Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 17.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 69 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 5 ДЕКЕМВРИ 1985 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ФАКУЛТЕТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПРОФЕСИИ ВЪВ ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 69 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 5 ДЕКЕМВРИ 1985 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ФАКУЛТЕТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПРОФЕСИИ ВЪВ ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

Обн. ДВ. бр.97 от 17 Декември 1985г., изм. ДВ. бр.68 от 2 Септември 1988г., отм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 1994г.

Отменено с § 1, т. 3 от Постановление № 247 на Министерския съвет от 24 декември 1993 г. за отменяне на нормативни актове на Министерския съвет и на министерства и други ведомства - ДВ, бр. 1 от 4 януари 1994 г., в сила от 04.01.1994 г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Разрешава да се създават обществени факултети към висшите учебни заведения, в които да се извършва допълнителна подготовка на студентите на доброволни начала за овладяването на знания за организаторска, агитационно-пропагандистка, възпитателна и други обществени дейности по специалности, определени от министъра на културата, науката и просветата и от първия секретар на Централния комитет на Димитровския комунистически младежки съюз съгласувано със съответните министерства и други ведомства, които ръководят висшите учебни заведения.


Чл. 2. Министърът на народната просвета и първият секретар на Централния комитет на Димитровския комунистически младежки съюз съгласувано с министерствата и другите ведомства, които ръководят висши учебни заведения, и със съответните организации потребители на кадри, до 30 януари 1986 да приемат правилник за устройството и специфичната дейност на факултетите за обществени знания, като се съобразят и с принципите на Закона за висшето образование и правилника за неговото прилагане. Кадровото осигуряване на учебната дейност на факултетите за обществени професии се извършва на същите принципи, както и кадровото осигуряване на учебната дейност по редовните професионални направления и специалности.


Чл. 3. (1) Министерството на народната просвета и Министерството на финансите до 1 март 1986 г. да определят начина на финансиране на факултетите за обществени знания.

(2) При новото строителство, разширяване и реконструкция на материално-техническата база на висшите учебни заведения да се вземат под внимание и специфичните нужди и изисквания на факултетите за обществени професии.


Промени настройката на бисквитките