Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 66 от 23.VIII

РЕШЕНИЕ № 3406 ОТ 18 АВГУСТ 2016 Г. ОТНОСНО ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И СТРУКТУРАТА И ФУНКЦИИТЕ НА НЕЙНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

 

РЕШЕНИЕ № 3406 ОТ 18 АВГУСТ 2016 Г. ОТНОСНО ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И СТРУКТУРАТА И ФУНКЦИИТЕ НА НЕЙНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

Прието от Централната избирателна комисия

Обн. ДВ. бр.66 от 23 Август 2016г.

На основание чл. 48, ал. 3 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия


РЕШИ:


Приема Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията на дейността на Централната избирателна комисия и структурата и функциите на нейната администрация, приет с Решение № 1489 от 4 юни 2015 г. (ДВ, бр. 43 от 12.06.2015 г.), съгласно приложението.

Решението да се обнародва в "Държавен вестник".


Приложение


Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията на дейността на Централната избирателна комисия и структурата и функциите на нейната администрация


§ 1. В заглавието думите "Централната избирателна комисия и структурата и функциите" се заменят с "Централната избирателна комисия, структурата и функциите".

§ 2. В чл. 14, ал. 2 се създава ново изречение второ:

"При промяна на датата или часа на свикано заседание членовете на комисията се уведомяват чрез публикуване на съобщение на интернет страницата, по телефона и по електронната поща."

§ 3. В чл. 34 се създават нови ал. 3 и ал. 4:

"(3) За отсъствие по уважителни причини от заседание на комисията (включително работните заседания по чл. 54, ал. 1 от Изборния кодекс) се приема, когато член на комисията:

1. ползва законоустановен отпуск;

2. е в служебна командировка;

3. е възпрепятстван по обективни причини да присъства на заседанието и за което е уведомил по телефона председателя. Веднага след отпадане на пречката изпраща писмено уведомление по електронната поща на ЦИК или представя писмено уведомление, което се завежда в деловодството.

(4) При неучастие по неуважителни причини в три поредни или в общо пет заседания през годината с решение на комисията се образува производство за предсрочно прекратяване, като за изясняване на случаите, за уточняване и събиране на доказателства се излъчва работна група от членове на ЦИК. По предложението на работната група ЦИК се произнася с решение."

Промени настройката на бисквитките