Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 32 от 8.IV

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 6 ОТ 2013 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ СРЕДСТВАТА ЗА ОФИЦИАЛНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ЖИВОТНИТЕ И ИЗПОЛЗВАНЕТО ИМ, УСЛОВИЯТА, РЕДА И КОНТРОЛА ПО СЪБИРАНЕ, ВЪВЕЖДАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА В ИНТЕГРИ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 6 ОТ 2013 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ СРЕДСТВАТА ЗА ОФИЦИАЛНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ЖИВОТНИТЕ И ИЗПОЛЗВАНЕТО ИМ, УСЛОВИЯТА, РЕДА И КОНТРОЛА ПО СЪБИРАНЕ, ВЪВЕЖДАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА В ИНТЕГРИРАНАТА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА НА БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ (ДВ, БР. 90 ОТ 2013 Г.)

Издадена от Министерството на земеделието и храните

Обн. ДВ. бр.32 от 8 Април 2014г.

§ 1. В чл. 6 се създава т. 6:

"6. единична ушна марка за идентификация на ДПЖ, предназначени за клане преди навършване на 12-месечна възраст само в месодобивни предприятия на територията на страната."


§ 2. В чл. 8 се създават т. 8 и 9:

"8. единичната ушна марка за идентификация на ДПЖ, предназначени за клане преди навършване на 12-месечна възраст само в месодобивни предприятия на територията на страната, се поставя на дясното ухо и е със зелен цвят и отговаря на изискванията, посочени в чл. 3, ал. 1 и 2 и чл. 8, т. 3 - 5;

9. ДПЖ, които са идентифицирани в съответствие с т. 8, но впоследствие са предназначени за отглеждане след навършване на 12-месечна възраст или за вътреобщностна търговия, или за износ за трети страни, трябва да бъдат идентифицирани в съответствие с точки от 1 - 7, за да се осигури цялостна проследяемост на всяко животно обратно до стопанството, в което е родено".


§ 3. В чл. 9, ал. 2 т. 2 се изменя така:

"2. размерът и формата да отговарят на изискванията по ал. 1, т. 2, а надписът - на изискванията по ал. 1, т. 4;".


§ 4. Навсякъде в наредбата текстът "51а" се заменя с "51б".


Промени настройката на бисквитките