мрежата на предприятието, то е задължено да подаде в комисията допълнителна информация за тези номера съобразно изискванията на ал. 3.

(5) При преустановяване действието на разрешение на основание чл. 117, ал. 1 ЗЕС предприятието предоставя на КРС информацията по ал. 3 в срока по чл. 117, ал. 5 ЗЕС.

(6) При прекратяване действието на разрешение при всички останали случаи по чл. 117, ал. 2 ЗЕС предприятията предоставят информация по ал. 3 в 10-дневен срок от поискването й."

Заключителни разпоредби

§ 6. Тази наредба се приема на основание чл. 133а от Закона за електронните съобщения и влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките