Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 36 от 4.V

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 34 ОТ 2003 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА РАЗВИТИЕ И ПОДОБРЯВАНЕ НА МЕЖДУСЕЛИЩНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ПО СПЕЦИАЛНАТА ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНА ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 34 ОТ 2003 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА РАЗВИТИЕ И ПОДОБРЯВАНЕ НА МЕЖДУСЕЛИЩНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ПО СПЕЦИАЛНАТА ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНА ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (САПАРД) (ДВ, БР. 77 ОТ 2003 Г.)

В сила от 01.01.2007 г.
Издадена от Министерството на земеделието и горите

Обн. ДВ. бр.36 от 4 Май 2007г.

§ 1. (В сила от 04.05.2007 г.) В чл. 9, т. 10 накрая се добавят думите "или плащания в брой".


§ 2. В чл. 14 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 текстът "търг за възлагане изработването на работен проект в съответствие с Многогодишното финансово споразумение между Европейската комисия от страна на Европейската общност и Република България (САПАРД) съгласно утвърдено от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Практическо ръководство за прилагане на правила и процедури в Република България за сключване на договори за услуги, доставки и строителство, финансирани от общия бюджет на Европейската общност в контекста на сътрудничество с трети страни" се заменя с "процедура за възлагане на обществена поръчка за изработването на работен проект в съответствие със Закона за обществените поръчки и свързаните с него подзаконови нормативни актове".

2. В ал. 3 текстът "търг за възлагане на изпълнението на инвестиционния проект в съответствие с Многогодишното финансово споразумение между Европейската комисия от страна на Европейската общност и Република България (САПАРД) съгласно утвърдено от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Практическо ръководство за прилагане на правила и процедури в Република България за сключване на договори за услуги, доставки и строителство, финансирани от общия бюджет на Европейската общност в контекста на сътрудничество с трети страни" се заменя с "процедура за възлагане на обществена поръчка за изработването на инвестиционния проект в съответствие със Закона за обществените поръчки и свързаните с него подзаконови нормативни актове".

3. Алинея 4 се изменя така:

"(4) Общините по чл. 7, ал. 1 представят офертите, подадени от участниците в процедурата за възлагане на обществена поръчка, и договорите за изпълнение на строителство, доставки или услуги, които са сключени с изпълнителите."

4. В ал. 5 думите "тръжните предложения" се заменят с "офертите".


§ 3. В чл. 15, ал. 1 текстът "търг за възлагане изпълнението на инвестиционния проект в съответствие с Многогодишното финансово споразумение между Европейската комисия от страна на Европейската общност и Република България (САПАРД) съгласно утвърдено от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Практическо ръководство за прилагане на правила и процедури в Република България за сключване на договори за услуги, доставки и строителство, финансирани от общия бюджет на Европейската общност в контекста на сътрудничество с трети страни" се заменя с "процедура за възлагане на изпълнението на инвестиционния проект в съответствие със Закона за обществените поръчки и свързаните с него подзаконови нормативни актове".


§ 4. (В сила от 04.05.2007 г.) В приложение № 6 към чл. 18, ал. 2 т. 9 се изменя така:

"9. Фактура или платежни нареждания и банкови извлечения от деня на извършване на плащането, доказващи плащане от страна на ползвателя и суифт."


Заключителни разпоредби

§ 5. Наредбата влиза в сила от 1.01.2007 г., с изключение на § 1 и 4, които влизат в сила от деня на обнародването й.


Промени настройката на бисквитките