Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 2 от 6.I

ПРОТОКОЛ ЗА НАМЕРЕНИЕ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА, ТЪРГОВИЯТА И ТУРИЗМА НА РУМЪНИЯ (Одобрен с Решение № 255 от 17 април 2015 г. на Министерския съвет. В сила от 24 април 2015 г.)

 

ПРОТОКОЛ ЗА НАМЕРЕНИЕ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА, ТЪРГОВИЯТА И ТУРИЗМА НА РУМЪНИЯ

(Одобрен с Решение № 255 от 17 април 2015 г. на Министерския съвет. В сила от 24 април 2015 г.)

Издаден от Министерството на туризма

Обн. ДВ. бр.2 от 6 Януари 2017г.

Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономиката, търговията и туризма на Румъния,

в съответствие с Договора между правителството на Република България и правителството на Румъния за сътрудничество в областта на туризма, подписан в Букурещ на 10 ноември 1998 г., наричани по-нататък страните,

като се стремят да развиват и укрепват отношенията помежду си с цел взаимноизгодно сътрудничество в сферата на туризма и като се обявяват за провеждане на целенасочена и последователна политика в двете държави за разработване на общи туристически продукти и промотирането им на далечни пазари, и по-специално на пазар Китай,

изразяват намеренията си за следното:


I. Да си оказват взаимна подкрепа за развитие на общи туристически продукти в областта на културно-историческия, балнео- и СПА, фестивалния, селския и екотуризма, религиозния/поклонническия туризъм, кулинарния и винарския туризъм, както и други видове туризъм, като за целта:

1. Обменят информация за възможностите, които имат двете държави за развитие на видовете туризъм, с най-голям потенциал за привличане на туристи от различни пазари, включително и далечни такива (пр. Китай, Корея, Япония, Индия, държавите от Близкия изток).

2. Предоставят един на друг експертни разработки, анализи и други документи и материали по въпросите от тяхната компетентност в областта на различните видове туризъм.

3. Провеждат съвместни мероприятия за представяне на възможностите за практикуване на различните видове туризъм в двете държави.

4. Насърчават разработването на съвместни общи туристически продукти, насочени към далечни пазари, включително китайския пазар.

5. Обменят информация за организиране и участие в международни прояви, насочени към промотиране на разработените общи туристически продукти на различни пазари, включително китайския пазар.


II. Да създадат Българо-румънски туристически информационен център в Китай, имащ за цел промотирането на общите туристически продукти.


Подписан в Крайова на 24 април 2015 г. в два оригинални екземпляра на български, румънски и английски език, като и трите текста имат еднаква сила. В случай на несъответствия в тълкуването английският текст е меродавен.

Промени настройката на бисквитките