Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 10 от 5.II

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-3 ОТ 2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ФУНКЦИОНАЛНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-3 ОТ 2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ФУНКЦИОНАЛНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЕННАТА СЛУЖБА В СЪСТАВА НА БЪЛГАРСКИ ИЛИ МНОГОНАЦИОНАЛНИ ФОРМИРОВАНИЯ ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 22 ОТ 2013 Г.)

В сила от 05.02.2016 г.
Издадена от Министерството на отбраната

Обн. ДВ. бр.10 от 5 Февруари 2016г.

§ 1. Наименованието на наредбата се изменя така:

"Наредба № Н-3 от 15 февруари 2013 г. за условията и реда за оценяване на изпълнението на функционалните задължения от военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и от Българската армия при изпълнение на военната служба в състава на български или многонационални формирования извън територията на Република България при участие в операции и мисии".

§ 2. В чл. 1 ал. 1 се изменя така:

"(1) С наредбата се уреждат условията и редът за оценяване на изпълнението на функционалните задължения от военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и от Българската армия при изпълнение на военна служба извън територията на страната в състава на български или многонационални формирования при участие в операции и мисии."

§ 3. В чл. 6, ал. 1 т. 3 се изменя така:

"3. военнослужещите, прослужили по-малко от една трета от срока на мисията/операцията, освен военнослужещите, на които е прекратена командировката за участие в мисията/операцията поради нарушаване на военната дисциплина."

§ 4. В чл. 8 т. 8 се изменя така:

"8. структурата по управление на човешките ресурси (по личния състав), в която военнослужещият се води на отчет, въвежда данните (информацията) от формуляра по чл. 2, ал. 3 в Автоматизираната система за управление на човешките ресурси и прилага формуляра в служебното дело на военнослужещия."

§ 5. Член 12 се изменя така:

"Чл. 12. (1) Процесът по оценяване на военнослужещите по чл. 1, ал. 1 завършва в края на изпълнението на военната служба извън територията на страната.

(2) Командирите (началниците) на военни формирования или ръководителите на съответните структури, където военнослужещият се води на отчет, организират въвеждането на данните от оценяването в Автоматизираната система за управление на човешките ресурси, с изключение на служба "Военна информация" и служба "Военна полиция", до един месец след приключване на мисията/операцията."

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 6. В Наредба № Н-28 от 2010 г. за критериите, условията и реда за атестиране на военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия (обн., ДВ, бр. 92 от 2010 г.; изм. и доп., бр. 90 от 2011 г., бр. 22 от 2013 г., бр. 14 от 2014 г.; доп., бр. 77 от 2014 г.; изм. и доп., бр. 25 и 97 от 2015 г.) се правят следните изменения и допълнения:

1. В чл. 5, т. 10 след думата "поради" се добавя "здравословни причини, ".

2. В чл. 15 ал. 2 се изменя така:

"(2) Длъжностните лица от структурите по управление на човешките ресурси (по личния състав) нанасят в атестационния формуляр на атестирания военнослужещ оценката от участието му в мисия/операция извън територията на Република България от предходната календарна година, оценки от завършени курсове и обучения, както и броя на приложените поощрения и наложените дисциплинарни наказания въз основа на данните в служебния му картон за награди, отличия и наказания."

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките