Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 36 от 4.V

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 33 ОТ 2003 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ ПО СПЕЦИАЛНАТА ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНА ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 33 ОТ 2003 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ ПО СПЕЦИАЛНАТА ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНА ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (САПАРД) (ОБН., ДВ, БР. 77 ОТ 2003 Г.)

В сила от 01.01.2007 г.
Издадена от Министерството на земеделието и горите

Обн. ДВ. бр.36 от 4 Май 2007г.

§ 1. В чл. 3, ал. 3 думите "чрез търг" се заменят с "чрез процедура за възлагане на обществена поръчка".


§ 2. В чл. 9, ал. 2 думите "обявата за търг" се заменят с "обявлението или поканата за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка".


§ 3. В чл. 10, ал. 1 думите "тръжна комисия" се заменят с "комисия за провеждане на процедура за обществена поръчка".


§ 4. В чл. 12 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

" (1) За всяка конкретна обществена поръчка кандидатите за обучаваща институция представят в МЗГ оферта, съдържаща техническо и финансово предложение."

2. В ал. 2 думите "Техническата оферта" се заменят с "Техническото предложение", а думите "тръжното досие" - с "документацията за възлагане на обществената поръчка".

3. В ал. 3 думите "Финансовата оферта е по форма, приложена в тръжното досие, и" се заменят с "Финансовото предложение".


§ 5. В чл. 13 думата "предложението" се заменя с "офертата".


§ 6. (В сила от 04.05.2007 г.) В чл. 18, т. 7 накрая се добавят думите "или плащане в брой".


§ 7. В чл. 24, ал. 1 думите "тръжни досиета" се заменят с "документация за възлагане на обществена поръчка".


§ 8. В чл. 27, ал. 1 текстът "провежда търг за избор на обучаваща институция в съответствие с Многогодишното финансово споразумение между Европейската комисия, от страна на Европейската общност и Република България (САПАРД) и съгласно Практическото ръководство за прилагане на правила и процедури в Република България за сключване на договори за услуги, доставки и строителство, финансирани от общия бюджет на Европейската общност в контекста на сътрудничество с трети страни" се заменя с "открива процедура за избор на обучаваща институция в съответствие със Закона за обществените поръчки и свързаните с него подзаконови нормативни актове".


§ 9. В чл. 28 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думата "Търг" се заменя с "Процедура за избор".

2. В ал. 2 думите "обявата за търг и тръжното досие" се заменят с "обявлението или поканата за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка и документацията", а думите "тръжните предложения" се заменят с "офертите".

3. В ал. 3 думите "обявата за търг и тръжното досие" се заменят с "обявлението или поканата за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка и документацията".

4. В ал. 5 думите "тръжните/ата комисии/я" се заменят с "комисия за провеждане на процедура за обществена поръчка".

5. В ал. 6 думите "тръжните/ата комисии/я" се заменят с "комисия за провеждане на процедура за обществена поръчка".


§ 10. В чл. 29 в изр. първо думата "търга" се заменя с "процедурата", а изречение второ се заличава.


§ 11. (В сила от 04.05.2007 г.) В т. 7 на приложение № 5 към чл. 31, ал. 2 думите "с фискален бон, издаден от обучаващите организации към МЗГ" се заличават.


Заключителни разпоредби

§ 12. Наредбата влиза в сила от 1.01.2007 г., с изключение на § 6 и 11, които влизат в сила от деня на обнародването й.


Промени настройката на бисквитките