Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 102 от 3.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 230 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 26 НОЕМВРИ 1993 Г. ЗА РЕДА ЗА СТОПАНИСВАНЕ, УПРАВЛЕНИЕ И ПРОДАЖБА НА ЖИЛИЩА, АТЕЛИЕТА, ГАРАЖИ И ДРУГИ ОБЕКТИ ОТ ГЛАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРОИТЕЛНИТЕ ВОЙСКИ, ВОЙСКИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА И ВОЙСКИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 230 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 26 НОЕМВРИ 1993 Г. ЗА РЕДА ЗА СТОПАНИСВАНЕ, УПРАВЛЕНИЕ И ПРОДАЖБА НА ЖИЛИЩА, АТЕЛИЕТА, ГАРАЖИ И ДРУГИ ОБЕКТИ ОТ ГЛАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРОИТЕЛНИТЕ ВОЙСКИ, ВОЙСКИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА И ВОЙСКИТЕ НА КОМИТЕТА ПО ПОЩИ И ДАЛЕКОСЪОБЩЕНИЯ

Обн. ДВ. бр.102 от 3 Декември 1993г., отм. ДВ. бр.82 от 27 Септември 1996г.

Отменено с § 5, т. 11 от преходните и заключителните разпоредби на Постановление № 235 на Министерския съвет от 19 септември 1996 г. за приемане на Правилник за прилагане на Закона за държавната собственост и на Правилник за прилагане на Закона за общинската собственост - ДВ, бр. 82 от 27 септември 1996 г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Стопанисването, управлението и продажбата на жилища, ателиета и гаражи от ведомствените фондове на Главното управление на Строителните войски, Войските на Министерството на транспорта и Войските на Комитета по пощи и далекосъобщения се извършва без посредничеството на общините.


Чл. 2. Незавършените жилища, ателиета и гаражи от ведомствените фондове на Главното управление на Строителните войски, Войските на Министерството на транспорта и Войските на Комитета по пощи и далекосъобщения се продават при условията на ал. 2 на § 2 от преходните и заключителните разпоредби на Постановление № 21 на Министерския съвет от 1991 г. за отменяне и изменение на нормативни актове на Министерския съвет (обн., ДВ, бр. 14 от 1991 г.; изм. и доп., бр. 82 от 1992 г.) на работници и служители с незадоволени жилищни нужди, а останалите свободни жилища-на други граждани по пазарни цени.


Чл. 3. (1) Извън случаите по предходните разпоредби Главното управление на Строителните войски и Войските на Министерството на транспорта изграждат и продават (заменят) жилища, ателиета, гаражи и други обекти по общия ред на Закона за задълженията и договорите, включително със съответните идеални части от собствеността върху терена или учреденото право на строеж.

(2) Продажбите (замените) по ал. 1 се извършват по пазарни цени.


Заключителни разпоредби

§ 1. Под "незавършено строителство" по чл. 2 се разбират обекти, които не са приети (въведени в действие) по установения ред към датата на влизане в сила на това постановление.


§ 2. Министърът на териториалното развитие и строителството, министърът на транспорта и председателят на Комитета по пощи и далекосъобщения в едномесечен срок да издадат наредби по прилагането на чл. 1 от постановлението.


Промени настройката на бисквитките