Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 91 от 24.XI

РЕШЕНИЕ № 557 ОТ 12 НОЕМВРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ФУНКЦИОНАЛНИТЕ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРЕНОСИМОСТ НА НЕГЕОГРАФСКИ НОМЕРА ПРИ ПРОМЯНА НА ДОСТАВЧИКА, ПРЕДОСТАВЯЩ СЪОТВЕТНАТА УСЛУГА (ДВ, БР. 4 ОТ 2009 Г.)

 

РЕШЕНИЕ № 557 ОТ 12 НОЕМВРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ФУНКЦИОНАЛНИТЕ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРЕНОСИМОСТ НА НЕГЕОГРАФСКИ НОМЕРА ПРИ ПРОМЯНА НА ДОСТАВЧИКА, ПРЕДОСТАВЯЩ СЪОТВЕТНАТА УСЛУГА (ДВ, БР. 4 ОТ 2009 Г.)

В сила от 24.11.2015 г.
Издадено от Комисията за регулиране на съобщенията

Обн. ДВ. бр.91 от 24 Ноември 2015г.

Комисията за регулиране на съобщенията реши:

§ 1. В чл. 3 ал. 1 се изменя така:

"(1) Задължение за осъществяване на преносимост имат доставчиците, на които Комисията за регулиране на съобщенията ("комисията") е предоставила за ползване номера след негеографските кодове за достъп по чл. 2, ал. 2."

§ 2. Член 17 се изменя така:

"Чл. 17. Приемащият доставчик е длъжен да използва пренесен номер в съответствие с предназначението му, определено в Националния номерационен план, както и в съответствие с изискванията на наредбата по чл. 133а от Закона за електронните съобщения и издаденото му от комисията разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - номера, за осъществяване на обществени електронни съобщения."

§ 3. В чл. 24 се правят следните изменения:

1. Алинея 4 се изменя така:

"(4) Всяка промяна в процедурата и приложенията към нея се извършва от доставчиците посредством изготвяне на пълен и актуализиран текст на процедурата на български език, в който се отразяват измененията и/или допълненията. Доставчиците предоставят документа на комисията в срок до 30 дни от влизането му в сила."

2. Алинея 6 се изменя така:

"(6) Присъединяващото се предприятие е отговорно за изготвяне на допълнителното споразумение, подписването му от всички доставчици в домейна и предоставянето му на комисията в срок до 9 месеца от получаване на номера след един или няколко от негеографските кодове за достъп по чл. 2, ал. 2."

§ 4. Чл. 32б се изменя така:

"Чл. 32б. (1) Доставчик отпада от домейна на преносимост:

1. при отнемане или прекратяване на разрешението за ползване на ограничен ресурс - номера, по реда на чл. 117 ЗЕС;

2. при отказ от ползване на всички предоставени номера след негеографските кодове за достъп по чл. 2, ал. 2.

(2) Комисията уведомява участниците в домейна за отпадналия доставчик по ал. 1 и изисква справка от базата данни по чл. 20 за пренесените в тяхната мрежа номера от мрежата на отпадналия от домейна доставчик."

§ 5. Член 32в се отменя.

§ 6. В § 1 т. 4 се изменя така:

"4. "Домейн на преносимост" са мрежите на доставчиците, получили номера след съответен негеографски код за достъп по чл. 2, ал. 2."

Заключителни разпоредби

§ 7. Решението е прието на основание чл. 134, ал. 3 от Закона за електронните съобщения и влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките