Книги

Изпрати статията по email

 • 19 юли 2018

  Морски обреди

  В ранните години на XIX век младият британски аристократ Едмънд Талбът отпътува за Новия свят на Австралия на борда на презокеански кораб заедно със стотици други пътници от всякаква класа и произход, събрани заедно от желанието за нова служба или нов живот. За да разведрява своя кръстник обратно в Англия, Едмънд води дневник по време на дългото пътуване. Пъстрото общество, сблъсъците на различните класи, дребнавите свади, нарастващото напрежение той описва с ирония и известно високомерие.

 • 13 юни 2018

  Как да гледаме и разбираме футбола

  "Ако няма как да спечелиш само с футболен талант, трябва да заличиш разликата с други средства - тактика, ментална устойчивост и фи­зическа сила. Всичко се свежда до победата". У нас всеки разбира от футбол. Но така ли е наистина? Рууд Гулит е професионалист, който може да научи всеки на нещо. И го прави с обич към най-великата игра, подплатявайки своите наблюдения с безброй примери от мачове в последните години на клубно и национално ниво.

 • 01 юни 2018

  Не толкова кратка история на самолета

  Прочетете новото събрано и допълнено издание на обичаните сборници "Кратка история на самолета" и "Симетрия" на Захари Карабашлиев (носител на Награда "Роман на годината" на НДФ "13 века България" за 2018 г.), с неиздавани преди текстове и есета!

 • 21 май 2018

  Роджър Уотърс - Човекът зад Стената

  Джордж Роджър Уотърс е английски музикант, основател на легендарната прогресив рок група "Пинк Флойд". В нея Роджър е концептуален лидер и основен текстописец, а с изумителния си талант успява да запише едни от най-добрите албуми в историята на рока. Уотърс е силен характер и смел човек, а повече за това може да прочетете в настоящата биография. Дейв Томпсън проследява в детайли съдбата на една жива легенда - Роджър Уотърс!

 • 11 май 2018

  Владимир Кличко - Управление на предизвикателствата

  Кой е Владимир Кличко? Един от най-великите бойци на нашето съвремие. Боксовите му ръкавици завоюваха всички възможни титли и сега заслужено са окачени далеч от светлините на прожекторите. Как успя да стигне до върха? В автобиографичната книга "Владимир Кличко - Управление на предизвикателствата - Уроците на шампиона" ще проследите всяка стъпка на великия боксьор и ще научите съветите на един доказано успешен човек.