Книги

Изпрати статията по email

 • 16 октомври 2017

  За западния тероризъм - От Хирошима до дроновете

  Чомски и Влъчек избягват да говорят за "добри" и "лоши", за "наши" и "чужди" в международната политика. Вместо това те поглеждат на нея от гледната точка на човешките права и съдбите на хората – не само на европейците и американците, но и онези в Третия свят, които твърде често забравяме и чиито страдания често отсъстват от новинарските емисии, въпреки огромния брой жертви на понякога смятаните за справедливи войни, водени от Запада.

 • 02 октомври 2017

  Германия, мръсна приказка

  Германия, мръсна приказка – изригване, екстаз и триумф на младостта над нафталинения език на соца. Рок опера, минилитературен "Уудсток", дръзко, все още кънтящо в ушите ми китарно соло – Виктор, безсмъртен грешнико, не бе роден да умреш. И не си. "Въпреки живота – всичко е любов!"

  Захари Карабашлиев

 • 23 август 2017

  Хавра

  След  безапелационния успех на "18% сиво" – бестселъра с 25 преиздания в България и преводи в САЩ, Франция, Полша и др. - българският писател Захари Карабашлиев се завръща с нов мащабен роман. След години в Америка и поредица от провали Никола се прибира в родния град за погребението на баща си, загинал при нещастен случай. Краткият престой обаче се превръща в начало на рисковано разследване, което го въвлича в тъмна мрежа от интереси, престъпни конфликти и разкрития.

 • 14 август 2017

  Принудена

  Еротичната поредица "Хакерът" се превърна в истински феномен в интернет през 2013 г. с над 1,2 милиона продадени електронни книги. Романите на Мередит Уайлд представляват главозамайващо пътешествие в света на високите технологии, изпълнен с тайни, лъжи и пороци, където любовта трудно успява да се конкурира с амбицията и желанието за тотален контрол. "Принудена" е втората книга от поредицата "Хакерът" на Мередит Уайлд. Въпреки, че младият Блейк Ландън е контролираща личност, той успява да спечели сърцето на любимата жена...

 • 03 август 2017

  Луизиана спасява библиотеката

  Луизиана Ричардсън е решила да се върне към южняшките си корени. Съкратена от университета, тя трябва да започне несигурна работа в библиотеката на малко градче. Предстои ѝ тежка борба не само да привлече читатели в замиращата библиотека, но и да я защити от злите намерения на влиятелната г-жа Гъндерсън, която има лични причини да я затвори. А някой в града призовава да се горят книги!