Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 14.I

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

ЗАПОВЕД № РД-07-431 от 14 декември 2013 г.

№ ЗЦУ-1482 от 14 декември 2013 г.

На основание чл. 10, ал. 1, т. 4, 7 и 17 от Закона за Националната агенция за приходите и чл. 20, ал. 5 от Закона за статистиката (ЗСт) във връзка с чл. 20, ал. 4 ЗСт, чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 4, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО) и чл. 51 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), както и с оглед оптимизиране на процеса на подаване на годишен отчет за дейността пред Националния статистически институт (НСИ) и Националната агенция за приходите (НАП) с тази съвместна заповед определяме реда, начина и сроковете за подаване на годишния отчет за дейността на задължените съгласно посочените по-горе разпоредби лица (респондентите) и утвърждаваме образци на съответните формуляри:

I. Групи задължени лица, съдържание и форма на годишния отчет за дейността и разпространение на формулярите.

Дефинират се следните групи юридически и физически лица, съответно респонденти, които през 2014 г. следва да подадат годишен отчет за дейността (ГОД):

1. нефинансови предприятия, несъставящи баланс (ЕТ);

2. нефинансови предприятия, съставящи баланс;

3. предприятия в ликвидация или в несъстоятелност;

4. предприятия с нестопанска цел – сдружения и фондации, вкл. политически партии, църкви, читалища и др.;

5. застрахователи;

6. инвестиционни предприятия – инвестиционни посредници, инвестиционни дружества, управляващи дружества, договорни фондове и дружества със специална инвестиционна цел;

7. здравноосигурителни дружества;

8. пенсионноосигурителни дружества;

9. пенсионни фондове;

10. бюджетни предприятия;

11. банки;

12. икономически неактивни предприятия.

Съдържанието и формата на годишните отчети за дейността през 2013 г., които следва да подават отделните групи данъчно задължени лица, респективно респонденти, съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 4, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 ЗКПО, чл. 51 ЗДДФЛ и чл. 20 ЗСт, са:

1. за нефинансовите предприятия, несъставящи баланс (ЕТ) – съгласно приложение № 1;

2. за нефинансовите предприятия, съставящи баланс – съгласно приложение № 2;

3. за предприятията в ликвидация или в несъстоятелност съгласно приложение № 3 и приложение № 11;

4. за предприятията с нестопанска цел – съгласно приложение № 4;

5. за застрахователите – съгласно приложение № 5;

6. за инвестиционните предприятия – съгласно приложение № 6;

7. за здравноосигурителните дружества – съгласно приложение № 7;

8. за пенсионноосигурителни дружества – съгласно приложение № 8;

9. за пенсионните фондове – съгласно приложение № 9;

10. за бюджетните предприятия – статистически справки съгласно приложение № 10;

11. за банките – годишен финансов отчет съгласно Закона за счетоводството и Международните счетоводни стандарти (МСС) и статистически справки съгласно приложение № 10;

12. за икономически неактивните предприятия – декларация съгласно приложение № 12.

При подаването на годишния отчет за дейността лицата, включително на бюджетна издръжка, притежаващи клонове, поделения, дейности, звена и мероприятия, задължително подават отделни статистически справки за своите поделения, клонове, дейности, звена и мероприятия, включително и на територията на друга община, съгласно указанията към всеки формуляр.

Формулярите на годишни отчети на лицата по раздел I, т. от 1 до 9 и т. 12 и статистическите справки за лицата по т. 10 и 11 могат да бъдат изтеглени и разпечатани от официалните интернет страници на НСИ и НАП: www.nsi.bg и www.nap.bg.

Формулярите на годишни отчети на лицата по раздел I, т. от 5 до 9 включително могат да бъдат изтеглени в електронен вариант (Excel формат) от официалните интернет страници на НСИ и НАП: www.nsi.bg и www.nap.bg.

Комплекти от формулярите на хартиен носител за нефинансовите предприятия, съставящи баланс, за предприятията с нестопанска цел и за инвестиционните предприятия ще се предлагат от НСИ срещу заплащане единствено в териториалните статистически бюра (ТСБ) на НСИ.

Формулярът на годишен отчет на нефинансовите предприятия, несъставящи баланс (ЕТ), на хартиен носител ще се разпространява безплатно в съответните териториални структури на НАП и в ТСБ на НСИ.

II. Условия, ред и законоустановени срокове за подаване на годишните отчети за дейността.

1. Общи разпоредби.

Съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 4, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 ЗКПО и чл. 51 ЗДДФЛ юридическите и физическите лица заедно с годишната данъчна декларация подават и годишен отчет за дейността в срок до 31.03.2014 г. – за задължените лица по ЗКПО, и в срок до 30.04.2014 г. – за задължените лица по ЗДДФЛ.

Годишният отчет за дейността може да бъде подаден по един от следните начини:

1.1. Подаване по електронен път чрез въвеждане в реално време (on-line) в Информационна система (ИС) „Бизнес статистика“ – само за лицата по раздел I, т. от 1 до 4 вкл., т. 10, 11 и 12.

Годишният отчет за дейността се подава (въвежда on-line) чрез интернет достъп до ИС „Бизнес статистика“ на следния интернет адрес – https://isbs.nsi.bg, като в съответствие с действащата нормативна уредба лицата задължително ползват квалифициран електронен подпис.

Подаването на годишния отчет за дейността по електронен път следва да е приключило преди подаване на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен“. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалният идентификатор (ID-номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика“. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.

1.2. Подаване чрез попълване (в off-line режим) на електронни формуляри (Excel формат) на отчетите и изпращането им по електронна поща – само за лицата по т. от 5 до 9 включително.

Електронните формуляри могат да бъдат изтеглени от официалните интернет страници на НСИ и НАП – www.nsi.bg и www.nap.bg.

След попълване на електронните формуляри (в off-line режим) изходните файлове задължително се подписват с квалифициран електронен подпис в съответствие с действащата нормативна уредба и се изпращат по електронна поща на е-mail адрес: Report2013@nsi.bg.

Ако отчетът е попълнен коректно, на e-mail адреса, от който е изпратен електронният формуляр, се получава отговор с входящ номер от системата за електронни формуляри. В противен случай се получава съобщение за грешка, която трябва да се коригира и формулярът да се изпрати отново. Времето за получаване на съобщението (отговора) с входящ номер или за грешка е до 2 часа от момента на получаване на отчета на e-mail адреса Report2013@nsi.bg. НСИ не гарантира доставката на съобщението в посоченото време при наличие на проблеми от страна на интернет доставчиците на задължените лица.

Подаването на годишния отчет за дейността следва да е приключило преди подаване на годишната данъчна декларация, в която задължително се отбелязва входящият номер, получен след успешното изпращане на коректните формуляри. При приемането на годишната данъчна декларация се извършва контрол на посочения входящ номер.

1.3. Подаване на попълнени формуляри на хартиен носител.

Попълнени хартиени формуляри на годишен отчет за дейността се подават единствено с годишната данъчна декларация на хартиен носител в съответните териториални структури на НАП, по пощата с обратна разписка или в пощенската станция.

Приетата на хартиен носител годишна данъчна декларация получава уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер и на годишния отчет за дейността.

2. Специфични разпоредби, прилагани за различните групи лица.

2.1. За нефинансовите предприятия, несъставящи баланс (ЕТ), нефинансовите предприятия, съставящи баланс, предприятията с нестопанска цел, предприятията в ликвидация или в несъстоятелност, бюджетните предприятия, както и за икономически неактивните предприятия:

Лицата по раздел I, т. 1, 2, 3, 4, 10 и 12 могат да подадат годишния отчет за дейността си или декларацията си за неактивност по реда и при условията на раздел II, т. 1.1 или т. 1.3 от заповедта.

2.2. За застрахователните дружества, инвестиционните предприятия, здравноосигурителните дружества, пенсионноосигурителните дружества и пенсионните фондове:

Лицата по раздел I, т. 5, 6, 7, 8 и 9 могат да подадат годишния отчет за дейността си по реда и при условията на раздел II, т. 1.2 или т. 1.3 от заповедта.

2.3. За банките:

Лицата по раздел I, т. 11 подават частта от годишния отчет за дейността си, представляващ статистически справки съгласно приложение № 10, по реда на раздел II, т. 1.1 от заповедта.

Годишният финансов отчет, изготвен съгласно Закона за счетоводството и МСС, се подава заедно с годишната данъчна декларация независимо от избрания начин за подаването й.

2.4. За лицата, които нямат задължение за подаване на годишна данъчна декларация:

Всички лица, които нямат задължение за подаване на годишна данъчна декларация за 2013 г., но са длъжни да представят годишен отчет за дейността си през 2013 г. или декларация за неактивност, съгласно чл. 20 ЗСт, подават отчета единствено в информационната система на НСИ или в съответното ТСБ на хартия.

Заповедта влиза в сила от 1.01.2014 г. и е със срок на действие до 31.12.2014 г.

Заповедта се публикува на официалните интернет страници на НАП и НСИ.

Контрола по изпълнение на заповедта възлагаме на заместник изпълнителните директори на НАП, отговорни съответно за ресори „Методология и обжалване“ и „Бизнес процеси и оперативна дейност“, както и на ресорния заместник-председател на НСИ и главния секретар на НСИ.

Председател на НСИ: Р. Инджова

Изпълнителен директор на НАП: Б. Атанасов

По технически причини приложението по-долу не може а бъде визуализирано (Продължава в брой 5)

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

РЕШЕНИЕ № 408 от 18 юли 2013 г.

В процеса на изработването на общия устройствен план на Столичната община след анализ на състоянието на териториите на съществуващите жилищни комплекси бе направен извод, че са налице обективно съществуващи проблеми, свързани, от една страна, с наличието на реституирани имоти, попадащи в междублоковите пространства и засягащи реализирани вече благоустройствени мероприятия, а от друга, законосъобразните възможности за застрояване на тези имоти. В ЗУЗСО са предвидени механизми за съхраняване на средата и характера на жилищните комплекси и териториите, изградени по комплексен начин, като за решаването на проблемите на тези територии е залегнало изготвянето на Специализирана програма за преструктуриране на жилищните комплекси, подобряване на средата им и съхраняване на благоустроените площи в междублоковите пространства.

В изпълнение на решението на Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика към СОС от заседанието, проведено на 7.10.2009 г. (писмо № 6602-667 от 14.10.2009 г.), следва да се изработят подробни устройствени планове – план за регулация и режим на застрояване за преструктуриране на жилищен комплекс м. Надежда 1а и 1б и придружаващите го план-схеми.

Одобрено е задание за изработване на горните планове, с което се поставят изисквания и препоръки към изработването на плановете за преструктуриране на жилищен комплекс Надежда 1а и 1б за обособените му части, като определя вида, обема и съдържанието на проектните разработки, както и изискването в процеса на работа да се поддържат контакти и да се провеждат консултации с неправителствените организации, районната администрация и НАГ.

На база възлагателно писмо № ТП-92-00-121 от 26.07.2008 г. и впоследствие със Заповед № РД-09-50-1318 от 26.11.2009 г. на главния архитект на СО е допуснато изработването на ПУП – план за регулация и режим на застрояване за преструктуриране на жилищен комплекс м. Надежда 1а и 1б и придружаващите го план-схеми на техническата инфраструктура в граници: за м. Надежда 1А: бул. Ломско шосе, ул. Кирил Драгнев, ул. Г. Войтех, ул. Константин Бодин, ул. Хан Кубрат; за м. Надежда 1Б: бул. Ломско шосе, ул. Кирил Драгнев, ул. Г. Войтех, ул. Константин Бодин, ул. Христо Силянов.

Сключен е договор № ДАГ-743 от 4.08.2008 г. между Столичната община (като възложител) и „Люсарх“ – ЕООД (като изпълнител), за изработване на ПУП – план за регулация и режим на застрояване за преструктуриране на жилищен комплекс м. Надежда 1а и 1б и придружаващите го план-схеми на техническата инфраструктура.

В Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община проектанският колектив е внесъл ПРЗ за м. Надежда 1а и 1б и придружаващата го сборна схема на техническата инфраструктура.

С внесения в НАГ проект са проведени процедурите по чл. 128, ал. 2 ЗУТ. С писмо № ГР-92-00-107 от 21.04.2010 г. обявлението за изработения проект е изпратено в „Държавен вестник“ и обнародвано в бр. 34 от 2010 г.

Със Заповед № РД-09-280 от 13.05.2010 г. на кмета на район „Надежда“ е насрочено за 14.06.2010 г. провеждането на обществено обсъждане и обществена дискусия на проекта. Със Заповед № РД-09-362 от 25.06.2010 г. на кмета на район „Надежда“ на 15.07.2010 г. е насрочено представяне на доклада на комисията по чл. 16, ал. 3 от Наредбата за реда и начина за провеждане на обществена дискусия.

С писмо № АС-6602-31/3 от 15.10.2010 г. кметът на район „Надежда“ връща проекта заедно с постъпилите възражения, протокол от обществените обсъждания и становище.

Проектът за план за регулация и режим на застрояване за преструктуриране на жилищен комплекс м. Надежда 1а и 1б заедно с постъпилите възражения са разгледани с протоколи на ОЕСУТ № ЕС-Г-101 от 16.11.2010 г., т. 29, и № ЕС-Г-112 от 14.12.2010 г., т. 50.

С оглед на така уважените възражения се налага необходимостта от преработване на проекта.

С писмо № ГР-92-00-107 от 5.08.2011 г. на главния архитект на Столичната община обявлението за коригирания проект е изпратено за съобщаване на основание чл. 128, ал. 10 ЗУТ до директора на „Държавен вестник“. Обявлението е обнародвано в ДВ, бр. 64 от 2011 г.

С писмо № ГР-92-00-107 от 5.08.2011 г. на главния архитект на Столичната община до кмета на район „Надежда“ коригираният проект е изпратен за информиране и разглеждане от заинтересуваните лица.

Със Заповед № РД-09-435 от 3.09.2011 г. на кмета на район „Надежда“ е насрочено и проведено обществено обсъждане на 7.11.2011 г.

Съобщеният проект е върнат в НАГ с писмо № АС-6602-129/2 от 10.11.2011 г. заедно със становище на кмета на район „Надежда“, постъпили възражения и протокол от проведеното обществено обсъждане.

Проектът заедно с постъпилите възражения е разгледан от ОЕСУТ с протокол № ЕС-Г-101 от 13.12.2011 г., т. 15, със становище да се преработи върху влязла в сила кадастрална карта, одобрена със Заповед № РД-18-48 от 12.10.2011 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, да се направят корекции по уважени възражения, да се изработят план-схеми на инженерната инфраструктура, съгласувани с експлоатационните предприятия, да се спази чл. 19, ал. 4 ЗУЗСО.

С писма № СГ-734 от 25.07.2011 г. и № СГ-735 от 25.07.2011 г. „Топлофикация София“ – ЕАД, дава изходни данни за наличие на топлопреносна мрежа.

С писма № ТУ-2656 от 24.06.2011 г. и № ТУ-2657 от 24.06.2011 г. „Софийска вода“ – АД, не съгласува приложената сборна схема на инженерната инфраструктура.

„ЧЕЗ Разпределение България“ – ЕАД, с писмо изх. № 1200378759 от 24.06.2011 г. не съгласува проекта.

„БТК“ – АД, с писмо № 08-00-701 от 12.07.2011 г. съгласува проекта.

С писма № 7000-СП-506 от 6.07.2011 г. и № 7000-СП-505 от 5.07.2011 г. дирекция „Зелена система“ на Столичната община заверява с условия изпратеното заснемане на съществуващата растителност.

С възлагателно писмо от главния архитект на СО № РА-92-00-209 от 9.04.2012 г. е възложено на „ГИС – София“ – ЕООД, изработване на специализирана карта за устройствено планиране.

Преработеният върху специализираната карта проект е предаден в НАГ, разгледан е от ОЕСУТ с протокол № ЕС-Г-72 от 16.10.2012 г., т. 21, взето е решение след ново коригиране на проекта да се изпрати за обявяване по чл. 128, ал. 2 ЗУТ.

С писмо № ГР-92-00-107 от 17.10.2012 г. проектът е изпратен за съобщаване в район „Надежда“ и до „Държавен вестник“. Обнародван е в ДВ, бр. 82 от 2012 г.

Със Заповед № РД-09-534 от 29.10.2012 г. на кмета на район „Надежда“ е насрочено за 15.11.2012 г. представяне на проекта и провеждане на обществено обсъждане.

С писмо № 08-00-9915 от 5.12.2012 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София, в НАГ е получено Решение № СО-62-ЕО от 2012 г., в което се преценява да не се извършва екологична оценка на подробния устройствен план.

Съобщеният проект е върнат в НАГ с писмо № АС-6602-111/3 от 24.01.2013 г. заедно със становище на кмета на район „Надежда“, възражения и протокола от проведеното обществено обсъждане.

Проектът заедно с постъпилите възражения и предложения е разгледан от ОЕСУТ с протокол № ЕС-Г-14 от 19.02.2013 г., т. 7, същият е приет и след коригиране и съгласуване на план-схеми на техническата инфраструктура с експлоатационните дружества е решено да се изпрати за одобряване на Столичния общински съвет.

С възлагателно писмо изх. № ТП-70-00-13 от 21.02.2013 г. е възложено изработването на план-схеми на техническата инфраструктура – част „ВиК“, част „Електроснабдяване“ и част „Топлоснабдяване“, с които се индивидуализират елементите на сборната план-схема в съответствие със становищата на екслоатационните дружества.

Изработените план-схеми са изпратени за съгласуване, както следва: с писмо изх. № ГР-92-00-107 от 22.05.2013 г. до „Топлофикация София“ – АД, с писмо изх. № ГР-92-00-107 от 23.05.2013 г. до „Софийска вода“ – АД, с писмо изх. № ГР-92-00-107 от 12.06.2013 г. до „ЧЕЗ Разпределение“ – АД.

С писмо изх. № ТУ-1831 от 23.05.2013 г. „Софийска вода“ – АД, съгласува план-схемите, част „Водоснабдяване и канализация“, като считат, че е необходимо да се коригира сервитутът на водопроводен клон за осигуряване на минималните разстояния по Наредба № 8 от 1999 г. от предвиденото застрояване в кв. 99в и прилагат актуализирани изходни данни за м. Надежда 1а и 1б.

С протокол № ЕС-Г-49 от 2.07.2013 г., т. 19, на ОЕСУТ е разгледано и прието становището на „Софийска вода“ – АД, като счита, че

В срока по чл. 121, ал. 2 ЗУТ в Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община не са постъпили писмени становища на експлоатационните дружества и на заседанията на Общинския експертен съвет по устройство на територията, на които е разгледан планът, присъстват представители на „Топлофикация София“ – АД, „ЧЕЗ Разпределение“ – АД. Предвид това и на основание изречение последно на чл. 121, ал. 2 ЗУТ се счита, че е изпълнено изискването на чл. 128, ал. 6 ЗУТ и проектът е съгласуван.

При горната фактическа обстановка се установява от правна страна следното:

Производството е по реда на § 124 ПЗРЗИДЗУТ.

Проектът за ПУП на м. Надежда 1а и 1б е изработен като план за регулация и режим на застрояване за преструктуриране на съществуващия жилищен комплекс при спазване условията на чл. 22, ал. 4 – 7 ЗУТ.

Компетентен да одобри ПУП е Столичният общински съвет, тъй като с плана се предвижда отчуждаване на недвижими имоти – собственост на физически и юридически лица по реда на ЗОС – основание по чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 ЗОС, и териториалният обхват на плана е над три квартала – основание по чл. 129, ал. 1 ЗУТ.

Спазени са административнопроизводствените правила при издаване на акта.

Изработването на ПУП е възложено от главния архитект на СО в съответствие с чл. 124, ал. 2 ЗУТ въз основа на делегираните със Заповед № РД-09-1423 от 5.12.2012 г. от кмета на СО правомощия за това по предвидения в закона ред.

Изработени са проект и сборна план-схема на техническата инфраструктура с обяснителни записки към тях. Същите са съобщени с обявление, обнародвано в „Държавен вестник“ съгласно чл. 128, ал. 2 ЗУТ, като е дадена възможност за възражения, предложения и искания в едномесечен срок.

С решение на ОЕСУТ № ЕС-Г-101 от 16.11.2010 г., т. 29, и № ЕС-Г-112 от 14.12.2010 г., т. 50, проектът е върнат за преработване, поради което процедурата по обявяване е повторена съгласно чл. 128, ал. 10 ЗУТ. С протокол № ЕС-Г-101 от 13.12.2011 г., т. 15, ОЕСУТ разглежда проекта и възраженията по него, като решението е да се преработи проектът върху влязлата в сила кадастрална карта на район „Надежда“. Преработеният проект е приет от ОЕСУТ с протокол № ЕС-Г-72 от 16.10.2012 г., т. 21, като е взето решение да се обяви по чл. 128, ал. 2 ЗУТ.

Проведено е обществено обсъждане при всяко от обявяванията на проекта, с което е спазена разпоредбата на чл. 22, ал. 4 във връзка с чл. 121, ал. 1 ЗУТ.

Постъпилите възражения от обявяванията и обществените обсъждания са частично уважени или отхвърлени, като при разглеждане на същите ОЕСУТ се е ръководил от характера на плана, приоритетна защита на обществения интерес с оглед създаване на благоприятна среда за живеене, запазване и доразвиване на комплексния характер на територията, балансирана зелена система и съхраняване на съществуващата такава, съхраняване на реализираните междублокови пространства и при осигурена защита на частния интерес върху възстановените имоти в случаите, когато същият не влиза в противоречие със защитавания обществен такъв.

В границите на устройствена зона „Смф“, където са налице влезли в сила ПУП, целта е максимално запазване на начина и характера на застрояване, като урегулирането е съобразено с имотните граници на имотите. В случаите на приложени планове за застрояване планът за регулация е отразен така, както е по действащия план.

Планът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове.

В табличен вид на плана е показан балансът на територията между устройствените параметри на съществуващо положение и тези, постигнати с изработения проект.

ПРЗ е приет с протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-14 от 19.02.2013 г., т. 7.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

Имотите в обхвата на плана попадат в „Жилищна зона с преобладаващо комплексно застрояване“ („Жк“), „Зона за общественообслужващи дейности“ („Оо“), „Смесена многофункционална зона“ („Смф“), „Терени за локални градини и озеленяване“ („Тго“), в които съгласно приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО, т. 2, 12, 15 и 33 е допустимо УПИ в обхвата да са с конкретното предназначение, предвидено в плана. Параметрите на застрояване, отразени в матриците върху застроителната част, отговарят на предвидените в ОУП на СО.

За нормативи за плътност и интензивност на застрояване в терените за детска градина – УПИ IV от кв. 147в, УПИ VIII от кв. 7а, УПИ II от кв. 94, УПИ VI, кв. 78а, УПИ IV, кв. 78 и УПИ III, кв. 265 се приемат изискуемите по чл. 6, ал. 1 от Наредба № 3 от 2007 г. за здравните изисквания към детските градини, съответно: плътност на застрояване – не повече от 30 % и не по-малко от 50 % озеленени площи. Същите не противоречат на показателите за зона „Оо“ и зона „Жк“ по ОУП на СО.

Нормативите за плътност и интензивност на застрояване в терена за училището – УПИ II, кв. 7, и УПИ I, кв. 130, са в съответствие с тези, посочени в приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО: плътност на застрояване – не повече до 40 %; коефициент на интензивност – до 1,2; минимална озеленена площ – 20 %.

С горното е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изр. 2 от ЗУТ.

Планът за регулация е изработен върху специализираната кадастрална карта, с което е спазено изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 ЗУТ.

Планът за регулация и застрояване, по който е построен жилищният комплекс, е одобрен със Заповед № РД-50-09-293 от 25.09.1985 г. Впоследствие са одобрени и други ПУП за територията. С приемане на ОУП на СО и неговото изменение с Решение № 960 от 16.12.2009 г. на Министерския съвет са създадени устройствени зони „Смф“, „Жк“, „Оо“, „Тго“, в които попадат имотите, предмет на плана. Приемането на общ устройствен план е промяна в устройствените условия, при които е бил съставен действащият ПУП.

Предвид горното е налице основание за изменение на плана за регулация и застрояване по чл. 134, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 1 ЗУТ – съществено изменение в устройствените условия, при които е одобрен предходният план – приемане на ОУП на СО, и § 2, ал. 1 ПЗРЗУЗСО.

Трасето на бул. Ломско шосе – ІІ клас районна артерия, ул. Кирил Дрангов – улица IV клас, ул. Ген. Никола Жеков – II клас районна артерия, ул. Христо Силянов – IІІб клас, следват трасето, определено в ОУП на СО, с което е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изр. 2 във връзка с чл. 77, ал. 2 ЗУТ.

Трасето на ул. Хан Кубрат при кръстовището с бул. Ломско шосе се привежда в съответствие с трасето, определено в ОУП на СО, с което е спазено изискването на § 2, ал. 1 ПЗРЗУЗСО.

С предвидената в проекта улична регулация се постига по-добро транспортно-комуникационно обслужване на територията.

Преобладаващата част от имотите в обхвата на разработката попадат в жилищна територия с комплексно застрояване по смисъла на § 5, т. 23 ДРЗУТ.

С оглед на горното е възложено изработването на план по чл. 110, ал. 4 ЗУТ.

С ПУП се преструктурира съществуващият жилищен комплекс, като се променя структурата и застрояването, в т. ч. и чрез образуване на урегулирани поземлени имоти за съществуващи и за нови сгради, за обществено озеленяване, както и за друго предназначение.

Съгласно чл. 17, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 21, ал. 4 от Наредба № 7 от 2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони в съществуващия жилищен комплекс, какъвто е Надежда част 1а и 1б, следва да се предвидят обществени озеленени територии, които са най-малко 15 % от общата територия на жилищния комплекс. Съгласно т. 2 по приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО тези площи са с режим на „Тго“. В случая предвиденият процент зелени площи за широко обществено ползване с режим на „Тго“ е постигнат. Озеленените площи са предвидени в междублоковите пространства във всеки един от кварталите в плана за обслужване на реализираното жилищно строителство и са неделима част, елемент от едно комплексно по своя характер мероприятие. Тяхното предназначение е да обслужват основното мероприятие и те са елемент от благоустрояването на целия жилищен комплекс. УПИ, предназначени „за озеленяване с режим на Тго“, стават част от зелената система на СО и попадащите в тях имоти на физически и юридически лица подлежат на отчуждаване по реда на ЗОС.

С плана за регулация се създават УПИ, предназначени „за жилищно строителство“ на съществуващите жилищни сгради, застроени с характер на комплексно застрояване. Прилежащите площи са определени по правилата на приложение № 1 към чл. 21 от Наредба № 7 от 2003 г. за ПНУОВТУЗ, като е отчитано съществуващото положение на сградите и терена и съществуващата висока дървесна растителност.

С горното е спазена разпоредбата на чл. 22, ал. 7, изр. 1 от ЗУТ.

За останалите имоти – частна собственост, се обособяват самостоятелни УПИ, като същите се съобразяват максимално с имотните граници по кадастралната карта и се предвиждат с предназначение, съответстващо на допустимото за съответната устройствена зона, и при съобразяване с направения анализ на нуждите на живущите в комплекса от обществено обслужване; предвидено е и жилищно строителство.

Имотите – частна общинска собственост, са урегулирани с преобладаващо общественообслужваща функция – за улици, наземно паркиране, подземни паркинги, за детска площадка, за озеленяване, за детска градина, за поликлиника, за училище, като по този начин планът е по-икономично осъществим и се решават констатираните от направения анализ на територията проблеми.

Проектантският колектив предлага образуване на УПИ, в които попадат повече от един имот. В големия брой случаи се следва одобреното с предходен план решение на плана за регулация. Тъй като обаче ПР не е приложен по смисъла на чл. 14, ал. 5 ЗУТ и регулационните граници не са нанесени като имотни, одобряването на ПР в този случай е недопустимо. Липсата на доказателства за сключени договори по чл. 15, ал. 3 или 5 ЗУТ, съответно чл. 17, ал. 3 или 5 ЗУТ, за горните имоти при неприложен предходен план за застрояване препятства възможността поради липса на правно основание за одобряване на тези УПИ с настоящия план.

Предвид горното планът за регулация не се одобрява за:

3. м. Надежда 1а:

• УПИ XII-83, 2084, кв. 7а;

• УПИ IV-579, 580, кв. 7г;

• УПИ IX-577, 578, кв. 7г;

• УПИ I-2036 – „за офиси“, кв. 7г;

• УПИ I-387, 388, 390, кв. 15;

• УПИ ІІ-401, 402, 403, кв. 15;

• УПИ IV-393, 400 – „за ЖС и ТП“, кв. 15;

• УПИ ІX-423, кв. 17;

• УПИ VII-2082, 437 – „за ЖС“, кв. 17;

• УПИ VIII-2082 – „за ЖС“, кв. 17;

• УПИ I-405, 406, 407 – „за офис сграда и търговски обект“, кв. 18а;

• УПИ XI-418, 491 – „за офис и търговски обект“, кв. 18а;

• УПИ ІІІ-492, 493, 494, 496, 497, кв. 19;

4. м. Надежда 1б:

• УПИ I-2401, кв. 74;

• УПИ II-2403, кв. 74;

• УПИ III-2404, кв. 74;

• УПИ IV-2405, кв. 74;

• УПИ V-2407, кв. 74;

• УПИ IV-841, СО, кв. 75;

• УПИ V-843, СО, кв. 75;

• УПИ II-2049, 2050, кв. 75;

• УПИ VI-701, 702, 703, кв. 76;

• УПИ I-698, 700, кв. 76;

• УПИ III-696, 695, кв. 76;

• УПИ IV-688, 2053, кв. 76;

• УПИ I-30, кв. 116;

• УПИ II-2044, кв. 116;

• УПИ III-28, кв. 116;

• УПИ IV-25, 27, кв. 116;

• УПИ II-385, 2391, кв. 118;

• УПИ III-389, кв. 118;

• УПИ V-394, 2143 – „за ЖС“, кв. 118;

• УПИ V-12, 13, 21, кв. 121;

• УПИ VII-2293, 2294 – „за търговия и услуги“, кв. 130а;

• УПИ VIII-887, 940, кв. 130б;

• УПИ III-102, 103, 104, кв. 245;

• УПИ IV-100, 101, кв. 245;

• УПИ IX-93, 94, 95, кв. 245;

• УПИ Х-91, 92, кв. 245;

• УПИ VI-111, 112, кв. 246;

• УПИ VII-109, 110, кв. 246;

• УПИ X-105, 106, кв. 246;

• УПИ III-963 – „за офиси“, кв. 266;

• УПИ V-912 – „за бензиностанция с газоколонка, газ резев. и обслужв. сграда с търговски обект“, кв. 266.

Създадени са отделни УПИ за изградените трансформаторни постове на територията при спазване изискванията на чл. 60, ал. 3 от Наредба № 7 от 2003 г. за ПНУОВТУЗ.

В територията на м. Надежда 1а и 1б, район „Надежда“, уличната мрежа е изградена в по-голямата си част. С плана не се предвиждат нови улици – основни пътни артерии. С оглед на горното и на основание чл. 108, ал. 3 ЗУТ не се изработва и одобрява схема на уличната мрежа. Предвид горното не е изготвен и проект за вертикално планиране.

С плана е предвидено изграждане на наземни обществени паркинги, които решават проблемите в комплекса с паркирането; създават се условия за провеждане на пешеходното движение чрез изграждане на тротоари и пешеходни алеи; създават се условия за провеждане на велосипедното движение чрез изграждане на велосипедни алеи.

С горното е спазена нормата на чл. 79 ЗУТ.

С плана за застрояване се потвърждават съществуващите жилищни сгради, застроени с характер на комплексно застрояване. Запазват се и законно изградените общественообслужващи сгради.

Новопредвиденото застрояване е свободно или свързано като начин на застрояване и ниско, средно или високо като характер на застрояване с общественообслужваща или жилищна функция съобразно нуждите от такова застрояване в комплекса въз основа на направения анализ на територията.

ПРЗ от 1985 г., м. бул. Станке Димитров, по който е изграден жилищният комплекс, не предвижда устройствени зони, съответно показатели на застрояване. С проекта е доказано, че новопредвиденото застрояване не води до надвишаване на параметрите на застрояване за устройствена зона „Жк“ при спазване и на показателите за отделните квартали, с което е спазено изискването на чл. 22, ал. 6 ЗУТ.

Застрояването се одобрява при спазване на изискванията за разстояния между новопредвидените и съществуващите сгради по правилата за комплексно застрояване, определени с наредбата по чл. 13, ал. 1 ЗУТ – Наредба № 7 от 2003 г. за ПНУОВТУЗ, приложение № 2 към чл. 81, както и изискванията за разстояния до границите на УПИ по чл. 31, ал. 1, 2 и 5 и чл. 35 ЗУТ по отношение застрояването с нежилищно предназначение и изискванията за разстояния през улица по чл. 32, ал. 1 и 3 ЗУТ.

По отношение на новопредвиденото застрояване в зона „Смф“ същото се одобрява при спазване изискванията за разстояния по чл. 31, ал. 1, 2, 4 и 5, чл. 32 и 35 ЗУТ.

Предвид горното с плана за застрояване не се допускат намалени разстояния към съседни имоти и/или сгради, включително през улица.

Конкретното разположение на строежите ще се определи с виза за проектиране по чл. 140 ЗУТ.

Проектът е в интерес на Столичната община за развитието на значителна част от територията на София. Проектната разработка е целесъобразна и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 ЗУТ.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 21, ал. 7 във връзка с ал. 1 ЗОС и чл. 129, ал. 1 ЗУТ, § 124 ПЗРЗИДЗУТ, чл. 110, ал. 4, чл. 115, ал. 1 и 2 ЗУТ, т. 1, 2, 15 и 33 от приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО, § 2, ал. 1 ПЗРЗУЗСО, чл. 134, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 1, чл. 22, чл. 31, ал. 1, 2, 4, 5, чл. 32, 33, 35, 79 ЗУТ, чл. 21, чл. 60, ал. 3 от Наредба № 7 от 2003 г. за правилата и нормативите за устройство на отделните видове територии и устройствени зони (ПНУОВТУЗ), приложение № 1 към чл. 21 и приложение № 2 към чл. 81 от Наредба № 7 от 2003 г. за ПНУОВТУЗ, чл. 27, ал. 2, т. 1 и 2 АПК, протоколи на ОЕСУТ № ЕС-Г-101 от 16.11.2010 г., т. 29, и № ЕС-Г-112 от 14.12.2010 г., т. 50, № ЕС-Г-72 от 16.10.2012 г., т. 21, № ЕС-Г-101 от 13.12.2011 г., т. 15, № ЕС-Г-14 от 19.02.2013 г., т. 7, Столичният общински съвет реши:

1. Одобрява проект за план за регулация на м. Надежда 1а с граници улица от о.т. 65 – о.т. 63 до о.т. 51, от о.т. 51 до о.т. 80а, о.т. 80а до о.т. 196 и УПИ II – за ЖС, от кв. 147б по сините и червените линии, цифри и текст с корекциите в зелен и кафяв цвят без урегулираните поземлени имоти, за които е необходимо сключване на договор по чл. 15 или 17 ЗУТ, а именно:

• УПИ ХII-83, 2084, кв. 7а;

• УПИ IV-579, 580, кв. 7г;

• УПИ IХ-577, 578, кв. 7г;

• УПИ I-2036 – „за офиси“, кв. 7г;

• УПИ I-387, 388, 390, кв. 15;

• УПИ II-401, 402, 403, кв. 15;

• УПИ IV-393, 400 – „за ЖС и ТП“, кв. 15;

• УПИ IX-423, кв. 17;

• УПИ VII-2082, 437 – „за ЖС“, кв. 17;

• УПИ VIII-2082 – „за ЖС“, кв. 17;

• УПИ I-405, 406, 407 – „за офис сграда и търговски обект“, кв. 18а;

• УПИ XI-418, 491 – „за офис и търговски обект“, кв. 18а;

• УПИ ІІІ-492, 493, 494, 496, 497, кв. 19.

За горепосочените УПИ административното производство по одобряване на плана за регулация ще се продължи след представяне на договори по чл. 15 или 17 ЗУТ.

2. План за регулация на м. Надежда 1б с граници: улица от о.т. 341=1 – о.т. 8 до о.т. 14, от о.т. 14 до о.т. 80а, о.т. 80а до о.т. 196 и УПИ II – за ЖС, от кв. 147б, от о.т. 65 – о.т. 68 до о.т. 341=1; по сините и червените линии, цифри и текст с корекциите в зелен и кафяв цвят без урегулирани поземлени имоти, за които е необходимо сключване на договор по чл. 15 или 17 ЗУТ, а именно:

• УПИ I-2401, кв. 74;

• УПИ II-2403, кв. 74;

• УПИ III-2404, кв. 74;

• УПИ IV-2405, кв. 74;

• УПИ V-2407, кв. 74;

• УПИ IV-841, СО, кв. 75;

• УПИ V-843, СО, кв. 75;

• УПИ II-2049, 2050, кв. 75;

• УПИ I-835, 2048, кв. 75;

• УПИ VI-701, 702, 703, кв. 76;

• УПИ I-698, 700, кв. 76;

• УПИ III-696, 695, кв. 76;

• УПИ IV-688, 2053, кв. 76;

• УПИ I-30, кв. 116;

• УПИ II-2044, кв. 116;

• УПИ III-28, кв. 116;

• УПИ IV-25, 27, кв. 116;

• УПИ II-385, 2391, кв. 118;

• УПИ III-389, кв. 118;

• УПИ V-394, 2143 – „за ЖС“, кв. 118;

• УПИ V-12, 13, 21, кв. 121;

• УПИ VII-2293, 2294 – „за търговия и услуги“, кв. 130а;

• УПИ VIII-887, 940, кв. 130б;

• УПИ VII-130, 488, 489, 499, 501, 2007, 2008, 2498, кв. 130г;

• УПИ III-102, 103, 104, кв. 245;

• УПИ IV-100, 101, кв. 245;

• УПИ IХ-93, 94, 95, кв. 245;

• УПИ Х-91, 92, кв. 245;

• УПИ VI-111, 112, кв. 246;

• УПИ VII-109, 110, кв. 246;

• УПИ X-105, 106, кв. 246;

• УПИ III-963 – „за офиси“, кв. 266;

• УПИ V-912 – „за бензиностанция с газоколонка, газ резев. и обслужв. сграда с търговски обект“, кв. 266.

За горепосочените УПИ административното производство по одобряване на плана за регулация ще се продължи след представяне на договори по чл. 15 или 17 ЗУТ.

3. План за застрояване на м. Надежда 1а с граници улица от о.т. 65 – о.т. 63 до о.т. 51, от о.т. 51 до о.т. 80а, о.т. 80а до о.т. 196 и УПИ II – за ЖС, от кв. 147б, с корекциите в зелен и кафяв цвят без допускане на намалени разстояния към съседни имоти и сгради, включително през улица.

4. План за застрояване на м. Надежда 1б с граници: улица от о.т. 341=1 – о.т. 8 до о.т. 14, от о.т. 14 до о.т. 80а, о.т. 80а до о.т. 196 и УПИ II – за ЖС, от кв. 147б, от о.т. 65 – о.т. 68 до о.т. 341=1, с корекциите в зелен и кафяв цвят без допускане на намалени разстояния към съседни имоти и сгради, включително през улица.

5. План-схеми на инженерната инфраструктура на м. Надежда част 1а и м. Надежда част 1б.

Въз основа на одобрения план за застрояване не може да се издава виза за проектиране, да се одобрява или съгласува инвестиционен проект и да се издава разрешение за строеж с допускане на намалени разстояния към съседни имоти и/или сгради, включително през улица.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 129, ал. 1 ЗУТ.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от съобщаването.

Жалбите се подават в район „Надежда“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правен“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община.

Председател: Е. Герджиков

26

 

РЕШЕНИЕ № 637 от 21 ноември 2013 г.

С Решение № 408 по протокол № 43 на Столичния общински съвет е одобрен план за регулация и план за застрояване на м. Надежда 1а с граници от о.т. 65 – о.т. 63 до о.т. 51, от о.т. 51 до о.т. 80а, от о.т. 80а до о.т. 196 и УПИ II – за ЖС от кв. 147б, план за регулация и план за застрояване на м. Надежда 1б с граници: о.т. 341=1 – о.т. 8 до о.т. 14, от о.т. 14 до о.т. 80а, о.т. 80а до о.т. 196 и УПИ II – за ЖС от кв. 147б, от о.т. 65 – о.т. 68 до о.т. 341=1, район „Надежда“, Столична община.

При служебна проверка след приемане на горното решение се установи, че в текстовата част на издадения индивидуален административен акт на страница № 4 в четвърти абзац, който гласи: „С протокол № ЕС-Г-49 от 2.07.2013 г., т. 19, на ОЕСУТ е разгледано и прието становището на „Софийска вода“ – АД, като счита, че“ е пропуснато да се допише: „видно от проекта, водопроводен клон 1 преминава през УПИ I – за ЖС, и по съществуващата и изградена ул. Вера Игнатова, която с ПРЗ на м. Надежда 1а и 1б не се потвърждава. В УПИ I – ЖС, има съществуваща осеметажна сграда и водопроводът не се засяга от същата. При издаване на виза по чл. 140 ЗУТ за изграждане на подземния паркинг в УПИ ІІ – „за озеленяване“, ще се отрази сервитутът за водопроводен клон 1 и застрояването в имота няма да засегне предвидената техническа инфраструктура.“

Решението № 408 на Столичния общински съвет не е обнародвано в „Държавен вестник“ на основание чл. 129, ал. 1 ЗУТ, предвид което срокът за обжалване, предвиден в разпоредбата на чл. 215, ал. 4 ЗУТ, не е започнал да тече.

С оглед на изложената фактическа обстановка от правна страна се налагат следните изводи:

Налице е правната възможност, която законодателят е предвидил в разпоредбата на чл. 62, ал. 1 АПК, в случай че са допуснати непълноти в издадения акт, административният орган преди изтичане на срока за обжалването му може да го допълни.

На основание на чл. 21, ал. 7 от Закона за общинската собственост Столичният общински съвет е издал Решение № 408 за одобряване на ПРЗ за м. Надежда 1а и 1б и предвид това той е компетентен да допусне решение, с което да допълни пропуснатите непълноти в него.

На основание чл. 62, ал. 1 АПК и чл. 21, ал. 1, т. 23 във връзка с т. 11 ЗМСМА Столичният общински съвет реши:

Допълва Решение № 408 от 18 юли 2013 г. на СОС, както следва:

На страница № 4 в четвърти абзац след „счита, че“ да се допълни: „видно от проекта, водопроводен клон 1 преминава през УПИ I – за ЖС, и по съществуващата и изградена ул. Вера Игнатова, която с ПРЗ на м. Надежда 1а и 1б не се потвърждава. В УПИ I – ЖС, има съществуваща осеметажна сграда и водопроводът не се засяга от същата. При издаване на виза по чл. 140 ЗУТ за изграждане на подземния паркинг в УПИ ІІ – „за озеленяване“, ще се отрази сервитутът за водопроводен клон 1 и застрояването в имота няма да засегне предвидената техническа инфраструктура.“

Решението и одобреният проект на подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столичната община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com) на основание чл. 129, ал. 5 ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 62, ал. 1 АПК.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от съобщаването.

Жалбите се подават в район „Надежда“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правен“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община.

Председател: Е. Герджиков

27

 

ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА

ЗАПОВЕД № 702 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“, по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 30.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008741 от 30.10.2013 г., удостоверение изх. № 1697 от 30.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12595 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,037 дка от поземлен имот с № 109023 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 3,741 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 000304; 109021; 109022; 000310, собственост на X.X.X. съгласно нотариален акт № 87 от 25.11.2009 г., том IV, рег. № 4362, дело № 594, вписан в Службата по вписванията – Бяла Слатина, дв. вх. рег. № 4257 от 25.11.2009 г., акт № 87, том VIII, дело № 1477 от 2009 г., партидна книга том 11607, стр. 11625, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“, по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждаваната част в размер 37,37 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 30.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложение второ и четвърто от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собственика да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собственика на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9384

 

ЗАПОВЕД № 703 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008697 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1653 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12596 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам поземлен имот с № 109013 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, с площ 3 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 109012; 000310; 109022, собственост на X.X.X. съгласно договор за делба № 169 от 3.09.2003 г., том VII, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“, по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 3030 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложение второ и четвърто от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собственика да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собственика на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9385

 

ЗАПОВЕД № 704 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008696 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1654 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12597 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,094 дка от поземлен имот с № 109012 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 4,085 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 109011; 000310; 109013; 109022; 109021, собственост на наследници на X.X.X./X.X.X. съгласно удостоверение за наследници № КО0900-50 от 31.10.2013 г.: X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X., и Решение по чл. 27 ППЗСПЗЗ № 00001 от 28.12.1999 г. за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 94 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложение второ и четвърто от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собственика да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собствениците на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9386

 

ЗАПОВЕД № 705 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008695 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1655 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12598 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,097 дка от поземлен имот с № 109011 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 3,800 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 109010; 000310; 109012; 109021, собственост на наследници на X.X.X. съгласно удостоверение за наследници № 5403/29.10.2013 г.: X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X., и решение по чл. 27 ППЗСПЗЗ № 00001 от 28.12.1999 г. за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 97,97 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложение второ и четвърто от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собствениците да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собствениците на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9387

ЗАПОВЕД № 706 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008694 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1656 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12599 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,301 дка от поземлен имот с № 109010 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 6,175 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 109028; 000310; 109011; 109021; 109020, собственост на наследници на X.X.X. съгласно удостоверение за наследници № 5911 от 23.10.2013 г.: X.X.X.; X.X.X.; X.X.X. и решение по чл. 27 ППЗСПЗЗ № 00001 от 28.12.1999 г., за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 304,01 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собствениците ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собствениците на отчуждения имот да бъдат уведомени за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собствениците да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собствениците на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9388

 

ЗАПОВЕД № 707 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008693 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1657 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12600 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,014 дка от поземлен имот с № 109028 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 4 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 109029; 109019; 109020; 109010; 000310, собственост на X.X.X. съгласно нотариален акт № 148 от 19.09.2006 г., том VI, рег. 7112, дело 934, вписан в Службата по вписванията – Бяла Слатина, дв. вх. рег. № 4491 от 19.09.2006 г., акт № 87, том ХII, дело 2351 от 2006 г., партидна книга том 23114, стр. 25237, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 14,14 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащия.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собственика да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собственика на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9389

 

ЗАПОВЕД № 708 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008692 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1658 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12602 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,116 дка от поземлен имот с № 108002 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Долен герен, целият с площ 3,755 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 000304; 108001; 000298; 108003, собственост на наследници на X.X.X. съгласно удостоверение за наследници № 5407 от 29.10.2013 г.: X.X.X., и нотариален акт № 97 от 9.09.2008 г., том V, рег. 6708, дело 831, вписан в Службата по вписванията – Бяла Слатина, дв. вх. рег. № 3354 от 9.09.2008 г., акт № 57, том VIII, дело 1439 от 2008 г., партидна книга том 15808, стр. 3673, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждаваната част в размер 116 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащия.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собственика да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собственика на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9390

 

ЗАПОВЕД № 709 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект: „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008691 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1659 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12603 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,377 дка от поземлен имот с № 108001 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Долен герен, целият с площ 4,753 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 000311; 000273; 108005; 000298; 108002; 000310; собственост на наследници на Славена (Славка) X.X. съгласно удостоверение за наследници № 5410 от 29.10.2013 г.: X.X.X.; X.X.X.; X.X.X., и решение по чл. 27 ППЗСПЗЗ № 00001 от 28.12.1999 г. за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждаваната част в размер 380,77 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собствениците ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собствениците на отчуждения имот да бъдат уведомени за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собствениците да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собствениците на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9391

 

ЗАПОВЕД № 710 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008690 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1660 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12604 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,664 дка от поземлен имот с № 101010 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 10,004 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 000313; 101015; 000311; 000310; собственост на X.X.X. съгласно нотариален акт № 125 от 1.03.2004 г., том II, рег. 1133, дело 62, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 670,64 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащия.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собственика да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собственика на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9392

 

ЗАПОВЕД № 711 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008689 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1661 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12605 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,125 дка от поземлен имот с № 101015 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 3,595 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 000313; 101014; 000311; 101010, собственост на X.X.X., и наследниците на X.X.X. съгласно удостоверение за наследници № 5408 от 29.10.2013 г.: X.X.X., и договор за делба № 160 от 12.12.2000 г., том ХI, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 123,75 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собствениците ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собствениците на отчуждения имот да бъдат уведомени за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собствениците да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собствениците на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9393

 

ЗАПОВЕД № 712 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008688 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1662 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12606 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,594 дка от поземлен имот с № 101014 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 8 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 000313; 101003; 000311; 101015, собственост на „Сортови семена – Вардим“ – ЕАД, ЕИК 104095064, съгласно нотариален акт № 51 от 7.02.2011 г., том I, рег. 712, дело 44/11, вписан в Службата по вписванията – Бяла Слатина, дв. вх. рег. № 567 от 7.02.2011 г., акт № 111, том I, дело 99 от 2011 г., представлявано от X.X.X., за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 594 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собственика ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собственикът на отчуждения имот да бъде уведомен за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на представляващия да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собственика на отчуждения имот чрез представляващия го.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9394

ЗАПОВЕД № 713 от 12 декември 2013 г.

На основание чл. 25, ал. 2 и 3 във връзка с чл. 21, ал. 1, 2 и 3 ЗОС, чл. 205, т. 1 ЗУТ, чл. 60 АПК и влязъл в сила подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина, за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), доклад за експертна оценка от 29.10.2013 г., удостоверение за данъчна оценка № 5602008687 от 24.10.2013 г., удостоверение изх. № 1663 от 23.10.2013 г. от ОСЗ – Бяла Слатина, скица № Ф12607 от 22.10.2013 г. и обявление по чл. 25, ал. 1 ЗОС, публикувано на 8.11.2013 г. във вестниците „Сега“, „Новинар“ и „Конкурент“, на официалната интернет страница на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, и поставено на информационното табло в сградата на общинската администрация – гр. Бяла Слатина, с оглед задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин, нареждам:

1. Отчуждавам част с площ 0,165 дка от поземлен имот с № 101003 по картата на възстановената собственост на гр. Бяла Слатина, ЕКАТТЕ 07702, община Бяла Слатина, местност Герена, целият с площ 35,785 дка, начин на трайно ползване – нива, категория трета, при граници: имоти с № 101007; 101020; 101023; 101029; 101027; 101035; 101036; 000311; 101014; 000313; 101032; 101031; 101030, собственост на наследници на X.X.X. съгласно удостоверение за наследници № 5466 от 31.10.2013 г.: X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.; X.X.X.-X., и решение по чл. 27 ППЗСПЗЗ № 00001 от 28.12.1999 г. за изграждане на обект от първостепенно значение: „Външни връзки към ПСОВ, включващ „Довеждащ път“, „Външно ел. захранване 20 kV“, „Довеждащ водопровод“ и „Довеждащ канализационен колектор“ за обект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Бяла Слатина“ по договор за БФП № DIR-51011116-CO20 от 26.06.2012 г., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ – публична общинска собственост, с предназначение на имота съгласно подробен устройствен план, одобрен с Решение № 625 от 11.10.2013 г. на Общинския съвет – гр. Бяла Слатина (ДВ, бр. 96 от 2013 г.), за задоволяване на неотложни общински нужди, които не могат да бъдат задоволени по друг начин.

2. Определям парично обезщетение за отчуждавания имот в размер 165 лв. съгласно изготвена пазарна оценка от 29.10.2013 г. на лицензиран оценител.

3. Сумата по т. 2 да бъде преведена в едноседмичен срок от издаване на тази заповед по сметка, открита от Община Бяла Слатина, в „Интернешанъл Ассет банк“ – АД, клон Враца, офис Бяла Слатина, на името на правоимащите.

4. Предвид обществената значимост на проекта, с който се изгражда обект от първостепенно значение, което обуславя и необходимостта от спешната му реализация, допускам предварително изпълнение на заповедта при условията на чл. 60, ал. 1, предложения второ и четвърто, от Административнопроцесуалния кодекс.

5. Обезщетението на собствениците ще се изплаща след 15.01.2014 г. след влизане в сила на тази заповед или съдебно решение. Ако към момента на влизане в сила на тази заповед отчужденият имот е обременен с вещни тежести, дължимото парично обезщетение да се изплати по реда на чл. 32, ал. 1 ЗОС.

6. В едноседмичен срок от издаване на заповедта да бъде публикувано обявление в два централни и един местен ежедневник, с което собствениците на отчуждения имот да бъдат уведомени за банката, в която е внесено обезщетението, и началната дата, от която започва изплащането му. Обявлението да се постави на определените за това места в сградата на общината и да се публикува на официалната интернет страница на Община Бяла Слатина на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС. В обявленията единният граждански номер на собствениците да бъде заличен.

7. Заповедта да се съобщи в тридневен срок на собствениците на отчуждения имот.

Заповедта подлежи на обжалване в частта относно допуснатото предварително изпълнение в тридневен срок, а в останалата част – в 14-дневен срок от съобщаването й чрез Община Бяла Слатина пред Административния съд – Враца.

Кмет: И. Цветков

9395

 

ОБЩИНА ПЕТРИЧ

РЕШЕНИЕ № 657 от 21 ноември 2013 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Петрич, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план за трасе на външно ел. захранване от електропровод 20 kV „Яково“ до поземлен имот № 109021, местност Чаирето, землище на с. Кърналово, община Петрич, с трасе и сервитути към него, предвидени да преминат в земеделски поземлени имоти в масиви по КВС, като подробно описание на имотите и сервитутите е приложено в табличен вид, неразделна част към ПУП – ПП, както следва: ПИ № 104003, 104004, 104007, 104012, 104016, 104017, 000327, 000337, 000349 и 000533, землище с. Кърналово.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Петрич пред Административния съд – Благоевград.

Председател: Г. Зарков

42

 

ОБЩИНА ПРАВЕЦ

РЕШЕНИЕ № 287 от 29 ноември 2013 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Правец, Софийска област, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване (ПЗ) на поземлен имот с идентификатор 015071, намиращ се в местността Скърнава по КВС на землището на гр. Правец, с отреждане за жилищно строителство. В имота се предвижда свободно по начин и ниско по характер жилищно застрояване съгласно червените ограничителни линии; на 5 м от дъното на имота и на 3 м от страничните граници на имота и местен път (улица), при височина на застрояване – макс. 10 м; плътност на застрояване – макс. 40 %; интензивност на застрояване – Кинт. 0,8; озеленена площ – минимум 40 %.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Правец пред Административния съд – Софийска област.

Председател: Н. Яхов

53

 

ОБЩИНА РОМАН

РЕШЕНИЕ № 366 от 14 декември 2013 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с чл. 67а ППЗОЗЗ Общинският съвет – гр. Роман, одобрява проекта за частично изменение на ПУП (подробен устройствен план) за изграждане на обект „Разширяване на водно огледало към МВЕЦ „Долна Бешовица“, както следва:

1. имоти (ПИ) земеделски – № 000736; № 017104, и имоти (ПИ) горски № 017100; № 017102; № 017103; и № 017110 в землището на с. Долна Бешовица;

2. имоти (ПИ) земеделски – № 001016; № 002014; № 005006; № 006023; № 007001; № 007016; № 008001; № 009001; № 010002; № 010003; № 011001; № 011002; № 012002; № 012003; и имоти (ПИ) – горски, № 160002; № 160003; № 160004; № 000211; № 025041 и № 025043 – собственост на инвеститора ВЕЦ „Долна Бешовица“ – ЕООД, в землището на гр. Роман;

3. новообразувани имоти земеделски № 109001; 109004; 109005; 109006 (образувани от части от имоти № 001016; № 002014; № 005006; № 006023; № 007001; № 007016; № 008001; № 009001; № 010002; № 010003; № 011001; № 011002; № 012002; № 012003), пета категория, в землището на гр. Роман;

4. имот № 025044 – горска територия, държавна частна собственост, в землището на гр. Роман;

5. имоти № 160002; № 160003; № 160004; № 000211; № 025043 и № 025044 – горски, в землището на гр. Роман, собственост на инвеститора;

6. земеделски новообразувани имоти (ПИ) № 109002 и № 109003 (образувани от части от имоти № 005006; № 005023; № 007001; № 007016; № 008001; № 009001; № 010002; № 010003; № 011001; № 011002; № 012002 и № 012003) в землището на гр. Роман за временна площадка пета категория;

7. повърхностни води – 0,196 дка, за дига, част от имот № 000018 – водни течения в землището на гр. Роман;

8. одобрява новото трасе на изместените и засегнати имоти: селскостопански пътища и канали, публична общинска собственост, без да се променя площта им съгласно приложения опорен план и балансите към него, както следва: намиращи се в землището на с. Долна Бешовица и гр. Роман: № 000105 – полски път, местност Церовица; № 000106 – полски път, местност Церовица; № 000108 – полски път, местност Церовица № 000109 – напоителни канали в местност Церовица; № 000110 – полски път, местност Церовица; № 000111 – напоителни канали в местност Церовица; № 000112 – полски път, местност Церовица; № 000113 – напоителни канали в местност Церовица; № 000114 – напоителни канали в местност Церовица; № 000115 – напоителни канали в местност Церовица; № 000116 – полски път, местност Церовица; № 000166 – полски път, местност Церовица; № 000167 – полски път, местност Церовица; № 000168 – напоителни канали в местност Церовица; и № 000169 – полски път, местност Церовица.

Председател: Т. Вълчев

34

 

ОБЩИНА САМОКОВ

РЕШЕНИЕ № 1149 от 21 ноември 2013 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 127, ал. 6 ЗУТ, протокол № 25 на ПК „Устройство на територията и екология“ и докладна записка изх. № 0800-106 от 17.07.2013 г. от X.X. – кмет на община Самоков, Общинският съвет – гр. Самоков, одобрява общ устройствен план на гр. Самоков и крайградска територия във фаза окончателен проект.

Председател: С. Стойчева

8

 

ОБЩИНА ЧИРПАН

ЗАПОВЕД № РД-09-884 от 20 декември 2013 г.

На основание чл. 44, ал. 2 ЗМСМА, чл. 10, ал. 8 ЗНП, чл. 15, ал. 1, 2 и 4, чл. 25, ал. 1 и 2, чл. 27, ал. 1, т. 1, предложение І ППЗНП и във връзка с Решение № 385 от 19.12.2013 г. на Общинския съвет – гр. Чирпан, нареждам:

1. Закривам филиал „Снежанка“ – с. Зетьово, на ЦДГ „Калина Малина“ – Чирпан.

2. Откривам общинска целодневна детска градина, публична общинска собственост, недвижим имот, намиращ се в с. Зетьово, квартал 32, УПИ ІІІ, детска градина с административен адрес – с. Зетьово, община Чирпан.

3. Общинската детска градина да се именува „Снежанка“.

4. Трудовите правоотношения на персонала от филиал „Снежанка“ – с. Зетьово, да бъдат уредени на основание чл. 123, ал. 2 КТ.

Кмет: К. Петкова

71

 

ОБЩИНА „ТУНДЖА“ – ЯМБОЛ

РЕШЕНИЕ № 515 от 30 декември 2013 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с протокол № 37 от 30.12.2013 г. на общинския експертен съвет Общинският съвет „Тунджа“ – Ямбол, реши:

Одобрява ПУП – ПРЗ за изменение на ПУП – ПРЗ за „Индустриална зона“, с. Кабиле, с придружаващи схеми на инженерната инфраструктура (ВиК, ел., газоснабдяване, озеленяване) в обхват: кв. 10, УПИ І-59; кв. 51, УПИ І-59, УПИ ІІ-59, УПИ ІІІ-59, 159; кв. 52, УПИ І-59; кв. 53, УПИ І-59, УПИ ІІ-59, УПИ ІІІ-59, УПИ ІV-59; в кв. 54, УПИ I-59, УПИ ІІ-59, УПИ ІІІ-59; кв. 55, УПИ І-59, УПИ ІІ-59 и обслужващи улици, одобрен с Решение № 432 от 30.07.2013 г. на ОбС „Тунджа“ (ДВ, бр. 77 от 2013 г.), с който ПУП – ПРЗ – изменение на ПУП – ПРЗ, се създава един УПИ І-59 в кв. 10 с предназначение за производствена и складова дейност, търговия, услуги и обитаване, като теренът, представляващ ПИ № 000159, се изключва от ПУП – ПРЗ, с предвиден транспортен достъп до същия.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община „Тунджа“ пред Административния съд – Ямбол.

Председател: Н. Славова

35

 

ОБЩИНА С. ЦЕНОВО, ОБЛАСТ РУСЕ

РЕШЕНИЕ № 274 от 17 декември 2013 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – с. Ценово, одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на въздушен електропровод за външно електрозахранване на ПИ 051004, местност Бабин кладенец, по картата на възстановената собственост на с. Кривина, община Ценово.

Председател: Д. Монков

9654

113д. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 от Закона за съдебната власт за съдебен район на Окръжния съд – Сливен, и Административния съд – Сливен, към Апелативния съд – Бургас, за 2014 г.

1. Клас „Криминалистични експертизи“

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, графология, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, графология, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, химия, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., Криминалистика, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., Криминалистика, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи.

X.X.X., Криминалистика, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Криминалистика, графология, 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

Инж. X.X.X., Експерт-криминалист; Почеркови експертизи; 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., специалност „Право“; професионална квалификация „Юрист, експерт-криминалист“; 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

2. Клас „Съдебномедицински експертизи“

Д-р X.X.X., Медицина, специалист по обща медицина, 2.5. Съдебномедицнска експертиза по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, Патологична анатомия с цитопатология, Съдебна медицина, 2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп.

Д-р X.X.X., Медицина, Акушерство и гинекология, повреди; 2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход.

Д-р X.X.X.-X., Медицина, Ортопедия и травматология, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди; 2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход.

Д-р X.X.X., Медицина, Ортопедия и травматология, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди.

Д-р X.X.X., Медицина, Патологоанатомия, 2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, Съдебна медицина, Патологоанатомия, 2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп.

Д-р X.X.X., ул. Йордан Кювлиев 9; Военна болница – началник-отделение по лицево-челюстна хирургия; Стоматология, Хирургична стоматология, Лицево-челюстна хирургия; 2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни; 2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., Биохимия и микробиология, вирусология, ДНК анализ, 2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход; 2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек.

Д-р кбн X.X.X., Биохимик – клиничен химик, анализ на белтъци и ензими; молекулярна биология; PCR, генотипиране, секвениране, количествен PCR, ДНК експертизи, 2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход; 2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек.

Д-р X.X.X., Специалист по молекулярна биология, Експерт в областта на ДНК анализа при криминалистически разследвания и спорни случаи за родителски произход, 2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход; 2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човек.

Д-р X.X.X., Стоматолог, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди; 2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни; 2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X.-X., Медицина, Хигиена на детско-юношеската възраст, 2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди; 2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни; 2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве.

Д-р X.X.X., специалност „Медицина“; професионална квалификация „Лекар“ и правоспособност на специалист по неврохирургия; 2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди.

3. Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

Д-р X.X.X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Психология, 3.2. Съдебно-психологична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X.-X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Педагог-дефектолог, Медицинска психология и педагогическа рехабилитация, Мениджър в здравеопазването, Сертификат за съдебно-психологична експертиза; 3.2. Съдебно-психологична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза.

Д-р X.X.X., Медицина, Психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X.X., Психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

Д-р X.X.X., Медицина, психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., Клинична психология, 3.2. Съдебно-психологична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

X.X.X., пециалност „Психология“; специализация „Приложна психология“; професионална квалификация „Магистър по психология“, 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

4. Клас „Съдебно-икономически експертизи“

X.X.X., Търговия и отчетност в търговията, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика на промишлеността, Лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика на промишлеността 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Финанси, Лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза;

X.X.X., специалност „Предачество“; квалификация „Среден техник“; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика на труда, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Финанси и кредит, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика и организация на търговията, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, Сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, Сертификат за експерт-оценител на инвестиционен проект, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X.-X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика и управление на индустрията, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., Магистър по финанси, Банки и банково дело, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономист-плановик (статистик), 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., Публична администрация, Финансова и митническа администрация, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика на строителството, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводна отчетност, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Управление и планиране на народното стопанство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, Удостоверение за оценка на земеделски земи, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика на търговията, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономист-счетоводител; системен организатор, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Финанси, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Икономика, планиране и отчетност на промишлеността и строителството, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., Икономист-администратор, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Международен туризъм, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X.-X. Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Финансов мениджмънт, Счетоводна отчетност, Икономика на търговията, Сертификат за експерт – оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Стоковед, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика на търговията, Счетоводство и контрол, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Икономика на промишлеността, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Аграрна икономика, Финанси, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., специалност „Счетоводство и контрол“, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Бакалавър по стопанско управление, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., специалност „Неорганични и електрохимични производства“, „Патентно и изобретателско дело“, квалификация: „Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия“ и „Експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи“, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Счетоводна отчетност“ и квалификация „Икономист-счетоводител“, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., Специалност „Счетоводство и контрол“; Квалификация „Икономист“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., специалност „Управление на бизнеса“; квалификация „Икономист – бизнес организатор“ и правоспособност на дипломиран експерт-счетоводител/регистриран одитор; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Маркетинг“ и „Финансово-ревизионен контрол“; квалификация: „Икономист-маркетолог“ и „Финансов ревизор“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Финанси“; квалификация: „Магистър по икономика“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Финанси“, квалификация „Икономист“; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Специалност „Счетоводна отчетност“; Квалификация „Икономист-счетоводител“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Специалност „Счетоводна отчетност“; Квалификация „Икономист-счетоводител“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., Специалност „Счетоводство и контрол“; Квалификация „Магистър по икономика“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., Специалност „Икономика на промишлеността“; Квалификация „Икономист“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност: „Финанси“; професионална квалификация: „Икономист“; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност „Организация на производството и управлението в промишлеността“; професионална квалификация „Икономист“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., специалност: „Финанси“; професионална квалификация: „Икономист-банкер“ и специализация: „Банково дело“; 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

5. Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

Проф. д-р инж. X.X.X., Инженер механик, Приложна механика, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Корабен механик, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Двигатели с вътрешно горене, Сертификат за автоексперт-оценител, Сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Машиностроене, Автотехническа експертиза, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Д-р инж. X.X.X., Машиностроене, автотехническа експертиза, технологии и безопасност в автомобилния транспорт, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., Двигатели с вътрешно горене, Лиценз за оценка на машини и съоръжения, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Двигатели с вътрешно горене, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Автоматизация на производството, Финанси, Лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Топло- и ядрена енергетика, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Съобщителна техника, Сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., Механично уредостроене, Лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроенето и приборостроенето, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Проф. д-р инж. X.X.X., Ремонт и експлоатация на трактори, автомобили и селскостопански машини, Топлотехника, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Доц. д-р инж. X.X.X., Технология на пластмасите, Материалознание и технология на машиностроителните материали, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., Електротехника, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., специалност: „Технология на машиностроенето“; квалификация: „Машинен инженер“, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза;

Инж. X.X.X., Селскостопанска техника, Лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на селското стопанство, автомобилния транспорт и строителството, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза.

Инж. X.X.X., Електронна техника и микроелектроника, Лиценз за оценка на машини и съоръжения, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

Н.с. IІ ст. д-р инж. X.X.X., Технология на металите и металообработващата техника, Фрактография, Фрактодиагностика, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза;

Инж. X.X.X., специалност: „Транспорт и енергетика“; квалификация: „Машинен инженер с педагогическа правоспособност“, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство – технология, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. Агоп Артин Киркорян, Хидромелиоративно строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Хидроенергийно строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, Лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Водно строителство, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Строителство и архитектура, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Строителство и архитектура, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Строителство и архитектура, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Строителство и архитектура, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Геодезия, фотография, картография, Сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Земемерен техник, 5.4. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, Лиценз за оценка на недвижими имоти, 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., Строителен инженер по технология на строителството, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Промишлено и гражданско строителство, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Строителни и специални машини (подемно-транспортни, пътни и строителни машини), 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Архитектура, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Строителство и архитектура, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., Строителство и архитектура, техник по строителство и архитектура, 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., Геодезист-картограф, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Електроинженер, специалност „Ел. снабдяване и ел. обзавеждане“, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., Технически университет – София, квалификация „Автотехническа експертиза“, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., Неорганични и електрохимични производства, Патентно и изобретателско дело, Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия и експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза, 5.2. Съдебна автотехническа експертиза, 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза.

Инж. X.X.X., Инженер-металург, Специалност „Металургия на черни метали“, 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., специалност: „Строителство и архитектура“; квалификация „Строителен техник“; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

X.X.X., специалност: „Противопожарна техника и безопасност“, професионална квалификация: „Автотехническа експертиза“; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Доц. X.X.X., специалност: „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“; квалификация „Строителен инженер по промишлено и гражданско строителство“; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза“.

Инж. X.X.X., специалност: „Геодезия, фотограметрия, картография“; квалификация: „Инженер по геодезия, фотограметрия и картография“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност „Машиностроене“; професионална квалификация „Машинен инженер с педагогическа правоспособност“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., квалификация „Техник по геодезия и картография“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., специалност „Строителство и архитектура“; професионална квалификация: „Техник по строителство и архитектура“; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност: „Автоматизация на производството“; професионална квалификация: „Електроинженер“; 5.5. Съдебна строителнотехническа експертиза; 5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност „Електроника и автоматика“; професионална квалификация „Инженер по електроника и автоматика с педагогическа правоспособност“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза; 5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза.

Инж. X.X.X., специалност „Топлотехника“; професионална квалификация: „Енергиен инженер“; 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

6. Клас „Съдебно-биологични експертизи“

Д-р кбн X.X.X., Биохимик – клиничен химик, анализ на белтъци и ензими, молекулярна биология; PCR, генотипиране, секвениране, количествен PCR, ДНК експертизи, 6.1. Съдебно-ботаническа експертиза; 6.2. Съдебно-зоологическа експертиза; 6.3. Съдебно-микробиологична експертиза; 6.4. Съдебно-ентомологична експертиза.

7. Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

Доц. д-р инж. X.X.X., Технология на пластмасите, Материалознание и технология на машиностроителните материали, 7.1. Съдебно-химическа експертиза.

X.X.X., Неорганични и електрохимични производства, Патентно и изобретателско дело, Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия и експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи, 7.1. Съдебно-химическа експертиза, 7.3. Съдебна физико-химическа експертиза.

8. Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

X.X.X., Зооинженер, 8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

Д-р X.X.X., Ветеринарна медицина, 8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза.

X.X.X., Инженер агроном, полевъдство, Оценител на земеделски земи, 8.2. Съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Растителна защита, 8.2. Съдебна агротехническа експертиза.

X.X.X., Агроном, Лозаро-градинар, 8.2. Съдебна агротехническа експертиза.

10. Клас „Други съдебни експертизи“

X.X.X., Инженер по горско стопанство, 10. Други съдебни експертизи.

X.X.X., Златарство, 10. Други съдебни експертизи.

Д-р кбн X.X.X., Биохимик – клиничен химик, анализ на белтъци и ензими, молекулярна биология; PCR, генотипиране, секвениране, количествен PCR, ДНК експертизи, 10. Други съдебни експертизи.

X.X.X., Неорганични и електрохимични производства, Патентно и изобретателско дело, Експерт-оценител на щети при пътнотранспортни произшествия и експерт-оценител на дълготрайни и оборотни материални активи, 10. Други съдебни експертизи – Патентни и авторски права.

Инж. X.X.X., специалност: „Горско стопанство“; професионална квалификация: „Инженер по горско стопанство“; 10. Други съдебни експертизи.

X.X.X., специалност „Горско стопанство“; специализация „Стопанисване на горите“; професионална квалификация „Магистър – инженер по горско стопанство“, 10. Други съдебни експертизи.

9569

113е. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ за съдебен район на Окръжния съд – Ямбол, Административния съд – Ямбол, както и за специализирания наказателен съд, към Апелативния съд – Бургас, за 2014 г.

1. Клас „Криминалистични експертизи“

X.X.X., образование – висше; специалност – технология на неорганичните вещества; квалификация – инженер-химик; свидетелство за експерт-специалист; клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични експертизи.

X.X.X., образование – висше; клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., образование – висше; клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични; 7. клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“, видове: 7.1. Съдебно-химическа експертиза, 7.3. Съдебна физико-химическа експертиза.

X.X.X., образование – висше; специалност – химична технология на дървесината; клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични; 7. клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“, видове: 7.1. Съдебно-химическа експертиза, 7.3. Съдебна физико-химическа експертиза.

X.X.X., образование – висше; специалност – биология; клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи. 6. клас „Съдебно-биологични експертизи“, вид: 6.3. Съдебно-микробиологична.

X.X.X., образование – средно специално; специалност – селскостопанска техника и земеделие, клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.2. Трасологични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., образование – висше; специалност – психология, клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.2. Трасологични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., образование – средно специално, специалност – технолог на химични и синтетични влакна; клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.2. Трасологични експертизи; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., образование – средно специално, специалност – технолог на химични и синтетични влакна, клас „Криминалистични експертизи“, одорология (мирисови експертизи).

X.X.X., образование – средно, клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи.

X.X.X., образование – висше; клас „Криминалистични експертизи“, видове: 1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства; 1.2. Трасологични експертизи; 1.3. Съдебно-балистични; 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

X.X.X., образование – средно; клас „Криминалистични експертизи“, вид: 1.4. Биометрични криминалистични експертизи.

2. Клас „ Съдебномедицински експертизи“

X.X.X., образование – висше, медицина, специалност – паталогоанатом, 2. клас „Съдебномедицински експертизи“.

X.X.X.-X., образование – висше, медицина, специалност – акушерство и гинекология, 2. клас „Съдебномедицински експертизи“.

X.X.X., образование – висше, специалност – молекулярна и функционална биология, квалификация – биохимик – клиничен химик, диплома за кандидат на науките, 2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителски произход; 2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека.

X.X.X., образование – висше, медицина, специалност – нервни болести, призната правоспособност по клинична електромиография, 2. клас „Съдебномедицински експертизи“.

X.X.X., образование – висше, медицина, специалност вътрешни болести, професионални заболявания 2. клас „Съдебномедицински експертизи“.

X.X.X., образование – висше, специалност – молекулярна биология, професионална квалификация – молекулярен биолог, специализация – микробиология, 2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителски произход; 2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека.

X.X.X., образование – висше, специалност – медицина, патологична анатомия с цитопатология, квалификация – лекар, удостоверение за следдипломна квалификация по съдебна медицина, клас „Съдебномедицински експертизи“.

3. Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – педагогика, психология социална и съдебна психология, клинична и консултативна психология, сертификат – „Психологична експертиза“, „Военна психология“, „Авиационна психология“, „Консултант по социална адаптация“.

X.X.X., образование – висше, медицина, специалност – психиатрия, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза.

X.X.X., образование – висше, медицина, специалност – психиатрия, сертификат – „Клинични и експертни области на психиатричната експертиза“, 3.1. Съдебно-психиатрична експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – педагогика, психология, логопедия и социални дейности и трудова терапия, психолог, 3.2. Съдебно-психологична експертиза.

X.X.X., образование – висше, медицина, специалност – психиатрия, сертификат – „Основи на съдебната психиатрия“, 3.1. Съдебно- психиатрична експертиза; 3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза; 3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни.

4. Клас „Съдебно-икономически експертизи“

X.X.X., образование – висше, специалност – икономическа информатика, квалификация икономист по социално-икономическа информация, клас „Съдебно-икономически експертизи“.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист-счетоводител, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, организация и методология на счетоводната дейност, квалификация – икономист-счетоводител, бюджетно счетоводство, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист-счетоводител, клас „Съдебно-икономически експертизи“.

X.X.X., образование – висше, степен – бакалавър, специалност – финанси, квалификация – икономист, допълнителна професионална квалификация – вещо лице по специалност съдебни експертизи, клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – бакалавър, специалност – финанси, квалификация – икономист, допълнителна професионална квалификация – вещо лице по специалност съдебни експертизи, клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

Диан Сухел Кайали, образование – висше, степен – магистър, специалност – счетоводство и контрол, квалификация – счетоводство и контрол, икономист; клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., образование – средно специално, Техникум по икономика, специалност – икономическо планиране и отчетност на търговията и промишлеността, икономист-счетоводител.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист-счетоводител, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист-счетоводител, 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза, 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза, 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалности – финанси и селскостопанска техника, квалификация – икономист и машинен инженер, оценка на машини и съоръжения в сферата на селското стопанство, автомобилния транспорт и строителството, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводство и контрол, финанси и счетоводство, квалификация – икономист-счетоводител, специализация – съветник по икономико-правни въпроси, съдебно-счетоводни експертизи, сертификат – „Съдебно-счетоводен експерт – вещо лице“; „Международни счетоводни стандарти“.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводство и контрол, финанси и счетоводство, квалификация – икономист по счетоводната и финансово-контролната дейност, съдебно-счетоводен експерт – вещо лице, сертификат – „Международни счетоводни стандарти“.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводство и контрол, финанси и счетоводство, квалификация – икономист, съдебно-счетоводни експертизи, сертификат – съдебно-счетоводен експерт – вещо лице, синдик, оценител на земеделски земи, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист-счетоводител, допълнителна квалификация – организация и методология на счетоводната отчетност; специалист по индустриални отношения, експерт-счетоводител, професионална квалификация по международни счетоводни стандарти, 4. клас „Съдебно-счетоводни експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2.Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводство и контрол, квалификация – икономист по счетоводната и финансово-контролната дейност, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – стокознание, квалификация – стоковед, следдипломна квалификация – съдебно-счетоводни експертизи и експерт-проверител на измами, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – застраховане и социално дело с професионална квалификация икономист-застраховател.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводство и контрол, квалификация – икономист-счетоводител, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – бакалавър, специалност – счетоводство и контрол, квалификация – икономист.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – организация на производството и управлението в транспорта, квалификация – икономист по транспорта, следдипломна квалификация – експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи и експерт-оценител на машини, съоръжения, активи, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист-счетоводител, допълнителна квалификация – експерт по банки и банково дело, съдебно-счетоводни и финасово-ценови експертизи и експерт-оценител на машини, съоръжения, активи, земеделски земи, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – средно специално, Техникум по икономика, специалност – икономика, квалификация – икономист-счетоводител; клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – икономика на транспорта, квалификация – икономист, 4. клас „Съдебно- икономически експертизи“, вид: 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – публични финанси и икономика и управление на селското стопанство, професионална квалификация – магистър по икономика, международни счетоводни стандарти, специализация по управление на администрацията, организация на административната дейност и процеси; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводство и контрол, професионална квалификация – магистър по икономика, трудов стаж – 7 години, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист-счетоводител, трудов стаж – 37 години, специализация – ИУ на селищните системи; лиценз за оценка на машини и съоражения; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводство и контрол, професионална квалификация – магистър по икономика, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, видове: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – стокознание, квалификация – стоковед; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – социални дейности, професионална квалификация: социални дейности и счетоводство на предприятието/икономист-счетоводител, сертификат за експерт по финансови и социални проблеми и експерт-оценител на ДМА в медицинските учреждения; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи, вид: 4.3. Съдебно-стокова експертиза; 10. клас „Други съдебни експертизи“ – социално-икономически експертизи.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – стопанско управление, професионална квалификация – икономист – бизнес организатор, специализация – стопански бизнес, следдипломна квалификация по специалност съдебно-счетоводни експертизи и квалификация съдебно-счетоводен експерт – вещо лице; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – счетоводство и контрол, професионална квалификация – магистър по икономика; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, професионална квалификация – икономист-счетоводител, сертификат за оценителска правоспособност за оценка на търговски предприятия и за оценка на земеделски земи и трайни насаждения; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – финанси и МИО и митническа политика, професионална квалификация – магистър по икономика и МИО и митническа политика; 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.3. Съдебно-стокова експертиза; 10. клас „Други съдебни експертизи“ – съдебно-митнически.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – икономика на отбраната и сигурността и инженер по радиоелектроника, професионална квалификация – магистър по икономика; радиоинженер и философски проблеми на естествознанието, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – счетоводство и контрол, професионална квалификация – икономист по счетоводната и финансово-контролна дейност, свидетелство за следдипломна квалификация по специалност съдебно-счетоводни експертизи, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – международен туризъм, с професионална квалификация – магистър по туризъм, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – икономика и управление на индустрията, квалификация – икономист-организатор на промишленото производство, сертификат за квалификация експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – ОПУП, квалификация – икономист по промишлеността – химия и металургия, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3.Съдебно-стокова експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – счетоводна отчетност, квалификация – икономист, 4. клас „Съдебно-икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – финанси, професионална квалификация – магистър по икономика, 4. клас „Съдебно- икономически експертизи“, вид: 4.1. Съдебно-счетоводна експертиза; 4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза; 4.3. Съдебно-стокова експертиза.

5. Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

X.X.X., образование – висше, специалност – промишлено и гражданско строителство, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, лиценз от агенция за приватизация „Оценка на недвижими имоти“; оценител на земеделски земи и трайни насаждения, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“.

X.X.X.-X., образование – средно специално, строителен техникум, специалност – строителство и архитектура, квалификация – строителен техник, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – промишлено и гражданско строителство, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство; оценка на недвижими имоти, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – транспортно строителство – пътно строителство, строителен инженер по транспортно строителство – пътно строителство, оценка на недвижими имоти, земеделски земи, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – средно специално, техникум по строителство, специалност – геодезия и картография, квалификация – техник по геодезия и картография, строителен техник по геодезия, фотограметрия и земеустройство.

X.X.X., образование – висше, специалност – електрически машини и апарати, квалификация – електроинженер, оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., образование – висше, специалност – земеустройство, квалификация – инженер-земеустроител; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X.-X., образование – средно специално, строителен техникум, специалност – строителство и архитектура, квалификация – техник по строителство и архитектура; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – геодезия, квалификация – инженер, оценител на недвижими имоти и земеделски земи, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – средно специално, техникум по механотехника, специалност – технология на машиностроенето, студена обработка, квалификация – техник по технология на машиностроенето, студена обработка, сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи.

X.X.X., образование – висше, специалност – горско стопанство, квалификация – инженер по горско стопанство, строителен техник, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X.-X., образование – висше, специалност – земеустройство, квалификация – инженер-земеустроител, оценка на недвижими имоти, оценител на земеделски земи, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – геодезия, фотограметрия и картография, квалификация – строителен инженер по геодезия, фотограметрия и картография, оценка на недвижими имоти, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – земеустройство, квалификация – инженер-земеустроител, оценител на земеделски земи, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – ДВГ, квалификация – машинен инженер, оценка на машини и съоражения, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – ДВГ, квалификация – машинен инженер, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – технология на машиностроенето и металорежещи машини, квалификация – машинен инженер, оценка на машини и съоражения в сферата на машиностроенето и металорежещите машини; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – промишлено и гражданско строителство, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – хидромелиоративно строителство, квалификация – инженер-водостроител, оценка на недвижими имоти, земеделски земи, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалности – финанси и селскостопанска техника, квалификация – икономист и машинен инженер, оценка на машини и съоръжения в сферата на селското стопанство, автомобилния транспорт и строителството, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., образование – средно специално, строителен техникум, специалност – архитектурен техник.

X.X.X., образование – висше, специалност – изчислителна техника, квалификация – инженер по електроника и автоматика, диплом за преквалификация – счетоводна отчетност с квалификация – икономист-счетоводител, експерт-оценител на недвижими имоти, земеделски земи, машини и съоръжения.

X.X.X., образование – висше, специалност – далекосъобщителна техника, квалификация – електроинженер, проектантска правоспособност по далекосъобщителна техника, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза; 5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – машиностроене, квалификация – машинен инженер с педагогическа специалност, автоексперт-оценител, автотехническа експертиза, оценка на машини и съоръжения, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – транспорт и енергетика, квалификация – машинен инженер, автоексперт, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

Дикран Бохос Бохосян, образование – висше, степен – магистър, специалност – транспортна техника и технологии, квалификация – машинен инженер, автотехническа експертиза; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза.

X.X.X., образование – полувисше, учител по практика на двигатели и автомобили; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – транспорт и енергетика, квалификация – машинен инженер с педагогическа правоспособност, автоексперт-оценител, автотехническа експертиза; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – изчислителна техника, спец. ПС, квалификация – инженер по радиоелектроника; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – организация на производството и управлението в транспорта, квалификация – икономист по транспорта, следдипломна квалификация – експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи и експерт-оценител на машини, съоръжения, активи, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, степен – магистър, специалност – транспорт и енергетика, квалификация – машинен инженер с педагогическа правоспособност, оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., образование – висше, специалност – земеустройство, квалификация – инженер-земеустроител, оценител на земеделски земи.

X.X.X., образование – висше, специалност – архитектура, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – промишлено и гражданско строителство, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – промишлено и гражданско строителство, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, оценка на недвижими имоти, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – горско стопанство, квалификация – инженер по горско стопанство, удостоверение за професионална квалификация по оценка на гори и земи в горския фонд, регистриран в публичния регистър за упражняване на частна лесовъдска практика, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – топло-, газоснабдяване и вентилация, сертификат за оценителска правоспособност за оценка на недвижими имоти, машини и съоражения и автоексперт, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.2. Съдебна автотехническа експертиза; 5.4. Съдебна компютърно-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – земеустройство, квалификация – инженер-земеустроител, сертификат за оценителска правоспособност за оценка на недвижими имоти, специализация – икономика на строителството, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – земеустройство, квалификация – инженер-земеустроител, трудов стаж – 33 години, удостоверение за следдипломна квалификация – опресняване по специалността ТБТ, ХТ и ППО; Управление и икономически проблеми на качеството на строителството, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза и 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – пожарна безопасност и техника; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – пожарна безопасност и техника; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – геодезия, фотограметрия и картография, квалификация – инженер по геодезия, фотограметрия и картография, вписан в регистъра на лицата, правоспособни да извършват дейности по кадастъра; клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза и 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – промишлено и гражданско строителство, квалификация – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, сертификат за оценителска правоспособност за оценка на недвижими имоти; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – промишлена топлотехника, квалификация – машинен инженер, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза и 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – професионален бакалавър, специалност – автотранспортна и земеделска техника, професионална квалификация – учител и инструктор за обучение на водачи на МПС, категории „С“ и „Т“; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.2. Съдебна автотехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – икономика на отбраната и сигурността и инженер по радиоелектроника, професионална квалификация – магистър по икономика; радиоинженер и философски проблеми на естествознанието; 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – автоматика на производството, квалификация – електроинженер, удостоверение за повишаване на квалификацията по противопожарна техника и безопасност, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, специалност – ОПУС, квалификация – икономист по строителството, сертификат за оценителска правоспособност, удостоверение за оценител на земеделски земи, лиценз за оценки на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, видове: 5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза; 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – електротехника и финанси, квалификация – електроинженер с педагогическа правоспособност и икономист, сертификат за оценителска правоспособност за оценка на недвижими имоти, 5. клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“, вид: 5.5. Съдебна строително-техническа експертиза.

6. Клас „Съдебно-биологични експертизи“

X.X.X., образование – висше, специалност – зооинженерство, квалификация – зооинженер.

X.X.X., образование – висше, специалност – зооинженерство, квалификация – зооинженер.

X.X.X., образование – висше, специалност – зооинженерство, квалификация – зооинженер.

X.X.X., образование – висше, специалност – молекулярна и функционална биология, квалификация – биохимик – клиничен химик, 6. клас „Съдебно-биологични експертизи“; 10. клас „Други съдебни експертизи“ – ДНК анализ.

X.X.X., образование – висше, специалност – зоотехник, квалификация – зооинженер; вид 6.2. Съдебно-зоологическа експертиза.

7. Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

8. Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

X.X.X., образование – висше, специалност – геодезия, фотограметрия и картография, квалификация – строителен инженер по геодезия, фотограметрия и картография, оценка на недвижими имоти, 8. клас „Съдебни селскостопански експертизи“, вид: 8.2. Съдебна агротехническа експертиза.

9. Клас „Съдебно-изкуствоведски експертизи“

10. Клас „ Други съдебни експертизи“

Ервант Гарбис Ованесян, образование – средно специално, техникум по механотехника, специалност – машинен техник, бижутерия, златарство.

X.X.X., образование – висше, специалност – предучилищна педагогика, квалификация – детски учител.

X.X.X., образование – висше, фармацевт, специалност – организация и икономика на аптечното дело.

X.X.X., образование – висше, специалност – молекулярна и функционална биология, квалификация – биохимик, клиничен химик, ДНК (генетичен) анализ със съвременни молекулярнобиологични техники.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – социални дейности, професионална квалификация: социални дейности и счетоводство на предприятието, икономист-счетоводител, сертификат за експерт по финансови и социални проблеми и експерт-оценител на ДМА в медицинските учреждения, 10. клас „Други съдебни експертизи“ – социално-икономически експертизи.

X.X.X., образование – средно професионално – техническо училище по строителство, майсторско свидетелство от Националната занаятчийска камара за занаят – бижутерство.

X.X.X., образование – висше, образователно-квалификационна степен – магистър, специалност – финанси и МИО и митническа политика, професионална квалификация – магистър по икономика и МИО и митническа политика; 10. клас „Други съдебни експертизи“ – съдебно-митнически.

9598

113. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 от Закона за съдебната власт за съдебен район на Великотърновския окръжен и административен съд към Апелативния съд – Велико Търново, за 2014 г.

1. Клас „Криминалистични експертизи“

1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства

X.X.X..

X.X.X..

X.X.X..

X.X.X., графолог.

1.2. Трасологични експертизи

X.X.X..

1.3. Съдебно-балистични експертизи

X.X.X..

1.4. Биометрични криминалистични експертизи

X.X.X..

2. Клас „Съдебномедицински експертизи“

2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп

Д-р X.X.X., Плевен, съдебна медицина.

2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход

X.X.X., молекулярна биология, ДНК анализ.

X.X.X., биохимик – клиничен химик; ДНК анализ.

X.X.X., биохимик, микробиолог, ДНК анализ.

2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека

X.X.X., молекулярна биология, ДНК анализ.

X.X.X., биохимик – клиничен химик; ДНК анализ.

X.X.X., биохимик, микробиолог, ДНК анализ.

2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве

Д-р X.X.X., хирург.

3. Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

3.1. Съдебно-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X., психиатрия.

Д-р X.X.X., психиатрия.

Д-р X.X.X., психиатрия.

Д-р X.X.X.-X., психиатрия.

Д-р X.X.X., психиатрия.

Д-р X.X.X., психиатрия.

3.2. Съдебно-психологична експертиза

X.X.X., психолог.

X.X.X., психология.

X.X.X., психолог.

X.X.X., социолог.

X.X.X., психолог.

X.X.X., психология, социална психология.

X.X.X., педагогически съветник, психолог.

X.X.X., психолог.

X.X.X., психолог.

X.X.X., психолог.

4. Клас „Съдебно-икономически експертизи“

4.1. Съдебно-счетоводна експертиза

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., счетоводство и контрол.

X.X.X., икономист по счетоводна и финансовоконтролна дейност, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, експерт-оценител на недвижими имоти.

X.X.X., счетоводство и контрол, икономист-контрольор – контрол и анализ на фирмената дейност – финансово-ревизионен и данъчен контрол.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., счетоводство и контрол, счетоводен мениджмънт в застрахователните и осигурителните дружества.

X.X.X., икономист-счетоводител, експерт-оценител на инвестиционен проект, оценител на цели предприятия.

X.X.X., икономика на промишлеността.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист по счетоводната и финансовоконтролната дейност.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., счетоводство и контрол, професионалана квалификация „Икономист по счетоводна и финансовоконтролна дейност“.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител, счетоводство и контрол.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., счетоводство и контрол.

X.X.X., икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, експерт-оценител на земеделски земи и подобренията върху тях.

X.X.X., икономист-счетоводител, счетоводство и контрол.

X.X.X.-X., икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, оценител на цели предприятия, дялове и акции от капитала им.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X., икономист по счетоводната и финансовоконтролната дейност, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X., икономист-счетоводител, специалист по обработка на статистическа информация.

X.X.X., стокознание.

X.X.X., счетоводство и контрол.

X.X.X., счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител, оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани и непреобразувани в търговски дружества, оценител на земеделски земи и подобренията върху тях.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист по счетоводна и финансово-контролна дейност.

X.X.X., икономист – изследване на операциите.

X.X.X., икономист по търговската дейност.

X.X.X., икономист, оценител на цели общински и държавни предприятия.

X.X.X., икономика на кооперациите, счетоводство и контрол.

X.X.X., икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., счетоводство и контрол.

X.X.X., икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X., икономист-счетоводител, експерт по съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X., икономист-счетоводител, икономист социални дейности.

X.X.X., икономист по счетоводна и финансово-контролна дейност.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., счетоводство и контрол.

X.X.X., икономист-счетоводител, експерт по оценка на активи и пасиви.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист по счетоводната и финансовоконтролната дейност, оценител на цели предприятия, дялове и акции от капитала им.

X.X.X., икономист, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, оценител на земеделски земи.

X.X.X., икономист-счетоводител, счетоводна отчетност.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., счетоводство и контрол.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист-счетоводител.

4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза

X.X.X., икономист-организатор.

X.X.X., икономист-застраховател.

X.X.X., финанси.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист – систем. организатор.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист по строителството.

X.X.X., икономист – систем. организатор.

X.X.X., икономист, оценител на цели държавни и общински предприятия.

X.X.X., икономист-организатор, оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения, активи – движимо имущество, земеделски земи.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист – стратег по маркетинг.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист, експерт-оценител на инвестиционен проект, оценител на цели държавни и общински предприятия, оценител на земеделски земи.

X.X.X., икономист – организатор в пром. производство, икономика и управление на промишлеността.

X.X.X., икономист-финансист, автоексперт-оценител.

X.X.X., икономист-осигурител.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., аграрикономист.

X.X.X., инженер по далекосъобщителна техника, икономист-счетоводител, учител по професионална подготовка, експерт по далекосъобщителна техника, експерт по финансови и данъчни проблеми.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист.

X.X.X., аграрикономист, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, оценител на недвижимо имущество и земеделски земи.

X.X.X., икономист-финансист.

X.X.X., икономика на търговията.

X.X.X., икономист, оценител на цели предприятия.

X.X.X., икономист-финансист.

X.X.X., икономист-финансист, оценител на цели държавни и общински предприятия.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист по търговията.

X.X.X., икономика на недвижимата собственост, експерт по управление на недвижими имоти.

X.X.X., икономист – митническа и външнотърговска дейност, митнически режим и процедури, митнически и валутни нарушения и престъпления, митнически информационни системи, вътреобщностни доставки и Интрастат отчетност в Европейския съюз.

X.X.X., икономист по търговията, експерт по финансови и счетоводни проблеми.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист по строителството.

X.X.X., икономист-финансист, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист-осигурител.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист-финансист.

X.X.X., икономист-осигурител.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист – счетоводство и контрол, счетоводство на предприятието, здравен мениджмънт.

X.X.X., икономист-счетоводител.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист по търговията.

X.X.X., икономист.

X.X.X., икономист-финансист.

X.X.X., финанси.

4.3. Съдебно-стокова експертиза

X.X.X., стоковед.

5. Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза

X.X.X., машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., машинен инженер, оценител на цели предприятия.

X.X.X., машинен инженер – автомобилен транспорт, трактори и кари.

X.X.X., машинен инженер.

X.X.X., машинен инженер по жп транспорт (експлоатация и ремонт на електрически локомотиви).

X.X.X., машинен инженер – селскостопански машини, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., машинен инженер, оценител на машини и съоръжения, интелектуална и индустриална собственост, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., електроинженер, експлоатация и ремонт на електрооборудване и електроавтоматика на транспорта; експертизи, свързани с безопасни условия на труд.

X.X.X., машинен инженер, оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения, цели предприятия, земеделски земи.

Доц. д-р инж. X.X.X., машинен инженер, оценител на машини и съоръжения, свързани със здравословни и безопасни условия на труд и оценка на производствения риск.

X.X.X., инженер по автоматизация на производството, оценител на търговски предприятия, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., електроинженер, оценител на недвижими имоти, на машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

X.X.X., машинен инженер, оценка на машини и съоръжения.

X.X.X., електроинженер, оценител на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества.

X.X.X., машинен инженер.

X.X.X., машинен инженер, икономика на търговията, оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения, оценител на земеделски земи.

X.X.X., машинен инженер.

X.X.X., електроинженер.

X.X.X., машинен инженер.

X.X.X., машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

5.2. Съдебна автотехническа експертиза

X.X.X., машинен инженер, специалност двигатели с вътрешно горене.

X.X.X., машинен инженер, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., Горна Оряховица, ул. Ю. Гагарин 39, вх. В, ет. 4, ап. 11, машинен инженер, автоексперт-оценител.

X.X.X., машинен инженер, ремонт и поддържане на автомобилен транспорт – оценки на МПС, машини и съоръжения, автотехнически експертизи – вътрешни и международни превози.

X.X.X., технология и управление на транспорта – автотехнически, транспортнооценъчни и железопътни експертизи.

X.X.X., инженер по двигатели с вътрешно горене, електроуредба на автомобила.

X.X.X., инженер по ДВГ, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., машинен инженер.

X.X.X., автотехническа експертиза.

X.X.X., двигатели с вътрешно горене, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., машинен инженер (ДВГ), оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., машинен инженер – ДВГ.

X.X.X., машинен инженер (ДВГ), експерт по технически, авто- и автотехнически експертизи, икономист, експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза

X.X.X., машинен инженер – технология на машиностроенето и металорежещите машини.

X.X.X., инженер по съобщителна техника, автоматизация на свръзките.

X.X.X., инженер-технолог, технология на ферментационните производства.

X.X.X., електроинженер, оценител на недвижими имоти и земеделски земи, оценител на оборотни и дълготрайни активи, допълнителна квалификация „Възобновяеми енергийни източници“.

X.X.X., електроинженер.

X.X.X., електроинженер, оценител на недвижими имоти, на машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

X.X.X., електроинженер, промишлена електроника.

5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза

X.X.X.-X., компютърни системи и технологии, професионална квалификация – магистър инженер.

X.X.X., електроинженер (автоматика, компютърна техника и технологии), оценител на недвижими имоти.

X.X.X., компютърен инженер.

Доц. д-р X.X.X., автоматизирани системи за обработка на информация и управление.

X.X.X., инженер по автоматика.

X.X.X., машинен инженер (компютърна техника).

5.5. Съдебна строително-техническа експертиза

X.X.X., строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., строителен инженер.

X.X.X., строителен архитектурен техник, оценител на недвижими имоти, икономист по строителството.

X.X.X., водостроителен техник, оценител на недвижими имоти и земеделски земи.

X.X.X., инженер по подемно-транспортни машини и строителни машини, специалист по строителни и пътни машини.

X.X.X.-X., строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X., строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X., архитект.

X.X.X., строителен инженер.

X.X.X., строителен техник.

X.X.X., инженер по транспортно строителство, разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Секретно“, валидно до 30.10.2015 г.

X.X.X., строителен инженер, експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, оценител на машини и съоръжения, активи – движимо имущество.

X.X.X.-X., архитект.

X.X.X., техник-геодезист.

X.X.X., строителен техник.

X.X.X., строителен инженер, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., геодезия и картография.

X.X.X., строителен инженер по хидромелиоративно строителство, оценител на недвижими имоти, оценител на земеделски земи.

X.X.X., строителен инженер, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., архитект.

X.X.X., строителен инженер, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., строителен инженер, оценител на недвижими имоти, оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., архитект.

X.X.X., инженер – геодезия, фотограметрия и картография.

X.X.X.-X., архитект с пълна проектантска правоспособност.

X.X.X., минен инженер – геодезия.

X.X.X., инженер по пътно строителство.

X.X.X., строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, оценител на недвижими имоти, оценител на земеделски земи и трайни насаждания.

X.X.X., земемер-геодезист, оценител на земеделски земи и недвижими имоти.

X.X.X., техник-геодезист, икономист, оценител на земеделски земи.

X.X.X., строителен инженер, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., строителен инженер по промишлено и гражданско строителство.

X.X.X., архитект.

5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза

X.X.X., противопожарна техника и безопасност.

Доц. д-р инж. X.X.X., инженер-химик, техника и технология на взривни работи, вещества, бойни припаси и оръжия.

X.X.X., противопожарна техника и безопасност, достъп до класифицирана информация до ниво „Секретно“.

7. Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

7.1. Съдебно-химическа експертиза

X.X.X.-X., инженер-химик.

X.X.X., инженер-химик.

X.X.X., инженер-химик.

X.X.X., химик, специалност – химия, химични технологии и металургия на черни и цветни метали.

X.X.X., биология и химия, експерт по химико-технологични проблеми.

X.X.X., инженер-химик.

8. Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

8.2. Съдебно-агротехническа експертиза

X.X.X., инженер по горско стопанство.

X.X.X.-X., агроном (растителна защита), експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи.

X.X.X.-X., инженер-агроном, агромениджър.

X.X.X., агроном.

X.X.X., аграрикономист.

X.X.X., агроном растителна защита.

X.X.X., агроном по растителна защита.

X.X.X., агроном-икономист.

X.X.X., агроном-полевъд.

10. Клас „Други съдебни експертизи“

X.X.X., магистър-фармацевт.

X.X.X., машинен инженер – съдебнооценъчна експертиза на МПС.

X.X.X., френски и италиански език, специалист по френска филология.

X.X.X., обработка на статистическа информация.

X.X.X., класически музикални изкуства (оперен певец и режисьор).

X.X.X., икономист счетоводство и контрол – счетоводство на предприятието, здравен мениджмънт.

X.X.X., икономист по промишлеността, ОПУП, обработка на статистическата информация – икономическа и бизнес статистика.

X.X.X., математика и информатика, комуникационна техника и технологии.

9472

113а. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 ЗСВ (актуализиран по чл. 402, ал. 1 и 2 ЗСВ) за съдебен район на Окръжния съд – Габрово, и Административния съд – Габрово, към Апелативния съд – Велико Търново, за 2014 г.

Първи клас. „Криминалистични експертизи“

1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства

X.X.X. – Висша следствена школа МВД – СССР, квалификация „Експерт – криминалист“.

X.X.X. – Средно професионално-техническо училище, представена служебна бележка от ОД на МВР – Габрово, за заемане на длъжност в „Научно-техническа лаборатория“ при ОД на МВР – Габрово, и удостоверение за завършен курс по „Криминалистически изследвания“, въз основа на който може да се извършва почерк-експертизи, назначени по наказателни и граждански дела.

X.X.X. – висше образование, представена служебна бележка от ОД на МВР – Габрово, за заемане на длъжност в „Научно-техническа лаборатория“ при ОД на МВР – Габрово, и удостоверение за завършен курс по „Криминалистически изследвания“, въз основа на който може да се извършва почерк-, технич. на док., трасолог., балистични експертизи, назначени по наказателни и граждански дела.

Втори клас. „Съдебномедицински експертизи“

2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп

X.X.X. – висше образование, специалност „Съдебна медицина“, удостоверение за квалификация по „Съдебномедицинска идентификация на личността по костни останки и зъбен статус“, удостоверение за квалификация по „Автомобилен травматизъм – медицински и деонтологични проблеми“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“, диплома за специалността „Патологоанатомия с цитопатология“, Великотърновски университет – специалност „Право“.

2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“, диплома за специалността „Патологоанатомия с цитопатология“, Великотърновски университет – специалност „Право“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Съдебна медицина“, удостоверение за квалификация по „Съдебномедицинска идентификация на личността по костни останки и зъбен статус“, удостоверение за квалификация по „Автомобилен травматизъм – медицински и деонтологични проблеми“.

2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход

X.X.X. – висше образование, специалност „Биохимия и микробиология“, квалификация биохимик – микробиолог със специализация вирусология.

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна биология“, специализация „Микробиология“.

2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

X.X.X. – висше образование, специалност „Съдебна медицина“, удостоверение за квалификация по „Съдебномедицинска идентификация на личността по костни останки и зъбен статус“, удостоверение за квалификация по „Автомобилен травматизъм – медицински и деонтологични проблеми“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Биохимия и микробиология“, квалификация биохимик – микробиолог със специализация вирусология.

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна биология“, специализация „Микробиология“.

2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“, диплома за специалността „Патологоанатомия с цитопатология“, Великотърновски университет – специалност „Право“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Съдебна медицина“, удостоверение за квалификация по „Съдебномедицинска идентификация на личността по костни останки и зъбен статус“, удостоверение за квалификация по „Автомобилен травматизъм – медицински и деонтологични проблеми“.

2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“ – вътрешни болести.

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“ – нервни болести.

X.X.X. – висше образование, специалност „Съдебна медицина“, удостоверение за квалификация по „Съдебномедицинска идентификация на личността по костни останки и зъбен статус“, удостоверение за квалификация по „Автомобилен травматизъм – медицински и деонтологични проблеми“.

Трети клас. „Съдебна експертиза на психичното състояние“

3.1. Съдебно-психиатрична експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“ – психиатрия, специалност „Нервни болести“, магистратура специалност „Стопанско управление (Здравен мениджмънт)“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“ – психиатрия, сертификат, удостоверяващ преминато обучение на тема „Съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза“.

3.2. Съдебно-психологична експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Клинична психология“ и специалност „Философия“, сертификат за едноседмичен курс „Анализ на мотивациите и механизмите на обществено опасното поведение в съдебно-психологичната експертиза“, удостоверение по „Позитивна психотерапия“, удостоверение за завършен курс за работа с теста на Векслер за интелигентност при деца – HAWIK – R – 1983.

3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Медицина“ – психиатрия.

X.X.X.-X. – висше образование, специалност „Медицина“ – психиатрия, квалификация „Здравен мениджмънт“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Педагог“, специалност „Медицинска психология и педагогическа рехабилитация“, сертификат, удостоверяващ преминато обучение на тема „Съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Психология“.

Четвърти клас. „Съдебно-икономически експертизи“

4.1. Съдебно-счетоводна експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“, свидетелство за специализация по „Стопанско управление на промишлени системи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика и управление на индустрията“, сертификат за квалификация „Експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“, сертификат за експерт-оценител „Финансово-икономически анализи на фирмата и изготвяне на бизнес план“, сертификат за експерт-оценител на инвестиционен проект „Инвестиционен проект. Оценка на инвестиционен прокет“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика и организация на вътрешната търговия“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – средно образование, специалност „Икономика, планиране и отчетност на селското стопанство“, сертификат за експерт-оценител на машини, съоръжения, активи – движимо имущество. Методология, проблеми и аспекти, сертификат за експерт-оценител на земеделски земи, подобренията и трайните насаждения върху тях.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“, сертификат за експерт-оценител на машини, съоръжения, активи – движимо имущество. Методология, проблеми и аспекти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси“, свидетелство за професионална квалификация по специалност „Съдебни експертизи“.

X.X.X. – средно образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Социално и застрахователно дело“, сертификат „Експерт по финансово-счетоводни проблеми“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X.-X. – висше образование, специалност „Кооперативно дело“, сертификат за участие в семинар на тема „Актуални въпроси по данъчното законодателство. Закон за ДДС, ЗКПО и ЗДДФЛ. Облагане на туристическите услуги, предоставяни от хотелиери и туроператори“, сертификат за участие в семинар на тема „Предизвикателствата на Европейския съюз и счетоводното и данъчно отчитане в Република България след 1 януари 2007 г.“, сертификат за участие в семинар на тема „Технология за намаляване на данъците“, сертификат за участие в обучение на тема „Международни счетоводни стандарти“.

X.X.X. – висше образование, икономист.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси и банково дело“ – бакалавър, специалност „Счетоводство и контрол“ – магистър.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на промишлеността“, сертификат „Вътрешен одитор в публичния сектор“, удостоверение за преминат курс „Управление, контрол и одит на средствата от Европейския съюз“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“, професионална квалификация „Счетоводна отчетност“, „Счетоводство и контрол“, сертификат за обучение по „Международни счетоводни стандарти“, удостоверение за медиатор.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – висше образование, специалист „Икономика на промишлеността“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на търговията“.

X.X.X. – висше образование, Висш икономически институт, специалност „Машинна обработка“, квалификация „Икономист-организатор“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси и кредит“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Прогнозиране и планиране на икономически системи“, специалност „Право“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на промишлеността“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Аграрна икономика“, втора специалност „Финанси“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“ и специалност „Компютърни системи и технологии“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика и управление на индустрията“, свидетелство за професионална квалификация по специалност „Счетоводство и контрол“.

4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси и кредит“, сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси и кредит“, сертификат за експерт „Финансово-икономически анализ на фирмата и изготвяне на бизнес план. Видове фондови борси, борси и борсови операции, анализ и оценка на ценни книжа“, сертификат за участие в програма „Обучение на счетоводители по Международни счетоводни стандарти“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на промишлеността“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на вътрешната търговия“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на промишлеността“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на търговията“.

X.X.X. – висше образование, специалист „Икономика на промишлеността“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на търговията“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси“ – бакалавър, специалност „Стопанско управление“ – магистър.

X.X.X. – висше образование, Висш икономически институт, специалност „Машинна обработка“, квалификация „Икономист-организатор“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси и кредит“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводна отчетност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Прогнозиране и планиране на икономически системи“, специалност „Право“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Аграрна икономика“, втора специалност „Финанси“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финанси и кредит“, свидетелство за професионална квалификация „Финансов мениджър“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Финансово-кредитно и застрахователно дело“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на кооперации“, удостоверение за професионална квалификация „Компютърна грамотност“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика и управление на селското стопанство“, сертификат за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Застрахователно дело“, Социално дело.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика и управление на индустрията“, свидетелство за професионална квалификация по специалност „Счетоводство и контрол“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“.

4.3. Съдебно-стокова експертиза

X.X.X.-X. – висше образование, специалност „Селскостопанска техника“, удостоверение за професионална квалификация „Оценка на недвижими имоти“, лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, лиценз за оценка на машини и съоръжения, сертификат за квалификация „Оценител на земеделски земи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Селскостопанска техника“, сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, сертификат за автоексперт-оценител автотехническа експертиза – проблеми, методика, пазарна стойност, лиценз за оценка на машини и съоръжения, сертификат за „Съдебен експерт-оценител на оборотни и дълготрайни активи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на промишлеността“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Индустриален мениджмънт“, лиценз за оценка на недвижими имоти, лиценз за оценка на машини и съоръжения, лиценз за оценка на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

X.X.X. – висше образование, икономист по строителство, лиценз за оценка на недвижими имоти, удостоверение за оценка на земеделски земи.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Предприемачество и мениджмънт“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика – Бизнесадминистрация“, лиценз за оценка на недвижими имоти и земеделски земи.

X.X.X. – Селскостопански техникум „X.X.“ – Русе, специалност „Растениевъдство“, лиценз за оценка на недвижими имоти и земеделски земи.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономист по строителство“ сертификат за оценка на недвижими имоти, сертификат за оценка на търговски предприятия и вземания, удостоверение за оценка на земеделски земи.

X.X.X. – висше образование, специалност „Прецизно машиностроене и уредостроене“, сертификат за оценка на недвижими имоти и земеделски земи, сертификат за оценка на машини и съоръжения, активи.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика и управление на селското стопанство“, сертификат за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Геодезия, фотограметрия и картография“, лиценз за оценка на недвижими имоти, лиценз да извършва оценка на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях, лиценз да извършва технически дейности при прилагане на ЗСПЗЗ, ЗВСГЗГФ и правилниците за тяхното прилагане.

X.X.X. – висше образование, сертификат за оценителска правоспособност за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Стопанско управление“, сертификат за оценка на недвижими имоти, сертификат за оценка на земеделски земи и трайни насаждения, сертификат за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X. – висше образование, специалност „ЕСЕО“, сертификат за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, д-р, електроинженер, оценител на недвижими имоти, на машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

Пети клас. „Съдебни инженерно-технически експертизи“

5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Механично уредостроене“, лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроенето, специалното производство, приборите и средствата за автоматизация, електронната промишленост, леката и тежката промишленост, лиценз за оценка на права на интелектуална и индустриална собственост и други фактически отношения.

X.X.X. – висше образование, специалност „Ел. обзавеждане и автоматика на промишлеността“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Механично уредостроене“, сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения, активи.

X.X.X. – висше образование, специалност „Механично уредостроене“, лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроителната и металообработващата промишленост.

X.X.X. – висше образование, специалност „Електронна техника“, лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на електротехническата и електронната промишленост, машиностроителната и металообработващата промишленост.

X.X.X. – висше образование, специалност „Електроенергетика“, свидетелство за научно звание – доцент по научната специалност „Електрически мрежи и системи“, удостоверение за присъдена пълна проектантска правоспособност при КИИП по част „Електрическа“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Технология на машиностроенето“, лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроителната и металообработващата промишленост.

X.X.X. – висше образование, специалност „Хидро- и пневмотехника“, лиценз за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X. – висше образование, д-р, електроинженер, оценител на недвижими имоти, на машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

X.X.X. – висше образование, специалност „Технология на машиностроенето“, лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на машиностроенето и металообработването и хранително-вкусовата промишленост.

X.X.X. – висше образование, специалност „ЕТМЕ“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Двигатели с вътрешно горене“, лиценз за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X. – висше образование, специалност „Механично уредостроене“, сертификат за експерт-оценител на недвижими имоти и земеделски земи, сертификат за автоексперт-оценител.

X.X.X. – висше образование, специалност „Механично уредостроене“, удостоверение за ограничена проектантска правоспособност при КИИП по част „Електрическа“ и „Автоматизация и КИП“, удостоверение за регистрация в КИИП към секция „Електротехника, автоматика и съобщителна техника“.

Доц. д-р инж. X.X.X. – висше образование, специалност „АВ – боеприпаси“, инженер-химик (инж. по боеприпаси и химия на взривните вещества), доцент „Техника и технология на взривните работи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „ЕТМЕ“.

5.2. Съдебна автотехническа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „ТМММ“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Механизация на селското стопанство“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Двигатели с вътрешно горене“, лиценз за оценка на машини и съоръжения в сферата на транпорта.

X.X.X. – висше образование, специалност „Топлоенергетика“, сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – висше образование, специалност „Селскостопанска техника“, сертификат за експерт-оценител на машини и съоръжения.

X.X.X. – висше образование, специалност „Технология и управление на транспорта“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Технология на машиностроенето“. сертификат за „Експерт по автотехнически експертизи“, лиценз за оценка на машини и съоръжения.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономика на промишлеността“. сертификат за автоексперт „ Автотехническа експертиза – проблеми, методика, пазарна стойност. Ликвидация на щети по МПС и ППС“.

5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Технология на машиностроенето“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Механична технология на дървесината“.

Доц. д-р инж. X.X.X. – висше образование, специалност „АВ – боеприпаси“, инженер-химик (инж. по боеприпаси и химия на взривните вещества), доцент „Техника и технология на взривните работи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „ЕТМЕ“.

X.X.X. – висше образование, д-р, електроинженер, оценител на недвижими имоти, на машини и съоръжения, оценител на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях.

5.4. Съдебна компютърно-техническа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Конструкции и технология в електронното и механичното уредостроене“, диплома за квалификация „Математическо осигуряване на изчислителни машини и системи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“ и специалност „Компютърни системи и технологии“.

X.X.X. – висше образование, специалност „ЕТМЕ“.

5.5. Съдебна строително-техническа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“, лиценз за оценка на недвижими имоти, удостоверение за присъдена пълна проектантска правоспособност при КИИП, по части „Конструктивна“ и „Организация и изпълнение на строителството“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“, диплома за преквалификация, специалност „Счетоводство на предприятието“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Архитектура“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Архитектура“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, лиценз за оценка на недвижими имоти, сертификат за експерт-оценител на земеделски земи, подобренията и трайните насаждения.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“, лиценз за оценка на недвижими имоти, лиценз за оценка на цели държавни и общински предприятия, преобразувани или непреобразувани в търговски дружества, удостоверение за присъдена пълна проектантска правоспособност при КИИП, по части „Конструктивна“ и „Организация и изпълнение на строителството“, удостоверение за вписване в публичен регистър на лицата, упражняващи технически контрол по част „Конструктивна на инвестиционните проекти“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Хидротехническо строителство“, лиценз за оценка на недвижими имоти, удостоверение за присъдена пълна проектантска правоспособност при КИИП по част „Хидротехническа“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Водоснабдяване и канализация“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Водоснабдяване и канализация“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Водоснабдяване и канализация“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Земеустройство“, удостоверение за инженер-геодезист, лиценз за оценка на недвижими имоти, лиценз за оценка на земеделски земи и подобренията върху тях, свидетелство за правоспособност за извършване на дейности по кадастъра, лиценз за специалист по ЗСПЗЗ и ЗВСГЗГФ.

X.X.X. – висше образование, специалност „Икономист по строителство“, сертификат за оценка на недвижими имоти, сертификат за оценка на търговски предприятия и вземания, удостоверение за оценка на земеделски земи.

Доц. д-р инж. X.X.X. – висше образование, специалност „АВ боеприпаси“, инженер-химик (инж. по боеприпаси и химия на взривните вещества), доцент „Техника и технология на взривните работи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Водоснабдяване и канализация – пречистване на водите“, свидетелство за допълнителна квалификация „Газоснабдяване“, специалист ВиК.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“, удостоверение за пълна проектантска правоспособност по част „Конструктивна организация и изпълнение на строителството“, удостоверение за упражняване на технически контрол по част „Конструктивна на инвестиционнните проекти, конструкции на сгради и съоръжения“, сертификат за завършен курс на тема: „Контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за съответствие със съществените изисквания (чл. 169, ал. 1 ЗУТ) на влаганите в строежите строителни продукти“.

X.X.X. – висше образование, сертификат за оценителска правоспособност за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „ЕСЕО“, сертификат за оценка на недвижими имоти.

5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Пожарна и аварийна безопасност“.

Доц. д-р инж. X.X.X. – висше образование, специалност „АВ боеприпаси“, инженер-химик (инж. по боеприпаси и химия на взривните вещества), доцент „Техника и технология на взривните работи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“, удостоверение за пълна проектантска правоспособност по част „Конструктивна организация и изпълнение на строителството“, удостоверение за упражняване на технически контрол по част „Конструктивна на инвестиционнните проекти, конструкции на сгради и съоръжения“, сертификат за завършен курс на тема: „Контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за съответствие със съществените изисквания ( чл. 169, ал. 1 ЗУТ) на влаганите в строежите строителни продукти“.

Шести клас. „Съдебно-биологични експертизи“

6.1. Съдебно-ботаническа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Лозаро-градинарство“, удостоверение за придобита правоспособност като борсов посредник (брокер) на Софийската стокова борса, удостоверение за управленска квалификация „Мениджър“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

6.2. Съдебно-зоологическа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Зоотехника“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Биология“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Зоотехника“, диплома за следдипломна специализация, специалист по хранене на селскостопанските животни и промишлена технология на фуражите.

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

6.3. Съдебно-микробиологична експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

6.4. Съдебно-ентомологична експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Съдебна медицина“, удостоверение за квалификация по „Съдебномедицинска идентификация на личността по костни останки и зъбен статус“, удостоверение за квалификация по „Автомобилен травматизъм – медицински и деонтологични проблеми“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

Седми клас. „Експертизи на материали, вещества и изделия“

7.1. Съдебно-химическа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Фармация“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Химия“, удостоверение за вписване в публичния регистър на експертите, извършващи екологична оценка (ЕО) и оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) със следните заявени елементи на оценката: качество на атмосферния въздух, опасни вещества, отпадъци.

Доц. д-р инж. X.X.X. – висше образование, специалност „АВ боеприпаси“, инженер-химик (инж. по боеприпаси и химия на взривните вещества), доцент „Техника и технология на взривните работи“.

7.3. Съдебна физико-химическа експертиза

Доц. д-р инж. X.X.X. – висше образование, специалност „АВ боеприпаси“, инженер-химик (инж. по боеприпаси и химия на взривните вещества), доцент „Техника и технология на взривните работи“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Фармация“, сертификат за преминал следдипломна квалификация за хранителни добавки по програмата NATURA SANAT“, удостоверение за преминат курс „Консултантската роля на фармацевта при отпускане на пробиотици“ и „Съвременни антибактериални средства“.

Осми клас. „Съдебни селскостопански експертизи“

8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Ветеринарна медицина“, лиценз за ветеринарномедицинско обслужване на ветеринарен участък, издаване на ветеринарномедицински документи и изпълнение на държавната профилактична програма по чл. 8а от Закона за ветеринарното дело.

X.X.X. – висше образование, специалност „Ветеринарна медицина“.

8.2. Съдебна агротехническа експертиза

X.X.X. – висше образование, специалност „Полевъдство“, диплома за следдипломна специализация по „Биологична и интегрирана борба с болестите и неприятелите по селскостопанските култури“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Горско стопанство“, удостоверение за регистрация в публичния регистър за упражняване на частна лесовъдска практика.

X.X.X. – висше образование, специалност „Полевъдство“.

Девети клас. „Съдебно-изкуствоведски експертизи“

X.X.X. – висше образование, специалност „История“.

Десети клас. „Други съдебни експертизи“

X.X.X. – висше образование, специалност „Инженерна геология и хидрогеология“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – средно специално образование, специалност „Геодезия и картография“, сертификат за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – средно образование, удостоверение за изработка, преработка и ремонт на изделия от благородни метали.

X.X.X. – висше образование, специалност „Геодезия, фотограметрия и картография“, удостоверение за присъдена пълна проектантска правоспособност при КИИП по част „Геодезическа“, удостоверение за включване в списъка на вещите лица по чл. 19а, ал. 8 ЗСПЗЗ като оценител на земеделски земи.

X.X.X. – висше образование, специалност „Математика“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Ел. снабдяване и ел. обзавеждане“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Застрахователно и социално дело“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Текстилна техника“, свидетелство за професионална квалификация „Мениджмънт на интелектуалната собственост“, лиценз за оценка на други активи (дизайн и приложни изкуства), лиценз за права на интелектуална и индустриална собственост и други фактически отношения.

X.X.X. – висше образование, специалност „Хидравлична и пневматична техника“, лиценз за оценка на недвижими имоти.

X.X.X. – висше образование, специалност „Молекулярна и функционална биология“, квалификация – биохимик – клиничен химик.

X.X.X. – висше образование, специалност „Маркшайдерство и геодезия“, удостоверение за пълна проектантска правоспособност, квалификация минен инженер по маркшайдерство и геодезия.

X.X.X. – висше образование, специалност „Техника и технология за опазване на природната среда“, специализация „Технически средства и системи за контрол и анализ на индустриалното замърсяване“.

X.X.X. – висше образование, специалност „Застрахователно дело“, социално дело.

X.X.X. – висше образование, специалност „Геодезия, фотограметрия и картография“, лиценз за оценка на недвижими имоти, лиценз да извършва оценка на земеделски земи, подобренията и насажденията върху тях, лиценз да извършва технически дейности при прилагане на ЗСПЗЗ, ЗВСГЗГФ и правилниците за тяхното прилагане.

X.X.X.-X. – висше образование, специалност „Геодезия, фотограметрия и картография“, удостоверение за пълна проектантска правоспособност по част „Геодезия“, удостоверение за оценител на земеделски земи, включен в списъка на вещите лица по чл. 19а, ал. 8 ЗСПЗЗ.

Забележка. При необходимост за вещи лица могат да се назначават и специалисти, които не са включени в този списък, както и специалисти от други съдебни райони. Промени в списъка могат да се правят и през годината.

9478

113б. – Министърът на правосъдието на основание чл. 401, ал. 3 от Закона за съдебната власт обнародва:

СПИСЪК

на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал. 1 от Закона за съдебната власт за съдебен район на Окръжния и Административния съд – Ловеч, към Апелативния съд – Велико Търново, за 2014 г.

1. Клас „Криминалистични експертизи“

1.1. Криминалистични експертизи на писмени доказателства

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: неорганични и електрохимични п-ва; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: металургия на цветните метали; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: двигатели с вътрешно горене; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: ветеринарна медицина; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: биология; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: организация на производството и управление в промишлеността.

1.2. Трасологични експертизи

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: неорганични и електрохимични производства; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: металургия на цветните метали; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: двигатели с вътрешно горене; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: ветеринарна медицина; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: биология; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: организация на производството и управление в промишлеността.

1.3. Съдебно-балистични експертизи

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: неорганични и електрохимични производства; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: металургия на цветните метали; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: двигатели с вътрешно горене; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: ветеринарна медицина; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: биология; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: организация на производството и управление в промишлеността.

1.4. Биометрични криминалистични експертизи

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: неорганични и електрохимични нива; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: металургия на цветните метали; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: двигатели с вътрешно горене; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: ветеринарна медицина; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: биология; квалификация: дактилоскопни, трасологически, балистични, химически, почеркови, портретни експертизи, техническо изследване на документ.

X.X.X., образование висше, специалност: организация на производството и управление в промишлеността.

2. Клас „Съдебномедицински експертизи“

2.1. Съдебномедицинска експертиза на труп

Д-р Мери Атанас Газемба-Шошкова, образование висше, специалност: съдебна медицина.

2.2. Съдебномедицинска експертиза на телесни повреди

Д-р Мери Атанас Газемба-Шошкова, образование висше, специалност: съдебна медицина.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: патологоанатомия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: акушерство и гинекология.

2.3. Съдебномедицинска експертиза за установяване на родителския произход

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: акушерство и гинекология.

2.4. Съдебномедицинска експертиза за идентификация на човека

2.5. Съдебномедицинска експертиза по писмени данни

Д-р Мери Атанас Газемба-Шошкова, образование висше, специалност: съдебна медицина.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: акушерство и гинекология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: урология.

2.6. Съдебномедицинска експертиза за телесно здраве

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: акушерство и гинекология.

3. Клас „Съдебна експертиза на психичното състояние“

3.1. Съдебно-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация по медицина, психиатрия, съдебна психиатрия, сексология и магистърска степен по здравен мениджмънт.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X.-X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация: основи на съдебната психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация: проблеми на съдебно-психиатричната и съдебно-психологичната експертиза, личностова психодиагностика, клинична електроенцефалография.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; разрешение за достъп до квалифицирана информация.

3.2. Съдебно-психологична експертиза

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психология; квалификация по основи на съдебно-психологичната експертиза.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психология.

3.3. Съдебна психолого-психиатрична експертиза

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация по медицина, психиатрия, съдебна психиатрия, сексология и магистърска степен по здравен мениджмънт.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X.-X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация: основи на съдебната психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация: проблеми на съдебно-психиатричната и съдебно-психологичната експертиза, личностова психодиагностика, клинична електроенцефалография.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; разрешение за достъп до класифицирана информация.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психология; квалификация по основи на съдебно-психологичната експертиза.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психология.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психология.

3.4. Съдебна експертиза на психичното състояние по писмени данни

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация по медицина, психиатрия, съдебна психиатрия, сексология и магистърска степен по здравен мениджмънт.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: патологоанатомия.

Д-р X.X.X.-X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация: основи на съдебната психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; квалификация: проблеми на съдебно-психиатричната и съдебно-психологичната експертиза, личностова психодиагностика, клинична електроенцефалография.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: психиатрия; разрешение за достъп до класифицирана информация.

4. Клас „Съдебно-икономически експертизи“

4.1. Съдебно-счетоводна експертиза

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит; квалификация: банково дело.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство; финанси и кредит.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност, квалификация: финансов контрол и икономически анализ на малки фирми и предприятия; оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата.

X.X.X., образование висше, специалност: маркетинг и мениджмънт.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност; квалификация: икономист-счетоводител, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност; квалификация: финансово-счетоводна и правна дейност на фирмите.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол; квалификация: експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол, оценител на земеделски земи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност, дипломиран експерт-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит, дипломиран експерт-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и организация на вътрешната търговия.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство.

X.X.X.-X., образование висше, специалност: застрахователно и социално дело.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на земеделска земя, недвижими имоти, машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на недвижими имоти, земеделски земи, подобренията и трайните насаждения.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол, електроинженер.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: аграрна икономика.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика на промишлеността.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и полевъдство – инженер агроном.

4.2. Съдебна финансово-икономическа експертиза

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника; счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност; квалификация: финансово-счетоводна и правна дейност на фирмите.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност; квалификация: икономист-счетоводител, съдебно-счетоводни експертизи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство; финанси и кредит.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност, квалификация: финансов контрол и икономически анализ на малки фирми и предприятия; оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата.

X.X.X., образование висше, специалност: маркетинг и мениджмънт.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит; квалификация: банково дело.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол; квалификация: експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол, оценител на земеделски земи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност, дипломиран експерт-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит, дипломиран експерт-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и организация на вътрешната търговия.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство.

X.X.X.-X., образование висше, специалност: застрахователно и социално дело.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на земеделска земя, недвижими имоти, машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на недвижими имоти, земеделски земи, подобренията и трайните насаждения.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол, електроинженер.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: аграрна икономика.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика на промишлеността.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и полевъдство – инженер агроном.

4.3. Съдебно-стокова експертиза

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит; квалификация: банково дело.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника; счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност, квалификация: финансов контрол и икономически анализ на малки фирми и предприятия; оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност; квалификация: финансово-счетоводна и правна дейност на фирмите.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол; квалификация: експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол, оценител на земеделски земи.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност, дипломиран експерт-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит, дипломиран експерт-счетоводител.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и организация на вътрешната търговия.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство.

X.X.X.-X., образование висше, специалност: застрахователно и социално дело.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на земеделска земя, недвижими имоти, машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на недвижими имоти, земеделски земи, подобренията и трайните насаждения.

X.X.X., образование висше, специалност: организация на производството и управление в промишлеността, квалификация икономист.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и кредит.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол, електроинженер.

X.X.X., образование висше, специалност: икономика и управление на селското стопанство.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводна отчетност.

X.X.X., образование висше, специалност: аграрна икономика.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси.

X.X.X., образование висше, специалност икономика на промишлеността.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и полевъдство – инженер агроном.

5. Клас „Съдебни инженерно-технически експертизи“

5.1. Съдебна инженерно-техническа експертиза

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство – технология; оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография; оценител на недвижими имоти и земеделски земи; лиценз за дейност по кадастър.

Инж. X.X.X.-X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство; оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: технология и механизация на строителството; оценител на недвижими имоти, земеделски земи и машини и съоръжения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника; счетоводство и контрол.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: автомобилен транспорт, трактори и кари; оценител на машини, съоръжения и МПС.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: технология на машиностроенето; оценител на машини, съоръжения и МПС.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: транспортна техника и технологии; оценител на машини, съоръжения и недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография; оценител на недвижими имоти и земеделски земи; има пълна проектантска правоспособност по специалността.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: машинен инженер; оценител автотехническа експертиза – проблеми, методика, пазарна стойност; оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: двигатели с вътрешно горене.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: хидравлика и пневматика; квалификация: обекти и съоръжения за природен газ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: машинен инженер и оценител на машини и съоръжения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електрификация на селското стопанство; оценител на машини и съоръжения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: водоснабдяване и канализация – мрежи и съоръжения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство – конструкции; оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електроенергетика.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: транспортна техника и технологии.

5.2. Съдебна автотехническа експертиза

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: автомобилен транспорт, трактори и кари; оценител на машини, съоръжения и МПС.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: технология на машиностроенето; оценител на машини, съоръжения и МПС.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: транспортна техника и технологии; оценител на машини, съоръжения и недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: машинен инженер; оценител автотехническа експертиза – проблеми, методика, пазарна стойност; оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: двигатели с вътрешно горене.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: ремонт и експлоатация на автотранспортна техника,технология и управление на транспорта.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: транспортна техника и технологии.

5.3. Съдебна инженерно-технологична експертиза

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника; счетоводство и контрол.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: хидравлика и пневматика; квалификация: обекти и съоръжения за природен газ.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: механична технология на дървесината.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: горско стопанство, оценка на гори и земи от горския фонд.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: горско стопанство.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: транспортна техника и технологии.

5.4. Съдебна компютърнотехническа експертиза

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника; счетоводство и контрол.

X.X.X., образование висше, специалност: информатика.

5.5. Съдебна строително-техническа експертиза

Арх. X.X.X., образование висше, специалност: архитектура.

Арх. X.X.X., образование висше, специалност: архитектура.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство – технология; оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: В и К, екология.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография; оценител на недвижими имоти и земеделски земи; лиценз за дейност по кадастър.

Инж. X.X.X.-X., образование висше, специалност: геодезия; фотограметрия и картография.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство; оценител на недвижими имоти.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: технология и механизация на строителството; оценител на недвижими имоти, земеделски земи и машини и съоръжения.

X.X.X., образование средно специално, специалност: строителство и архитектура.

X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография; оценител на недвижими имоти и сгради – паметници на културата.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: пътно строителство.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография; оценител на недвижими имоти и земеделски земи; има пълна проектантска правоспособност по специалността.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство; квалификация: организация и планиране на инвестиционния процес.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: земеустройство; оценител на недвижими имоти и земеделски земи.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: маркшайдерство и геодезия.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: водоснабдяване и канализация – мрежи и съоръжения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство – конструкции; оценител на недвижими имоти.

Арх. X.X.X.-X., образование висше, специалност: архитектура.

5.6. Съдебна пожаротехническа експертиза

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника; счетоводство и контрол.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електронна техника.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електроенергетика.

6. Клас „Съдебно-биологични експертизи“

6.1. Съдебна зоологическа експертиза

X.X.X., образование висше, специалност: зооинженерство.

7. Клас „Експертизи на материали, вещества и изделия“

7.3. Съдебна физико-химическа експертиза

X.X.X., образование висше, специалност: фармация.

8. Клас „Съдебни селскостопански експертизи“

8.1. Съдебна ветеринарномедицинска експертиза

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: ветеринарна медицина.

Д-р X.X.X., образование висше, специалност: ветеринарна медицина.

8.2. Съдебна агротехническа експертиза

X.X.X., образование висше, специалност: агроном-полевъд, оценител на селскостопански земи и горски масиви.

X.X.X., образование висше, специалност: зооинженер.

X.X.X., образование висше, специалност: финанси и полевъдство – инженер агроном.

9. Клас „Съдебни изкуствоведски експертизи“

X.X.X., образование полувисше, специалност: трудово обучение и рисуване.

10. Клас „Други съдебни експертизи“

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: горско стопанство; оценител на недвижими имоти и земеделски земи; маркиране на подлежащи на сеч дървета, събиране и добив на семена, изработване на задания и лесоустройствени проекти, оценка на гори и земи от горския фонд.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: геодезия, фотограметрия и картография; оценител на недвижими имоти и земеделски земи; има пълна проектантска правоспособност по специалността.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: машинен инженер, оценител автотехническа експертиза – проблеми, методика, пазарна стойност; оценител на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, специалност: счетоводство и контрол, оценител на земеделски земи.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: земеустройство, оценител на недвижими имоти и земеделски земи.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на земеделска земя, недвижими имоти, машини и съоръжения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: машинен инженер и оценител на машини и съоръжения.

X.X.X., образование висше, специалност: българска филология.

X.X.X., образование висше, специалност: икономист, оценител на недвижими имоти, земеделски земи, подобренията и трайните насаждения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: промишлено и гражданско строителство – конструкции, оценител на недвижими имоти.

X.X.X., образование висше, специалност: агроном-полевъд, оценител на селскостопански земи и горски масиви.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: електрификация на селското стопанство, оценител на машини и съоръжения.

Инж. X.X.X., образование висше, специалност: горско стопанство, оценка на гори и земи от горския фонд.

9504

89. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – Пловдив, на основание чл. 239, ал. 2 ДОПК с постановление за възлагане на недвижим имот и движими вещи № 23489/2001/074834/27.08.2009 г. възлага на: „Лицио“ – ЕООД, със седалище и адрес на управление София, район „Триадица“, бул. Витоша 86, ет. 4, ап. 13, следното имущество: I. недвижим имот: Производствена площадка на Обувен завод „Хан Крум“, включващ: дворно място – УПИ I-0805, кв. 82 по ПУП на Крумовград, целият с площ 14 000 кв. м, съгласно АДС № 293 от 25.09.1975 г. и издадената към него скица № 12 от 23.01.2003 г. при граници на имота: УПИ 01067 и УПИ 08042, ЗП 5367 кв. м с построените върху нея сгради: главен производствен корпус и администрация, ЗП 2892,5 кв. м, масивна сграда на три етажа със стоманобетонна конструкция; дърводелска работилница, ЗП 391,16 кв. м, едноетажна масивна сграда със стоманобетон; котелна централа, ЗП 189 кв. м, едноетажна масивна сграда със стоманобетон; преходна ел. кула, ЗП 5,5 кв. м, едноетажна масивна сграда със стоманобетон; столова с кухня, ЗП 650 кв. м, двуетажна масивна сграда със стоманобетонна конструкция; склад за ГСМ, ЗП 150,06 кв. м, едноетажна масивна сграда със стоманобетон; портиерна, ЗП 54,86 кв. м, едноетажна масивна сграда със стоманобетон; склад за отпадъци, ЗС 355,92 кв. м, едноетажна масивна сграда със стоманобетон; метален павилион, ЗП 220 кв. м, едноетажна сграда; склад „Готова продукция“, ЗП 290 кв. м, масивна едноетажна сграда – собственост на „Хан Крум“ – АД, съгласно акт за държавна собственост № 293 от 25.09.1975 г. на ГНС – Крумовград, намиращ се в Крумовград, ул. Александър Батенберг 1, граници на имота: изток – шосе за с. Токачка, запад – блок на ТКЗС, север – път за с. Луличка, и юг – блокове на ТКЗС; ІI. движими вещи: 175 шевни машини по с/ка 204, 2 транспортни средства по с/ка 205, 31 бр. стопански инвентар по с/ка 206, 4 бр. компютърна техника по с/ка 208, други ДМА по с/ка 209 – описани в приложение, което е неразделна част от постановление № 23489/2001/074834/27.08.2009 г., за сумата 364 000 лв. Собствеността преминава върху купувача от датата на постановлението и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при службата по вписванията по местонахождението на имота.

85

Промени настройката на бисквитките