Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 6 от 23.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 ОТ 16 ЯНУАРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФА № 4 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, ОДОБРЕНА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 53 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 ОТ 16 ЯНУАРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФА № 4 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, ОДОБРЕНА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 53 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г. (ДВ, БР. 27 ОТ 1998 Г.)

В сила от 23.01.2015 г.

Обн. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2015г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 1, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 41 се изменя така:

"41. за издаване на предварително писмено съгласие за транспортиране на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях на територията на Република България с издадено от друга държава членка разрешение за транспортиране от физически и юридически лица, регистрирани като търговци, и от юридически лица с нестопанска цел - 60 лв., а за физически лица - 20 лв.;".

2. Създава се т. 50:

"50. за административна промяна в разрешението за транспортиране на взривни вещества, пиротехнически изделия, огнестрелни оръжия и боеприпаси - 5 лв.".

§ 2. В чл. 25 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 2 се изменя така:

"(2) За извършване на идентификация на пътни превозни средства по постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или по адреса на регистрация - за стопанските субекти, извън пункта за регистрация на съответното звено "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР се събира такса 9 лв. за всяко превозно средство."

2. Алинея 7 се изменя така:

"(7) За извършване на идентификация на пътни превозни средства на територия, обслужвана от съответното звено "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР, различна от постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или от адреса на регистрация - за стопанските субекти, се събира такса 40 лв. за всяко превозно средство."

3. Създава се ал. 9:

"(9) За монтаж на табели с регистрационен номер извън пункта за регистрация на съответното звено "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР се събира такса 2 лв. на брой монтирана регистрационна табела."

§ 3. В чл. 26 се правят следните изменения:

1. Основният текст се изменя така:

"Чл. 26. За издаване и подмяна на документ за право на движение на пътно превозно средство, за право на ползване на табели с регистрационен номер и за издаване на заявление за регистрация или промяна в регистрацията се събират следните такси:".

2. Точка 4 се изменя така:

"4. за издаване на заявление за регистрация 2 лв.".

3. В т. 5 думата "автомобили" се заменя с "пътни превозни средства".

4. Точка 9 се изменя така:

"9. за право на ползване на регистрационен номер за автомобили с комбинация от шест букви и/или цифри по желание се събира такса 7000 лв.".

§ 4. В чл. 27 т. 1 и 2 се изменят така:

"1. за монтаж на регистрационна табела на мотопед, мотоциклет, три- и четириколесно моторно превозно средство или ремарке 2 лв.;

2. за монтаж на регистрационни табели на останалите пътни превозни средства 4 лв.".

§ 5. В чл. 28 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) За издаване на удостоверение с данни за водачи или превозни средства се събират следните такси:

1. с данни на водач - 3 лв.;

2. с данни за пътни превозни средства - 3 лв. за всяко превозно средство."

2. Алинея 4 се изменя така:

"(4) За издаване на обобщени справки (по вид, марка, търговско наименование, категория, вид гориво или възраст) за броя на регистрираните пътни превозни средства за период или водените на отчет пътни превозни средства към конкретна дата се събира такса 50 лв. за всяка справка."

§ 6. В чл. 31а се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) основният текст на т. 4 се изменя така:

"4. за сервизно обслужване на противопожарни уреди:";

б) създава се т. 5:

"5. за поддържане и обслужване на противопожарни системи и съоръжения:

а) в един обект:

аа) за разглеждане на представените документи - 185 лв.;

бб) при издаване на разрешение - 280 лв.;

б) в обекти на територията на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"/Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":

аа) за разглеждане на представените документи - 225 лв.;

бб) при издаване на разрешение - 540 лв.;

в) в обекти на територията на цялата страна:

аа) за разглеждане на представените документи - 475 лв.;

бб) при издаване на разрешение - 948 лв.".

2. Създава се нова ал. 2:

"(2) За промяна на условията, при които е издадено разрешение за извършване на дейности по осигуряване на пожарната безопасност на обекти и/или поддържане и обслужване на уреди, системи и съоръжения, свързани с пожарната безопасност, се събират следните такси:

1. за промяна в разрешение за извършване на дейностите по ал. 1, т. 1 - 5 на територията на обект или на територията на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"/Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - 90 лв.;

2. за промяна в разрешение за извършване на дейностите по ал. 1, т. 1 - 5 в обекти на територията на цялата страна - 188 лв.".

3. Досегашните ал. 2 и 3 стават съответно ал. 3 и 4.

§ 7. Член 31б се изменя така:

"Чл. 31б. За издаване на протоколи за класификация на строителни продукти по отношение устойчивостта и/или реакцията им на огън се събират следните такси:

1. за протокол за класификация по устойчивост на огън на строителни продукти - 281 лв.;

2. за протокол за класификация по реакция на огън на строителни продукти - 185 лв.".

§ 8. Създава се нов чл. 31в:

"Чл. 31в. За издаване на документ за правоспособност (сертификат) за осъществяване на дейности, свързани с проверка за течове на стационарни противопожарни системи и пожарогасители, съдържащи 3 кг или повече флуорирани парникови газове, извличане на тези вещества, монтаж, сервиз или поддръжка на стационарни противопожарни системи и пожарогасители, съдържащи флуорирани парникови газове - 53 лв."

§ 9. Досегашните чл. 31в и 31г стават съответно чл. 31г и 31д.

§ 10. Навсякъде в тарифата думите "Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"/Столично управление "Пожарна безопасност и защита на населението" се заменят с "Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението/Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Заключителни разпоредби

§ 11. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките