Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 12 от 12.II

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЕНИЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР (ДВ, БР. 18 ОТ 2007 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЕНИЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР (ДВ, БР. 18 ОТ 2007 Г.)

В сила от 13.04.2016 г.
Издадена от Министерството на правосъдието

Обн. ДВ. бр.12 от 12 Февруари 2016г.

§ 1. В чл. 91 се създават ал. 2, 3 и 4:

"(2) Длъжностното лице по регистрация има право на безвъзмезден достъп за служебни цели до Националната база данни "Население", поддържана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за установяване и проверка на данните за гражданската регистрация на лицата, както и до информационната система на Нотариалната камара за установяване и проверка на документи с нотариално удостоверен подпис.

(3) Редът и начинът за предоставяне от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на достъп до информацията в Национална база данни "Население" на длъжностните лица по регистрация, включително и чрез предоставяне на лични данни в електронен вид или чрез отдалечен достъп, се извършва по ред, определен от министъра на регионалното развитие и благоустройството съобразно Закона за гражданската регистрация.

(4) Достъпът до данните в информационната система на Нотариалната камара на длъжностните лица по регистрация се извършва по реда на Наредба № 32 от 1997 г. за служебните архиви на нотариусите и нотариалните кантори (ДВ, бр. 12 от 1997 г.)."

§ 2. В чл. 92а ал. 1 се изменя така:

"Чл. 92а. (1) Когато към заявлението на търговеца за вписване, заличаване или обявяване:

1. не са приложени всички документи, които се изискват по закон;

2. са представени документи с нотариално удостоверени подписи, които не се намират в информационната система на Нотариалната камара;

3. са представени документи, в които е налице несъответствие с данните за гражданска регистрация на лицата в Национална база данни "Население";

4. когато не е платена дължимата държавна такса, длъжностното лице по регистрацията дава указания на заявителя за отстраняване на нередовността."

Заключителни разпоредби

§ 3. Наредбата влиза в сила в двумесечен срок от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките