Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 34 от 16.IV

РЕШЕНИЕ № 83 ОТ 28 МАРТ 2024 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ДАННИ ЗА КРАЙНИЯ ПОЛЗВАТЕЛ ОТ ПРЕДПРИЯТИЯТА, ПРЕДОСТАВЯЩИ МЕЖДУЛИЧНОСТНИ СЪОБЩИТЕЛНИ УСЛУ

 

РЕШЕНИЕ № 83 ОТ 28 МАРТ 2024 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ДАННИ ЗА КРАЙНИЯ ПОЛЗВАТЕЛ ОТ ПРЕДПРИЯТИЯТА, ПРЕДОСТАВЯЩИ МЕЖДУЛИЧНОСТНИ СЪОБЩИТЕЛНИ УСЛУГИ С НОМЕРА ПРИ СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ (ДВ, БР. 12 ОТ 2022 Г.)

Издадено от Комисията за регулиране на съобщенията

Обн. ДВ. бр.34 от 16 Април 2024г.

На основание чл. 30, ал. 1, т. 8 и чл. 255, ал. 4 във връзка с чл. 36, ал. 1 и 2 от Закона за електронните съобщения Комисията за регулиране на съобщенията реши:

Параграф единствен. В глава четвърта "Данни за местоположение на крайните ползватели" се създават чл. 14а и 14б:

"Чл. 14а. При спешни повиквания от фиксирани мрежи точността на информацията за местоположението на викащия е определена от физическия адрес на крайната точка на мрежата, предоставяна по чл. 10, ал. 1, т. 2 и 3, с надеждност - 90% от повикванията.

Чл. 14б. (1) При спешни повиквания от мобилни наземни мрежи информацията за местоположението на викащия по чл. 12, ал. 1, т. 2 следва да бъде предоставяна с точност 50 м (по хоризонтала) за 80% от повикванията.

(2) Критериите по ал. 1 се изпълняват чрез комбинираното използване на технологии, базирани на мрежата, и получена от крайното устройство информация за местоположението на крайните ползватели.

(3) Когато не са налични географски координати за местоположението на крайния ползвател в момента на повикването, получени чрез технологиите от ал. 2, информацията за местоположението на викащия се определя спрямо зоната на покритие на сектора на базовата станция, през който е осъществено спешното повикване."


Промени настройката на бисквитките