Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 5 от 17.I

РЕШЕНИЕ № 21 ОТ 12 ЯНУАРИ 2017 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "НОВ ПЛАЖ "СВЕТИ ВЛАС", ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ОБЛАСТ БУРГАС

 

РЕШЕНИЕ № 21 ОТ 12 ЯНУАРИ 2017 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "НОВ ПЛАЖ "СВЕТИ ВЛАС", ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ОБЛАСТ БУРГАС

Обн. ДВ. бр.5 от 17 Януари 2017г.

На основание чл. 8н, ал. 1, 2 и 3 и чл. 8о, ал. 2 във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Решение № 955 на Министерския съвет от 2016 г. за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Нов плаж "Свети Влас", община Несебър, област Бургас (ДВ, бр. 90 от 2016 г.), проведения на 22 декември 2016 г. конкурс за определяне на концесионер, протокол, доклад за резултатите от конкурса от председателя на конкурсната комисия, назначена със Заповед № 176 от 29 ноември 2016 г. на министър-председателя на Република България, и мотивиран доклад на министъра на туризма


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за спечелил конкурса за предоставяне на концесия на обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Нов плаж "Свети Влас", община Несебър, област Бургас, и за концесионер на морския плаж - "Венид Бийч" - ООД, със седалище и адрес на управление гр. Св. Влас, община Несебър, област Бургас.

2. В съответствие с резултатите от проведения конкурс конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно плащане за всяка календарна година, определен съгласно Методиката за определяне на минималния размер на концесионно плащане за морските плажове - обекти на концесия по реда на чл. 8, ал. 2 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 9 на Министерския съвет от 2015 г. (ДВ, бр. 7 от 2015 г.), и предложения от "Венид Бийч" - ООД, размер на отчисленията на базата за изчисляване на размера на концесионното плащане (роялти) 4,452 на сто.

2.2. Цена за целия срок на концесията за 1 чадър - в размер 8 лв. с данък върху добавената стойност (ДДС) с размер на ставка от 20 на сто, и за 1 шезлонг - в размер 8 лв. с ДДС с размер на ставка от 20 на сто.

3. Оправомощава министъра на туризма:

3.1. Да сключи концесионен договор с "Венид Бийч" - ООД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, включително да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

3.3. Да организира контрола по изпълнението на концесионния договор.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение на Министерския съвет № 955 от 2016 г. и подадената от "Венид Бийч" - ООД, оферта за участие в конкурса.

5. При отказ за сключване на договора по т. 4 спечелилият конкурса участник губи депозита за участие в конкурса.

6. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" по реда на глава единадесета от Закона за концесиите.

Промени настройката на бисквитките