Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 72 от 29.VIII

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ

МЕТОДИКА

за определяне на цени за достъп и пренос на природен газ през газопреносните мрежи, собственост на „Булгартрансгаз“ – ЕАД

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. (1) С тази методика се определят условията и редът за образуване на цените за достъп и пренос на природен газ през националната газопреносна мрежа и по газопреносната мрежа за транзитен пренос, собственост на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, вкл.:

1. модел за определяне на цените по входни точки/зони и изходни точки/зони и по предоставяни услуги;

2. определяне на тарифи и тарифни структури;

3. начинът за образуване на цените при регулиране чрез метода „горна граница на приходи“;

4. основните изисквания и елементи за образуване на цените;

5. механизъм за разпределение на разходите (респ. на необходимите приходи) по входни точки/зони и изходни точки/зони и по предоставяни услуги;

6. редът за образуване и изменение на цените.

(2) Методиката се прилага по отношение на образуване на цените за достъп и пренос на природен газ през всяка от газопреносните мрежи, собственост на оператора „Булгартрансгаз“ – ЕАД, или през преносна система.

Чл. 2. (1) Целта на методиката е да гарантира определянето на цени поотделно за входните точки и за изходните точки, както и за установените ценови зони при спазване на следните принципи:

1. прозрачност при определяне на цените;

2. прилагане на цените по недискриминационен начин за ползвателите на съответните мрежи;

3. отчитане необходимостта от цялостност на мрежите и техните подобрения;

4. отразяване на ефективните разходи, необходими за предоставяне на услуги по пренос на природен газ;

5. включване на икономически обоснована възвръщаемост върху съществуващите активи и новите инвестиции.

(2) Механизмът за разпределение на разходите (респ. на утвърдените необходими годишни приходи) по входни точки/зони и изходни точки/зони осигурява формирането на недискриминационни цени, които отразяват разходите и подпомагат ефикасната търговия с природен газ и ефикасното използване на газопреносните мрежи, като същевременно предотвратяват кръстосаното субсидиране между ползватели на мрежите.

Чл. 3. Цените за достъп и пренос на природен газ по газопреносни мрежи се образуват при спазване на принципите за ценово регулиране, регламентирани в Закона за енергетиката.

Глава втора

МОДЕЛ ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ЦЕНИТЕ

Чл. 4. (1) Цените за достъп и пренос по газопреносните мрежи се определят в съответствие с входно-изходен модел за достъп до газопреносните мрежи. За целите на прилагане на входно-изходен ценови модел двете мрежи, собственост на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, могат да се разглеждат като една обща преносна система.

(2) При определянето на цените се взема предвид следното:

1. входните точки и изходните точки и ценовите зони, определени от оператора за съответната газопреносна мрежа или за преносната система;

2. цените за достъп и пренос се определят поотделно за входните точки/зони и изходните точки/зони на съответната преносна мрежа или на преносната система.

(3) Цените за всяка входна точка и за всяка изходна точка, както и за всяка ценова зона се определят от оператора по начина и при условията, определени в тази методика.

(4) При прилагане на входно-изходния модел могат да се сключват отделни и независими един от друг договори за използване на входен и изходен капацитет на газопреносните мрежи.

Чл. 5. (1) Операторът определя входните точки, изходните точки и ценовите зони за съответната преносна мрежа или за преносната система в зависимост от специфичните характеристики на мрежата/системата.

(2) Операторът публикува определените по ал. 1 входни точки, изходни точки и ценови зони на своята интернет страница.

(3) При промяна на определените за съответната газопреносна мрежа или за преносната система входни точки, изходни точки и ценови зони операторът е длъжен да публикува изменението най-малко 1 месец преди влизане в сила на промяната. Всяко изменение на входните точки, изходните точки и ценовите зони за газопреносната мрежа/система се прилага от началото на ценови период.

Глава трета

НЕОБХОДИМИ ГОДИШНИ ПРИХОДИ

Раздел І

Основни принципи

Чл. 6. (1) Утвърдените необходими годишни приходи на оператора за всяка преносна мрежа или за преносната система покриват разходите на оператора, които са му необходими да осигури:

1. услугите по пренос на природен газ през преносна мрежа/система;

2. безопасното и надеждно управление и експлоатация на преносната мрежа/система;

3. поддържане и развитие на преносната мрежа/система;

4. предоставянето на допълнителни услуги, които са приети от ДКЕВР за обосновани;

5. прилагането на механизмите за управление на претоварването в газопреносната мрежа/система;

6. управление, разпространение и обмен на информация за целите на осигуряване на ефективна, прозрачна и надеждна работа на газопреносната мрежа/система;

7. дейността по пренос на природен газ съгласно чл. 170, ал. 2 от Закона за енергетиката.

(2) Утвърдените необходими годишни приходи за всяка година от съответния регулаторен период за всяка от преносните мрежи или за преносната система се образуват от оператора по метода „горна граница на приходи“.

(3) Всеки регулаторен период, с изключение на първия, е с продължителност 5 години. Първият регулаторен период е с продължителност 3 години.

(4) За начало на всеки регулаторен период се приема първият ден на съответната календарна година, от която започват да се изчисляват необходимите годишни приходи за този период.

(5) Цените за достъп и пренос на природен газ могат да се образуват от оператора за всеки ценови период от регулаторния период поотделно за преноса на природен газ по националната газопреносна мрежа и за преноса на природен газ по газопреносната мрежа за транзитен пренос или за преносната система.

Раздел ІІ

Образуване на необходимите приходи

Чл. 7. (1) Необходимите годишни приходи за всяка година от регулаторния период се определят, както следва:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

където:

НГПt са утвърдени необходими годишни приходи за съответната година от регулаторния период;

БНГПt – базови необходими годишни приходи за съответната година от регулаторния период;

Сt – директно прехвърляеми разходи за съответната година от регулаторния период (съгласно чл. 17);

t – съответна година от разглеждания период.

(2) Базовият необходим годишен приход се определя в съответствие със следната формула:

БНГПt = БНГПt – 1(1 + Иt-1)(1 - X),

където:

Иt-1 е прогнозната инфлация за годината, предхождаща годината t, измерена с индекса на потребителските цени;

X – коефициент за изглаждане на необходимите годишни приходи за регулаторния период.

(3) Коефициентът X се получава при решаване на следното уравнение:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

където:

ГИСt е годишна изчислена сума от експлоатационни разходи, амортизации и възвръщаемост на активите за година t, необходими за дейността по преноса на природен газ, определени въз основа на икономически обосновани разходи и възвръщаемост на капитала, на база на одобрения от ДКЕВР бизнес план на оператора съгласно формулата:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

където:

Рt са експлоатационни разходи за образуване на базовите необходими годишни приходи за съответната година (съгласно чл. 9);

Аt – изчислена годишна амортизация за образуване на базовите необходими годишни приходи за съответната година (съгласно чл. 12);

БВt – изчислена база на възвръщаемост за образуване на необходимия годишен приход за съответната година (съгласно чл. 13);

НВ – норма на възвръщаемост на капитала на дружеството (съгласно чл. 14), одобрена от ДКЕВР, за регулаторния период;

n – брой години в регулаторния период;

БНГП0 – прогнозни базови необходими годишни приходи за базовата година (t=0), определени в съответствие с отчетните и одобрените прогнозни данни за базовата година, представени в одобрения от ДКЕВР бизнес план на оператора по формулата:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

Чл. 8. Икономически обоснованите разходи за дейността са прогнозните разумни разходи, необходими за дейността по пренос през газопреносна мрежа/система, определени на база одобрения от ДКЕВР бизнес план на оператора.

Чл. 9. (1) Експлоатационните контролируеми разходи за съответната година от регулаторния период се включват на база на индексиране по следната формула:

Рt = Рt – 1.(1 – Е),

където:

Рt – 1 са експлоатационни контролируеми разходи за предходната година от регулаторния период;

Е – коефициент за подобряване на ефективността, определен с решение на ДКЕВР преди началото на регулаторния период, който се прилага за всеки ценови период от регулаторния период.

(2) Началното ниво на експлоатационните контролируеми разходи се определя на база прогнозния среден размер на годишните експлоатационни разходи, необходими за дейността по преноса на природен газ за регулаторния период, определени на база на одобрения от ДКЕВР бизнес план на оператора.

Чл. 10. (1) Експлоатационните разходи се разделят в две основни групи: условно-постоянни експлоатационни разходи и променливи експлоатационни разходи в зависимост от връзката им с пренесените количества природен газ. Разходите във всяка от посочените групи се посочват и по икономически елементи.

(2) Условно-постоянните експлоатационни разходи включват разходите за дейността по преноса на природен газ през газопреносна мрежа или през преносната система, които не са в пряка зависимост от прогнозните количества пренесен природен газ, в това число разходи за експлоатация и поддръжка, ремонти и други.

(3) Променливите разходи за дейността по преноса на природен газ зависят от количествата пренесен природен газ през газопреносна мрежа/система.

Чл. 11. (1) В разходите за дейността не се включват разходи, които не са свързани с дейността по пренос на природен газ през съответната газопреносна мрежа или през преносната система, финансови разходи, разходи, които имат случаен и/или извънреден характер, както и:

1. разходи за данък върху печалбата;

2. разходи за бъдещи периоди;

3. разходите за загуби от обезценки;

4. текущи разходи за начислени провизии по смисъла на чл. 38 и 39 от Закона за корпоративното подоходно облагане;

5. текущи разходи или задължения за намаляване на отчетната стойност на стоково-материалните запаси;

6. разходи за санкции и/или глоби, наложени от държавни или общински органи;

7. разходи за лихви за забава, неустойки и други плащания, свързани с неизпълнение по сключени договори;

8. разходи за дарения и изплатени неизползвани отпуски от предходен период;

9. разходите по чл. 204 на Закона за корпоративното подоходно облагане, както и разходите за начислен данък върху тях по чл. 216 ЗКПО;

10. разходи, за които липсва технико-икономическа или друга обосновка и доказателства от лицензианта;

11. разходи, за които комисията обосновано приеме, че не са в интерес на ползвателите на мрежата, или разходи, които не са необходими за изпълнение на лицензионната дейност.

(2) В разходите за дейността по пренос на природен газ през газопреносната мрежа за транзитен пренос до изходни трансгранични или междусистемни точки не се включват разходи за горивния газ, използван в компресорните станции за извършване на преноса, и разходите за предварително дефинирани количества природен газ за технологични нужди. Необходимите количества природен газ за тези цели се осигуряват от ползвателите на мрежата и се предоставят на оператора извън определената цена за пренос. Дължимите количества се определят при прозрачни и недискриминационни условия и съобразно правила, публикувани от оператора на неговата интернет страница. Всички дължими данъци, такси и акцизи за предоставения горивен газ и газ за технологични нужди са за сметка на оператора и се включват в цената за достъп и пренос на природен газ.

Чл. 12. (1) Разходите за амортизация за образуване на необходимите годишни приходи за всяка година от регулаторния период включват прогнозния размер на годишната амортизация на съществуващите и новите активи, придобити през съответната година, обслужващи дейността по преноса на природен газ и определени на база на одобрения от ДКЕВР бизнес план на оператора.

(2) За регулаторни цели разходите за амортизация се изчисляват на основата на обоснован икономически и технически полезен живот на активите съгласно приложение № 1 към тази методика чрез прилагане на линеен метод за амортизация.

(3) Разходите за амортизация се начисляват след датата на въвеждане на съответния актив в експлоатация.

Чл. 13. (1) Базата на възвръщаемост е базата, върху която операторът получава възвръщаемост от вложения капитал.

(2) Базата на възвръщаемост за образуване на необходимите приходи за всяка година от регулаторния период включва активите, които са придобити възмездно от оператора, обслужват дейността по пренос на природен газ по съответната мрежа или преносната система, и се определя на база одобрен от ДКЕВР бизнес план на оператора. Базата на възвръщаемост се изчислява по следната формула:

БВ t = Аt-1 + Инв t – Амt – Фt + ОКt ,

където:

БВt е база на възвръщаемост за образуване на необходимите приходи за година t от регулаторния период;

At-1 – прогнозната нетна (балансова) стойност на активите, които се използват и имат полезен живот, към края на предходната година;

Инвt – инвестиционна компонента за образуване на необходимите приходи за съответната година от регулаторния период, определена като сума на прогнозните инвестиции за съответната година от регулаторния период, необходими за дейността по преноса на природен газ и в съответствие с одобрен бизнес план на оператора;

Амt – амортизационна компонента за образуване на необходимия приход за съответната година от регулаторния период, определена като сума от прогнозната годишна амортизация на съществуващите активи и на новите инвестиции, планирани за съответната година от регулаторния период, необходими за дейността по преноса на природен газ и в съответствие с одобрен от ДКЕВР бизнес план на оператора;

Фt – прогнозната балансова стойност на безвъзмездното финансиране на активи към края на съответната година от регулаторния период, в т.ч. за сметка на такса присъединяване, по грантови схеми, дарения, помощи, от потребители и др. в съответствие с одобрения от ДКЕВР бизнес план на оператора;

ОКt – необходим оборотен капитал за образуване на необходимите приходи за съответната година от регулаторния период, представляващ необходимата капиталова сума, използвана в процеса на финансиране на годишната дейност на оператора; необходимият оборотен капитал се формира като 1/8 от размера на годишните експлоатационни парични разходи за съответната година от регулаторния период за дейността по пренос на база одобрения от ДКЕВР бизнес план на оператора, като не се включват разходи за амортизации и разходи за обезценка на несъбираеми вземания.

(3) В стойността на дълготрайните активи/прогнозните инвестиции, свързани с дейността по преноса на природен газ по съответната мрежа или преносната система, не се включват:

1. активи, които не са свързани с дейността по пренос на природен газ (в т.ч. почивни станции и други социални обекти) и/или отдадени под наем, изведени от експлоатация;

2. активи, които имат остатъчна стойност и предстои да бъдат изведени от експлоатация през първата година на регулаторния период;

3. активи под формата на незавършено строителство.

Чл. 14. (1) Нормата на възвръщаемост на капитала е равна на среднопретеглената цена на капитала. Среднопретеглената цена на капитала е нормата на възвръщаемост на привлечения и на собствения капитал, претеглена според дела на всеки от тези източници на финансиране.

(2) Нормата на възвръщаемост на капитала се определя като реална норма преди данъчно облагане по следната формула:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

където:

НВ е норма на възвръщаемост на капитала преди данъчно облагане;

Дск – дял на собствения капитал в общия капитал;

НВск – норма на възвръщаемост на собствения капитал след данъчно облагане;

ДС – корпоративен данък по Закона за корпоративното подоходно облагане, %;

Дпк – дял на привлечения капитал в общия капитал;

НВпк – норма на възвръщаемост на привлечения капитал.

(3) Нормата на възвръщаемост на капитала се изчислява за целия капитал на дружеството.

Чл. 15. (1) Собственият капитал не включва финансовия резултат за текущия период (печалба или загуба) от дейността на дружеството.

(2) Комисията одобрява нормата на възвръщаемост на собствения капитал съгласно чл. 18 при отчитане на фактори, като: сравнения с други предприятия с подобна степен на риск, достъп до финансиране, текущи финансови и икономически условия в страната, алтернативна цена на капитала, специфичен риск на предприятието, финансова политика и капиталова структура на дружеството, финансова история на дружеството.

(3) За регулаторния период комисията одобрява подходяща целева капиталова структура.

Чл. 16. (1) Привлеченият капитал включва възмездни заеми и задължения по договори за финансов лизинг.

(2) Комисията може да определи максимална пазарна цена на привлечения капитал на основата на статистически данни за пазарните й величини и/или официално публикувана прогнозна информация.

(3) При изчисление на средната цена на привлечения капитал комисията взема под внимание годишните лихви по съществуващите договори за заем и относителното тегло на съответния заем в общата сума на привлечения капитал.

(4) В случаите, когато е сключен договор за финансов лизинг и не е посочен постоянен лихвен процент, комисията определя среден лихвен процент за целия период в рамките на срока на договора.

Чл. 17. (1) Директно прехвърляемите разходи за съответната година от регулаторния период се определят всяка година и включват следните елементи:

1. разходи, произтичащи от изпълнението на задължения към обществото, включително свързани със сигурността на доставките и изпълнение на задълженията на оператора съгласно Плана за действие при извънредни ситуации съгласно Регламент № 994/2010 г., одобрен със заповед на министъра на икономиката, енергетиката и туризма;

2. дял от таксите за съответната преносна мрежа, дължими от оператора за участие в Европейската мрежа на операторите на преносни системи за газ, както и други дължими такси за съответната година;

3. акциз върху горивния газ и технологичните разходи;

4. лицензионни такси, дължими от оператора по ЗЕ.

(2) Директно прехвърляемите разходи се намаляват с приходите от други услуги, свързани с лицензионната дейност.

Раздел III

Утвърждаване на необходимите годишни приходи

Чл. 18. (1) Преди началото на всеки регулаторен период по предложение на оператора Държавната комисия за енергийно и водно регулиране с решение утвърждава на оператора:

1. необходимите годишни приходи за дейността по пренос за първата година от регулаторния период поотделно за всяка газопреносна мрежа или общи необходими годишни приходи за преносната система за първата година от регулаторния период;

2. базата за възвръщаемост за първата година от регулаторния период;

3. нормата на възвръщаемост на капитала за регулаторния период;

4. прогнозен размер на разходите по чл. 7, ал. 1 за първата година от регулаторния период, като преценява тяхната икономическа обоснованост;

5. коефициент за подобряване на ефективността, който се прилага по отношение на прогнозните експлоатационни разходи;

6. съотношението за разпределението на необходимите приходи по входни и изходни точки;

7. съотношението за разпределението на необходимите приходи от цена за достъп и от цена за пренос на природен газ.

(2) С решението по ал. 1 Държавната комисия за енергийно и водно регулиране определя начина на прилагане на входно-изходния модел за съответния регулаторен период или за ценови период в рамките на регулаторен период: за всяка от газопреносните мрежи или за преносната система.

(3) Предложението по ал. 1 се изготвя и внася от оператора със заявление в ДКЕВР в срок до 4 месеца преди изтичане на регулаторния период. Към заявлението операторът прилага:

1. писмена обосновка и доказателства за отделните разходи, както и за връзката им с изпълнението на дейността по пренос на природен газ;

2. технико-икономическа и евентуално друга необходима обосновка относно инвестициите, които ще бъдат извършени през регулаторния период по години, по направления и групи обекти, като в тях не се включват инвестиции, чрез които се създават или придобиват активи по смисъла на чл. 13, ал. 3 от методиката.

(4) Комисията може да изисква от оператора представяне на подробен отчет и анализ за изпълнението на инвестициите и постигнатите резултати по отношение на качеството на природния газ и обслужването на клиентите.

(5) Операторът може да иска изменение на утвърдените по ал. 1, т. 6 и 7 параметри за всеки ценови период в рамките на регулаторен период.

Чл. 19. Комисията може да изменя размера на необходимите годишни приходи в края на всяка ценова година или в края на регулаторния период:

1. с инфлационен индекс (И) за предходна година на основата на данни от Националния статистически институт съобразно влиянието му върху признатите разходи за дейността (без разходите за амортизации);

2. с показатели въз основа на изпълнението (качество на природния газ, качество на обслужването), като признатите необходими приходи на оператора се коригират при неизпълнението на определените от комисията целеви показатели и разликата между прогнозните и реализираните инвестиции;

3. със стойността на изпълнените и отчетените инвестиции на основата на достоверни данни за нетекущите активи по видове дейности съгласно представените отчети и/или извършена проверка;

4. с фактора Z, който представлява абсолютната стойност на разликата между прогнозни и отчетени разходи за предишен ценови период; в случаите, когато прогнозните разходи са по-високи от отчетените, необходимите приходи се намаляват за следващия ценови период и обратно – когато отчетените разходи са по-високи от прогнозните, необходимите приходи се увеличават с тази сума за следващия ценови период.

Чл. 20. (1) Комисията има право да изменя размера на необходимите годишни приходи по време на ценовия период:

1. с показатели въз основа на изпълнението (качество на природния газ, качество на обслужването), като признатите необходими приходи на оператора се коригират при неизпълнението на определените от комисията целеви показатели и разликата между прогнозните и реализираните инвестиции;

2. със стойността на разликата между прогнозни и отчетени инвестиции за предишен период;

3. със стойността на разликата между прогнозни и отчетени разходи за предишен период;

4. с размера на технологични разходи на оператора при пренос през преносната мрежа на природен газ, като определя целевата им стойност при спазване на принципа за осигуряване на баланс между интересите на енергийните предприятия и клиентите.

(2) В случаите по ал. 1 комисията може да приеме съкратени процедури и срокове.

Глава четвърта

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТАРИФНА СТРУКТУРА НА ЦЕНИ ЗА ДОСТЪП И ПРЕНОС НА ПРИРОДЕН ГАЗ

Чл. 21. (1) Тарифната структура на цените за достъп и пренос на природен газ през националната газопреносна мрежа и през газопреносната мрежа за транзитен пренос или през преносната система се определя от оператора при стриктно спазване на условията и изискванията на тази методика.

(2) С цел образуване на цените за достъп и пренос през всяка от газопреносните мрежи или през преносната система утвърдените необходими годишни приходи се разпределят по ценовите компоненти от тарифната структура, определена по чл. 21.

Чл. 22. (1) Цените от тарифната структура включват:

1. цена за достъп, която се определя в левове за единица капацитет за период на предоставяне, изразена в мерна единица лв./MWh/ден/период на предоставяне;

2. цена за пренос, която се определя в левове за енергийни единици природен газ, изразена в мерна единица лв./MWh.

(2) Цената за достъп се определя за правото на ползвателя на мрежата да използва капацитет на мрежата в съответните входни точки, изходни точки и/или зони при условия, размер и срокове, определени в сключен с оператора договор. Цената за достъп е диференцирана по входни и изходни точки и ценови зони в зависимост от предлаганите услуги в тези точки/зони.

(3) Цената за пренос се определя за количествата природен газ, пренесени при условията на сключен договор за пренос. Цената за пренесени количества природен газ е еднаква за всички входни и изходни точки и ценови зони.

Чл. 23. (1) Цените за достъп се изчисляват по видове услуги за предоставяне на капацитет за всяка входна точка/зона и изходна точка/зона на съответната газопреносна мрежа или за газопреносната система при спазване на механизма за разпределяне на разходите по глава пета от методиката и могат да включват:

1. цени за достъп при референтен твърд годишен капацитет;

2. цени за достъп при краткосрочен твърд капацитет за ден, месец и за тримесечие;

3. цени за достъп при прекъсваем капацитет;

4. цени за достъп при виртуален реверсивен капацитет на търговска база (backhaul).

(2) Цените за достъп се определят на база на утвърдените необходими годишни приходи, намалени с утвърдените необходими годишни приходи, алокирани за образуване на цената за пренос.

(3) Цените за достъп при прекъсваем капацитет се определят, като се отчете вероятността от прекъсване.

(4) Цената за достъп се начислява на база на предоставен капацитет във входните точки/зони и изходните точки/зони и по видове предлагани услуги съгласно сключен договор с оператора.

Чл. 24. (1) Операторът предлага следните услуги по преноса на природен газ за съответните входни и изходни точки/ценови зони на газопреносна мрежа или на преносната система:

1. краткосрочни или дългосрочни услуги по пренос на база договорен твърд капацитет;

2. краткосрочни или дългосрочни услуги по пренос на база договорен прекъсваем капацитет (физически или виртуален).

(2) Видовете услуги по преноса на природен газ, предлагани от оператора, са подробно описани в Правилата за ползване на газопреносните мрежи, публикувани на интернет страницата на оператора.

Чл. 25. (1) Цената за пренос се определя на база на утвърдените необходими годишни приходи, алокирани за образуване на цената за пренос.

(2) Необходимите годишни приходи, които се събират от цената за пренос, могат да се определят като част от общите необходими годишни приходи или да бъдат калкулирани, като включат променливите разходи за осъществяване на дейността по пренос на природен газ през съответната мрежа или през преносната система.

(3) Цената за пренос може да включва разходи, произтичащи от наложени задължения към обществото. Тези разходи се посочват като отделна компонента в цената.

(4) В случай че ползватели на мрежата не ползват определена услуга за съответните входни и изходни точки/зони и разходите за предоставяне на тази услуга са индивидуализирани за конкретните ползватели на мрежата, те не заплащат компонентата в цената за пренос, свързана със съответната услуга.

Чл. 26. Цените за достъп и пренос по газопреносна мрежа/система не включват такси за дисбаланс и такса за превишение на договорения капацитет, които се начисляват отделно по одобрени от ДКЕВР методики.

Чл. 27. (1) Цените за достъп и пренос се определят от оператора за всеки ценови период от регулаторния период на база на утвърдените от комисията необходими приходи.

(2) Определените цени са без включен данък добавена стойност, който се начислява по реда на действащото законодателство.

Глава пета

МЕХАНИЗЪМ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ, РЕСП. НА НЕОБХОДИМИТЕ ГОДИШНИ ПРИХОДИ ПО ВХОДНИ И ИЗХОДНИ ТОЧКИ/ЗОНИ

Чл. 28. Разпределението на разходите, респ. на необходимите годишни приходи по входни и изходни точки/зони, се извършва по правилата, определени в тази глава и съгласно приложение № 2 към методиката.

Чл. 29. (1) За целите на разпределение на необходимите годишни приходи газопреносната мрежа се разделя на участъци от газопроводи, свързващи входните точки, изходните точки и определените възлови точки на мрежата (върхове). Върхове могат да бъдат компресорни станции, връзки между газопроводи с различни диаметри, хранилища за съхранение на природен газ. Чрез върховете се ограничават участъци, които имат сходни технически характеристики – диаметри, налягане и режим на работа.

(2) Участъците трябва да бъдат избрани по такъв начин, че да представят приблизителния действителен път на газовите потоци в мрежата и да позволяват оценка на пътя на разходите от входните до изходните точки, включително диаметри на тръбите, дължини, компресорни станции и т.н.

Чл. 30. (1) Необходимите годишни приходи се разделят на приходи, събирани чрез цената за достъп, и приходи, събирани чрез цената за пренос.

(2) Цената за пренос е еднаква за всички входни и изходни точки и ценови зони и се изчислява, като необходимите годишни приходи, разпределени към тази цена, се разделят на два пъти очакваните годишни количества природен газ, пренесени до изходите на преносната мрежа.

(3) Необходимите годишни приходи, разпределени за събиране чрез цена за достъп, се разпределят по входните точки/зони и изходните точки/зони и по различни видове услуги за предоставяне на капацитет, както е описано в ал. 4 – 6.

(4) Необходимите годишни приходи, събирани чрез цена за достъп, се разпределят по газопроводни участъци на база на разходите за подмяна на отделните участъци.

(5) Необходимите годишни приходи, разпределени за всеки газопроводен участък по реда на ал. 4, се разделят на техническия капацитет на съответния участък. Резултатът отразява пътя на единичните разходи, отнасящи се към съответния газопроводен участък, т.е. разхода за транспортирането на един MWh газ през този участък.

(6) Пътят на единичните разходи е представен под формата на матрица на единичните разходи. Тази матрица има толкова редове, колкото са изходните точки, и толкова колони, колкото са входните точки на преносната мрежа. Стойностите в тази матрица са сумата от единичните индивидуални разходи за различните участъци на преносната мрежа, които са използвани за транспортирането на един MWh газ от съответната входна точка/зона до съответната изходна точка/зона.

Чл. 31. (1) Цените за достъп при референтен твърд годишен капацитет за съответните входни точки/зони и изходни точки/зони са определени по такъв начин, че да отразяват стойностите на матрицата на единичните разходи в максимална степен.

(2) Цените за достъп при краткосрочен твърд капацитет за съответните входни точки/зони и изходни точки/зони се определят на база на получените цени за достъп при твърд годишен капацитет, отнесени към периодите на конкретната услуга, умножени по коефициент, определен от оператора.

(3) Операторът може да определи различни цени за достъп при краткосрочен капацитет в различни периоди на годината. За целта получените цени за достъп при краткосрочни капацитети се умножават по сезонни фактори, определени от оператора за различните годишни периоди.

(4) Цените за достъп при прекъсваем и виртуален реверсивен капацитет на търговска база (backhaul) за съответните входни точки/зони и изходни точки/зони са на база на получените цени за достъп при твърд капацитет, умножени по коефициенти, определени от оператора, отразяващи вероятността от прекъсване и характера на предоставяната услуга.

(5) Цените за различните видове услуги по предоставяне на капацитет в съответните входни и изходни точки, представляващи изход/вход от/към съоръженията за съхранение на природен газ, се определят на база на получените цени за достъп при твърд капацитет, умножени по коефициент, по-малък от единица, определен от оператора.

(6) В процеса на определяне на цените трябва да бъдат взети под внимание следните условия:

1. покриване на утвърдените необходими годишни приходи от цената за достъп;

2. избягване на цени с нулево ниво;

3. определяне на отношението на покриването на утвърдените необходими годишни приходи от входни точки/зони и от изходни точки/зони;

4. цените за достъп и пренос на природен газ за всички изходни точки към потребители в страната да бъдат съпоставими и да се доближават в максимална възможна степен при спазване на условията на таза методика.

Глава шеста

РЕД ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ И ИЗМЕНЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ ЗА ДОСТЪП И ПРЕНОС НА ПРИРОДЕН ГАЗ ПРЕЗ ГАЗОПРЕНОСНИТЕ МРЕЖИ, СОБСТВЕНОСТ НА „БУЛГАРТРАНСГАЗ“ – ЕАД

Раздел I

Определяне и изменение на цените за достъп и пренос на природен газ през газопреносните мрежи

Чл. 32. (1) Преди началото на нов регулаторен период операторът извършва проучване за стойността на услугите по преноса и достъпа по съответната преносна мрежа или за преносната система, като:

1. изготвя бизнес план за дейностите по пренос на природен газ, който се представя за одобряване от ДКЕВР не по-късно от 4 месеца преди изтичането на предходния регулаторен период;

2. подава заявление по чл. 18, ал. 1 от тази методика; утвърдените необходими приходи за първата година на регулаторния период се изчисляват и разпределят по видове услуги и входни точки/зони и изходни точки/зони за всяка газопреносна мрежа или за преносната система в съответствие с тази методика.

(2) Комисията проверява заявлението по ал. 1, т. 1 по реда на чл. 4 от Наредба № 3 от 2013 г. за лицензиране на дейностите в енергетиката.

(3) Комисията приема решение по ал. 1, т. 1 в срок до 45 дни считано от внасяне на заявленията в комисията или от отстраняване на нередовностите, ако са установени такива.

(4) Към заявлението по ал. 1, т. 2 операторът представя:

1. данни за базисната година, прогнозна информация по ценови години от регулаторния период (инвестиции, разходи, количества и др.) в съответствие с изготвения бизнес план;

2. отчетна информация за всички приходи, разходи, активи и пасиви за последната отчетна година; отчетната информация трябва да е разработена в съответствие с изискванията на чл. 37 ЗЕ за отделна отчетност между регулирани и нерегулирани дейности;

3. годишен финансов отчет с приложения към него, изготвен в съответствие с изискванията на Закона за счетоводството и приложимите счетоводни стандарти;

4. обосновки и документи съгласно чл. 18, ал. 3;

5. технико-икономически данни, включително месечни отчети за продажбите през базисната година, както и всяка друга информация, свързана с предлаганите за утвърждаване необходими годишни приходи;

6. справки, изготвени в съответствие с изискванията на комисията за предоставяне на информация; справките се представят на хартиен и цифров носител; справките се подписват от лице с представителна власт и от главен счетоводител;

7. допълнителна информация, извън задължителната по справките, по преценка на оператора;

8. допълнителна писмена информация, поискана от комисията.

Чл. 33. (1) В срок до 1 месец след утвърждаване на необходимите годишни приходи от комисията операторът определя тарифната структура и цените за достъп и пренос на природен газ по входни точки/зони и изходни точки/зони за първия ценови период от регулаторен период.

(2) Операторът публикува проекта на решение на управителните органи на оператора за определяне на тарифната структура и на цените за достъп и пренос на интернет страницата на оператора в срока по ал. 1.

(3) Операторът организира и провежда публично обсъждане по проекта на тарифната структура и на цените за достъп и пренос на природен газ по входни точки/зони и изходни точки/зони по ал. 1.

(4) Провеждането на процедурата за публично обсъждане по т. 3 започва с оповестяване на проекта на решение на управителните органи на оператора на интернет страницата на оператора.

(5) Операторът определя срок за представяне на становища по проекта на решение, който не може да е по-кратък от 14 дни.

(6) След приключване на процедурата за публично обсъждане операторът приема решение за цените за достъп и пренос на природен газ по входни и изходни точки/ценови зони.

Чл. 34. (1) За всеки следващ ценови период след първата година от регулаторния период операторът може да актуализира цените за достъп и пренос на природен газ по входни точки/зони и изходни точки/зони на база утвърдените необходими годишни приходи за този ценови период.

(2) Цените по ал. 1 се определят в срок не по-късно от 2 месеца преди изтичането на стария ценови период или влизането в сила на предлаганото изменение на действащи цени и/или тарифни структури, като операторът публикува проект за изменение на тарифната структура и на цените за пренос за следващата година на своята интернет страница.

(3) В случай че комисията извърши корекция на необходимите годишни приходи по реда на чл. 19, операторът актуализира цените за достъп и пренос на природен газ по входни точки/зони и изходни точки/зони на база коригираните необходими годишни приходи и ги публикува по реда на чл. 35.

Чл. 35. (1) Операторът публикува решението за приемане на цените за достъп и пренос на природен газ по входни точки/зони и изходни точки/зони по съответната преносна мрежа или за преносната система в средствата за масова информация и на интернет страницата си не по-късно от 7 дни преди началото на съответния регулаторен/ценови период.

(2) В срока по ал. 1 операторът изпраща на ДКЕВР копие от приетото решение заедно със следната информация: образуваните от него цени по реда на тази методика; описание на подхода и конкретните пресмятания, използвани за формиране на цените по реда на тази методика; становищата на заинтересованите лица и коментарите на оператора по всяко от становищата.

Чл. 36. Операторът поддържа на своята страница актуална информация за действащите цени за достъп и пренос по видове услуги и по входни и изходни точки/ценови зони, както и за методиките, свързани с образуването, калкулирането и прилагането на цените за достъп и пренос на природен газ.

Раздел II

Прилагане на цените за достъп и пренос

Чл. 37. Цените за достъп и пренос по газопреносните мрежи/преносната система, образувани по реда и по правилата на тази методика, се прилагат от датата, определена в решението по чл. 33, ал. 6, но не по-рано от 7 дни след публикуването им в средствата за масово осведомяване и на интернет страницата на оператора.

Чл. 38. (1) Начинът и сроковете на плащане на услугите по пренос на природен газ през съответната преносна мрежа/система са определени от оператора в договора за пренос.

(2) Ползвателите на мрежата заплащат стойността на услугата по пренос на природен газ през съответната преносна мрежа, калкулирана чрез:

1. цена за достъп на входните точки/зони;

2. цена за достъп на изходните точки/зони; и

3. цена за пренос в зависимост от пренесените количества природен газ на входните и изходните точки/зони.

(3) Цената за достъп се начислява на база на предоставения на ползвателя капацитет във входни точки/зони и изходни точки/зони и в зависимост от предлаганите услуги в тези точки/зони.

(4) Цената за пренос се начислява на база измерените със средства за търговско измерване и разпределени количества природен газ във входните и изходните точки/зони на газопреносната мрежа/система.

Глава седма

МОНИТОРИНГ И КОНТРОЛ

Чл. 39. При осъществяване на правомощията си по ценовото регулиране ДКЕВР извършва текущо наблюдение, мониторинг и контрол върху дейността на оператора по пренос на природен газ в съответствие със Закона за енергетиката, Наредба № 2 от 2013 г. за регулиране на цените на природния газ и Регламент (ЕО) № 715/2009 на Европейския парламент и на Съвета относно условията за достъп до газопреносни мрежи на природен газ.

Чл. 40. (1) По всяко време ДКЕВР със свое решение може по реда и при условията на действащото законодателство да даде предписания на оператора по отношение прилагането на тази методика, като определи срок за тяхното изпълнение. Срокът трябва да е достатъчен, за да позволи на оператора да извърши необходимите действия.

(2) Операторът е длъжен да изпълни направените предписания или задължителни указания в определения срок.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

§ 1. По смисъла на тази методика:

1. „Газопреносна мрежа“ е система от газопроводи с високо налягане и съоръженията към тях с единен технологичен режим на работа за пренос на природен газ до изхода на газоизмервателна станция или газорегулираща станция.

2. „Национална газопреносна мрежа“ (НГПМ) – газопреносна мрежа с основно предназначение за пренос на природен газ до потребители в България, присъединени към нея, но така също и до точки на междусистемно свързване, която е собственост на преносния оператор „Булгартрансгаз“ – ЕАД, и с която се осъществява услуга по пренос.

3. „Газопреносна мрежа за транзитен пренос“ (ГМТП) – газопреносна мрежа с основно предназначение за транзитен пренос на природен газ от българо-румънската граница до границите с Турция, Гърция и Македония, която се използва и за пренос на газ до присъединени към мрежата потребители в България или до точки на междусистемно свързване на територията на България, която е собственост на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, и с която се осъществява услугата по пренос.

4. „Входна точка“ е физическа точка, определена от оператора съгласно чл. 5, ал. 1, състояща се от един или няколко пункта за приемане на природен газ от страна на преносния оператор.

5. „Изходна точка“ е физическа точка, определена от оператора съгласно чл. 5, ал. 1, състояща се от един или няколко пункта за предаване от оператора на пренесени количества природен газ за ползвател на мрежата.

6. „Ценова зона“/„зона“ е съвкупност от две или повече входни/изходни точки, определени от оператора съгласно чл. 5, ал. 1, които са географски установени и се третират като една за целите на ценообразуването.

7. „Ползвател на мрежата“ е физическо или юридическо лице, което има сключен договор за пренос по газопреносна мрежа.

8. „Услуги по пренос“ са услуги, свързани с предоставяне на права за ползване на капацитет на входни точки/зони и изходни точки/зони от преносна система и с извършване на пренос на природен газ.

9. „Достъп“ е възмездно право да се ползва преносна система посредством запазване на капацитет в нея на основание сключен договор за пренос.

10. „Оператор на преносна мрежа“ („оператор“) е „Булгартрансгаз“ – ЕАД, собственик на газопреносните мрежи, с които осъществява услугата пренос на природен газ, притежател на лицензии за пренос на природен газ по националната газопреносна мрежа (НГПМ), за пренос на природен газ по газопреносната мрежа за транзитен пренос (ГМТП) и за съхранение на природен газ.

11. „Капацитет“ е максимално количество природен газ, което операторът може да пренесе от/до определена входна/изходна точка за ползвателя за един газов ден.

12. „Количество природен газ“ е обем природен газ, изразен в кубически метри при стандартни условия (температура 20 °C и налягане 101 325 Pa) или в енергийни единици. Отчетеното количество газ в кубични метри (m3) се преизчислява в енергийни единици (kWh за ден или kWh за час според изискванията на оператора на преносната система) чрез умножение на коригирания обем на газ по представителната калоричност на газа (висша топлина при изгаряне) при стандартни условия. Представителната калоричност е отделна стойност или комбинация от стойности на висшата топлина при изгаряне, приети за най-подходящи в зависимост от вида на измервателната система.

13. „Пренос на природен газ“ е транспортирането на природен газ през преносна система, собственост на оператора.

14. „Договорен капацитет“ е максималният капацитет за пренос, който операторът запазва за ползвателя на газопреносна мрежа/преносна система за срока на сключените договори за пренос на съответната(ите) входна(и) и изходна(и) точка.

15. „Твърд капацитет“ е капацитет за пренос на природен газ, непрекъсваемостта на който е гарантирана от преносния оператор по силата на сключен договор за пренос.

16. „Прекъсваем капацитет“ е капацитет за пренос, който може да бъде прекъсван от оператора в съответствие с условия, залегнали в договора за пренос.

17. „Прекъсваем капацитет за реверсивен пренос на търговска база (backhaul или виртуален капацитет)“ е капацитет за пренос на входно-изходна точка в посока, обратна на физическия пренос, който се осъществява на търговски принцип (няма физически пренос в обратната посока).

18. „Регулаторен период“ е период, на базата на който се определят разрешените приходи на оператора за целите на формиране на цените за достъп и пренос на природен газ по съответната газопреносна мрежа. Може да включва два или повече ценови периода.

19. „Ценови период“ е период от една календарна година, през който цената за достъп и пренос на природен газ по съответната газопреносна мрежа остава непроменена.

20. „Базисна година“ е предходната календарна година, предхождаща първата година от регулаторния период.

21. „Контролируеми разходи“ са оперативни разходи, свързани с лицензионната дейност, върху които преносният оператор може да упражнява контрол.

22. „Директно прехвърляеми разходи“ са разходи или приходи, възникващи в процеса на извършване на лицензионната дейност, върху които операторът не може пряко да влияе.

23. „Преносна система“ за целите на ценообразуването е система, обединяваща националната газопреносна мрежа и газопреносната мрежа за транзитен пренос, разглеждана като единна входно-изходна мрежа.

24. „Индекс на потребителските цени (Consumer Price Index)“ е годишният официален индекс на инфлация (И), определен от Националния статистически институт.

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 2. Тази методика е приета от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране с решение № 109 от 11.08.2014 г., т. 4, на основание чл. 30, ал. 1, т. 12 от Закона за енергетиката и чл. 16, ал. 1 от Наредба № 2 от 2013 г. за регулиране на цените на природния газ и в съответствие с изискванията на Директива 2009/73/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно общите правила на вътрешния пазар на природен газ и изискванията на чл. 13 от Регламент (ЕО) № 715/2009/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно условията за достъп до газопреносни мрежи.

§ 3. Определянето на цени за достъп и пренос на природен газ по газопреносната мрежа за транзитен пренос или по газопреносната система се извършва при отчитане наличието на действащ дългосрочен договор за пренос на природен газ, сключен на основание междуправителствено споразумение и необходимостта от определяне на цени за достъп и пренос на природен газ за свободния капацитет в мрежата.

§ 4. Цените за достъп и пренос на природен газ, определени по реда на тази методика, се прилагат в съответствие с чл. 37 за всички действащи договори за пренос, сключени след датата на влизане в сила на Регламент (ЕО) № 715/2009/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно условията за достъп до газопреносни мрежи.

§ 5. Договорите за пренос на природен газ, сключени преди влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката (ДВ, бр. 54 от 2012 г., в сила от 17.07.2012 г.), по които страна е „Булгартрансгаз“ – ЕАД, се изпълняват до приключването им при договорните условия на тарифите за пренос.

§ 6. За първия регулаторен период за образуване на цените за достъп и пренос на природен газ по тази методика се определят следните входни точки, изходни точки и ценови зони:

1. По националната газопреносна мрежа:

1.1. входни точки;

1.2. изходни точки;

1.3. ценови зони.

2. По газопреносната мрежа за транзитен пренос:

2.1. входни точки;

2.2. изходни точки;

2.3. ценови зони.

§ 7. Цените за достъп и пренос за първия регулаторен период се определят за входните точки/зони и изходните точки/зони на преносната система.

§ 8. Базисната година за първия регулаторен период е 2013 г.

§ 9. Прилагането на цените, определени по тази методика за първия ценови период от първия регулаторен период, започва не по-късно от 1.01.2015 г.

§ 10. Методиката влиза в сила от 1.10.2014 г.

§ 11. В срок два месеца след приемането на решение от комисията за одобряване на методиката се извършва тестване на съответстващия й цифров модел за определяне на цените за достъп и пренос на природен газ по входни точки/зони и изходни точки/зони. В случай че след анализ на получените резултати се установи несъответствие на разписаните в методиката норми с приложимата нормативна уредба, регламентираща дейността на преносния оператор, комисията има право да измени методиката, включително като отложи срока на влизането й в сила.

§ 12. Тази методика може да бъде изменена по инициатива на ДКЕВР или по предложение на „Булгартрансгаз“ – ЕАД. Измененията в методиката влизат в сила след одобрението им от ДКЕВР по реда на действащото законодателство, като до този момент се прилага последната одобрена от ДКЕВР методика.

Председател: Б. Боев

Приложение № 1 към чл. 12, ал. 2

Полезен живот на активите за регулаторни цели

Разходите за амортизации се определят съгласно чл. 55, ал. 2 от Закона за корпоративното подоходно облагане по линеен метод на амортизация на базата на амортизационния срок на активите за регулаторни цели по групи активи, както следва:

Видове активи

Полезен живот, години

Газопроводи

35

Компресорно оборудване

15

Съоръжения

15

Кабелни мрежи

15

Компютърна и комуникационна техника

5

Сгради

25

Други ДМА

5

Буферен газ (лайнпег)

60

Сондажи

35

ДНМА

7

 

Приложение № 2 към чл. 28

Математическо представяне на механизма за разпределение на разходите

Приложението описва математическия подход за калкулиране на цените за достъп до газопреносните мрежи по входни и изходни точки.

Поради технически причини, някои от параметрите в текста не могат да бъдат визуализирани в програмата.

 

Терминология:

I = брой входни точки;

J = брой изходни точки;

i = входна точка i {1,…, I};

j = изходна точка j {1 ,…, J};

k = връх пресечена точка между мрежови участъци;

Sik = мрежов участък между входна точка i и връх k;

Skj = мрежов участък между връх k и изходна точка j;

Skk = мрежов участък между два върха;

= технически капацитет на мрежовия участък S(1);

= резервиран капацитет във входна точка i;

= резервиран капацитет в изходна точка j;

UCS = единичен разход за мрежов участък S;

UCij = сумата на единичните разходи за транспортиране на газ от входна точка i до изходна точка j;

Pij = групата от мрежови участъци, служещи за транспортирането на газ от входна точка i до изходна точка j;

UC = матрица на единичните разходи;

TNi = цена на вход за входна точка i;

TXj = цена на изход за изходна точка j;

Rallowed = разрешен приход.

Изчисляването на входно-изходните цени се състои от шест стъпки, които са разгледани по-долу:

Стъпка 1: Определяне на разрешените приходи;

Стъпка 2: Представяне на мрежата и определяне на мрежовите участъци;

Стъпка 3: Разпределение на разходите (респективно разрешените приходи) по мрежови участъци;

Стъпка 4: Изчисляване на единичните разходи за всеки мрежов участък;

Стъпка 5: Изчисляване на цени по входни и изходни точки;

Стъпка 6: Допълнителни корекции.

Стъпка 1: Определяне на необходимия приход

Разрешеният приход (Rallowed) на мрежовия оператор се определя съгласно правилата на тази методика.

Стъпка 2: Представяне на мрежата и определяне на мрежовите участъци

Втората стъпка предлага подходящо представяне на газопреносната система. Основните връзки с други системи (в това число съоръжения за съхранение) са представени в отделни входни точки (i). Изходните точки (j) са физически точки за доставка на природен газ или основни връзки с други системи. Когато няколко физически изходни точки са разположени в близост една до друга, те могат да бъдат групирани в една изходна зона.

Мрежата е представена по начин, който отразява топологията на основните газопроводи и е разделена на отделни мрежови участъци. Изборът на мрежовите участъци цели максимално точно да бъде представен действителния път на газовите потоци. Мрежовите участъци се избират така, че всеки основен диаметър, както и топологията на мрежата да определят отделни участъци. Върховете (k) се определят като пресичане на два или повече мрежови участъка. Успоредни газопроводи се третират като един мрежови участък.

В обобщение, сегментирането на мрежата води до набор от мрежови участъци между входни точки и върховете (Sik), между два върха (Skk) или между върхове и изходни точки (Skj).

Стъпка 3: Разпределение на разходите (респективно разрешените приходи) по мрежови участъци

В стъпка 3 разрешените приходи се разпределят по мрежови участъци, като се използва външен ключ – стойността за подмяна на активите. При използване на стойността за подмяна на различните газопроводни участъци се определя относителното тегло за подмяна на отделния мрежови участък в общата стойност за подмяна на мрежата. Разрешеният приход се разпределя по различните участъци ().

Стъпка 4: Изчисляване на единични цени по мрежови участъци

Четвъртата стъпка включва пресмятането на единичните разходи за всеки мрежови участък. Единичните разходи се определят, като разпределеният дял на разрешените приходи за съответния участък се разделя на техническия капацитет () за този участък.

Единичните разходи за всеки мрежови участък се изчисляват по следния начин:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

Стъпка 5: Изчисляване на цени по входни и изходни точки

В тази стъпка първо се конструира матрицата на единичните разходи (UC). Матрицата на единичните разходи (I x J) има толкова редове, колкото са входните точки (I) на мрежата, и толкова колони, колкото са изходните точки (J) на мрежата. Елементите на матрицата на единичните разходи са сумата на единичните разходи, следвайки специфичния път между входна и изходна точка (UCij):

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

 

Ако се приеме, че Pij е набор от мрежови участъци (UCS), които се използват за транспортиране на газ от входната точка i до изходна точка j, елементът UCij може да бъде изчислен по следния начин:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

Групата от секции Pij може да бъде получена чрез прилагане на алгоритъм за намиране на най-краткия път между входната и изходната точка. При него вместо да се търси пътят в мрежовата структура с минимално общо разстояние между входната и изходната точка, се търси пътят с минимална сума на единичните разходи. Мрежовите участъци, избрани по този алгоритъм за всяка комбинация на входна точка i и изходна точка j, определят групата от участъци Pij.

Разходите за транспортиране на газ от входна точка i до изходна точка j са равни на UCij. Следователно сумата на цените на входните точки i и тази на изходните точки j трябва също да бъде равна на UCij. За да се изчислят цените за пренос на природен газ по входни и изходни точки, следва да се реши следното уравнение:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

при .

За решаване на тази математическа задача се търсят цени при минимизиране на сумата от разликите в квадратите, между сумата на цените на входните i и изходните j точки и сумата от единичните разходи по пътищата UCij. При това се налага ограничението търсените цени по входни и изходни точки да бъдат положителни.

Стъпка 6: Допълнителни корекции

Последната стъпка в изчисляването на цените по входни и изходни точки включва допълнителни корекции, за да се гарантира възстановяване на разрешените приходи и да се осигури приложимостта на тарифната система. Тези корекции се извършват по два начина:

· На първо място, допълнителни математически ограничения се налагат на оптимизацията в стъпка 5: минималното съотношение между различните цени на изход или фиксирано разделяне на разрешените приходи между приходите, получени от входни и изходни точки.

· Второ, цените, получени в резултат на оптимизацията в стъпка 5, се скалират, за да се получи покриване на разрешените приходи. Корекцията се извършва, като тези цени се умножават по коефициент, който е равен на съотношението на разрешените приходи и приходите, получени при стъпка 5.

Прогнозните приходи от цените, получени при стъпка 5, се изчисляват, като тези цени се умножат по прогнозните капацитети в точките на прилагането им:

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

 

Ако R* е по-ниска от Rallowed, като например, когато техническите капацитети на мрежовите участъци, използвани за получаване на единичните разходи, са евентуално по-високи от стойността на резервираните капацитети, цените (TNi и TNj) се коригират с коефициент :

Поради технически причини формулата не може да бъде визуализирана в програмата.

 

5735

МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА

РАЗРЕШЕНИЕ № 394 от 29 юли 2014 г.

за проучване на строителни материали, подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ „Сепеджик“, област Стара Загора

На основание чл. 53, ал. 4 във връзка с чл. 7, ал. 2, т. 7, чл. 39, ал. 1, т. 3, чл. 41, ал. 1, чл. 5, т. 1 на Закона за подземните богатства и протоколно решение по т. 32 от протокол № 29 от заседанието на Министерския съвет на 16 юли 2014 г. разрешавам на „Бригада“ – ЕООД, гр. Павел баня – титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 123738419, със седалище и адрес на управление – област Стара Загора, община Павел баня, гр. Павел баня, ул. Братан 24, да извърши за своя сметка проучване на строителни материали, подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ „Сепеджик“, разположена на територията на община Павел баня, област Стара Загора, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е една година.

2. Размерът на площта е 0,112 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по проучване, както правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на геологопроучвателните работи, както и добивът за технологични изпитания се определят в работната програма и договора за проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т. 3

Координатен регистър на граничните точки, определящи границите на площ „Сепеджик“

Координатна система 1970 г.

X (m)

Y (m)

1.

4654449,7

9400783,7

2.

4654467,4

9401059,8

3.

4654316,4

9401193,7

4.

4654282,2

9401198,9

5.

4654184,5

9401120,6

6.

4654132,5

9400913,5

7.

4654121,9

9400852,8

8.

4654344,1

9400796,6

 

5725

 

РАЗРЕШЕНИЕ № 395 от 31 юли 2014 г.

за проучване на строителни материали, подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ „Хидро-изток“, област Перник

На основание чл. 53, ал. 4 във връзка с чл. 7, ал. 2, т. 7, чл. 39, ал. 1, т. 3 и чл. 41, ал. 1, чл. 5, т. 1 от Закона за подземните богатства и протоколно решение по т. 35 от протокол № 28 от заседанието на Министерския съвет на 9.07.2014 г. разрешавам на „Хидробетон“ – ООД, с. Казичене – титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 130221614, със седалище и адрес на управление – област София (столица), община Столична, с. Казичене, ул. Любен Каравелов 16, да извърши за своя сметка проучване на строителни материали – подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ „Хидро-изток“, разположена на територията на община Перник, област Перник, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е една година.

2. Размерът на площта е 0,27 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по проучване, както правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на геологопроучвателните работи, както и добивът за технологични изпитания се определят в работната програма и договора за проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14 дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т. 3.

Координатен регистър на граничните точки, определящи границите на площ „Хидро-изток“

Координатна система 1970 г.

X (m)

Y (m)

1.

4582442,00

8482929,20

2.

4582442,00

8482983,75

3.

4582177,00

8482903,00

4.

4581977,50

8482914,30

5.

4581673,00

8482734,85

6.

4581568,00

8482587,20

7.

4581678,50

8482276,85

8.

4582052,00

8482703,90

9.

4582096,00

8482713,90

10.

4582160,00

8482650,10

11.

4582121,50

8482537,40

12.

4582235,00

8482389,90

13.

4582244,60

8482397,06

14.

4582282,80

8482508,90

15.

4582282,80

8482550,20

16.

4582309,96

8482612,99

17.

4582347,00

8482819,00

 

5726

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

РЕШЕНИЕ № 388 от 26 юни 2014 г.

В изпълнение предвижданията на общия устройствен план на Столична община, приет с Решение № 960 от 16.12.2009 г. на Министерския съвет, следва да се изработи проект за изменение на действащия подробен устройствен план за м. Ж.к. Факултета, приет с Решение № 25 по протокол № 24 от 30.03.2001 г.

Местността попада в преобладаващата си част в административните граници на район „Красна поляна“ и частично в район „Овча купел“ – СО, и е непосредствено разположена до Западен парк. За територията за ж.к. Факултета има регулационно обособени улична мрежа и квартали с режими и параметри на застрояване. Промяната съгласно новия ОУП на СО на трасето на Западната тангента и новото комуникационно решение на ул. Суходолска налагат изменение на уличната мрежа, одобрена с ПУП на м. Факултета в значителна част от обхвата му. Определените с подробния план пределно допустими параметри за жилищно застрояване са в противоречие с максимално допустимите за зоната Жм* – „Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване със специфични правила и нормативи“ по ОУП на СО. Съгласно разпоредбите на чл. 103, ал. 2 и 3 и изискванията на чл. 104, ал. 1 ЗУТ следва подробният план за местността да се приведе в съответствие с ОУП на СО. Налице са основанията за изменение на действащия подробен устройствен план в съответствие с чл. 134, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 1 и 2 ЗУТ.

С изработването и одобряването на нов подробен устройствен план за м. Ж.к. Факултета ще се осигурят условия за реализация на необходимите публични обекти и елементите на техническата инфраструктура в територията, както и възможност за целесъобразно застрояване по действащите устройствени правила и нормативи, поради което проектът е възложен по реда на чл. 124, ал. 2 ЗУТ и се изпълнява със средства от бюджета на ОП „Софпроект – ОГП“.

С оглед изложените мотиви и на основание чл. 103, ал. 3, чл. 104, ал. 1, чл. 124, ал. 2, чл. 134, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 1 и 2 и чл. 135, ал. 5 и 6 ЗУТ и в изпълнение на Заповед № РД-09-3345 от 29.05.2008 г. на кмета на Столична община е допуснато със Заповед № РД-09-50-325 от 2.03.2011 г. на главния архитект на Столична община да се изработи проект за подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване на м. Факултета при граници: бул. Никола Мушанов, ул. Ришки проход, ул. Западна, нерегулиран терен (Западен парк), ул. Суходолска, нерегулиран терен, ул. Гайтанци, ул. Суходолска, нерегулиран терен (Селскостопанска академия), ул. Сали Яшар, кв. 3а, северна и западна граница на кв. 2, кв. 1а, улица от о.т. 9 до о.т. 21а, улица от о.т. 22а до о.т. 50а, новопроектирана улица от о.т. 50а до о.т. 49а, новопроектирана улица от о.т. 49а до о.т. 49б, жп ареал, ул. Гайтанци, улица от о.т. 79а до о.т. 93в, северна и западна граница на кв. 107б, бул. Президент Линкълн, терен за техническа инфраструктура, новопроектирана улица от о.т. 122а до о.т. 446б.

С писмо № ТП-92-00-56 от 4.06.2010 г. е възложено изработване на ПУП – ИПРЗ заедно със схеми на техническата инфраструктура за м. Факултета.

Внесен е проект за ИПРЗ, изработен върху влязла в сила кадастрална карта за територията.

Към проекта са изработени схеми на техническата инфраструктура, съгласувани с „Виваком“ („БТК“ – АД) – писмо изх. № 167 от 2.02.2012 г., „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД – писмо изх. № 1200558391 от 24.01.2012 г. с условия, „Топлофикация София“ – ЕАД – писмо изх. № СГ-161 от 22.02.2012 г., „Софийска вода“ – АД – писмо изх. № ТУ-1220 от 27.08.2012 г. Представена е документация по чл. 19, ал. 4 ЗУЗСО, заверена от дирекция „Зелена система“ при Столична община – писмо № ЗС-7000-16 от 6.06.2013 г. и съгласувателно писмо изх. № 6577 от 22.03.13 г. от ДП „НКЖИ“.

Допълнително е представено Решение № СО-07-ЕО от 2014 г. на директора на РИОСВ – София, за преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка.

Проектът и придружаващите го материали са разгледани на заседание на ОЕСУТ и са приети със забележки с решение по протокол № ЕС-Г-38 от 21.05.2013 г., т. 7.

С писмо изх. № ТП-92-00-56 от 14.06.2013 г. коригираният проект и придружаващите го схеми и материали са изпратени в райони „Красна поляна“ и „Овча купел“ за съобщаване по реда на чл. 128, ал. 2 ЗУТ във връзка с § 124, ал. 1 ПЗРЗИДЗУТ и за провеждане на обществено обсъждане, както и до директора на „Държавен вестник“ за обнародване на обявлението.

Проектът е обявен по чл. 128, ал. 2 ЗУТ във връзка с § 124 ПЗРЗИДЗУТ чрез райони „Красна поляна“ и „Овча купел“ (ДВ, бр. 55 от 2013 г.). Проведено е обществено обсъждане със Заповед № РД-09-11-94 от 26.06.2013 г. на кмета на район „Красна поляна“.

Съгласно писмо № СА-6602-144/3 от 7.08.2013 г. на район „Красна поляна“ при общественото обсъждане са постъпили 13 възражения и становища, а в срока по чл. 128, ал. 2 ЗУТ – 10 възражения. Съгласно писмо № АБ-66-02-75/11 от 9.08.2013 г. на район „Овча купел“ са постъпили 3 възражения.

Проектът и възраженията са разгледани от ОЕСУТ с протокол № ЕС-Г-88 от 19.11.2013 г., т. 17, като е решено след корекции по уважените възражения и изпълнение на служебните предложения проектът да се изпрати за одобряване в СОС на основание чл. 129, ал. 1 ЗУТ.

С оглед на изложената фактическа обстановка от правна страна се установява следното:

Административното производство е по реда на § 124 ПЗРЗИДЗУТ.

Проектът е с териториален обхват над 3 квартала, като със същия се предвижда и изграждане на обекти – публична общинска собственост, изискващи принудително отчуждаване на имоти – собственост на частни лица, поради което на основание чл. 129, ал. 1 ЗУТ и чл. 21, ал. 1 и 7 ЗОС компетентен да одобри подробния устройствен план – изменение на план за регулация и застрояване и план-схеми на техническата инфраструктура на м. Факултета е Столичният общински съвет.

Спазени са административнопроизводствените правила за одобряване на акта.

Изработването на ПУП е възложено от главния архитект на Столична община, като със негова Заповед № РД-09-50-325 от 2.03.2011 г. е допусната устройствена процедура за изработване на ПУП – ИПРЗ в обхвата, указан в заповедта, в съответствие с чл. 124, ал. 2 ЗУТ въз основа на делегираните със Заповед № РД-09-3345 от 29.05.2008 г. от кмета на СО правомощия за това по предвидения в закона ред.

Проектът е обвързан с действащите подробни устройствени планове: плана, обект на изменение, действащите планове на контактните територии, както и плановете на контактните територии, които са в процес на проектиране и одобряване.

Изработен е проект и план-схеми на техническата инфраструктура с обяснителни записки към тях.

Същите са съобщени с обявление, обнародвано в „Държавен вестник“, бр. 55 от 2013 г. съгласно чл. 128, ал. 2 ЗУТ, като е дадена възможност за възражения, предложения и искания в едномесечен срок.

Проведено е обществено обсъждане на проекта, с което е спазена разпоредбата на чл. 121 ЗУТ.

Постъпилите възражения от обявяването и общественото обсъждане са разгледани от ОЕСУТ и в голямата си част са уважени.

Планът е изработен при спазване изискванията на Наредба № 8 от 2001 г. за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове.

В табличен вид на плана е показан балансът на територията и градоустройствени показатели, постигнати със същия.

Проектът за изменение на плана за регулация и застрояване и план-схемите към него са приети с решение по протокол на ОЕСУТ № ЕС-Г-88 от 19.11.2013 г., т. 17.

Спазени са материалноправните разпоредби на ЗУЗСО, ЗУТ и актовете по прилагането му.

Проектът е изработен върху влязла в сила кадастрална карта, одобрена със заповеди № РД-18-50 от 2.11.2011 г. и № РД-18-51 от 15.07.2010 г. на изпълнителния директор на АГКК, с което е спазено изискването на чл. 115, ал. 1 и 2 ЗУТ.

Съгласно общия устройствен план на Столична община имотите – предмет на ПУП, попадат в устройствени зони: „Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване“ (Жм), „Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване със специфични правила и нормативи, изработени с ПУП“ (Жм*), „Жилищна зона с малкоетажно застрояване с ограничителни параметри“ (Жм3), „Жилищна зона с малкоетажно застрояване с ограничителни параметри и със специфични правила и нормативи, изработени с ПУП“ (Жм3*), „Жилищна зона с преобладаващо комплексно застрояване“ (Жк), „Смесена многофункционална зона“ (Смф), „Смесена многофункционална зона със занижени параметри“ (Смф1), „Терени за площни обекти на ВиК“ (Твк), „Зона за общественообслужващи дейности“ (Оо), „Зона за общественообслужващи дейности и озеленяване в крайградския район“ (Оз2), „Зона на градски паркове и градини“ (Зп) и „Терени за инфраструктура на жп транспорта“ (Тжп). Конкретното предназначение на урегулираните поземлени имоти съответства на допустимото в тези устройствени зони, както и параметрите в матриците върху застроителната част на плана.

С оглед на горното е спазено изискването на чл. 103, ал. 4 и чл. 104, ал. 1, изр. 2 ЗУТ.

Подробният устройствен план на м. Факултета, одобрен с Решение № 25 по протокол № 24 от 30.03.2001 г. на СОС, е изработен като план за регулация на улици и имоти за обекти на публичната собственост и план за застрояване с режими и параметри по квартали, което в условията на ЗУТ представлява план по чл. 110, ал. 1, т. 2 във връзка с ал. 2 и 3 ЗУТ и с него не се предвижда създаване на урегулирани поземлени имоти със съответен режим на застрояване. Настоящият проект за ИПРЗ запазва по същество вида на ПУП, допустим по чл. 110, ал. 1, т. 2 ЗУТ. С него не се създават УПИ за имотите, както и не се предвижда конкретно застрояване в тях.

Изключение се прави за УПИ, създадени с ПРЗ за отделни имоти или квартали, одобрени след влизане в сила на ПУП на м. Факултета с отделни процедури.

Тези одобрени планове са отразени в разглеждания проект.

Създадените с отделните разработки урегулирани поземлени имоти с настоящия проект за ИПР се урегулират, като вътрешните им регулационни линии се провеждат по имотните граници на имотите по одобрената кадастрална карта за района с цел избягване на процедура по чл. 15, ал. 3 ЗУТ, при липса на съгласие от страните и предварителен договор, което е в съответствие с нормата на чл. 108, ал. 5 ЗУТ.

За имотите, за които с ПУП на м. Факултета не са създадени УПИ, с този проект за ИПРЗ не се създават нови УПИ, като подробният устройствен план за квартали или самостоятелни имоти ще се решава с отделни разработки извън обхвата и процедурата на този план.

Във връзка с одобряването на нова кадастрална основа – кадастрална карта, в границите на одобрените урегулирани поземлени имоти (УПИ) се създава повече от един имот, което при запазване или промяна на регулационните граници на тези УПИ изисква сключване на договори по чл. 15, ал. 3 или 5 или чл. 17, ал. 3 или 5 ЗУТ. Поради непредставяне на тези договори не е налице един от елементите на фактическия състав, който да докаже правното основание за одобряване на ПР за тези УПИ.

Предвид горното планът за регулация за тези УПИ не подлежи на одобряване преди спазване изискването на чл. 15, ал. 3 и чл. 17, ал. 3 ЗУТ, а именно:

кв. 6 – УПИ I-339, 349, 348;

кв. 18б – УПИ I-861, 862;

кв. 32 – УПИ I-18, 136;

кв. 61а – УПИ II-1498, 43;

кв. 96 – УПИ I-1061,1058 и УПИ IV-1108, 1074, 1501;

кв. 98 – УПИ III-987, 980, 1113;

кв. 107б – УПИ VI-1444, 1467;

кв. 108 – УПИ II-1395, 1396, 1397, 1398, 1399, 1402, УПИ IV-1399, 1402, 1403, 1401, 1007, 1397 и УПИ V-1404, 1406;

кв. 108а – УПИ I-964, 967, 971, 976, 983, 1118, УПИ II-972, 977, УПИ III-984, 988, УПИ IV-992, 994;

кв. 130 – УПИ I-191, 249;

кв. 132 – УПИ II-207, 202;

кв. 133 – УПИ IV-218, 267, УПИ VI-210, 204, 203, 266, УПИ XI-158, 163;

кв. 1а – УПИ I-21, 30, 15;

кв. 129 – УПИ VII-1296, 1328, 271, 283, УПИ VIII-264, 283 и УПИ IX-282, 283.

Липсата на правна възможност за одобряване на плана за регулация за горните УПИ прави невъзможно на този етап от производството одобряване и на плана за застрояване.

По отношение на тази част от плана производството ще бъде продължено и планът ще бъде одобрен от СОС след представяне на договори по чл. 17, ал. 3 или 5 ЗУТ.

Конкретното предназначение на урегулираните поземлени имоти в обхвата на плана е в съответствие с допустимото предназначение в съответните зони по ОУП на СО.

Лицето (изход) към улица на урегулираните поземлени имоти в обхвата на плана се осигурява по действаща и новопредвидена улична регулация, с което е спазено изискването на чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4 ЗУТ.

Уличната регулация се одобрява при спазване изискванията на чл. 80, ал. 1, 2, 3, 5, чл. 81, ал. 1 и 3 ЗУТ и Наредба № 2 от 2004 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.

Планът за застрояване на м. Ж.к. Факултета, приет с Решение № 25 по протокол № 24 от 30.03.2001 г., е одобрен без подробно застрояване с режими и параметри на застрояване по квартали и строителни линии. С последващи разработки по искане на собственици на имоти са одобрени частични застроителни планове, които в настоящия проект са отразени и са изключени поради одобрен и влязъл в сила ПУП:

Заповед № РД-09-50-628 от 2.07.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ на новосъздаден УПИ IV-56 – „За обществени дейности“, кв. 3а, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-1097 от 20.12.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ за новосъздаден УПИ III-77 – „За общественообслужващи дейности“, кв. 3а, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-256 от 14.03.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ на новосъздаден УПИ III-1021, кв. 34, м. Факултета, и заповед № РД-09-11-106 от 12.07.2013 г. на главния архитект на район „Красна поляна“, с която е одобрен план за регулация на УПИ III-573 за създаване на нов УПИ III-1521 и изменение на улична регулация – тупик, попадащ върху имот с идентификатор 68134.1109.1097, кв. 34, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-670 от 3.10.2013 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ИПР за създаване на УПИ I – „За СП водоснабдяване“, и II – „За МВЕЦ“, и ИПЗ за УПИ II – „За МВЕЦ“, кв. 49, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-1056 от 10.12.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ за новосъздаден УПИ I-1027 – „За склад и офиси“, и изменение на плана за регулация на улица от о. т. 160 до о. т. 414, кв. 97, м. Факултета.

Подробен застроителен план с настоящия проект се създава само за урегулираните поземлени имоти за обекти на публичната собственост. Потвърждават се съществуващите на място сгради, за които са издадени разрешения за строеж и които отговарят на нормативните изисквания по ЗУТ.

За останалата част на плана застрояването е указано по квартали с режими и параметри на застрояване и строителни линии в съответствие със зоните по ОУП на СО.

Конкретното разположение на строежите ще се определи с подробни устройствени планове, работни устройствени планове, когато изработването им е задължително, с виза за проектиране по чл. 140, ал. 3 – 5 ЗУТ или с инвестиционен проект съгласно чл. 114 ЗУТ.

Застрояването е съобразено с нанесените сервитути на съществуващи подземни проводи и мрежи на инженерната инфраструктура.

На основание чл. 108, ал. 2 ЗУТ се одобряват план-схеми за ел. снабдяването, за водоснабдяване и канализация, телекомуникация и топлофикация. С план-схемите се определят видът и техническите размери на мрежите и съоръженията.

Изпълнени са мотивираните предписания за съгласуване на проекта с „Виваком“ („БТК“ – АД), „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, „Топлофикация София“ – ЕАД, „Софийска вода“ – АД, ДП „НКЖИ“, както и изискването на чл. 19, ал. 4 ЗУЗСО и чл. 125, ал. 7 ЗУТ.

Проектното решение е целесъобразно и отговаря на изискванията на чл. 108, ал. 5 ЗУТ.

Проектът е в интерес на Столична община за развитието на значителна част от територията на София.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 21, ал. 7 ЗОС, чл. 129, ал. 1 ЗУТ органът, компетентен да одобри проекта за подробен устройствен план, е Столичният общински съвет.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 21, ал. 1 и 7 ЗОС, чл. 129, ал. 1, чл. 110, ал. 1, т. 1 ЗУТ, § 124 ПЗРЗИДЗУТ, чл. 108, ал. 2, чл. 14, ал. 3, т. 1 и ал. 4, чл. 17, чл. 80, ал. 1, 2, 3, 5, чл. 81, ал. 1 и 3 ЗУТ, Наредба № 2 от 2004 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии, чл. 26, ал. 1, т. 1, чл. 31, ал. 1, 4, 5, чл. 32 и 35 ЗУТ, чл. 19, ал. 4 ЗУЗСО, чл. 125, ал. 7 ЗУТ, чл. 89, ал. 1 от Наредба № 2 от 2005 г. за проектиране, изграждане и експлоатация на водоснабдителни системи, т. 2, 4, 7, 12, 13, 15, 17, 26, 29 и 32 от приложението към чл. 3, ал. 2 ЗУЗСО, протоколи на ОЕСУТ № ЕС-Г-38 от 21.05.2013 г., т. 7, и № ЕС-Г-88 от 19.11.2013 г., т. 17, Столичният общински съвет реши:

1. Одобрява проект за подробен устройствен план – изменение на плана за улична регулация на м. Факултета при граници: бул. Никола Мушанов, ул. Ришки проход, ул. Западна, нерегулиран терен (Западен парк), ул. Суходолска, нерегулиран терен, ул. Гайтанци, ул. Суходолска, нерегулиран терен (Селскостопанска академия), ул. Сали Яшар, кв. 3а, северна и западна граница на кв. 2, кв. 1а, улица от о.т. 9 до о.т. 21а, улица от о.т. 22а до о.т. 50а, новопроектирана улица от о.т. 50а до о.т. 49а, новопроектирана улица от о.т. 49а до о.т. 49б, жп ареал, ул. Гайтанци, улица от о.т. 79а до о.т. 93в, северна и западна граница на кв. 107б, бул. Президент Линкълн, терен за техническа инфраструктура, новопроектирана улица от о.т. 122а до о.т. 446б по зелените и кафявите линии, букви и цифри съгласно приложения проект.

2. Одобрява проект за подробен устройствен план – план за регулация на м. Факултета при граници: бул. Никола Мушанов, ул. Ришки проход, ул. Западна, нерегулиран терен (Западен парк), ул. Суходолска, нерегулиран терен, ул. Гайтанци, ул. Суходолска, нерегулиран терен (Селскостопанска академия), ул. Сали Яшар, кв. 3а, северна и западна граница на кв. 2, кв. 1а, улица от о.т. 9 до о.т. 21а, улица от о.т. 22а до о.т. 50а, новопроектирана улица от о.т. 50а до о.т. 49а, новопроектирана улица от о.т. 49а до о.т. 49б, жп ареал, ул. Гайтанци, улица от о.т. 79а до о.т. 93в, северна и западна граница на кв. 107б, бул. Президент Линкълн, терен за техническа инфраструктура, новопроектирана улица от о.т. 122а до о.т. 446б по зелените и кафявите линии, букви и цифри съгласно приложения проект, без:

I. Квартали, за които е необходимо представяне на договор по чл. 15 или 17 ЗУТ:

кв. 6 – УПИ I-339, 349, 348;

кв. 18б – УПИ I-861, 862;

кв. 32 – УПИ I-18, 136;

кв. 61а – УПИ II-1498, 43;

кв. 96 – УПИ I-1061, 1058 и УПИ IV-1108, 1074, 1501;

кв. 98 – УПИ III-987, 980, 1113;

кв. 107б – УПИ VI-1444, 1467;

кв. 108 – УПИ II-1395, 1396, 1397, 1398, 1399, 1402, УПИ IV-1399, 1402, 1403, 1401, 1007, 1397 и УПИ V-1404, 1406;

кв. 108а – УПИ I-964, 967, 971, 976, 983, 1118, УПИ II-972, 977, УПИ III-984, 988, УПИ IV-992, 994;

кв. 130 – УПИ I-191, 249;

кв. 132 – УПИ II-207, 202;

кв. 133 – УПИ IV-218, 267, УПИ VI-210, 204, 203, 266, УПИ XI-158, 163;

кв. 1а – УПИ I-21, 30, 15;

кв. 129 – УПИ VII-1296, 1328, 271, 283, УПИ VIII-264, 283 и УПИ IX-282, 283.

II. Квартали, за които е одобрен и влязъл в сила ПУП

Заповед № РД-09-50-628 от 2.07.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ на новосъздаден УПИ IV-56 – „За обществени дейности“, кв. 3а, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-1097 от 20.12.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ за новосъздаден УПИ III-77 – „За общественообслужващи дейности“, кв. 3а, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-256 от 14.03.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ на новосъздаден УПИ III-1021, кв. 34, м. Факултета, и Заповед № РД-09-11-106 от 12.07.2013 г. на главния архитект на район „Красна поляна“, с която е одобрен план за регулация на УПИ III-573 за създаване на нов УПИ III-1521 и изменение на улична регулация – тупик, попадащ върху имот с идентификатор 68134.1109.1097, кв. 34, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-670 от 3.10.2013 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ИПР за създаване на УПИ I – „За СП водоснабдяване“, и II – „За МВЕЦ“, и ИПЗ за УПИ II – „За МВЕЦ“, кв. 49, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-1056 от 10.12.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ за новосъздаден УПИ I-1027 – „За склад и офиси“, и изменение на плана за регулация на улица от о.т. 160 до о.т. 414, кв. 97, м. Факултета.

3. Одобрява проект за подробен устройствен план – изменение на плана за застрояване м. Факултета при граници: бул. Никола Мушанов, ул. Ришки проход, ул. Западна, нерегулиран терен (Западен парк), ул. Суходолска, нерегулиран терен, ул. Гайтанци, ул. Суходолска, нерегулиран терен (Селскостопанска академия), ул. Сали Яшар, кв. 3а, северна и западна граница на кв. 2, кв. 1а, улица от о.т. 9 до о.т. 21а, улица от о.т. 22а до о.т. 50а, новопроектирана улица от о.т. 50а до о.т. 49а, новопроектирана улица от о.т. 49а до о.т. 49б, жп ареал, ул. Гайтанци, улица от о.т. 79а до о.т. 93в, северна и западна граница на кв. 107б, бул. Президент Линкълн, терен за техническа инфраструктура, новопроектирана улица от о.т. 122а до о.т. 446б съгласно приложения проект, без:

I. Квартали, за които е необходимо представяне на договор по чл. 15 или 17 ЗУТ:

кв. 6 – УПИ I-339, 349, 348;

кв. 18б – УПИ I-861, 862;

кв. 32 – УПИ I-18, 136;

кв. 61а – УПИ II-1498, 43;

кв. 96 – УПИ I-1061, 1058 и УПИ IV-1108, 1074, 1501;

кв. 98 – УПИ III-987, 980, 1113;

кв. 107б – УПИ VI-1444, 1467;

кв. 108 – УПИ II-1395, 1396, 1397, 1398, 1399, 1402, УПИ IV-1399, 1402, 1403, 1401, 1007, 1397 и УПИ V-1404, 1406;

кв. 108а – УПИ I-964, 967, 971, 976, 983, 1118, УПИ II-972, 977, УПИ III-984, 988, УПИ IV-992, 994;

кв. 130 – УПИ I-191, 249; кв. 132 – УПИ II-207, 202;

кв. 133 – УПИ IV-218, 267, УПИ VI-210, 204, 203, 266, УПИ XI-158, 163;

кв. 1а – УПИ I-21, 30, 15;

кв. 129 – УПИ VII-1296, 1328, 271, 283, УПИ VIII-264, 283 и УПИ IX-282, 283.

II. Квартали, за които е одобрен и влязъл в сила ПУП

Заповед № РД-09-50-628 от 2.07.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ на новосъздаден УПИ IV-56 – „За обществени дейности“, кв. 3а, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-1097 от 20.12.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ за новосъздаден УПИ III-77 – „За общественообслужващи дейности“, кв. 3а, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-256 от 14.03.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ на новосъздаден УПИ III-1021, кв. 34, м. Факултета, и Заповед № РД-09-11-106 от 12.07.2013 г. на главния архитект на район „Красна поляна“, с която е одобрен план за регулация на УПИ III-573 за създаване на нов УПИ III-1521 и изменение на улична регулация – тупик, попадащ върху имот с идентификатор 68134.1109.1097, кв. 34, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-670 от 3.10.2013 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ИПР за създаване на УПИ I – „За СП водоснабдяване“, и II – „За МВЕЦ“, и ИПЗ за УПИ II – „За МВЕЦ“, кв. 49, м. Факултета.

Заповед № РД-09-50-1056 от 10.12.2012 г. на главния архитект на СО, с която е одобрен проект за ПРЗ за новосъздаден УПИ I-1027 – „За склад и офиси“, и изменение на плана за регулация на улица от о.т. 160 до о.т. 414, кв. 97, м. Факултета.

4. Одобрява проект за план-схеми на мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура за м. Факултета при граници: бул. Никола Мушанов, ул. Ришки проход, ул. Западна, нерегулиран терен (Западен парк), ул. Суходолска, нерегулиран терен, ул. Гайтанци, ул. Суходолска, нерегулиран терен (Селскостопанска академия), ул. Сали Яшар, кв. 3а, северна и западна граница на кв. 2, кв. 1а, улица от о.т. 9 до о.т. 21а, улица от о.т. 22а до о.т. 50а, новопроектирана улица от о.т. 50а до о.т. 49а, новопроектирана улица от о.т. 49а до о.т. 49б, жп ареал, ул. Гайтанци, улица от о.т. 79а до о.т. 93в, северна и западна граница на кв. 107б, бул. Президент Линкълн, терен за техническа инфраструктура, новопроектирана улица от о. т. 122а до о. т. 446б.

Въз основа на одобрения план за застрояване не може да се издава виза за проектиране, да се одобрява (съгласува) инвестиционен проект или да се издава разрешение за строеж с допускане на намалени разстояния към съседните УПИ и/или сгради, включително през улица.

Решението и одобреният проект на подробен устройствен план да се публикуват на интернет страницата на Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство“ (sofia-agk.com), на основание чл. 129, ал. 5 ЗУТ.

Решението да се съобщи на заинтересованите лица по реда на чл. 129, ал. 1 ЗУТ чрез обнародване в „Държавен вестник“.

Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215 ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването му.

Жалбите се подават в райони „Красна поляна“ и „Овча купел“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правен“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Председател: Е. Герджиков

5740

 

ОБЩИНА БАНСКО

РЕШЕНИЕ № 778 от 24 юли 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 и чл. 16 ЗУТ и докладна записка с вх. № ОС-01-1526 от 3.07.2014 г. от X.X. – зам.-кмет на община Банско съгласно Заповед № 09-1376 от 27.06.2014 г., Общинският съвет – гр. Банско, реши:

Одобрява проект за ПУП – ПРЗ за ПИ 02676.501.4596, 02676.501.4633, 02676.501.4643, 02676.501.4644, 02676.501.4645, 02676.501.4646, 02676.501.4647, 02676.501.4648, 02676.501.4649, 02676.501.4252 и 02676.501.6367 в кв. 271 и УПИ І в кв. 272 по плана на гр. Банско и изменение на улична регулация между о.т. 917, о.т. 918 и о.т. 919.

Председател: Вл. Колчагов

5764

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС

ЗАПОВЕД № РД-09-36 от 12 август 2014 г.

На основане чл. 129, ал. 3 ЗУТ, искане от „Бул Грани“ – ЕООД, с входящ № 26-00-665 (4) от 30.07.2014 г. (собственик на имот 398 в местност Гара Българово, землище гр. Българово), протокол № 5 от 3.07.2013 г. на Областния експертен съвет по устройство на територията и Решение № КЗЗ-10 от 15.05.2014 г. на Комисията за земеделските земи, София, нареждам:

Одобрявам подробен устройствен план – парцеларен план за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия за трасе на обект „Кабел 20 kV от съществуващ стълб № 9 от отклонение за ТП „Помпена станция“ от ВЛ 20 kV „Българово“ до нов БКТП в имот 398 в местност Гара Българово, землище гр. Българово“ с обща дължина на трасето около 539 м.

Трасето на обекта преминава през:

землище на гр. Камено, община Камено – имот № 0.20 – път IV клас, и имот № 10.13 – полски път;

землище на гр. Българово, община Бургас – имот № 0.386 – път III клас, и имот № 0.449 – територия на жп транспорта.

Заповедта може да се обжалва от заинтересуваните лица в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ на основание чл. 215, ал. 1 и 4 ЗУТ чрез областния управител пред Административния съд – Бургас.

За областен управител: Ю. Мехмед

5724

 

ОБЩИНА БУРГАС

РЕШЕНИЕ № 37-22 от 24 юни 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 и чл. 128, ал. 13 ЗУТ, писмо изх. № 607 от 5.02.2014 г. на РИОСВ – Бургас, протокол – Решение № 14 от 28.05.2014 г. на ЕСУТ Общинският съвет – гр. Бургас, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на кабел 20 kV от съществуващ ЖР стълб № 3 на ВЛ 20 kV „Росенец“ на БКТП до РУ 20 kV на БКТП – нов, в УПИ VІІІ-6, местност Извора (бивша Чекелията), землище с. Твърдица, община Бургас, за частта от трасето, преминаващо през ПИ пл. № 036004, извън урбанизираната територия съгласно представения проект.

Заинтересованите лица могат да обжалват решението в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Бургас пред Административния съд – Бургас.

Председател: К. Луков

5747

 

ОБЩИНА КАВАРНА

РЕШЕНИЕ № 123 от 6 август 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Каварна, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план – парцеларен план за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищни образувания, представляваща електропровод CpH 20 kV, захранващ ПИ 26.159 и ПИ 26.160 в землище гр. Каварна, община Каварна, област Добрич, по следното трасе: 35064.26.159, 35064.26.160, 35064.20.129 – „За път от републиканската пътна мрежа“, 35064.37.74 – „За кръстовище“, и 35064.112.130 – „За местен път“, по КККР на гр. Каварна, община Каварна, област Добрич.

Председател: Ив. Кьосев

5760

ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

РЕШЕНИЕ № 155 от 30 юли 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 във връзка с ал. 2 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Пазарджик, одобрява ПУП – парцеларен план за трасета на кабелна линия 20 kV и кабелна линия НН с дължина 65 м, започващи от съществуваща КЛ 20 kV и преминаващи през ПИ № 005496 – ведомствен път, общинска собственост, до нов БКТП в ПИ № 005614, м. Татар екин в землище Драгор, и кабелна линия НН от същия БКТП по трасето на описаната линия и по съществуваща линия 20 kV с отклонения до имотите на масив 5 от КВС, м. Татар екин, землище Драгор, съгласно изчертаното с виолетово трасе и сервитути и приложения регистър на засегнатите имоти.

Председател: Х. Харалампиев

5761

 

ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД

РЕШЕНИЕ № 905 от 30 юли 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1, чл. 59 и 60 ЗУТ, Заповед № 3-6 от 19.01.2012 г. на кмета на община Свиленград, Решение № КЗЗ-12 от 18.06.2014 г. за утвърждаване на площадка във връзка с решение на ОЕСУТ, прието с протокол № 8 от 2.07.2014 г., Общинският съвет – Свиленград, реши:

Одобрява план за застрояване с ВиК и ел. схеми към него на ПИ № 033014, намиращ се в м. Саксон Алча в землището на с. Кап. Андреево, община Свиленград. Имотът се отрежда „За ТИР паркинг, бензиностанция, хотел и бистро“ и се определя свободно нискоетажно застрояване в него с ограничителни линии на застрояване в червен цвят при устройствени показатели, които не се ограничават.

Неразделна част от решението са приложените план за застрояване, ВиК схема и електросхема.

Председател: Г. Еленков

5748

 

ОБЩИНА СОПОТ

РЕШЕНИЕ № 224 от 7 август 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 2 в изпълнение на правомощията по чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 109, ал. 1, т. 3 и чл. 110, ал. 1, т. 5 ЗУТ Общинският съвет – гр. Сопот реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура (електропровод и водопровод) за захранване на поземлени имоти с идентификатори 68080.174.33, 68080.174.34, 68080.174.35, 68080.174.36 и част от 68080.174.272 (имот с проектен идентификатор 68080.174.575) по КККР на гр. Сопот, община Сопот (приложение 1). Трасето на електропровода е с дължина 240 м и преминава през имоти – публична общинска собственост, с идентификатори 68080.173.272 и 68080.174.272 – местен път. Трасето на водопровода е с дължина 120 м и преминава през имоти – публична общинска собственост, с идентификатори 68080.174.272 – местен път, и 68080.501.9100 – второстепенна улица.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Сопот пред Административния съд – Пловдив.

Председател: М. Кацарова

5741

 

РЕШЕНИЕ № 225 от 7 август 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 2 в изпълнение на правомощията по чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 109, ал. 1, т. 3 и чл. 110, ал. 1, т. 5 ЗУТ Общинският съвет – гр. Сопот, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за елементите на техническата инфраструктура – електропровод за захранване на поземлени имоти с идентификатори 68080.122.1 за обект: „Автосалон, магазин, офис и складове“ (приложение 1). Трасето на електропровода е с дължина 280 л. м и преминава през имот – публична общинска собственост, с идентификатор 68080.123.125 – полски път.

На основание чл. 215, ал. 4 ЗУТ решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Сопот пред Административния съд – Пловдив.

Председател: М. Кацарова

5742

 

ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

РЕШЕНИЕ № 657 от 31 юли 2014 г.

На основание чл. 129, ал. 1 ЗУТ във връзка с § 124, ал. 1 ПЗРЗИДЗУТ, чл. 50, ал. 5 ППЗОЗЗ, Заповед № 297 от 16.05.2014 г. на определения за кмет на община Тетевен и чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА Общинският съвет – гр. Тетевен, реши:

Одобрява ПУП – ПРЗ за ПИ с идентификатор 80902.241.373, м. Кошарище, от кадастралната карта и кадастралния регистър (КККР) на с. Черни Вит, област Ловеч, с който се урегулира в УПИ I-242.373 – „За жилищни нужди“, както е показано със син цвят в ПР, и предвиденото основно застрояване, както е показано с червен цвят в ПЗ, с устройствена зона, обозначена като „Жм“, и установените с ПУП нормативи съгласно чл. 19, ал. 1 от Наредба № 7 от 2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони: максимална височина – 10 м; максимална плътност на застрояване – 60 %; максимален коефициент на интензивност на застрояване – 1,2; минимална озеленена площ – 40 %; начин на застрояване – свободно.

Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и 4 ЗУТ в 30-дневен срок от съобщаването чрез Общинския съвет – гр. Тетевен, пред Административния съд – Ловеч.

Председател: М. Бояджиева

5762

 

ОБЩИНА ТУТРАКАН

РЕШЕНИЕ № 629 от 15 август 2014 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и 13 и чл. 22, ал. 1 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет – гр. Тутракан, одобрява подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии, за външно ел. захранване и външно водопроводно захранване на имот с идентификатор 73496.19.270 от КККР – Тутракан, собственост на „Голд Кроун“ – ЕООД, Тутракан, представлявано от X.X.X..

Председател: Д. Николов

5763

25. – Висшият съдебен съвет:

1. Открива на основание чл. 167, ал. 2 от Закона за съдебната власт процедура за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:

1.1. Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Добрич – изтичащ мандат на 5.10.2014 г.;

1.2. Административен ръководител – председател на Районен съд – гр. Средец – изтичащ мандат на 5.10.2014 г.;

1.3. Административен ръководител – председател на Районен съд – Севлиево – изтичащ мандат на 14.10.2014 г.;

1.4. Административен ръководител – председател на Районен съд – Стара Загора – изтичащ мандат на 14.10.2014 г.;

1.5. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – гр. Елин Пелин – изтичащ мандат 15.10.2014 г.

2. Обявява на основание чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт свободните длъжности за административни ръководители в органите на съдебната власт, както следва:

2.1. Административен ръководител – председател на Апелативен съд – София – свободна длъжност;

2.2. Административен ръководител – председател на Апелативен съд – Велико Търново – свободна длъжност;

2.3. Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Силистра – свободна длъжност;

2.4. Административен ръководител – председател на Районен съд – Луковит – свободна длъжност;

2.5. Административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Бургас – свободна длъжност;

2.6. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Враца – свободна длъжност;

2.7. Административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Пазарджик – свободна длъжност;

2.8. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Русе – свободна длъжност;

2.9. Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Харманли – свободна длъжност.

3. В 14-дневен срок от датата на обнародване на свободната длъжност в „Държавен вестник“ кандидатите следва да подадат в администрацията на ВСС заявление (по образец – чл. 4, ал. 1 от Правилата за избор на административни ръководители на органите на съдебната власт по чл. 167, ал. 1, т. 2 – 4 ЗСВ), че желаят да участват в избора за административен ръководител на съответния орган на съдебната власт. Към заявлението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт; медицинско удостоверение, издадено в резултат от извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова/служебна книжка и/или осигурителна книжка; концепция за работата им като административен ръководител (която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността; анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт; очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност; набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане); удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние и произход на средствата за придобиване на имуществото по образец, утвърден от ВСС, документи, удостоверяващи наличието на стажа по чл. 170 ЗСВ, и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

5594

86. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1 и 10 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – план за регулация и застрояване на м. Дианабад, с придружаващите го план-схеми на техническата инфраструктура в следния териториален обхват: УПИ І-1761, 1762 – за бензиностанция, УПИ ІV – за озеленяване, от кв. 22а, УПИ І – за озеленяване, от кв. 22б, УПИ VІІІ – за озеленяване, от кв. 22в, УПИ VІІІ – за озеленяване, от кв. 14, ул. от о. т. 1 до о. т. 12, ул. от о. т. 12 – о.т. 18 до о. т. 28, УПИ ІІ – за бензиностанция, от кв. 5, УПИ І – за обществено обслужване, подземен гараж, трафопост и озеленяване, от кв. 7а, уличнорегулационната линия на бул. Г. М. Димитров за м. Дианабад. Проектът е изложен в район „Изгрев“. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения и предложения по проекта до главния архитект на Столичната община чрез район „Изгрев“ в едномесечен срок от обнародването на това обявление в „Държавен вестник“. Проектът за подробен устройствен план подлежи на обществено обсъждане на основание чл. 12 ЗУЗСО и чл. 22, ал. 4 по реда на чл. 121, ал. 1 ЗУТ преди внасянето му в общинския експертен съвет по устройство на територията.

5597

268. – Столичната община на основание чл. 25, ал. 4 ЗОС съобщава на X.X.X. с последен адрес ул. Тодор Стоянов, София, че е издадена Заповед № СО-РД-40-18 от 2.04.2014 г. на кмета на Столичната община, потвърдена с влязло в сила Решение № 4659 от 7.07.2014 г., ІІ отделение, 33 състав, постановено по адм. д. № 4570 по описа на АССГ, с която се отчуждава поземлен имот № 1377, кв. 9, м. Малашевци, с площ 3470 кв. м, попадащ в обект „Гробищен парк Малашевци – разширение“, въз основа на влязъл в сила ПУП, одобрен със Заповед № РД-09-50-44 от 4.03.1996 г. на главния архитект на София и Решение № 655 по протокол № 49 от 15.10.2009 г. на Столичния общински съвет, предвиждащ изграждане на обект – публична общинска собственост. Определената сума на равностойното парично обезщетение за 1/6 ид. ч. от имота в размер 32 058,66 лв. е внесена в Общинска банка, клон „Врабча“, и може да бъде изплатена по сметка на правоимащия след представяне на лична банкова сметка.

5739

60. – Община гр. Белица, област Благоевград, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ обявява, че са изработени проекти за подробни устройствени планове за: частично изменение на ПУП – ПР на гр. Белица, по отношение на улица между о. к. 326 и о. к. 308, кв. 80, с предвиждане за намаляване ширината на улица от 12 на 10 м; частично изменение на ПУП – ПР на гр. Белица, по отношение на улица между о. к. 406-407-408-409-411-416, кв. 74 и 74а, с предвиждане за закриване на улицата; частично изменение на ПУП – ПР и застроителен план на гр. Белица, по отношение на УПИ ХVІІ, кв. 80, отреден за „Обществено обслужване“, с предвиждане за образуване на самостоятелен УПИ ХVІІІ, кв. 80, отреден за ПИ с идентификатор 03504-404.39 и предназначение – за жилищно строителство. Проектите за ПУП – ПРЗ са изложени в сградата на Община Белица на адрес: гр. Белица, ул. Г. Андрейчин 15, стая № 206. На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения до общинската администрация – Белица.

5766

370. – Община Ивайловград, дирекция „ОСУТК“, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ и чл. 61 АПК съобщава на наследниците на X.X.X., родена на 2.03.1866 г. и починала на 27.07.1945 г. в с. Железино, община Ивайловград, че е изработен проект за ПУП – ПРЗ (подробен устройствен план – план за регулация и застрояване) за изграждане на кариера за добив на гнайс в ПИ (поземлени имоти) № 146002, 146003, 146005 и 476001 в землището на с. Железино, ЕКАТТЕ 29101, община Ивайловград. Проектът е изложен в стая 304 в сградата на общинската администрация. Съгласно чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Ивайловград.

5765

65. – Община Луковит, отдел „РУТ“, на основание чл. 128, ал. 1 и 2 ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е изработен проект за подробен устройствен план – план за регулация и застрояване (ПУП – ПРЗ) в обхват ПИ с кадастрален № 051036, землище на с. Дерманци, община Луковит, и парцеларни планове (ПП) на довеждащ водопровод, минаващ през ПИ с кадастрални № 000252, 000051, 000251, 150248, 150237 и 051036, и на ел. захранване 20 kV през ПИ 150248, 150237 и 051036, землище на с. Дерманци, община Луковит. Проектът на ПУП – ПРЗ може да бъде разгледан в отдел „РУТ“, стая № 26 на Община Луковит. Всички пряко заинтересувани лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ.

5749

 

СЪДИЛИЩА

14. – Върховният касационен съд, гражданска и търговска колегия, на основание чл. 289 ГПК съобщава на интересуващите се страни, че в открито съдебно заседание през октомври 2014 г. ще се разгледат посочените по-долу дела по отделения и дати, както следва:

НА 1.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 2592/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3153/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, представляван от ректора X.X.X., чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Сан Стефано 10, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Александър Дякович 45, ет. 4, офис 35, и страна държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие, София, ул. Св. св. Кирил и Методий 17 – 19.

Второ гражданско отделение, 2994/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 13024/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X.-X. чрез особен представител X.X., София, ул. Лавеле 16, офис 103, срещу X.X.X., София, ж.к. Младост 1, бл. 89, вх. Л, ет. 2, ап. 187.

НА 2.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 447/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 159/2011 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Благоевград, ул. Тодор Александров 47, ет. 3, офис 3; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж. к. Младост, бл. 98В, вх. А, ет. 1, ап. 1, срещу Община Банско чрез адвокат X.X., Благоевград, ул. Цар Иван Шишман 18, и страна X.X.X., Благоевград, ул. Тодор Александров 85.

НА 6.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 6902/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 222/2013 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Страхил войвода 22, ап. 21, срещу X.X.X., Варна, ул. Найден Геров 49, вх. Б, ет. 2, ап. 8.

Второ гражданско отделение, 137/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1421/2013 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.-Стойчева, Пловдив, ул. Алцеко 16, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Ст. Веркович 3, ет. 4, офис 3.

Второ гражданско отделение, 2928/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 5059/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Мадрид 9, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Мадрид 9, ет. 2; X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., София, ул. Мадрид 9, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Лавеле 32, ет. 5, офис 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Лавеле 32, ет. 5, офис 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Лавеле 32, ет. 5, офис 5; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Мадрид 9, ет. 2, кантора 5.

Второ гражданско отделение, 3138/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 7887/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Гурко 70, ет. 3, срещу X.X.X., София, ул. Хан Крум 11.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 6192/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1299/2009 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; „Инженерингкомплект“ – ЕАД, чрез адвокат X.X., София, ул. Владайска 71, офис 1, партер; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Опълченска 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Веслец 2, ет. 1, ап. 2, над партер; X.X.X.-X., София, ул. Веселец 2, ет. 1, ап. 2, над партер; X.X.X., Пловдив, ул. Васил Друмев 2; X.X.X., Пловдив, ул. Рожен 5, вх. 1; X.X.X., Пловдив, ул. Рожен 5, вх. 1.

Трето гражданско отделение, 1880/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 648/2013 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от X.X.X., Банско, ул. Търново 7; X.X.X., Добринище, ул. Димитър Благоев 28; X.X.X., Добринище, ул. Христо Смирненски 28, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Разлог, ул. Охрид 17; X.X.X. чрез адвокат X.X., Разлог, ул. Охрид 17; X.X.X. чрез адвокат X.X., Разлог, ул. Охрид 17; X.X.X. чрез адвокат X.X., Разлог, ул. Охрид 17.

Трето гражданско отделение, 3630/2014, по касационна жалба срещу решение от 21.03.2014 г. по описа на Висш адвокатски съвет, подадена от X.X.X., София, ж. к. Лозенец, ул. Розова долина 21, вх. В, ет. 1, ап. 31, срещу Висш адвокатски съвет, София, ул. Цар Калоян 1а.

НА 7.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 502/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2841/2007 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 14, ет. 1, кантора 5, срещу „Технокомерс инженеринг“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, бул. Александър Стамболийски 84 – 86, ет. 8, офис 43; „Есприт – Д.А.Н.“ – ООД, чрез адвокат Мусорлиев, София, ул. Нишава 111, ап. 15, „Елпромснаб“ – ООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 9, вх. Б,ап. 17.

Първо гражданско отделение, 1155/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1969/2012 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от ЕТ „Русимекс“ чрез адвокат X.X., Варна, ул. Котел 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Котел 4, срещу „Божони“ – ООД, чрез адвокат X.X., Варна, бул. Владислав Варненчик 110, ет. 3, офис 8; министъра на регионалното развитие в качеството му на процесуален представител на държавата, София, ул. Св. св. Кирил и Методий 17 – 19.

Първо гражданско отделение, 1262/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 542/2013 по описа на Окръжен съд Сливен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 3, ет. 2, срещу ЕТ X.X.X. с фирма „Електра – X.X.“ чрез адвокат X.X., Сливен, ул. Панайот Хитов 5, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X., Сливен, ул. Панайот Хитов 5, ет. 2.

Първо гражданско отделение, 1870/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1225/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пазарджик, ул. Петко Машев 9, ет. 2,офис 11, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пазарджик, ул. Петко Машев 9, ет. 2,офис 11; X.X.X. чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. М. М. Кусев 38, партер; X.X.X. чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. М. М. Кусев 38, партер.

Първо гражданско отделение, 1876/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 615/2013 по описа на Окръжен съд Перник, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Света София 8, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Ген. Едуард И. Тотлебен 71 – 73, ет. 1, офис 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Ген. Едуард И. Тотлебен 71 – 73, ет. 1, офис 1; X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., София, бул. Ген. Едуард И. Тотлебен 71 – 73, ет. 1, офис 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Солунска 2, ет. 3.

Първо гражданско отделение, 2943/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1020/2011 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Ал. Дякович 45, ет. 4; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Ал. Дякович 45, ет. 4, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Драгоман 43.

Първо гражданско отделение, 3036/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 12646/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Александър Стамболийски 104, ет. 4, ап. 24, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 33, вх. А, ет. 3, кантора 324.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 2054/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 604/2013 по описа на Окръжен съд Хасково, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Драгоман 14, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 35; X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 35; X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 35; X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 35; X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 35; X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 35; X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Преслав 35.

Второ гражданско отделение, 3190/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 269/2013 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие, и по пълномощие от областния управител на област Бургас, ул. Цар Петър 1, Бургас, срещу „Визатон“ – ООД, София, ул. Цар Борис III № 225А, ет. 1.

Второ гражданско отделение, 3449/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 6/2014 по описа на Окръжен съд Монтана, подадена от X.X.X., Монтана, ул. Марица 15, срещу X.X.X., Монтана, ул. Марица 15.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 3144/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 557/2013 по описа на Софийски окръжен съд, подадена от ЕТ „Хриси – 77 – X.X.“ чрез адвокат X.X.-Димитрова, София, ул. Г. С. Раковски 99, ет. 2, стая 25, срещу Община Правец, пл. Тодор Живков 6, Правец.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 1109/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 140/2012 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност – Териториална дирекция – Ловеч, ул. Търговска 24, дом Преслав, ст. 206, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., гр. Несебър, област Бургас, ул. Еделвайс 44; Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2, и страна X.X.X. чрез адвокат X.X., гр. Несебър, област Бургас, ул. Еделвайс 44.

Четвърто гражданско отделение, 840/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 811/2013 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от Община Благоевград, пл. Георги Измирлиев 1, Благоевград, срещу X.X.X.-X., Благоевград, ул. Чакалица 2, вх. А, ет. 2, ап. 6.

Четвърто гражданско отделение, 1238/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1969/2013 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Оборище 90, ет. 1, срещу „Арон С“ – ООД, чрез пълномощно X.X.X., София, ул. Ген. Паренсов 28, ет. 1.

Четвърто гражданско отделение, 1475/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2596/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Странджа 4, вх. 1, ет. 4.

Четвърто гражданско отделение, 2012/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 831/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез X.X.X., Пловдив, ул. Стефан Веркович 4, офис 5, срещу „АБ Инвест“ – ООД, чрез особен представител X.X.X., Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, офис 12 – съдебен адрес.

Четвърто гражданско отделение, 2800/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 483/2013 по описа на Окръжен съд Враца, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Враца, бул. Никола Войводов 3, вх. А, ап. 5; Земеделска кооперация „Търнава – 2007“ – с. Търнава, чрез адвокат X.X., Враца, бул. Никола Войводов 3, вх. А, ап. 5, срещу СД „Балмек – Тончев и сие“ чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Самуил 79, ет. 2, ап. 4.

НА 8.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 3314/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1054/2013; по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул. Алеко Константинов 8, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул. Алеко Константинов 8, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Бургас, ул. Алеко Константинов 8, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Хан Крум 38, ет. 1.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 3269/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1795/2013 по описа на Окръжен съд Бургас, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Оборище 90, ет. 1 – 2; „Медицински център Астери мед“ – ООД, чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Трайко Китанчев 26, ет. 3, офис 9.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 1201/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2656/2013 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от „Инпринт“ – АД, представлявано от изпълнителния директор X.X., чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Петко Каравелов 17, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Цар Иван Александър 2.

Четвърто гражданско отделение, 2420/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 10910/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.-Тенева, София, ул. Кърниградска 6, ет. 3, срещу ЕТ „Дикрасин – X.X. – X.X.“ чрез адвокат X.X.X., София, бул. Витоша 1А, ет. 2, кантора 277.

Четвърто гражданско отделение, 2516/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 630/2013 по описа на Окръжен съд Ловеч, подадена от Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2, срещу X.X.X., Троян, ул. Пряспа 50, вх. А, ап. 5.

НА 9.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 3225/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1003/2013 по описа на Окръжен съд Русе, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, Адвокатска колегия Хасково, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Васил Априлов 1, офис 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Васил Априлов 1, офис 1, и трета страна ЕТ „X.X.“, с. Николово, ул. Липник 78; „X.X. – Русе“ – ЕООД, с. Николово, ул. Липник 78.

Първо гражданско отделение, 3333/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 14924/2010 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Граф Игнатиев 23, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Георги С. Раковски 127, ет. 3, кантора 328.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 782/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2480/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Ангел Георгиев 31; „Травъл партнър България“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Георги Живков 2.

Трето гражданско отделение, 1495/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 665/2013 по описа на Софийски окръжен съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Ботевград, ул. Севаст Огнян 4, ет. 2, офис 9, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.-Димитрова, София, ул. Братя Пешеви 1 – 12.

Трето гражданско отделение, 1556/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 933/2013 по описа на Окръжен съд Русе, подадена от Община Русе, пл. Свобода 6, Русе, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Муткурова 36, вх. А-3, ет. 2, офис 14.

Трето гражданско отделение, 1734/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2891/2013 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 2, вх. Б; X.X.X.я чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 2, вх. Б, срещу X.X.X., Стара Загора, ул. Д. Станев 42А, ет. 6, ап. 16.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 108/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 615/2012 по описа на Окръжен съд Враца, подадена от Кметство с. Крива бара, чрез адвокат X.X., Враца, ул. Мито Цветков 2, кантора 13, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Враца, ул. Никола Войводов 1.

Четвърто гражданско отделение, 4010/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 18/2013 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от „СЛР България“ – ООД, чрез адвокат X.X., Смолян, бул. България 3, ет. 1, офис 113, срещу „Форест Нук Мениджмънт“ – ООД, чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Дичо Петров 16, ет. 3.

Четвърто гражданско отделение, 689/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 476/2013 по описа на Софийски окръжен съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 25, ет. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Добри Войников 29, ет. 3, ап. 5.

Четвърто гражданско отделение, 1205/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 916/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики 112, ет. 4, офис 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Кольо Ганчев 62, ет. 2, кантора 4.

Четвърто гражданско отделение, 2431/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 222/2013 по описа на Окръжен съд Кърджали, подадена от „К енд К Електроникс“ – ЕАД, София, бул. Цариградско шосе 361; X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Драгоман 14, ет. 2.

Четвърто гражданско отделение, 1730/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1020/2013 по описа на Окръжен съд Русе, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Хан Аспарух 31, ет. 2; Целодневна детска градина „Слънце“ – Русе, чрез адвокат X.X., Русе, ул. Хан Аспарух 31, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Русе, ул. Александровска 80.

Четвърто гражданско отделение, 2780/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 952/2013 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, София, ул. Пиротска 171А, срещу X.X.X., Плевен, ул. Десети декември 52.

НА 9.10.2014 Г. ОТ 10 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 1775/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 713/2012 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество – Териториална дирекция – Хасково, чрез процесуален представител X.X.X., гл. инспектор-юрист, Хасково, ул. Сан Стефано 3, ет. 4, стая 405, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Свиленград, област Хасково, ул. Георги Скрижовски 1, ет. 2, офис 7; X.X.X., с. Иваново, област Хасково, община Харманли, и страна Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

Трето гражданско отделение, 854/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 421/2013 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от „Интернешънъл Асет Банк“ – АД, чрез адвокат X.X.X., Смолян, бул. България 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, бул. България 3, офис 112.

Трето гражданско отделение, 1864/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 506/2013 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Триадица 6, ет. 1, офис 106, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Добри Войников 9 – 13, кантора 21; X.X.X., Самоков, ул. Абаджийска 7.

Трето гражданско отделение, 2088/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3184/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Солунска 6, ет. 2, срещу „Топлофикация София“ – ЕАД, София, ул. Ястребец 23Б, и трета страна „Нелбо Инженеринг“ – ООД, София, ул. Тинтява 15 – 17.

Трето гражданско отделение, 2248/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1489/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране чрез адвокат X.X.X., София, ул. Любен Каравелов 27, срещу X.X.X. лично и в качеството му на председател на Регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране чрез адвокат X.X., Варна, бул. Мария Луиза 24, вх. А, ет. 1.

Трето гражданско отделение, 2858/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1103/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34, срещу Община Пловдив, пл. Стефан Стамболов 1, Пловдив; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Фредерик Жолио-Кюри 34.

Трето гражданско отделение, 2902/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 224/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Ровотел Стийл“ – ООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Любен Каравелов 44, ет. 4, ап. 12, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Кърниградска 5, ет. 2, ап. 6.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 6361/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 8825/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Арис Карго“ – ООД, София, Летище София, бл. 3, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. България 73, вх. А, ет. 1, ап. 101.

Четвърто гражданско отделение, 445/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1335/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат Владимир Калудин, София, ул. Граф Игнатиев 12, ет. 5; Върховна касационна прокуратура, София, бул. Витоша 2.

Четвърто гражданско отделение, 570/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 613/2013 по описа на Окръжен съд Добрич, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Сливница 145 (кооп), ет. 2, ап. 2, срещу държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и благоустройството, чрез областен управител, Добрич, ул. Независимост 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Радко Димитриев 53, вх. Г, партер.

Четвърто гражданско отделение, 1350/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 7767/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Добри Войников 29, ет. 3, ап. 5, срещу „Фурнит“ – ООД, София, бул. Цариградско шосе 139, вх. 2, ет. 4.

Четвърто гражданско отделение, 3598/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1336/2013 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Велико Търново, ул. Рафаил Попов 2, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., Велико Търново, ул. Рафаил Попов 2, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., гр. Левски, област Плевен, ул. П. К. Яворов 17.

Четвърто гражданско отделение, 1689/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 579/2013 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от „Банка ДСК“ – ЕАД, чрез юрисконсулт X.X.X., Петрич, ул. Цар Борис III № 20; X.X.X. чрез адвокат X.X., Петрич, ул. Княз Борис I № 15.

НА 13.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 301/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1061/2012 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Малчика 9; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Малчика 9; X.X.X., Пловдив, бул. Дунав 122, срещу X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Митко Палаузов 6; X.X.X., Пловдив, бул. Дунав 122, ет. 1; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Христо Ботев 5; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Паисий Хилендарски 26; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Цар Иван Асен 2; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Цар Иван Асен 2; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Христо Ботев 117; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Цвятко Радойнов 5; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Христо Ботев 115; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Васил Левски 28; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Цар Симеон Първи 44; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Александър Стамболийски 11; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Цар Симеон Първи 44; X.X.X., с. Калековец, област Пловдив, ул. Цар Симеон Първи 51; X.X.X., с. Скутаре, област Пловдив, ул. Митко Палаузов 6.

Второ гражданско отделение, 469/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 212/2013 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Бузлуджа 7, ет. 8; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Бузлуджа 7, ет. 8; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Бузлуджа 7, ет. 8, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Арх. X.X., бл. 46, вх. Б, ап. 10; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Арх. X.X., бл. 46, вх. Б, ап. 10; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Арх. X.X., бл. 46, вх. Б, ап. 10; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Арх. X.X., бл. 46, вх. Б, ап. 10.

Второ гражданско отделение, 632/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1538/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от Етажна собственост – бул. Витоша 28, представлявана от председателя на управителния съвет X.X.X., София, бул. Витоша 28, ет. 3, ап. 5, срещу X.X.X., София, бул. Витоша 28, ет. 6, ап. 12.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 5893/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1946/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Радко Димитриев 7, срещу ЕТ „Полента – X.X.“ чрез адвокат X.X., Варна, ул. Панагюрище 6, ет. 2, ап. 6.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 3246/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 12515/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от Община Велико Търново, представлявана от кмета X.X.X., Велико Търново, срещу „Спейс аутдоор“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 11, ет. 2, кантора 11.

Първо търговско отделение, 3450/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3037/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат Павел Смолички, София, ул. Позитано 9, вх. А, ет. 3, офис 9; X.X.X. чрез адвокат Павел Смолички, София, ул. Позитано 9, вх. А, ет. 3, офис 9; X.X.X. чрез адвокат Павел Смолички, София, ул. Позитано 9, вх. А, ет. 3, офис 9, срещу ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“, София, ул. Позитано 5, и трета страна X.X.X., Казанлък, ул. Н. Петков 32, ет. 2, ап. 32.

Първо търговско отделение, 3594/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 955/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, бул. Македония 12, ет. 3, срещу „ДЗИ – Общо застраховане“ – ЕАД, София, ул. Г. Бенковски 3.

Първо търговско отделение, 3605/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 299/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Сайра Загоре“ – ООД, представлявано от управителя X.X.X. чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 119, ет. 3, офис 6, срещу „Телекомплект“ – АД, представлявано от изпълнителния директор X.X.X., София, ул. Лъчезар Станчев 5, бл. А, ет. 21.

Първо търговско отделение, 4009/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 122/2013 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от „Лигнум България“ – ЕООД, представлявано от управителя Андреас Нобис чрез адвокат X.X., Русе, ул. Хан Аспарух 31, ет. 2, срещу „Строител“ – ООД, представлявано от управителя X.X.X. чрез адвокат X.X., Русе, ул. Борисова 8, ет. 3.

Първо търговско отделение, 4305/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2637/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Г. С. Раковски 170, ет. 1, ст. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Г. С. Раковски 170, ет. 1, ст. 2, срещу „Дженерали застраховане“ – АД, София, бул. Княз Ал. Дондуков 68.

НА 13.10.2014 Г. ОТ 10 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 6780/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 8031/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от „К енд К Електроникс“ – ЕАД, чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Калоян 8, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 18, ет. 1, ап. 2.

Четвърто гражданско отделение, 1610/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 264/2013 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от X.X.X., Бургас, ул. Княз Борис 76, вх. Б, ет. 3, срещу Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

Четвърто гражданско отделение, 2378/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1850/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X., София, ул. Цар Асен 2, вх. Б, ет. 3; Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

НА 14.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 7515/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 13667/2010 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Ванеса Билдинг 3“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 5, ет. 1, ап. 7; „Ванеса Билдинг 5“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Асен 5, ет. 1, ап. 7, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 34, ет. 2, ап. 5; „Сонома билдинг“ – ЕООД, София, ул. Иван Вазов 29, вх. Б, ет. 2, ап. 4; „Анкол билдингс“ – ЕООД, София.

Първо гражданско отделение, 2736/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2910/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Вл. Варненчик 55, офис 412; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Вл. Варненчик 55, офис 412; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Вл. Варненчик 55, офис 412; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Вл. Варненчик 55, офис 412; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Вл. Варненчик 55, офис 412, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Алеко Константинов 16; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Алеко Константинов 16; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Алеко Константинов 16; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Алеко Константинов 16; X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, бул. Владислав Варненчик 55, ет. 3.

Първо гражданско отделение, 2853/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 868/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, бул. България 3, офис 112; X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, бул. България 3, офис 112, срещу „Интернешънъл Асет Банк“ – АД, чрез адвокат X.X., Смолян, бул. България 3, ет. 1, ап.10; ЕТ X.X.X. с фирма „X.X.“ чрез процесуален представител X.X.X., Смолян, ул. Перелик 21, вх. А, ап. 9.

Второ гражданско отделение

Второ гражданско отделение, 1982/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 13072/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 1А, ет. 3, стая 351, Търговски дом; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Стефан Караджа 12-Г; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Стефан Караджа 12-Г; X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., София, ул. Георги С. Раковски 127, ап. 132, X.X. беседа, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Дамян Груев 15, ет. 4; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Дамян Груев 15, ет. 4.

Второ гражданско отделение, 2825/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1020/2013 по описа на Окръжен съд Перник, подадена от Община Перник, пл. Св. X.X. 1, Перник, срещу „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, София, район „Илинден“, ул. Цар Симеон 330.

Второ гражданско отделение, 2915/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 874/2013 по описа на Окръжен съд Перник, подадена от Община Перник, пл. Св. X.X. 1, Перник, срещу „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, София, район „Илинден“, ул. Цар Симеон 330.

Второ гражданско отделение, 3024/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1916/2013 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от Дирухи Месроб Арабян (Дирухица Месроб Маргосян) чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 40, ет. 1; Варто Торикян (с рождено име Вартухи Месроб Арабян) чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 40, ет. 1, срещу Доник Саркис Арабян, Пловдив, ул. Гладстон 22.

Второ гражданско отделение, 3029/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 26/2014 по описа на Окръжен съд Перник, подадена от Община Перник, пл. Св. X.X. 1, Перник, срещу „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, София, район „Илинден“, ул. Цар Симеон 330.

Второ гражданско отделение, 3254/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2600/2013 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X., Пловдив, ул. Кедър 2, ет. 5, ап. 15, срещу X.X.X., Асеновград, ул. Цар Самуил 27; X.X.X., Асеновград, ул. Ген. Дандевил 64; X.X.X., Асеновград, ул. Лозница 8, бл. 6/5, вх. Б, ет. 8, ап. 67; X.X.X., Кюстендил, ул. Александър Димитров 27, вх. Б, ет. 7, ап. 22; X.X.X. чрез особен представител X.X.X., Асеновград, ул. Изложение 11; X.X.X., с. Солища, област Смолян.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 2616/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 546/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество – Териториална дирекция – Варна, ул. Алеко Константинов 17, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.-Пеева, Сливен, ул. Йосиф Щросмайер 4, вх. Б, ет. 1, ап. 2; X.X.X. чрез адвокат X.X.-Пеева, Сливен, ул. Йосиф Щросмайер 4, вх. Б, ет. 1, ап. 2, и контролираща страна Върховна касационна прокуратура, София, бул. Витоша 2.

Трето гражданско отделение, 3104/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 335/2012 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество – Териториална дирекция – Бургас, чрез процесуален представител X.X., Бургас, ул. Филип Кутев 26А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Сливница 31, ет. 1, и контролираща страна Върховна касационна прокуратура, София, бул. Витоша 2.

Трето гражданско отделение, 1331/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3373/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Спорт – Депо“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 56, ет. 5, офис 33, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Марко Балабанов 4.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 3387/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 984/2012 по описа на Окръжен съд Добрич, подадена от Добруджански земеделски институт чрез пълномощник X.X., с. Петлешково, община Генерал Тошево, област Добрич, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., гр. Генерал Тошево, област Добрич, ул. Васил Петров 8.

Четвърто гражданско отделение, 1106/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 897/2013 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от „Ал – Макс“ – ООД, представлявано от X.X.X., чрез адвокат X.X., Благоевград, ул. Арсений Костенцев 19, ет. 2, ап. 4, срещу X.X.X., Благоевград, ж.к. Еленово, бл. 111, ет. 1, ап. 2.

Четвърто гражданско отделение, 2126/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4329/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Фр. Нансен 31, ет. 2, ап. 5, срещу X.X.X., София, ул. Мащерка 17; X.X.X., София, ул. Христина Морфова 20; X.X.X., София, ул. Христина Морфова 18; X.X.X., София, ул. Христина Морфова 18; X.X.X., София, ул. Христина Морфова 16; X.X.X., София, ул. Христина Морфова 16; X.X.X., София, бул. Никола Вапцаров 38, ет. 12, ап. 72; X.X.X.,София, кв. Драгалевци, ул. Маестро Атанасов 30, и трета страна „Олимп ЮВ“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Марко Балабанов 4А, вх. Б, ет. 3 – 5.

Четвърто гражданско отделение, 2458/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 13977/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Петър Парчевич 37, вх. Б, ет. 3, ап. 9, срещу Столична община – район „Изгрев“, София, ул. Атанас Далчев 12.

Четвърто гражданско отделение, 2752/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4433/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 50, вх. А, ет. 3, ап. 19, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Свети X.X. 6.

НА 15.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 2730/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 934/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от ЕТ X.X.X. с фирма „Варош – 91 – X.X.“ чрез адвокат X.X.X., Самоков, ул. Проф. X.X. 16, срещу X.X.X., Самоков, ул. Овнарско 1; X.X.X., с. Драгошиново, община Самоков; X.X.X., Самоков, ул. Хан Омуртаг 14; X.X.X., Самоков, ул. Скакавец 22.

Четвърто гражданско отделение, 2946/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 67/2014 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Цар Симеон Първи 6, ет. 1.

НА 16.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Първо гражданско отделение

Първо гражданско отделение, 2124/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 757/2013 по описа на Окръжен съд Перник, подадена от Община Перник чрез адвокат X.X., Перник, ул. Черешово топче 2, офис 11, срещу „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 38, ет. 1, ап. 4, и трета страна „Национална електрическа компания“ – ЕАД, София, район „Оборище“, ул. Триадица 8.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 1746/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 602/2013 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Иван Денкоглу 34, ет. 2, срещу Държавно предприятие „Кабиюк“ чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Съединение 68, вх. 2, ап. 20.

Трето гражданско отделение, 2101/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2184/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Парчевич 37, вх. Б, ет. 3, ап. 9, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 33, ет. 4, кантора 422; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 33, ет. 4, кантора 422.

Трето гражданско отделение, 2149/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2693/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Драгоман 26, ет. 3, офис 9, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Драгоман 25, ет. 3, офис 11.

Трето гражданско отделение, 2385/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 6668/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Петрол“ – АД, София, бул. Черни връх 43; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Неофит Рилски 13, ет. 1, офис 1.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 1452/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 387/2012 по описа на Окръжен съд Кюстендил, подадена от Община Кочериново, пл. Трети март 1, Кочериново; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Дупница, ул. Бенковски 3, ет. 2.

Четвърто гражданско отделение, 1217/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 844/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Стара Загора, ул. Гладстон 56, ет. 2, офис 10, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. Захари Княжески 73, ет. 1, ап. 1; „Интерстрой – ВБ“ – ООД, Стара Загора, бул. X.X.X. 7, вх. Б, ет. 3, ап. 12.

Четвърто гражданско отделение, 2026/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2766/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Владайска 23, ет. 4, офис 9.

НА 16.10.2014 Г. ОТ 10 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 877/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 663/2013 по описа на Окръжен съд Кюстендил, подадена от X.X.X. като майка и законен представител на малолетното дете X.X.X. чрез адвокат X.X., Кюстендил, бул. Македония 2, ет. 5, стая 6, срещу X.X.X., с. Жиленци, област Кюстендил, ул. Гюевско шосе 13 (22).

НА 20.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 984/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4091/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Ивац войвода 13; „Строителство България“ – ЕООД, в несъстоятелност, със синдик X.X.X., София, ул. Никола Славков 41, партер.

Първо търговско отделение, 1003/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 491/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Би Пи Билд“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Братя Миладинови 12, ет. 3; „Строителство България“ – ЕООД, в несъстоятелност, със синдик X.X.X., София, ул. Никола Славков 41, партер.

Първо търговско отделение, 1055/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3884/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 8, ет. 4, кантора 5; „Строителство България“ – ЕООД, в несъстоятелност, със синдик X.X.X., София, ул. Никола Славков 41, партер.

Първо търговско отделение, 1456/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1488/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат Йосиф Герон, София, ул. Будапеща 32; X.X.X. чрез адвокат Йосиф Герон, София, ул. Будапеща 32; „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци, ул. Козяк 16.

Първо търговско отделение, 2120/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 497/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X., синдик на „Алфа вектор“ – АД, в несъстоятелност, чрез адвокат X.X., София, бул. Александър Стамболийски 37, ет. 1, ап. 1, срещу „Юробанк България“ – АД, с изпълнителни директори X.X. и X.X., София, бул. Околовръстен път 260; X.X.X., Добрич, бул. Русия 13, ет. 1, ап. 1.

Първо търговско отделение, 2176/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3883/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Марко Балабанов 4А, вх. Б, ет. 3 – 5; „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци, ул. Козяк 16.

Първо търговско отделение, 2913/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 412/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „Хипо Алпе – Адриа – Аутолизинг“ – ООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Аксаков 7А, ет. 4; „Актив груп“ – ООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Сливница 178, ет. 3, офис 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Сливница 178, ет. 3, офис 1.

Първо търговско отделение, 3174/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 6127/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Финанс лизинг“ – ЕАД, с изпълнителен директор X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Крум 25, срещу ЗК „Лев Инс“ – АД, София, бул. Черни връх 51Д, и трета страна X.X.X., Смолян, ул. Кокиче 5, вх. А, ет. 1, ап. 5.

Първо търговско отделение, 3461/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1508/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Аспарух 32, партер; „Строителство България“ – ЕООД, в несъстоятелност, със синдик X.X. чрез особен представител X.X., София, ул. Д-р Георги Вълкович 6, ет. 3, офис И.

Първо търговско отделение, 3707/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4359/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Юпи фарм“ – ЕООД, в несъстоятелност, със синдик X.X.X., София, ж.к. Гео Милев, ул. Постоянство 1, бл. 1, вх. А, ап. 6; „Елфарм“ – АД, с изпълнителен директор X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Крум 19, срещу „Стар Форс“ – ЕООД, с управител X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 176, ет. 5, ап. 17.

Първо търговско отделение, 3721/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 460/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Би Ейч Енд Ниа Пропъртис“ – ЕООД, в несъстоятелност с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Калоян 8, ет. 2, срещу „Първа инвестиционна банка“ – АД, София, бул. Драган Цанков 37; „Виестейт“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Калоян 8, ет. 2.

НА 20.10.2014 Г. ОТ 10 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 5132/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 78/2013 по описа на Окръжен съд Търговище, подадена от „Многопрофилна болница за активно лечение – Търговище“ – АД, Търговище, кв. Запад, бул. Сюрен, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Христо Ботев 15.

Четвърто гражданско отделение, 5852/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 212/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от X.X.X., Кърджали, ул. Алеко Константинов 10, вх. Б, ет. 1, ап. 2, срещу X.X.X., София, ж.к. Младост, бл. 409, вх. 5, ет. 7, ап. 20; X.X.X., София, ж.к. Младост, бл. 409, вх. 5, ет. 7, ап. 20.

Четвърто гражданско отделение, 7063/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3866/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 7, вх. А, ет. 1; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 7, вх. А, ет. 1, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Драган Цанков 12 – 16, ет. 1, ап. 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 1А, Търговски дом, вх. А, ет. 4, кантора 407.

Четвърто гражданско отделение, 7153/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 538/2013 по описа на Окръжен съд Благоевград, подадена от X.X.X., с. Кочан, област Благоевград, ул. Победа 19, срещу Кметство с. Кочан, област Благоевград.

Четвърто гражданско отделение, 1833/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1015/2013 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от X.X.X., Плевен, ул. Кала тепе 8, ет. 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Полтава 5, офис 3; X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Полтава 5, офис 3.

НА 21.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 1483/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 173/2012 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество – Териториална дирекция – Велико Търново, пл. Център 2, ет. 2, срещу X.X.X., Горна Оряховица, ул. Радецки 17; „БГ – Груп 2007“ – ЕООД, с управител X.X.X., Горна Оряховица, ул. Радецки 17, и контролираща страна Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 2956/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 29/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от X.X.X., София, ул. Акация 5, вх. В, ет. 3, ап. 26; Държавна агенция „Национална сигурност“, София, бул. Черни връх 45.

Четвърто гражданско отделение, 4318/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 122/2013 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от Професионална гимназия по туризъм – Смолян, чрез адвокат X.X.X., Смолян, ул. Бузлуджа 7, ет. 8, срещу X.X.X., Смолян, ул. Първи май 50.

Четвърто гражданско отделение, 2044/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1969/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Марко Балабанов 4а, ет. 4; Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 371/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2427/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от дружество „Бяла Звезда“ – ЕАД, чрез адвокат X.X.X., София, ул. Стефан Караджа 18, ет. 1, ап. 5; „Хамър Интернешънъл – 95“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., София, ул. Стефан Караджа 18, ет. 1, ап. 5, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, бул. Витоша 91, вх. А, ет. 3; X.X.X., София, ул. Св. св. Кирил и Методий 9; X.X.X., с. Дебели лаг.

Второ търговско отделение, 973/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3574/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), чрез особен представител адвокат X.X.X.-X., София, бул. Витоша 1, ет. 3, офис 354; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, Алабин 33, вх. Г, ет. 2, кантора 254.

Второ търговско отделение, 1045/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 960/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Ал. Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Ивайло 13, ет. 2, ап. 2; „Строителство България“ – ЕООД (н), с. Алдомировци, ул. Козяк 16.

Второ търговско отделение, 50/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4578/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Ал. Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, пл. Райко Даскалов 4, ет. 1, ап. 1; „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), чрез адвокат X.X.X., София, бул. Витоша, Търговски дом 1, ет. 2, офис 213.

Второ търговско отделение, 67/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 217/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД, чрез адвокат X.X. като особен представител, София, ул. Цар Асен 2, вх. Б, ет. 2; X.X.X. чрез адвокат Йосиф Герон, София, ул. Будапеща 32; X.X.X. чрез адвокат Йосиф Герон, София, ул. Будапеща 32.

Второ търговско отделение, 3601/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 382/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X., Варна, ул. Радецки 18, ап. 3, срещу „Милинвест“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Александър Дякович 45, ет. 2.

Второ търговско отделение, 3922/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4548/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Евлоги Георгиев 71, вх. А, ет. 3, срещу „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), чрез адвокат X.X. като особен представител, София, ул. Георги X.X. 127, ет. 3, кантора 328; Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Ал. Дондуков 52.

Второ търговско отделение, 4024/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 99/2013 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Добрич, бул. Добруджа 28, ет. 2, стая 101, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Добрич, бул. Добруджа 28, ет. 4, стая 407.

Второ търговско отделение, 4611/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3288/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Айнур Исмаил Юсеин чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, ет. 2, офис 4; Аяаз Ферди Осман чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, ет. 2, офис 4; Хайрие Шевкет Осман чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, ет. 2, офис 4; Сали Сали Осман чрез адвокат X.X., София, ул. Бистрица 9, ет. 2, офис 4, срещу сдружениие „Национално бюро на българските автомобилни застрахователи“, София, ул. Граф Игнатиев 2, ет. 2.

НА 22.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 3020/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 7203/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от фондация „Захарна фабрика“ чрез адвокат X.X., София, ул. Алабин 33, кантора 367, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Неофит Рилски 19, ап. 5.

Четвърто гражданско отделение, 3384/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 50/2014 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от „Интернешънъл Асет Банк“ – АД, клон Смолян, чрез адвокат X.X.X., Смолян, бул. България 3, срещу X.X.X., Смолян, ул. Кокиче 6, вх. Б, ап. 10; X.X.X., Смолян, ул. Кокиче, вх. Б, ап. 10; X.X.X. с фирма ЕТ „X.X.“, представлявано от X.X.X., София, ул. Старата върба 4.

НА 23.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 6457/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3465/2012 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Княз Александър Първи 9, срещу МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., Пловдив, ул. Хан Кубрат 1, делови център, офис 403.

Трето гражданско отделение, 1161/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 377/2013 по описа на Окръжен съд Видин, подадена от „Старт“ – ЕООД, чрез адвокат X.X., Видин, ул. Димитър Маринов 6, ет. 2, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Видин, ул. Цар Александър Втори 3, ет. 1, офис 8.

Трето гражданско отделение, 1837/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 750/2013 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Бъкстон 5, ет. 4, офис 28, срещу Община Плевен, пл. Възраждане 2, Плевен; X.X.X., Плевен, бул. Данаил Попов 15, вх. Б, ап. 1.

Трето гражданско отделение, 2738/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 974/2013 по описа на Окръжен съд Добрич, подадена от Община Крушари, с. Крушари, община Крушари, област Добрич, ул. Девети септември 3А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Добрич, бул. Добруджа 30, кантора 7.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 3426/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 12166/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Напоителни системи“ – ЕАД, София, бул. Цар Борис III № 136, ет. 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Смолян, ул. Полк. X.X. 16, ет. 3.

Четвърто гражданско отделение, 5379/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 408/2012 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество – София, чрез ТД на КОНПИ – Велико Търново, пл. Център 2, сградата на областния управител, ет. 2, стая 211А, срещу X.X.X. чрез адвокат Мариана Брага, София, ул. Неофит Рилски 13, офис 1; ЕТ X.X.X. с фирма „В – 1 – X.X.“ чрез адвокат Мариана Брага, София, ул. Неофит Рилски 13, офис 1; X.X.X. чрез адвокат Мариана Брага, София, ул. Неофит Рилски 13, офис 1; X.X.X. чрез адвокат Мариана Брага, София, ул. Неофит Рилски 13, офис 1, и страна Прокуратура на Република България, София, бул. Витоша 2.

Четвърто гражданско отделение, 1558/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3060/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от „Тригор сити 8“ – ЕООД, чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Тодор Шишков 5, партер, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Велико Христов 15, ет. 1, ап. 22.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 641/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1102/2011 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Алба – Н“ – ООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., Стара Загора, ул. Х. Д. Асенов 86, ет. 2, срещу „Клио“ – ООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., Стара Загора, ул. Генерал Столетов 42А.

Първо търговско отделение, 1104/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3183/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Братя Миладинови 12, ет. 3; „Строителство България“ – ЕООД, чрез особен представител X.X., София, бул. Витоша, Търговски дом 1, ет. 2, офис 213, и трета страна X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Братя Миладинови 12, ет. 3.

Първо търговско отделение, 1608/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3244/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Донудков 52, срещу Гюнер Тасим Шериф чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 8, ет. 4, кантора 5; „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци, ул. Козяк 16; „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., София, ул. Никола Славков 41, партер.

Първо търговско отделение, 1695/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2397/2009 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Транскаумукимпекс“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Цар Петър 10, срещу „Липет“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., София, ул. Лавеле 38, ет. 1; „Липет“ – ЕООД, София, ул. Кореняците 62.

Първо търговско отделение, 2029/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 613/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „Марина блек сий ривиера“ – ООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., Варна, ул. Д-р Заменхоф 12, ет. 2, офис 2, срещу „Марина блек сий ривиера“ – ООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 9А, офис 6; „Банка Пиреос България“ – АД, чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 3.

Първо търговско отделение, 2971/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 672/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „Алфа вектор“ – АД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X. чрез адвокат X.X., София, бул. Александър Стамболийски 37, ет. 1, ап. 1, срещу „Обединена българска банка“ – АД, чрез адвокат X.X., Варна, ул. Бдин 21А, ет. 1, офис 4.

Първо търговско отделение, 3199/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2381/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Банка Пиреос България“ – АД, чрез адвокат X.X., София, бул. Витоша 58, ет. 6, ап. 11, срещу „Верос констръкшън“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., София, бул. Ботевградско шосе, бл. 20, вх. А, ет. 3, ап. 9; „Верос констръкшън“ – ЕООД, с управител X.X. чрез адвокат X.X., Перник, ул. Търговска 8.

Първо търговско отделение, 3433/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 252/2013 по описа на Окръжен съд Пазарджик, подадена от „Каройл“ – ООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., Пазарджик, ул. Иван Вазов 18, ет. 1, срещу „Еврокредит консулт“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж.к. Борово, бл. 8, вх. Б, ап. 22.

Първо търговско отделение, 3712/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 72/2013 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от „Трейд Авал Лимитид“ – Кипър, чрез адвокат X.X., София, ул. Врабча 17А, ет. 1, ап. 3, срещу „Финанс консултинг“ – АД, чрез адвокат X.X., София, ул. Врабча 8; „Жасмин – Агро“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X., София, ул. Ангел Кънчев 26; „Жасмин – Агро“ – ЕООД, Бургас, ж.к. Долно Езерово, ул. Ропотамо 4.

Първо търговско отделение, 4152/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2542/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци, ул. Козяк 16; X.X.X., Банкя, ул. Жан дьо Лафонтен 18, вх. Б, ет. 1, ап. 3.

НА 23.10.2014 Г. ОТ 10 Ч.

Трето гражданско отделение

Трето гражданско отделение, 1974/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 230/2013 по описа на Апелативен съд Бургас, подадена от „Глобал технолоджи къмпани“ – АД, чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Св. Патриарх Евтимий 2, вх. 1, ет. 1, ап. 1, срещу Община Бургас, ул. Александровска 26, Бургас.

Трето гражданско отделение, 2938/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4502/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Сибанк“ – ЕАД, София, ул. Тунджа 12А, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Хасково, ул. Васил Друмев 13.

Трето гражданско отделение, 1962/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1657/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X.-X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Алеко Константинов 11, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Варна, ул. Драгоман 43.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 504/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 452/2013 по описа на Окръжен съд Хасково, подадена от Агенция „Митници“, Митница Свиленград, кв. Капитан Петко Войвода, ул. Асен Илиев 4, Свиленград, срещу X.X.X., гр. Любимец, ул. Републиканска 9, ет. 3, ап. 13.

НА 27.10.2014 Г. ОТ 10 Ч.

Четвърто гражданско отделение

Четвърто гражданско отделение, 2491/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 16571/2012 по описа на Софийски градски съд, подадена от Агенция „Митници“, София, ул. Георги X.X. 47, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Неофит Рилски 47, ет. 3; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Неофит Рилски 47, ет. 3.

Четвърто гражданско отделение, 1490/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 1035/2013 по описа на Окръжен съд Плевен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Катя Попова 2, офис 19; X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Катя Попова 2, офис 19, срещу „ПроЛийз (България)“ – ЕАД, Плевен, ул. Иван Вазов 11.

Четвърто гражданско отделение, 1036/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 216/2013 по описа на Окръжен съд Ловеч, подадена от „Сибанк“ – ЕАД, София, съдебен адрес Плевен, ул. Коста Хаджипакев 3, юрисконсулт X.X., срещу X.X.X., Плевен, ул. Босилеград 9, вх. В, ап. 4; „Балкан Консулт“ – ООД (в несъстоятелност), чрез адвокат X.X. – синдик, Плевен, ул. Иван Вазов 10а, офис 14; „Ехо 2005“ – ЕООД, представлявано от управителя X.X.X., Плевен, ул. Серес 12, вх. В, ет. 1, ап. 3.

Четвърто гражданско отделение, 1069/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 440/2013 по описа на Окръжен съд Смолян, подадена от „Интернешънъл Асет Банк“ – АД, София, бул. Тодор Александров 81 – 83, срещу X.X.X., Смолян, ул. Деспот Слав 1; едноличен търговец „X.X.“, София, ул. Старата върба 4.

НА 27.10.2014 Г. ОТ 10,30 Ч.

Първо търговско отделение

Първо търговско отделение, 639/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 877/2012 по описа на Окръжен съд Пловдив, подадена от ЕТ X.X.X. с фирма „Люк – 82 – X.X.“ чрез адвокат X.X., Пловдив, ул. Братя Пулиеви 1, срещу „Айва – Б“ – ЕООД, представлявано от X.X.X. чрез адвокат X.X.-Бучкова, Пловдив, ул. Хъшовска 5, ет. 3.

Първо търговско отделение, 722/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 217/2012 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Банка ДСК“ – ЕАД, София, ул. Московска 19; Ерай Ерджеб Осман, Кърджали, ж.к. Възрожденци, бл. 52, вх. Б, ет. 2, ап. 30; „Делта – М – 72“ – ООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., Хасково, ул. Драгоман 2, ет. 1, офис 1.

Първо търговско отделение, 740/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 646/2011 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от X.X.X., Шумен, ул. София 2, вх. В, ап. 26, срещу ВККЧЗС „Надежда – 96“ чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Добри Войников 13.

Първо търговско отделение, 794/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 254/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „Добрилов и синове“ – ЕООД, с управител X.X.X., Варна, ул. Сирма войвода 2, срещу X.X.X., Варна, ул. Заменхоф 12, ет. 2, офис 2; „Марина Блейк Сий Ривиера“ – ООД, в открито производство по несъстоятелност чрез адвокат X.X.X., Варна, ул. Велико Христов 37 – 29, ет. 1, офис 2.

Първо търговско отделение, 973/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 721/2012 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Био – Ойл“ – ООД, с управител X.X.X., с. Опан, Фуражен завод, срещу „Петков ДИ“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., Стара Загора, ул. Хаджи X.X. 119, ет. 3, офис 6.

Първо търговско отделение, 1006/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 492/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Братя Миладинови 12, ет. 3; „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., София, ул. Никола Славков 41, партер.

Първо търговско отделение, 1173/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 436/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от „ПБ Инвест“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., Разград, бул. Априлско въстание 23, ет. 1, ап. 7, срещу „Термострой“ – ООД, чрез адвокат X.X., Бургас, ул. Фердинандова 32, ет. 1.

Първо търговско отделение, 1418/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3240/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите с изпълнителен директор X.X.X. чрез процесуален представител X.X.X., София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, ул. Позитано 8, ет. 4, кантора 5; „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци, ул. Козяк 16.

Първо търговско отделение, 1978/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 213/2012 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от „Ер Мизия“ – ООД, с управител X.X.X. чрез адвокат Николай Баташки, Плевен, ул. Стефан Караджа 6, ет. 2; „Баташки и партньори“ – ЕООД, с управител X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ж.к. Гоце Делчев, бл. 259, вх. А, ет. 2, ап. 2 – 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Плевен, ул. Св. св. Кирил и Методий 18, офис 7.

Първо търговско отделение, 2565/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 6013/2013 по описа на Софийски градски съд, подадена от „Евростар“ – ООД, с управител Ефстатиос Константинос Йоакимидис чрез адвокат X.X.X., Благоевград, ул. Арсений Костенцев 19, ет. 2, ап. 4, срещу „Шел България“ – ЕАД, с изпълнителен директор X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Любен Каравелов 68, ет. 3, ап. 7.

Първо търговско отделение, 2889/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2496/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, ул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Враца, ул. Полковник Кетхудов 10, ет. 2; „Стал – 20“ – ЕООД, гр. Роман, ж.к. Роман, бл. 6, вх. В, ап. 32.

НА 28.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 430/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2/2012 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от ЕТ X.X.X. с фирма „Яна – ІІ – X.X.“ чрез адвокат X.X.X., Велико Търново, бул. България 6А, срещу „КМС – Агромекс“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., Велико Търново, ул. Васил Левски 27Б.

Второ търговско отделение, 968/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4048/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат Йосиф Герон, София, ул. Будапеща 32; X.X.X. чрез адвокат Йосиф Герон, София, ул. Будапеща 32.

Второ търговско отделение, 1029/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 15/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X.X., Ботевград, бул. България 7, вх. Б, ет. 1.

Второ търговско отделение, 1079/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4533/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу X.X.X., София, ул. Планиница 29; „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), с. Алдомировци, ул. Козяк 16.

Второ търговско отделение, 1045/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4331/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци; X.X.X. чрез адвокат Георгиева, София, ул. Стрешер 6, ет. 3, ап. 4А.

Второ търговско отделение, 1455/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 2065/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци, ул. Козяк 16; X.X.X. чрез адвокат X.X.X., София, бул. Прага 22, ет. 4, ап. 9.

Второ търговско отделение, 1622/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 364/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), с. Алдомировци, ул. Козяк 16.

Второ търговско отделение, 2157/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 302/2012 по описа на Апелативен съд Велико Търново, подадена от Община Плевен, срещу Адвокатско дружество „Младенов“, Плевен, ул. Катя Попова 2, ет. 4, офис 19; „Автобусни превози“ – АД (в несъстоятелност), Плевен, ул. Иван Миндиликов 7; „Автобусни превози“ – АД, в несъстоятелност, чрез синдик X.X., Враца, ул. Иван Ст. Андрейчин 13, ап. 13.

НА 29.10.2014 Г. ОТ 9 Ч.

Второ търговско отделение

Второ търговско отделение, 859/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 4166/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., София, ул. Никола Славков 41, партер; „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), с. Алдомировци; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Дамян Груев 15, ет. 4, ап. 7; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Иван Вазов 38, вх. 1, ет. 4, ап. 8.

Второ търговско отделение, 950/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 191/2012 по описа на Апелативен съд Варна, подадена от X.X.X., Шумен, ул. Андрей и Веселин Стоянови 14, ет. 3, ап. 7, срещу „Марина Блек Сий Ривиера“ – ООД, Варна, ул. Сирма Войвода 2; „Марина Блек Сий Ривиера“ – ООД, със синдик X.X.X., Варна, ул. Заменхоф 12, ет. 2, офис 2.

Второ търговско отделение, 1080/2012, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 321/2012 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), с. Алдомировци; „Строителство България“ – ЕООД (в несъстоятелност), със синдик X.X.X., София, ул. Никола Славков 41, партер; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 8, ет. 4, кантора 5; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Позитано 8, ет. 4, кантора 5.

Второ търговско отделение, 1784/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 652/2012 по описа на Окръжен съд Шумен, подадена от X.X.X. чрез адвокат X.X., Шумен, ул. Съединение 68, вх. 2, ап. 20, срещу „Банка ДСК“ – ЕАД, София, ул. Московска 19.

Второ търговско отделение, 2245/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3149/2011 по описа на Апелативен съд София, подадена от Национална агенция за приходите, София, бул. Княз Дондуков 52, срещу „Строителство България“ – ЕООД, с. Алдомировци; X.X.X. чрез адвокат X.X., София, ул. Хан Аспарух 52, партер.

Второ търговско отделение, 3013/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 169/2013 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от Агенция за приватизация и следприватизационен контрол, София, ул. Врабча 23, срещу „Ес енд Би индастриъл минералс“ – АД, чрез адвокатско дружество X.X. и съдружници, София, ул. Емил дьо Лавеле 22.

Второ търговско отделение, 528/2014, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 3118/2013 по описа на Апелативен съд София, подадена от „Вария“ – ЕООД, София, ул. Аксаков 30, ет. 1, срещу Застрахователна компания „Уника“ – АД, София, ул. Юнак 11 – 13; „Хипо Алпе – Адриа – Аутолизинг“ – ООД, София, ж.к. Гоце Делчев, бл. 22, вх. Б.

Второ търговско отделение, 1742/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 235/2010 по описа на Апелативен съд Пловдив, подадена от „Хелън трейдинг“ – ЕООД, чрез адвокат Будакова, Пловдив, ул. Хан Кубрат 8, ет. 1, ап. 3; X.X.X. чрез адвокат Будакова, София, ул. Хан Кубрат 8, ет. 1, ап. 3, срещу X.X.X. чрез адвокат X.X., Пловдив, бул. Шести септември 158, ет. 2, ап. 5.

Второ търговско отделение, 3453/2013, по касационна жалба срещу решението по гр. дело 101/2013 по описа на Окръжен съд Варна, подадена от X.X.X., Варна, ул. Странджа 8, ет. 4, ап. 34, срещу „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, София, ул. Гогол 18 – 20; X.X.X., Варна, ул. Райна Княгиня 3.

5668

Върховният административен съд на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 АПК съобщава, че е постъпило оспорване от „ЧЕЗ Разпределение България“ – АД, с адрес на управление София, ул. Цар Симеон 330, на чл. 7 и чл. 10, ал. 2, т. 2 и 6 от Наредба № 1 от 2013 г. за регулиране на цените на електрическата енергия, издадена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (обн., ДВ, бр. 33 от 2013 г.; изм. и доп., бр. 17 от 2014 г.), по което е образувано адм.д. № 9747/2014 г. по описа на Върховния административен съд.

5717

Административният съд – Сливен, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 АПК съобщава, че в съда е образувано адм.д. № 200/2014 г. по описа на съда, което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 1.10.2014 г. от 14,30 ч. и по което предмет на оспорване е Решение № 719 от 30.05.2013 г. на Общинския съвет – гр. Сливен, с което е прието изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на Община Сливен, както следва: § 1. В чл. 5 ал. 1 се изменя и придобива следното съдържание: „Годишният размер на данъка върху недвижимите имоти на граждани и фирми е 1,3 на хиляда върху данъчната оценка.“

5751

Софийският окръжен съд на основание чл. 48 ГПК съобщава на X.X.X. с неизвестен адрес и без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България, че се конституира като ответник в производството по гр.д. № 823/2012 г. по описа на Самоковския районен съд и като въззиваем по въззивно гр.д. № 15/2014 г. по описа на Софийския окръжен съд с правно основание чл. 53, ал. 2 ЗКИР, заведено от X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X. и X.X.X., като му указва, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в деловодството на Софийския окръжен съд за връчване на определение от 7.04.2014 г. за конституирането му. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48 ГПК.

5750

Софийският районен съд, III гражданско отделение, 80 състав, уведомява Йоаннис Виссарион Апостолакопулос, роден на 16.05.1958 г. в Гърция, гражданин на Република Гърция, без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България и неизвестен адрес в чужбина, че има качеството на ответник по гр.д. № 9856/2014 г. по описа на СРС, III ГО, 80 състав,образувано по предявени от малолетния X.X.X., действащ съгласно разпоредбата на чл. 28, ал. 4 ГПК чрез своята майка и законен представител X.X.X., и от непълнолетната Йоанна Йоанис Апостолакопулу, действаща съгласно разпоредбата на чл. 28, ал. 2 ГПК лично и със съгласието на своята майка X.X.X., и двамата ищци с адрес – София, ул. Нишава 40, ет. 4, ап. 10, искове против Йоаннис Виссарион Апостолакопулос, роден на 16.05.1958 г. в Гърция, гражданин на Гърция, без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България и с неизвестен адрес в чужбина, искове с правно основание чл. 143 във връзка с чл. 149 СК за издръжка, дължаща се от родител на ненавършило пълнолетие дете, включително и за минало време, а именно една година назад от завеждане на исковата молба в съда, т.е. от 25.02.2014 г., до настъпване на причина за изменение или прекратяване на издръжките в размер 300 лв. месечно за всяко едно от децата, като му се указва, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на СРС, III ГО, за връчване на книжата по делото. Ответникът следва да посочи съдебен адресат в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

5678

Промени настройката на бисквитките