Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 6 от 23.I

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ЗАПОВЕД № РД-14-102 от 17 декември 2014 г.

На основание чл. 13, ал. 3 ЗНП и чл. 21, ал. 1, т. 5 ППЗНП във връзка с молба от лицето, получило разрешение за откриване, и протокол на експертна комисия, назначена със Заповед № РД-09-2 от 4.01.2011 г., изм. със Заповед № РД-09-1623 от 8.11.2011 г. на министъра на образованието и науката за закриване на частни детски градини и училища, закривам Частна детска градина „Приказка без край“ – Пловдив, открита със Заповед № РД-14-43 от 26.05.2009 г. (ДВ, бр. 45 от 2009 г.) на министъра на образованието и науката от „Анимаг“ – ООД, представлявано от X.X.X. и X.X.X..

Заповедта може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Министър: Т. Танев

145

 

МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

ЗАПОВЕД № РД-952 от 13 декември 2014 г.

На основание чл. 110 във връзка с чл. 113, ал. 2 и чл. 109, ал. 2 от Закона за биологичното разнообразие поради обстоятелството, че са невъзстановимо увредени и изсъхнали:

1. Заличавам от Държавния регистър на защитените природни обекти следните вековни дървета:

1.1. 32 броя вековни дървета от вида зимен дъб (Quercus petraea), намиращи се в местност Гугувец, землището на с. Пелово, община Искър, област Плевен, обявени със Заповед № 1301 от 5.05.1974 г. на Министерството на горите и опазване на природната среда и заведени в Държавния регистър на защитените природни обекти под № 590.

1.2. Вековно дърво от вида гледичия (Gleditsia sp.), намиращо се в местност Каменния мост, землището на гр. Никопол, община Никопол, област Плевен, обявено със Заповед № 441 от 7.08.1978 г. на Комитета за опазване на природната среда при Министерския съвет (ДВ, бр. 74 от 1978 г.) и заведено в Държавния регистър на защитените природни обекти под № 1004.

1.3. Вековно дърво от вида круша (Pyrus), намиращо се в зелената площ на ж.к. Ленко Мишев, гр. Плевен, община Плевен, област Плевен, обявено със Заповед № 285 от 4.05.1979 г. на Комитета за опазване на природната среда при Министерския съвет (ДВ, бр. 45 от 1979 г.) и заведено в Държавния регистър на защитените природни обекти под № 1115.

2. Промяната да се отрази в регистрите по чл. 113, ал. 1 от Закона за биологичното разнообразие.

Заповедта подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред Върховния административен съд в едномесечен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Министър: Ив. Василева

181

 

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

ЗАПОВЕД № 795 от 2 декември 2014 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката, енергетиката и туризма и на нейната администрация, решение на Комисията за защита на потребителите, протокол № 39 от заседание, проведено на 13.11.2014 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, БДС EN 71-1, оценка на риска, направена в отдел „ОКБС“, според която предлаганите на пазара: детски сандали, излети от PVC материал във вид на риба, с трайна релефна маркировка на подметката „HXY“, предназначени за малки деца на възраст до 3 години, снабдени с лесно отделящи се декоративни елементи (залепени очи на риба отпред на бомбето и цветен силикон, вграден на ходилото от вътрешната страна, изобразяващ риби – анимационни герои), не отговарят на изискванията за безопасност съгласно БДС EN 71-1: 2011 „Безопасност на играчки. Част 1: Механични и физични свойства“ по показатели – т. 8.2 (тест за малки части) и т. 8.4 (тест за устойчивост на опън), тъй като: 1) съдържат лесно отделящи се части, а именно декоративни очи, които се отделят от сандалите при лек опън; 2) декоративна силиконова картинка размери 25 25 mm и преминава през цилиндъра за малки части, предвид което стоката се счита за опасна за потребителите (малки деца на възраст до 3 г.) поради наличието на риск от поглъщане на малките части и последващо задушаване, нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на следните стоки, представляващи сериозен риск и опасност за здравето на потребителите: детски сандали, излети от PVC материал във вид на риба, с трайна релефна маркировка на подметката „HXY“, предназначени за малки деца на възраст до 3 години, снабдени с лесно отделящи се декоративни елементи (залепени очи на риба отпред на бомбето и цветен силикон, вграден на ходилото от вътрешната страна, изобразяващ риби – анимационни герои).

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

3. На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне увреждане на здравето на потребителите.

4. Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: В. Златев

300

 

ЗАПОВЕД № 796 от 2 декември 2014 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и енергетиката и на нейната администрация, решение на Комисията за защита на потребителите, прието с протокол № 38 от заседание, проведено на 11.11.2014 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 71, ал. 1 и 3, чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, Изпитвателен протокол № 344529058884 от 15.10.2014 г., издаден от ИЦ „Алми тест“, и експертно мнение от инж. X.X. при ИЦ „Алми тест“ изпитаната проба от ластични паяци за багаж, търговска марка „Auto Practic“, арт. № 742, не отговаря на физико-механичните изисквания за безопасност, отразени в BS AU 258:1995 „Specification for elasticated straps“, по показател: т. 2 Сила на опън: Куките се отварят при натоварване 140, при допуск на показателя да издържа натоварване 400 N за 1 min, което води до разрушаване на куката и опасност от нараняване на ползвателя, нареждам:

1. Забранявам производството, вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на: Ластични паяци за багаж, търговска марка „Auto Practic“, арт. № 742, в единична опаковка, с етикет, съдържащ: Auto Practic®, Art. No 742, баркод 3800148407429 и информация на български език: 8 накрайника. Паяк за багаж. Направен от здраво еластично въже. Подходящ за метални багажници и ремаркета, представляващи сериозен риск за здравето и безопасността на потребителите.

2. Производителите, вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

3. На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне увреждане на здравето на потребителите.

4. Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: В. Златев

301

 

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-18-62 от 15 декември 2014 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за част от землището на гр. Пещера – летовище „Свети Константин“ и територията извън строителните граници на гр. Пещера (кадастрални райони номера 1, 2, 3, 4 и 506), община Пещера, област Пазарджик.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 14.09.2011 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Пазарджик.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: В. Йовев

276

ЗАПОВЕД № РД-18-65 от 23 декември 2014 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри на землището на с. Гълъбово (без поземлен имот с идентификатор 15638.1.1), община Белица, област Благоевград.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 27.06.2014 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: В. Йовев

277

 

ЗАПОВЕД № РД-18-66 от 23 декември 2014 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри на землището на с. Златарица (без поземлен имот с идентификатор 14521.15.6), община Белица, област Благоевград.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 27.06.2014 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: В. Йовев

278

 

ЗАПОВЕД № РД-18-67 от 23 декември 2014 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри на землището на с. Палатик (без поземлени имоти с идентификатори 59330.15.5 и 59330.15.6), община Белица, област Благоевград.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 27.06.2014 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: В. Йовев

279

 

ЗАПОВЕД № РД-18-68 от 23 декември 2014 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри на землището на с. Кузьово (без поземлени имоти с идентификатори 40453.15.2 и 40453.15.4), община Белица, област Благоевград.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 27.06.2014 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: В. Йовев

280

 

ЗАПОВЕД № РД-18-69 от 23 декември 2014 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри на землището на с. Черешово (без поземлени имоти с идентификатори 80649.16.5 и 80649.16.23), община Белица, област Благоевград.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 27.06.2014 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: В. Йовев

281

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

РЕШЕНИЕ № 1350 от 18 декември 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 136, ал. 1 във връзка с чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 2 ЗУТ Общинският съвет – гр. Велико Търново, реши:

Одобрява проект за ЧИ на ОУП на община Велико Търново за ПИ № 000338 по картата на възстановената собственост на землището на с. Шереметя, община Велико Търново, и ПИ № 000148 по картата на възстановената собственост на землището на с. Малки чифлик, община Велико Търново, с цел обособяване на територия за обект „Инсталация за сортиране на отпадъци“ с предназначение „за производствени и обслужващи нужди и инженерно-техническа инфраструктура“ с оглед разпоредбите на Закона за устройство на територията, като за ПИ № 000338 с площ 11,881 дка в землището на с. Шереметя и за ПИ № 000148 с площ 6,249 дка в землището на с. Малки чифлик се определя устройствена зона по ОУПО – за предимно производствена зона (Пп).

Съгласно чл. 215, ал. 6 ЗУТ общите устройствени планове, както и техните изменения не подлежат на обжалване.

Председател: Н. Ашиков

217

 

ОБЩИНА КАРНОБАТ

РЕШЕНИЕ № 476 от 15 декември 2014 г.

На основание чл. 129, ал. 1 ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА Общинският съвет – гр. Карнобат, одобрява проект за ПУП – парцеларен план за обект: „Югозападен обход на гр. Карнобат от км 0+000 до км 9+216,57“, землище на гр. Карнобат.

Председател: Т. Ченешев

215

 

РЕШЕНИЕ № 477 от 15 декември 2014 г.

На основание чл. 129, ал. 1 ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА Общинският съвет – гр. Карнобат, одобрява проект за ПУП – парцеларен план, засягащ ПИ № 000065, местност Пандорики, в землището на с. Венец, община Карнобат, за обект: „Стабилизиране на съществуващ горски път, преминаващ през отдел 115, подотдел 11, и отдел 116, подотдел 2, в землището на с. Венец, община Карнобат – ІІ етап от км 5+330 до км 5+437,67“.

Председател: Т. Ченешев

216

 

ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД

РЕШЕНИЕ № 171 от 22 декември 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – Момчилград, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план на елементите на техническата инфраструктура до ПИ № 001090 – „Подземен кабел ТНН на ТПК Момчилград“, „Канализация и водопровод“, в землището на с. Багрянка, община Момчилград, на Кадир Раиф Мехмед съгласно графичната част.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Момчилград пред Административния съд – Кърджали.

Председател: С. Хасан

220

 

ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ

РЕШЕНИЕ № 673 от 18 декември 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Павликени, реши:

1. Одобрява проект за частичен подробен устройствен план – план за застрояване (ПЗ) в обхвата на поземлен имот № 000072 по КВС на с. Вишовград, ЕКАТТЕ 11380, община Павликени, област Велико Търново, с цел смяна предназначение на ПИ № 000072 по КВС на с. Вишовград за неземеделски нужди (За съобщителни проводи и съоръжения) с възложител „Мобилтел“ – ЕАД, ЕИК 131468980, със седалище и адрес на управление София 1309, ул. Кукуш 1.

2. Одобрява проект за частичен подробен устройствен план – парцеларен план (ПП) за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии – външно електроприсъединяване на ПИ № 000072 по КВС на с. Вишовград за обект: „Базова станция VTR 0082.В000“, с възложител: „Мобилтел“ – ЕАД, ЕИК 131468980, със седалище и адрес на управление София 1309, ул. Кукуш 1.

Председател: Д. Дончев

304

 

ОБЩИНА САДОВО

РЕШЕНИЕ № 532 от 17 декември 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129 ал. 1 ЗУТ и Решение № I, взето с протокол № 11 от 22.08.2014 г. на ОЕСУТ при Община Садово, Общинският съвет – гр. Садово, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) на трасе на разпределителен газопровод извън урбанизираната територия на община Садово – землища на с. Катуница и с. Караджово, към обект „Газоснабдяване на община Садово“, подобект „Разпределителен газопровод извън урбанизираната територия за газоснабдяване на поземлен имот в землището на с. Караджово“, собственост на „Куминяно фрут“ – ООД, и с. Караджово, община Садово, нанесено на проекта с червен цвят и определено с координати на чупките.

Решението може да бъде обжалвано от заинтересованите лица по реда на чл. 215 ЗУТ пред Административния съд – Пловдив, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“. Жалбите се подават чрез Общинския съвет – гр. Садово, до Административния съд – Пловдив, по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Г. Буков

252

 

ОБЩИНА СОЗОПОЛ

РЕШЕНИЕ № 1101 от 19 декември 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с чл. 17а, ал. 1, т. 1 и ал. 2, чл. 21, ал. 2 и чл. 29 (изм., ДВ, бр. 39 от 2011 г.), ал. 1 ЗОЗЗ и чл. 25, ал. 5 ЗСПЗЗ Общинският съвет – гр. Созопол, реши:

1. Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии за „Второстепенни улици от о.т. 353-354-355-370-371-372-352-360-361-362-682-366-367-368-369, с ширина 6 метра и о.т. 371-356-418, с ширина 6 метра, осигуряващи достъп до ПИ 011034, местност Факуда, землище с. Равадиново, община Созопол.

2. Дава предварително съгласие по така изработения ПУП – ПП за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии за „Второстепенни улици от о.т. 353-354-355-370-371-372-352-360-361-362-682-366-367-368-369 и о.т. 371-356-418, осигуряващи достъп до ПИ 011034, местност Факуда, землище с. Равадиново, община Созопол.

Заинтересуваните лица по смисъла на чл. 131 във връзка с чл. 215, ал. 1, изр. 1 и ал. 4, изр. 1 ЗУТ могат да обжалват решението в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Бургас, чрез Общинския съвет – Созопол.

Председател: Кр. Германова

305

 

ОБЩИНА СРЕДЕЦ

ЗАПОВЕД № 9 от 7 януари 2015 г.

На основание чл. 22, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 12, ал. 2 ППЗНП и във връзка с Решение № 868 от 19.12.2014 г. на Общинския съвет – гр. Средец, преобразувам Самостоятелно общинско ученическо общежитие – гр. Средец, в общежитие към ПГМССЕ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Средец.

1. Ръководството и управлението на преобразуваното общежитие възлагам на директора на ПГМССЕ „Н. Й. Вапцаров“ считано от 1.01.2015 г.

2. Задължителната учебна документация да бъде предадена с протокол за стопанисване и управление от директора на ПГМССЕ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Средец.

3. Трудовите правоотношения на персонала от преобразуваното ученическо общежитие да бъдат уредени при условията и по реда на чл. 123, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 119 КТ считано от 1.01.2015 г.

Кмет: Ив. Жабов

251

 

ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ

РЕШЕНИЕ № 562 от 18 декември 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Чепеларе, реши:

1. Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за обект „Обслужващ път към УПИ – Техническа инфраструктура – Пречиствателна станция за отпадъчни води и помпена станция“, преминаващ през поземлен имот с идентификатор 58517.209.2 по кадастралната карта на с. Проглед и поземлен имот с идентификатор 80371.218.1 по кадастралната карта на гр. Чепеларе, които са извън границите на урбанизираната територия.

2. Одобрява ПУП – парцеларен план за КПС и напорен колектор от съществуваща ПСОВ в к.к. Пампорово с трасе, преминаващо през поземлени имоти с идентификатори 58517.102.37, 58517.102.38 и 58517.102.39 по кадастралната карта на с. Проглед и поземлени имоти с идентификатори 80371.218.1, 80371.244.346, 80371.244.1203, 80371.244.348 и 80371.244.247 по кадастралната карта на гр. Чепеларе.

3. Одобрява подробен устройствен план – план за регулация и застрояване за част от поземлен имот с идентификатор 80371.218.1 по кадастралната карта на гр. Чепеларе (в к.к. Пампорово) с устройствени параметри: устройствена зона „Ти“, височина на застрояване – до 2 етажа (7 м), плътност на застрояване – до 30 %, Кинт. – до 0,8, озеленяване – мин. 60 %, съответстващи с устройствените показатели от проекта за изменение на общия устройствен план на к.к. Пампорово в частта на община Чепеларе, одобрен със Заповед № РД-02-14-1968 от 3.11.2009 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Обособяват се нов УПИ І – Техническа инфраструктура – Пречиствателна станция за отпадъчни води и помпена станция и улична регулация за обслужване на новообразувания УПИ по регулационни линии, показани с червен цвят на графичната част на представения ПУП.

Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 4 ЗУТ във връзка с чл. 156а ЗУТ в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Чепеларе пред Административния съд – Смолян.

Председател: К. Петков

250

26. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството съобщава, че на основание § 52, ал. 5 и 6 ПЗРЗИДЗУТ (ДВ, бр. 98 от 2014 г.), чл. 154, ал. 5 във връзка с ал. 2, т. 5 и 8 и чл. 145, ал. 2, т. 2, буква „б“ ЗУТ е издадена Заповед № РС-82 от 22.12.2014 г. за допълване на разрешение за строеж № РС-56 от 17.10.2011 г. за обект: АМ „Марица“ ЛОТ 1 участък „Оризово – Димитровград“ от км 5+000 до км 5+100 – основно трасе, в обхвата на действащия подробен устройствен план – парцеларен план, одобрен със заповед № РД-02-14-2638 от 30.10.2012 г., със следната забележка за: 1. изместване на път II-66 „Чирпан – Стара Загора“; 2. надлез над АМ „Марица“ при км 5+028; 3. реконструкция на електропровод 20 kV „Плодовитово“, с допуснато предварително изпълнение по реда на чл. 60, ал. 1 АПК. На основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ издадената заповед за допълване на разрешение за строеж подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок след обнародването й в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а по отношение на чл. 60 АПК – в 3-дневен срок от съобщаването й.

184

29. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ обявява, че е издал Заповед № РС-86 от 23.12.2014 г. за допълване на разрешение за строеж № РС-19 от 12.04.2013 г. за обект: „Реконструкция и електрификация на железопътна линия Димитровград – Свиленград“, фаза 4.1: Реконструкция и електрификация на железопътна отсечка Димитровград – Харманли, включително гарите Димитровград и Симеоновград, и всички гари и спирки между тях, с приблизителна дължина на железния път 36 км, участък: Междугарие Симеоновград – Харманли от км 259+400 до км 266+000, намиращ се на територията на общини Симеоновград и Харманли, област Хасково. Заповедта може да бъде обжалвана от заинтересованите лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

287

30. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството съобщава, че на основание § 52, ал. 5 и 6 ПЗРЗИДЗУТ (ДВ, бр. 98 от 2014 г.) и чл. 154, ал. 5 във връзка с ал. 2, т. 5 и чл. 145, ал. 2, т. 2, буква „б“ ЗУТ е издадена Заповед № РС-83 от 22.12.2014 г. за допълване на разрешение за строеж № РС-35 от 29.07.2013 г. с допуснато предварително изпълнение по реда на чл. 60 АПК за обект: АМ „Струма“ ЛОТ 2 „Дупница – Благоевград“ от км 322+000 до км 359+483.52, съответно за подобект – участък от км 340+300 до км 341+060, с изключение на мост над р. Слатинска при км 340+350. На основание чл. 149, ал. 4 ЗУТ заповедта подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а по отношение на чл. 60 АПК – в 3-дневен срок от съобщаването й.

183

45. – Висшият съдебен съвет:

1. Обявява на основание чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт свободните длъжности за административни ръководители в органите на съдебна власт, както следва:

1.1. Административен ръководител – председател на Районен съд – Айтос – свободна длъжност;

1.2. Административен ръководител – председател на Районен съд – Малко Търново – свободна длъжност;

1.3. Административен ръководител – председател на Районен съд – Панагюрище – свободна длъжност;

1.4. Административен ръководител – председател на Районен съд – Велинград – свободна длъжност;

1.5. Административен ръководител – председател на Районен съд – Бяла Слатина – свободна длъжност;

1.6. Административен ръководител – председател на Районен съд – Лом – свободна длъжност;

1.7. Административен ръководител – председател на Районен съд – Мадан – свободна длъжност;

1.8. Административен ръководител – председател на Районен съд – Харманли – свободна длъжност;

1.9. Административен ръководител – председател на Апелативен съд – София – свободна длъжност;

1.10. Административен ръководител – председател на Апелативен съд – Велико Търново – свободна длъжност;

1.11. Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Силистра – свободна длъжност;

1.12. Административен ръководител – председател на Районен съд – Омуртаг – свободна длъжност;

1.13. Административен ръководител – председател на Административен съд – Смолян – свободна длъжност.

2. В 14-дневен срок от датата на обнародване на свободната длъжност в „Държавен вестник“ кандидатите следва да подадат в администрацията на ВСС заявление (по образец – чл. 4, ал. 1 от Правилата за избор на административни ръководители на органите на съдебната власт по чл. 167, ал. 1, т. 2 – 4 ЗСВ), че желаят да участват в избора за административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към заявлението се прилагат : подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт; медицинско удостоверение, издадено в резултат от извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова/служебна книжка и/или осигурителна книжка; концепция за работата им като административен ръководител, която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността; анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт; очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност; набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние и произход на средствата за придобиване на имуществото по образец, утвърден от ВСС, документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 ЗСВ, и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

295

38. – Военномедицинската академия – София, обявява конкурси за заемане на академична длъжност главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина: 1. по научната специалност „Обща хирургия“ за нуждите на катедра „Гастроентерология, чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология“ на МБАЛ – София, ВМА – един; 2. по научната специалност „Токсикология“ за нуждите на катедра „Медицина на бедствените ситуации и токсикология“ на МБАЛ – София, ВМА – един; 3. по научната специалност „Организация и тактика на медицинската служба“ за нуждите на катедра „Военна медицина“ на МБАЛ – София, ВМА – един, със срок за подаване на документите 2 месеца от обнародване в „Държавен вестник“. Изискванията към участниците в конкурсите и необходимите документи ще бъдат публикувани на уебсайта на ВМА: www.vma.bg. За повече информация: Учебно-научен отдел: тел.: 922-59-73, 922-51-30.

271

142. – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, обявява конкурс за заемане на академична длъжност „професор, висше училище“ за цивилен служител в катедра „Социални, стопански и правни науки“ по професионално направление 3.7. „Администрация и управление“, научна специалност „Икономика и управление“ – едно място, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – в училището, тел.: 552-230, 552-243, 632-015, в. 16704, и на сайта на училището: www.naval-acad.bg.

302

73. – Службата по геодезия, картография и кадастър – Варна, на основание чл. 46, ал. 1 и 2 ЗКИР съобщава, че са приети кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Горица, община Бяла, и за част от землището на с. Ново Оряхово, която не включва територията в строителните граници и кадастрален район 502, община Долни чифлик. Кадастралната карта и кадастралните регистри са в Службата по геодезия, картография и кадастър – Варна. В 30-дневен срок от обявяването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по тях пред Службата по геодезия, картография и кадастър – Варна. Съгласно чл. 46, ал. 3 ЗКИР писмени възражения за частите от кадастралната карта и кадастралните регистри, създадени по реда на чл. 41, ал. 1, т. 1 ЗКИР, могат да се правят само относно несъответствие с данните от плановете и картите, ползвани при създаването им.

282

90. – Община Божурище на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии: Трасе за външно електрозахранване, преминаващо по полски пътища ПИ № 062046 и ПИ № 062047 до УПИ ІV-062023, кв. 1, м. Младенковица, с. Пожарево, община Божурище, област Софийска. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

275

1. – Община гр. Дългопол, област Варна, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица по смисъла на чл. 131 ЗУТ, че са изработени проекти за: 1. подробен устройствен план – план за регулация и застрояване на имот № 024019, местност Балар Арда, в землището на с. Дебелец, община Дългопол, област Варна, за промяна предназначението на имота от земеделска територия в територия за жилищно застрояване; имотът граничи с имоти: 000004 – язовир, собственост на МЗХ, 024020 – собственост на „ДВАРАС“ – ЕООД, 024018 – нива, собственост на Бедрия Вели Ахмед, и 024015 – нива, собственост на Мюрвет Сакин Ахмед и др.; 2. подробен устройствен план – план за регулация и застрояване на имот № 024020, местност Балар Арда, в землището на с. Дебелец, община Дългопол, област Варна, за промяна предназначението на имота от земеделска територия в територия за жилищно застрояване; имотът граничи с имоти: 000004 – язовир, собственост на МЗХ, 024019 – собственост на „ДВАРАС“ – ЕООД, и 024015 – нива, собственост на Мюрвет Сакин Ахмед и др.; 3. проект за ПУП – парцеларен план за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии „За външно ел. захранване на ПИ № 024019, местност Балар Арда, в землището на с. Дебелец, община Дългопол, област Варна“, с дължина на трасето 2352,560 м.; подробният устройствен план засяга поземлени имоти по КВС на с. Дебелец, както следва: ПИ 000081, 000082, 000083 – полски пътища, собственост на община Дългопол, ПИ 000101 – пасище, мера, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, ПИ 000313 – път ІV клас, собственост на община Дългопол, и ПИ 024015 – нива, собственост на Мюрвет Сакин Ахмед и др.; 4. ПУП – парцеларен план за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии „За водопроводно отклонение до ПИ № 024019, местност Балар Арда, в землището на с. Дебелец, община Дългопол, област Варна, с дължина на трасето 3559,182 м; подробният устройствен план засяга поземлени имоти по КВС на с. Дебелец, както следва: ПИ 000002, 000057, 000081, 000082, 000083, 000084 – полски пътища, собственост на община Дългопол, ПИ 000032 – територии, заети от населени места, собственост на кметство, ПИ 000079 – дере, собственост на община Дългопол, ПИ 000100 – изоставена територия за трайни насаждения, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, ПИ 000125 – изоставена територия за трайни насаждения, собственост на община Дългопол, ПИ 000322 – път ІV клас – собственост на община Дългопол, и ПИ 024015 – нива, собственост на Мюрвет Сакин Ахмед и др. Проектите са изложени за разглеждане в отдел „УТОС“ при Община Дългопол. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проектите до общинската администрация, Дългопол.

306

44. – Община Харманли на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – план за регулация и специализирани план-схеми за терена на бивш Стопански двор на ДЗС, с който се отварят нови улици с о.т. 853-о.т. 564; о.т. 503-о.т. 501-о.т. 500-о.т. 502-о.т. 526-о.т. 528-о.т. 541; о.т. 532-о.т. 533-о.т. 571-о.т. 535-о.т. 541-о.т. 546-о.т. 547-о.т. 549-о.т. 550-о.т. 551-о.т. 552; о.т. 504-о.т. 505-о.т. 515-о.т. 514-о.т. 516-о.т. 517-о.т. 518; о.т. 509-о.т. 510-о.т. 511-о.т. 519-о.т. 518-о.т. 520-о.т. 521-о.т. 552-о.т. 553-о.т. 561; о.т. 551-о.т. 558-о.т. 559-о.т. 560-о.т. 561-о.т. 570-о.т. 569-о.т. 568-о.т. 567-о.т. 566-о.т. 565-о.т. 571-о.т. 564-о.т. 563; о.т. 510-о.т. 508-о.т. 512-о.т. 513-о.т. 514; о.т. 515-о.т. 525-о.т. 546-о.т. 545-о.т. 555-о.т. 556-о.т. 559-о.т. 562-о.т. 567; о.т. 573-о.т. 572-о.т. 571; о.т. 535-о.т. 536-о.т. 538-о.т. 539; о.т. 571-о.т. 530-о.т. 529-о.т. 576-о.т. 575-о.т. 574-о.т. 528; о.т. 538-о.т. 540; о.т. 541-о.т. 540-о.т. 557-о.т. 559; о.т. 505-о.т. 578-о.т. 506-о.т. 507-о.т. 508; о.т. 516-о.т. 523-о.т. 522-о.т. 551; о.т. 547-о.т. 524-о.т. 523; о.т. 522-о.т. 521; о.т. 557-о.т. 556; о.т. 555-о.т. 554-о.т. 553; о.т. 513-о.т. 514; о.т. 527-о.т. 526-о.т. 525; о.т. 542-о.т. 543-о.т. 544-о.т. 545; о.т. 531-о.т. 530; о.т. 575-о.т. 577; о.т. 543-о.т. 548; о.т. 536-о.т. 537, образуват се 22 нови квартала и самостоятелни УПИ в тях, както следва: кв. 600 – 9 УПИ; кв. 601 – 6 УПИ; кв. 602 – 7 УПИ; кв. 603 – 3 УПИ; кв. 604 – 4 УПИ; кв. 605 – 5 УПИ; кв. 606 – 11 УПИ; кв. 607 – 3 УПИ; кв. 608 – 4 УПИ; кв. 609 – 7 УПИ; кв. 610 – 4 УПИ; кв. 611 – 7 УПИ; кв. 612 – 7 УПИ; кв. 613 – 1 УПИ; кв. 614 – 9 УПИ; кв. 615 – 7 УПИ; кв. 616 – 9 УПИ; кв. 617 – 1 УПИ; кв. 618 – 1 УПИ; кв. 619 – 3 УПИ; кв. 620 – 2 УПИ; кв. 621 – 3 УПИ по ПУП на гр. Харманли. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта в отдел „ТУ и С“ на Община Харманли и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Харманли.

307

5. – Община Хасково на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 12 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места – фаза, окончателен проект за обект: „Междусистемна газова връзка Гърция – България“, включващ парцеларен план за елементите на обслужващата техническа инфраструктура – „Канализация на Диспечерски център“, на територията на землището на с. Стамболийски, община Хасково. Проектът се намира в дирекция „Устройство на територията“ на ул. Михаил Минчев 3, ет. 1, стая № 13, и може да бъде разгледан от всички заинтересовани лица. Приемни дни – всеки вторник и четвъртък от 9 до 12 ч. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ на обявлението заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.

303

 

СЪДИЛИЩА

Софийският апелативен съд, гражданско отделение, 2-ри състав, призовава X.X.X., с известен постоянен адрес в гр. Перм, ул. Болшевисткая 165 – 137, Руска федерация, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 6.04.2015 г. в 9 ч. като ответник по въззивно гр.д. № 4041/2012 г., образувано по жалба на X.X.X. срещу решение № Е7/2007 от 8.12.2010 г. на Софийския градски съд, гражданска колегия, 3 състав. Призованият да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

248

Районният съд – Казанлък, указва на Чан Туан Хунг, че следва да се яви в съда – Казанлък, ул. Паисий Хилендарски 16, ет. 3, зала № 3, в съдебно заседание на 24.02.2015 г. от 10,40 ч. за връчване на препис от исковата молба и приложенията към нея. Ако не се яви да получи книжата, следва да посочи съдебен адрес, на който да му бъдат връчвани съобщенията. В противен случай ще му бъде назначен особен представител и делото ще се разгледа в негово отсъствие. Има възможност да ползва правна помощ при условията, посочени в Закона за правната помощ.

342

Ловешкият районен съд, гражданска колегия, VІІ състав, уведомява Татиана Онофрей, родена на 26.04.1971 г., гражданка на Молдова, на основание чл. 48, ал. 1 ГПК, че срещу нея е заведено гр. д. № 1817/2014 г. по описа на ЛРС от X.X.X. за развод по чл. 49 СК и че в деловодството на съда се намират исковата молба и приложенията към нея, препис от които може да получи в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“, като я предупреждава, че ако не се яви в съда в двуседмичния срок, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея, съдът ще й назначи особен представител.

337

Разградският районен съд съобщава на Хасан Юзтюрк, роден на 1.01.1941 г., и на Илияс Йозтюрк, роден на 21.08.1955 г., с неизвестни адреси в Република България, че срещу тях е заведено гр. д. № 1216/2014 г. по описа на съда от Мехмет Мути, Рющю Мути, Айше Алтънел, Хюсеин Йозтюрк, Емине Пехливан, Ашиме Еркал и Зафер Джамбаз по чл. 34 ЗС – за делба. В деловодството на съда се намират преписи от исковата молба и приложенията, които може да получат в двуседмичен срок от обнародване на съобщението в „Държавен вестник“. При неявяване на Хасан Юзтюрк и Илияс Йозтюрк в указания двуседмичен срок съдът ще им назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 ГПК.

286

Софийският градски съд на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 ЗПП вписва промени по ф.д. № 8130/2004 г. за политическа партия „Новото време“, както следва: вписва изменения и допълнения в Устава, приети с решение на Националния конгрес, проведен на 24.08.2014 г., който е неразделна част от решението; вписва адрес на управление: София, район „Средец“, ул. Аксаков 7А, ет. 4; вписва Изпълнително бюро (Управителен съвет) от 11 членове: X.X.X.-X. – председател, X.X.X. – зам.-председател, X.X.X. – зам.-председател, X.X.X., X.X.X. – зам.-председател, X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.. Партията се представлява от председателя X.X.X.-X..

334

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на „Съюз на ВиК операторите в Република България“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква редовно отчетно общо събрание на 25.02.2015 г. в 15 ч. в гр. Сандански, област Благоевград, Парк-хотел „Пирин“ – конферентна зала „Пирин“, при следния дневен ред: 1. отчет на председателя на управителния съвет за дейността на сдружение с нестопанска цел „Съюз на ВиК операторите в Република България“ за 2014 г.; 2. доклад на председателя на контролния съвет относно годишния счетоводен отчет за 2014 г. на „Съюз на ВиК операторите в Република България“; 3. освобождаване от отговорност на председателя и членовете на управителния съвет за дейността им от 1.01. до 31.12.2014 г.; 4. определяне размера на членския внос за 2015 г.; 5. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 16 ч., на същото място и при същия дневен ред. Поканват се всички членове на сдружение с нестопанска цел „Съюз на ВиК операторите в Република България“ да участват в редовното отчетно общо събрание лично или чрез писмено упълномощени от тях представители.

357

5. – Управителният съвет на сдружение „Институт по международно частно право“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 18, ал. 4 от устава на сдружението свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 5.03.2015 г. в София, ул. Оборище 101, в 15 ч. при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет на сдружението през 2014 г.; 2. освобождаване от отговорност за дейността им и от длъжност на членовете на управителния съвет на сдружението; 3. определяне на броя на членовете на управителния съвет на сдружението и избор на членове на управителния съвет на сдружението; 4. промяна на наименованието и предмета на дейност на сдружението; 5. приемане на нов устав на сдружението; 6. приемане на план-програма за 2015 г.; 7. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се отложи с един час на същото място и при същия дневен ред и ще се счита за законно колкото и членове да се явят.

332

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Български Харвард клуб“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 13.03.2015 г. в 19,30 ч. в София, ул. Искър 4, при следния дневен ред: 1. проверка на броя на членовете на сдружението и уточняване на членската маса; освобождаване на членове на сдружението по техни молби и приемане на нови членове в сдружението по подадени молби-заявления; 2. отчет на управителния съвет за изминалия период, обсъждане и приемането му; 3. освобождаване на членовете на досегашния управителен съвет и избор на нов управителен съвет; 4. обсъждане на промени в устава на сдружението и приемането на нов устав; 5. разни. Управителният съвет кани всички членове на сдружението да присъстват. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 20,30 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове.

228

87. – Управителният съвет на сдружение „Асоциация на търговците на произведения на изкуството“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на 13.03.2015 г. в 13 ч. в София, ул. Денкоглу 42, Галерия „Нюанс“, при следния дневен ред: 1. избор на председател на УС; 2. други. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ и чл. 14 от устава на сдружението събранието ще се проведе същия ден в 14 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се членове.

333

66. – Управителният съвет на сдружение „Национално сдружение на българските превозвачи“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 9, ал. 4 от устава свиква отчетно-изборно събрание на членовете на сдружението на 14.03.2015 г. в 14 ч. в залата на хотел „Трявна“ при следния дневен ред: 1. доклад за дейността на УС за отчетния период; 2. отчет за финансовото състояние на НСБП. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ отчетно-изборното събрание ще се проведе на същото място същия ден в 15 ч.

154

1. – Управителният съвет на сдружение „Фиат форум България“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 18, ал. 1, т. 1 от устава на сдружението свиква общо събрание на 14.03.2015 г. в 10 ч. в конферентната зала на „Нипроруда“ на адрес: София, бул. Александър Стамболийски 205, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за 2014 г., приемане на годишните счетоводни отчети на сдружението; проект за решение – ОС приема отчета за дейността на сдружението и годишния счетоводен отчет за 2014 г.; 2. промени в устава на сдружението; проект за решение – ОС приема промени в устава на сдружението; 3. приемане на нов бюджет на сдружението за 2015 г.; проект за решение – ОС приема нов бюджет на сдружението за 2015 г.; 4. приемане на платформа за развитие на сдружението през 2015 г.; проект за решение – ОС приема платформа за развитие на сдружението през 2015 г. Материалите по дневния ред са на разположение на всички членове в седалището на сдружението в София, ж.к. Бели брези, бл. 21, вх. А, ап. 38. Членовете на сдружението имат възможност да се запознаят с тях всеки работен ден от 9 до 17 ч. Поканват се всички членове да вземат участие лично или чрез писмено упълномощени от тях лица. На основание чл. 27 ЗЮЛНЦ при липса на кворум събранието се отлага с един час и ще се проведе на същото място при същия дневен ред и е законно независимо от броя на присъстващите редовни членове.

211

1. – Управителният съвет на Фондация „Роза“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 18.03.2015 г. в 10 ч. в София, ул. Веслец 4, ет. 1, при следния дневен ред: 1. вземане на решение за прекратяване на фондацията и откриване на производство по ликвидация; 2. определяне на срок на производството по ликвидация; 3. вземане на решение за избиране на ликвидатор при предложен такъв Енвер Насуф Халил; 4. приемане на начален ликвидационен баланс. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе един час по-късно същия ден, на същото място и при същия дневен ред с явилите се членове.

245

3. – Управителният съвет на „Комисия за регионално и международно сътрудничество по проблемите на мобилността и комуникативността на хора с трайни увреждания“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 21.04.2015 г. в 16 ч. в заседателната зала на ул. Константин Преславски 3 в София при следния дневен ред: 1. отчет на УС на КРМСПМКХТУ за 2014 г.; 2. приемане бюджета за 2015 г. Материалите за общото събрание са на разположение на адреса на седалището му 10 дни преди събранието. Регистрацията ще започне в 15 ч. на 21.04.2015 г. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 17 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите.

331

1. – Управителният съвет на асоциация „Български спортен кон“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 27, ал. 6 от устава на асоциацията свиква редовно общо събрание на 27.03.2015 г. в 13 ч. в София, пресклуб „България“, при следния дневен ред: 1. отчет на УС за дейността на асоциацията за изминалия период; 2. отчет на УС за финансовото състояние на асоциацията за изминалия период; 3. отчет на контролния съвет; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ и чл. 28 от устава на асоциацията общото събрание ще се проведе един час по-късно на същото място, при същия дневен ред и ще се счита за законно независимо от броя на присъстващите.

289

1. – Управителният съвет на сдружение „Съюз на българските пчелари“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно събрание на 28.03.2015 г. в 10,30 ч. в залата на „Съюз на запасните офицери“, бул. Христо Ботев 48, София, при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет; 2. доклад на контролния съвет; 3. основни насоки и програма за дейност; 4. приемане на бюджет 2015 г.; 5. промени в устава. Поканват се всички членове на сдружението да присъстват на събранието. Събранието е законно, ако присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час и може да се проведе на същото място и при същия дневен ред.

330

1. – Управителният съвет на Сдружение за здравно и духовно развитие „Уърълд партнерс България“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 6.04.2015 г. в 10 ч. в с. Енина, ул. Елтимир 16, община Казанлък, област Стара Загора, при следния дневен ред: 1. вземане на решения, свързани с дейността на сдружението; 2. приемане на годишния отчет на изпълнителния директор на сдружението за 2014 г.; 3. приемане на финансовия отчет за 2014 г.; 4. приемане на нови членове на сдружението и освобождаване от членство; 5. приемане на предлаганата дейност на сдружението за 2015 г.; 6. приемане на промяна на изпълнителния директор на сдружението; 7. приемане на промяна на седалище и адрес на управление на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 11 ч., на същото място и при същия дневен ред.

230

3. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Автомобилен клуб „Север“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 7.04.2015 г. в 17 ч. в заседателната зала в сградата на УСАС, ул. Константин Преславски 3 в София, при следния дневен ред: 1. отчет на УС на АК „Север“ за 2014 г.; 2. приемане на бюджета на АК „Север“ за 2015 г. Материалите за общото събрание са на разположение на адреса на седалището му 10 дни преди събранието. Регистрацията ще започне в 16 ч. на 7.04.2015 г. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите.

139

2. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Асоциация Родители“, София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 22.04.2015 г. в 17 ч. в София, ж.к. Яворов, бл. 73, вх. 2, ап. 4, при следния дневен ред: 1. отчет на УС; 2. приемане на бюджет на сдружението за 2015 г.; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред. Писмените материали на събранието са на разположение на членовете на сдружението в неговия офис.

210

1. – Управителният съвет на сдружение „Спортна академия Банкя – 78“ на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 10.03.2015 г. в 10 ч. в гр. Банкя, ул. Царибродска 5, при следния дневен ред: 1. вземане на решение за промени в устава на сдружението; проект за решение – ОС приема промени в устава; 2. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 11 ч., на същото място и при същия дневен ред.

238

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел в частна полза „Нова Надежда – България“, Бургас, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква извънредно общо събрание на членовете на сдружението на 15.03.2015 г. в 10 ч. в седалището на сдружението в Бургас, ж.к. Зорница, бл. 31, ап. 73, при следния дневен ред: 1. приемане на X.X.X. от Бургас, ж.к. Меден рудник, бл. 52, вх. 1, ет. 3, като редовен член в сдружението; 2. освобождаване на УС в състав: X.X.X., X.X.X. и X.X.X., поради изтичане на мандата му; 3. избиране и назначаване на нов УС с мандат 5 години в състав: X.X.X. от Бургас, ж.к. Меден рудник, бл. 52, вх. 1, ет. 3, X.X.X. от Бургас и X.X.X., Бургас, ж.к. Зорница, бл. 31, ап. 73; 4. избор на X.X.X. за председател на УС и представляващ СНЦ, като същата за дейността си няма да получава възнаграждение; 5. прекратяване членството на X.X.X. и на X.X.X. като членове на сдружението. Регистрацията на членовете на сдружението или техните пълномощници за участие в работата на събранието ще започне в 8 и ще приключи в 9,50 ч. Писмените материали, свързани с дневния ред на общото събрание, ще са на разположение на членовете на сдружението в деловодството на адреса на сдружението от 9 до 17 ч. всеки работен ден и ще бъдат предоставени при поискване на всеки член или на лицата, които по закон ги представляват, или на техни представители с нотариално заверени пълномощни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час по-късно, на същото място и при същия дневен ред и може да се проведе колкото и членове да се явят.

141

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Дарго“, Варна, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 16.03.2015 г. в 10 ч. във Варна, ул. Преслав 30, при следния дневен ред: 1. промяна в дейността на сдружението от дейност в частна полза на дейност в обществена полза; 2. промяна в начина на свикване на общото събрание на сдружението; 3. приемане на нов устав на сдружението; 4. избор на нов управителен съвет. Поканват се всички членове на сдружението да присъстват лично или чрез упълномощени лица. Материалите за провеждане на общото събрание са на разположение на членовете в офиса на сдружението във Варна, ул. Преслав 30, от датата на обнародване на поканата в „Държавен вестник“.

229

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Алумни клуб – X.X. – Видин“ на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо годишно събрание на членовете на сдружението на 1.04.2015 г. в 16,30 ч. във Видин, Южна промишлена зона, ПГ „Проф. д-р X.X.“, конферентна зала при корпуса на училището, при следния дневен ред: 1. доклад за дейността на сдружението за 2014 г.; 2. финансов отчет за 2014 г.; 3. избор на нови членове на сдружението; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 17,30 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите членове не сдружението.

188

1. – Управителният съвет на „ССКФ Пловдив БГ“, Пловдив, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква първо редовно заседание на общото събрание на сдружението на 28.02.2015 г. в 18 ч. в Пловдив, бул. Пещерско шосе 133, зала по фехтовка, при следния дневен ред: 1. избор на делегати за ОС на БФФ на 5.03.2015 г.; 2. промени в устава; 3. приемане на отчет за дейността на „ССКФ Пловдив БГ“ за 2014 г.; 4. промени в УС; 5. други.

288

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Българско балинтово общество“, Пловдив, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 16.1 от устава на сдружението свиква общо събрание на БгБО на 14.03.2015 г. в 14 ч. в конферентната зала на Сити Авеню Хотел, ул. Осогово 49, 1303 София, тел. 02/471-5000, при следния дневен ред: 1. отчети – на управителя, ковчежника, контрольора; 2. обучение; 3. прием на нови членове; 4. разни. Поканени за участие са всички членове на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ и чл. 18 от устава на сдружението събранието се отлага с един час при същия дневен ред и се счита за законно независимо от броя на присъстващите.

152

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Подводен клуб „Нептун“, Пловдив, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо годишно отчетно събрание на сдружението на 20.03.2015 г. в 18 ч. в помещението на клуба в Пловдив, ул. Гладстон – подлеза, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за 2014 г.; 2. приемане на основните насоки за развитие на сдружението за 2015 г. и програма за осъществяване на дейността на сдружението за 2015 г.; 3. приемане на бюджета на сдружението за 2015 г.; 4. разни. Материалите по дневния ред ще бъдат предоставени на членовете на клуба в седалищния адрес след 20.02.2015 г.

290

1. – Съветът на настоятелите на „Училищно настоятелство – Севлиево“, Севлиево, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква отчетно-изборно общо събрание на членовете на настоятелството на 13.03.2015 г. в 17,30 ч. в зала 300 на Община Севлиево при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на съвета на настоятелите през 2014 г.; 2. финансов отчет за 2014 г.; 3. приемане на календарен план-програма за 2015 г.; 4. освобождаване от отговорност и заличаване на членовете на съвета на настоятелите и избор на нови членове на съвета на настоятелите; 5. освобождаване от отговорност и заличаване на председателя на съвета на настоятелите и избор на нов председател; 6. приемане и освобождаване на членове на УН – Севлиево; 7. промени в устава на сдружението; 8. разни. Поканват се всички членове или писмено упълномощените им представители да участват в общото събрание. Материалите по дневния ред са на разположение в офиса на „УН – Севлиево“ в гр. Севлиево, ул. Св. св. Кирил и Методий 33, в срок един месец преди датата на общото събрание. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе един час по-късно същия ден, на същото място и дневен ред.

283

2. – Управителният съвет на Сдружение на ловците и риболовците „ЛРД – Тервел“, гр. Тервел, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 28.03.2015 г. в 10 ч. в заседателната зала на Община Тервел, гр. Тервел, ул. Св. св. Кирил и Методий 8, при следния дневен ред: 1. проверка на легитимността и числеността на делегатите на общото събрание, избрани от ловните дружини; 2. отчетен доклад за дейността на управителния съвет на СЛР „ЛРД Тервел“, гр. Тервел, през 2014 г.; 3. отчет за финансовото и икономическото състояние на СЛР „ЛРД Тервел“; 4. отчет на контролния съвет на СЛР „ЛРД Тервел“; 5. приемане на финансовия план за основни дейности на СЛР „ЛРД Тервел“; 6. определяне размера на членския внос и други вноски към сдружението за 2016 г.; 7. разни. На основание чл. 27 ЗЮЛНЦ при липса на кворум събранието ще се проведе от 11 ч. същия ден и на същото място.

187

2. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство към ТСС „X.X.“, Чирпан, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 5.03.2015 г. в 17,30 ч. в учителската стая на ПГСС, гр. Чирпан, при следния дневен ред: 1. прием на нови членове; 2. отчет за дейността на настоятелството за 2014 г.; 3. доклад на контролния съвет за извършена финансова проверка; 4. избор на нов управителен и контролен съвет; 5. актуализиране устава на настоятелството; 6. текущи.

262

1. – Управителният съвет на сдружение „Приятели на детски дом – Горски Сеновец“, с. Горски Сеновец, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 13.03.2015 г. в 13 ч. в с. Горски Сеновец, ул. Училищна 7, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението; 2. промени в състава на управителния съвет; 3. промени в устава и седалището на управление; 4. разни.

231

X.X.X. – ликвидатор на СНЦ „Подбалканска енергийна агенция“, Карлово, в ликвидация по ф. д. № 1996/2006 г. по описа на Пловдивския окръжен съд, на основание чл. 14, ал. 4 ЗЮЛНЦ кани кредиторите на сдружението да предявят вземанията си в 6-месечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

192

X.X.X. – ликвидатор на сдружение „Югоизточноевропейски Медиен Център“, в ликвидация по ф. д. № 4312/2001 г. на Софийския градски съд, с адрес на управление: София, район „Слатина“, бул. Цариградско шосе 125, бл. 1, ет. 5, ап. 506, на основание чл. 14, ал. 4 ЗЮЛНЦ кани кредиторите на сдружението да предявят вземанията си в 6-месечен срок от обнародване на поканата в „Държавен вестник“.

153

Промени настройката на бисквитките