Книги

Изпрати статията по email

 • 11 декември 2017

  Българите! Забравените постижения

  "Българите! Забравените постижения" съдържа 50 вълнуващи истории за бележити българи. Прочетете за големите, но забравени български постижения в науката, изкуството, просветата, предприемачеството и пътешествията. Илюстрираното издание включва приключенията на: Първата българка, обиколила света, Откривателят на Lactobacillus bulgaricus, Иноваторът и създател на първия български самолет...

 • 04 декември 2017

  Децата на диктаторите

  Голяма част от историята на XX век може да бъде разказана през делата на диктаторите. Обожавани и ненавиждани, те слагат своя отпечатък върху съдбите на цели народи. Но какви са били в дома си, какви са били към децата си – това е тема, която рядко се повдига. Вижте истинските, често звучащи като измислени, истории за децата на Йосиф Сталин, Бенито Мусолини, Франсиско Франко, Мао Дзъдун, Николае Чаушеску, Аугусто Пиночет, Фидел Кастро, Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи, Башар Асад, Александър Лукашенко и др.

 • 24 ноември 2017

  Поручик Бенц

  Първият роман на Димитър Димов "Поручик Бенц" разказва историята на една драматична любов на фона на трагизма на войната. С тънък психологизъм и майсторство Димов изследва мрачната, непозната страна на човешките страсти, любовта, която възвисява и облагородява, но която понякога може да доведе до самоунищожение.

 • 13 ноември 2017

  Ултра здравето

  През 2006 г., ден преди 40-ия си рожден ден, Рич Рол разпуска по обичайния за него начин – пред телевизора с чийзбургер в ръка. Заслужил си го е – след опасно залитане към наркотиците и алкохола е успял да се пребори с проблемите си и да създаде семейство. Сега е понапълнял адвокат, умиротворен и примирен, че не може да получи нищо повече от живота. Броени години по-късно Рич Рол е обявен за един от най-издръжливите атлети на планетата, редом с Рафаел Надал, Юсейн Болт и Леброн Джеймс.

 • 06 ноември 2017

  България за начинаещи

  В книгата са събрани някои от най-интересните, забавни и вълнуващи истории от журналистическата кариера на Веселина Седларска, като всяка от тях илюстрира по един или друг начин особеностите на българската народопсихология – разказана като за пред чужденци, които тепърва се запознават с българското ежедневие. В книгата има както истории от времето на Възраждането – малко познати детайли за Съединението, първия български индустриалец и др., така и разкази за журналистиката през късните години на соца, а също и истории от прехода...