Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 27.V

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 99 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 30 МАЙ 1991 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ ФОНД "СТРУКТУРНА И ТЕХНОЛОГИЧНА ПОЛИТИКА" КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИНДУСТРИЯТА, ТЪРГОВИЯТА И УСЛУГИТЕ И ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 99 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 30 МАЙ 1991 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ ФОНД "СТРУКТУРНА И ТЕХНОЛОГИЧНА ПОЛИТИКА" КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИНДУСТРИЯТА, ТЪРГОВИЯТА И УСЛУГИТЕ И ИЗМЕНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА УКАЗ № 56 ЗА СТОПАНСКАТА ДЕЙНОСТ

Обн. ДВ. бр.49 от 21 Юни 1991г., изм. ДВ. бр.43 от 27 Май 1994г.

Загубило значение.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Приема Наредба за условията и реда за изразходване на средства от фонд "Структурна и технологична политика" към Министерството на на индустрията, търговията и услугите.


Чл. 2. (1) Удължава срока за действие на ликвидационната комисия за Министерството на индустрията и технологиите до 15 юни 1991 г.

(2) Ликвидационната комисия до 10 юни 1991 г. да представи на Министерството на финансите справка за средствата за изплащане на задълженията по договорите, финансирани от фонд "Структурна и технологична политика" към закритото Министерство на индустрията и технологиите.

(3) Организациите - изпълнители по договорите, до 5 юни 1991 г. да представят на ликвидационната комисия справки и платежни документи за фактически извършените до 31 май 1991 г. разходи съгласно работните програми по договорите и отчетни документи за доказване целесъобразността на тези разходи.

(4) Ликвидационната комисия да извърши проверка на представените документи и да 15 юни 1991 г. да изплати задълженията със средства, предоставени от Министерството на финансите.


Чл. 3. Правата на закритото Министерство на индустрията и технологиите върху интелектуалната собственост и материално-стоковите ценности - резултат от дейността по договорите по чл. 2, се възлагат на Министерството на индустрията, търговията и услугите.


Чл. 4. Осигуряването на средства за ликвидиране на задълженията по фонд "Структурна и технологична политика" на закритото Министерство на индустрията и технологиите, както и предоставянето на средства за фонд "Структурна и технологична политика" на Министерството на индустрията, търговията и услугите, да бъде в размер на утвърдените средства със Закона за държавния бюджет за 1991 г.


Заключителни разпоредби

(Загл. изм. - ДВ, бр. 43 от 1994 г.)

§ 1. (Предишен параграф единствен - ДВ, бр. 43 от 1994 г.) Параграф единствен. В чл. 77 от Правилника за прилагане на Указ № 56 за стопанската дейност (обн., ДВ, бр. 15 от 1989 г.; изм. и доп., бр. 97 от 1989 г., бр. 34 от 1990 г. и бр. 11, 12, 16 и 33 от 1991 г.) се правят следните изменения:

1. Точка 2 от ал. 1 се изменя така:

"2. към Министерството на индустрията, търговията и услугите - фонд "Структурна и технологична политика" със средства от:

а) държавния бюджет;

б) постъпления по договори с предприятия и организации от реализация на изследователски и приложни разработки, финансирани от фонда;

в) постъпления от продажби на изследователски и приложни разработки, лицензии, ноу-хау, образци и други стоково-материални ценности, чието реализиране е финансирано от фонда;

г) лихви, дарения, депозити, постъпления от продажба на информационни материали и други сделки."

2. В ал. 2 думите "наредба, приета от Министерския съвет" се заменят с "наредби, приети от Министерския съвет".


§ 2. (Нов - ДВ, бр. 43 от 1994 г.) (1) От фонд "Структурна и технологична политика" към Министерството на промишлеността да се осигурят средства за финансиране на разработване на програмата за решаване на проблемите, възникнали с добива на сол от Мировското находище - Провадия.

(2) Контролът за изразходване на средствата се извършва при условията на Наредбата за условията и реда за изразходване на средствата от фонд "Структурна и технологична политика" към Министерството на промишлеността.


Промени настройката на бисквитките