Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 117 от 17.XII

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ТРИДЕСЕТ И ДЕВЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ЗАКЛЮЧЕНИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ ОТ КОПЕНХАГЕН (13 ДЕКЕМВРИ 2002 Г.)

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ТРИДЕСЕТ И ДЕВЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ЗАКЛЮЧЕНИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ ОТ КОПЕНХАГЕН (13 ДЕКЕМВРИ 2002 Г.)

Обн. ДВ. бр.117 от 17 Декември 2002г.

Тридесет и деветото Народно събрание на Република България,

Като потвърждава, че пълноправното членство в Европейския съюз е безусловен стратегически приоритет на страната;

Като споделя Заключенията на Европейския съвет от Копенхаген (13 декември 2002 г.);

Като приветства решимостта на страните членки за започване през 2004 г. на Петото разширение на Европейския съюз, от което неразделна част е и Република България;

Като оценява високо приетата нова пътна карта за Република България като основна рамка за подкрепа на подготовката за членство в Европейския съюз и за поддържане на ускорено темпо на присъединяване,

и на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България


ДЕКЛАРИРА:


1. Разглежда волята на страните членки Република България да стане пълноправен член на Европейския съюз през 2007 г. като признание за постигнатите от страната ни резултати по пътя на европейската интеграция.

2. Потвърждава волята на Република България за изпълнение на ангажиментите, свързани с подготовката на страната за членство в Европейския съюз, и заявява решимостта си да продължи упорито и целенасочено да работи за успешното присъединяване към Европейския съюз.

3. Изразява подкрепа на политиката на българското правителство за ускоряване на подготовката за членство в Европейския съюз с цел приключване на преговорите за присъединяване до края на 2003 г.

Декларацията е приета от ХХХIХ Народно събрание на 14 декември 2002 г. и е подпечатана с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките