Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 40 от 27.V

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-32 ОТ 2011 Г. ЗА ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ НА ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА (ДВ, БР. 104 ОТ 2011 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-32 ОТ 2011 Г. ЗА ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ НА ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА (ДВ, БР. 104 ОТ 2011 Г.)

В сила от 27.05.2016 г.
Издадена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.40 от 27 Май 2016г.

§ 1. В чл. 18 се правят следните изменения:

1. В ал. 1:

а) точки 1 - 3 се отменят;

б) точка 7 се изменя така:

"7. документ за ползване на обекта, в който се намира контролно-техническият пункт:

а) разрешение за ползване на строежа съгласно чл. 177, ал. 2 от Закона за устройство на територията, или

б) удостоверение за въвеждане в експлоатация на строежа съгласно чл. 177, ал. 3 от Закона за устройство на територията, или

в) разрешение за поставяне на обекта съгласно чл. 56, ал. 2 от Закона за устройство на територията с посочено предназначение, от което е видно, че обектът може да бъде използван за извършване на периодични прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, или

г) разрешение за ползване на строеж, издадено по реда на Закона за териториално и селищно устройство (отм., ДВ, бр. 1 от 2001 г.) - за имоти, въведени в експлоатация преди влизането в сила на Закона за устройство на територията, или

д) удостоверение съгласно § 16 от преходните разпоредби към Закона за устройство на територията или § 127, ал. 1 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (обн., ДВ, бр. 82 от 2012 г.; доп., бр. 66 от 2013 г.; изм., бр. 98 от 2014 г.)."

2. Създава се нова ал. 2:

"(2) Документите по ал. 1, т. 7, букви "а", "б", "г" или "д" се представят и за площадката за извършване на проверки на превозните средства, превозващи опасни товари, към контролно-техническите пунктове от V категория."

3. Досегашната ал. 2 става ал. 3 и в нея думите "съответния областен отдел "Контролна дейност - ДАИ" се заменят със "съответното регионално звено на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

§ 2. В чл. 30, ал. 1, т. 4 думата "дължим" се заменя с "изискуем".

§ 3. В приложение № 3 към чл. 18, ал. 1 думите "НАЧАЛНИКА НА ОБЛАСТЕН ОТДЕЛ "КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ - ДАИ" се заменят с "РЪКОВОДИТЕЛЯ НА РЕГИОНАЛНОТО ЗВЕНО НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ "АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ" В ГР. ...........".

§ 4. В приложение № 3а към чл. 24, ал. 4 думите "НАЧАЛНИКА НА ОБЛАСТЕН ОТДЕЛ "КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ - ДАИ" се заменят с "РЪКОВОДИТЕЛЯ НА РЕГИОНАЛНОТО ЗВЕНО НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ "АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ" В ГР. .............".

Допълнителни разпоредби

§ 5. Навсякъде в наредбата думите "Началникът" и "началника" се заменят съответно с "Ръководителят" и "ръководителя", а думите "съответния областен отдел" се заменят със "съответното регионално звено на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 6. Производствата за издаване на разрешение за извършване на периодични прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, започнали преди влизането в сила на тази наредба, се продължават, след като се представят съответните документи по чл. 18, ал. 1, т. 7.

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

§ 8. Наредбата е съгласувана с министъра на вътрешните работи.

Промени настройката на бисквитките