Книги

Изпрати статията по email

 • 23 август 2021

  Покоряване на щастието

  "Покоряване на щастието" е рецепта за добър живот. Публикувана през 1930 г., тя предхожда с десетилетия сегашната мания за самопомощ и предлага изцяло рационален поглед върху тази твърде масово експлоатирана тема. Водейки читателя стъпка по стъпка през причините за нещастие и личните избори, компромиси и жертви, легендарният интелектуалец...

 • 12 август 2021

  101 отбивки - Презареждане

  На страниците на книгата "101 отбивки: Презареждане" ще откриете: тайни водопади; красиви пещери; тракийски светилища; причудливи скални феномени; древни мегалити; вековни дървета; свещени места; китни села и архитектурни резервати и др.

 • 08 юли 2021

  Мисия Туран

  От автора на "Мисия Лондон". Шеметен низ от абсурдни и комични ситуации! Попов пренася читателя в екзотичен свят на приключения и любовни перипетии, на диктатори и волни джигити, свят на песни, шамански заклинания и танци по тънкия лед на голямата политика.

 • 15 юни 2021

  Десет цезари

  Историкът Бари Страус разказва историята на три и половина века от Римската империя през погледа на животите на десет от най-важните императори, от Август до Константин. Възходът и падението на Римската империя, "разказано" пред Бари Страус от самите императори.

 • 28 май 2021

  Глобусът

  Продължението на книгата "Науката от Света на диска" идва с още по-интересни научни факти, любими фентъзи образи, създадени от Тери Пратчет и една шеметна битка за бъдещето на човечеството. Тери Пратчет отново обединява усилия с биолога Джак Коен и математика Иън Стюарт, както за да разкажат...