Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 36 от 4.V

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 18 ОТ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО МЯРКА "ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ" ПО СПЕЦИАЛНАТА ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНА ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ З

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 18 ОТ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО МЯРКА "ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ" ПО СПЕЦИАЛНАТА ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНА ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (САПАРД) (ДВ, БР. 38 ОТ 2004 Г.)

В сила от 04.05.2007 г.
Издадена от Министерството на земеделието и горите

Обн. ДВ. бр.36 от 4 Май 2007г.

§ 1. (В сила от 01.01.2007 г.) В чл. 7 думите "проекти (тръжни досиета) за дейностите по мярка "Техническа помощ" съгласно утвърдено от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Практическо ръководство за прилагане на правила и процедури в Република България за сключване на договори за услуги, доставки и строителство, финансирани от общия бюджет на Европейската общност в контекста на сътрудничество с трети страни" се заменят с "проект на документация за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка за дейностите по мярка "Техническа помощ" в съответствие със Закона за обществените поръчки и свързаните с него подзаконови нормативни актове".


§ 2. В чл. 8, т. 6 накрая се добавят думите "или плащане в брой".


§ 3. (В сила от 01.01.2007 г.) В чл. 14 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 текстът "търг за избор на изпълнител на проекта за техническа помощ в съответствие с Многогодишното финансово споразумение между Европейската комисия от страна на Европейската общност и Република България (САПАРД) и съгласно Практическото ръководство за прилагане на правила и процедури в Република България за сключване на договори за услуги, доставки и строителство, финансирани от общия бюджет на Европейската общност в контекста на сътрудничество с трети страни" се заменя с "процедура за възлагане на обществена поръчка в съответствие със Закона за обществените поръчки и свързаните с него подзаконови нормативни актове".

2. Алинея 3 се отменя.


§ 4. (В сила от 01.01.2007 г.) Член 15 се отменя.


§ 5. В т. 8 на приложение № 2 към чл. 17, ал. 2 думите "с фискален бон" се заличават.


Заключителни разпоредби

§ 6. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й, с изключение на § 1, 3 и 4, които влизат в сила от 1.01.2007 г.


Промени настройката на бисквитките