Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 86 от 5.X

РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ (ДВ, БР. 69 ОТ 2001 Г.)

 

РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ (ДВ, БР. 69 ОТ 2001 Г.)

Обн. ДВ. бр.86 от 5 Октомври 2001г.

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и § 1, ал. 1 от допълнителните разпоредби на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:

§ 1. В чл. 109, ал. 2 след първото изречение се добавя второ изречение със следното съдържание: "Когато от една избирателна листа е извършено повече от едно заместване, при възстановяване на пълномощията на народен представител се прекратяват пълномощията на последния от листата, който ги е придобил по заместване."

§ 2. Алинея 7 на чл. 9 от приложението към правилника "Финансови правила по бюджета на Народното събрание" се отменя.

§ 3. В чл. 10 от приложението към правилника "Финансови правила по бюджета на Народното събрание" изречение трето се заличава.

§ 4. Член 14 от приложението към правилника "Финансови правила по бюджета на Народното събрание" се изменя, както следва:

"Чл. 14. Възнагражденията по чл. 3 и 5 се начисляват от изборния ден, а за встъпилите допълнително народни представители - от деня, в който народният представител е обявен за избран от Централната избирателна комисия. По чл. 4 възнагражденията се начисляват от датата на избирането на народните представители на съответните длъжности и за членове на комисии."

Решението е прието от ХХХIХ Народно събрание на 28 септември 2001 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките