Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 151 от 18.XII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 2 ОТ 1996 Г. ЗА КОНТРОЛ НА РАСТИТЕЛНА ПРОДУКЦИЯ, ФИТОФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРЕПАРАТИ И МИНЕРАЛНИ ТОРОВЕ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 2 ОТ 1996 Г. ЗА КОНТРОЛ НА РАСТИТЕЛНА ПРОДУКЦИЯ, ФИТОФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРЕПАРАТИ И МИНЕРАЛНИ ТОРОВЕ

Обн. ДВ. бр.151 от 18 Декември 1998г.

§ 1. В чл. 13, ал. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 2 след думите "министъра на вътрешните работи" се поставя запетая и се добавят думите "министъра на здравеопазването".

2. В т. 3 след думите "МВР" съюзът "и" се заличава, поставя се запетая, като след "МЗ" се добавят думите "и МЗГАР".

3. В т. 4 накрая на изречението се поставя запетая и се добавя текстът "съгласувано с представител на браншовия съюз".

4. Точка 5 се изменя така:

"5. декларация по образец за назначен специалист - агроном "растителна защита", специалист с висше агрономическо образование със следдипломна специализация в областта на растителната защита, или лице със завършен селскостопански техникум, в случаите когато се извършва продажба само с минерални торове;".

5. Създава се нова т. 7:

"7. декларация от фирмата - кандидат за лицензно разрешително, че за периода на лицензиране няма да предоставя фитофармацевтични препарати и торове на нелицензирани фирми;".

6. Досегашната т. 7 става т. 8.

7. Създава се т. 9:

"9. свидетелство за правоспособност за технолог-обгазител - на лица навършили 18 години, завършили специални курсове за обгазители по програма, одобрена от министъра на земеделието, горите и аграрната реформа или оторизиран от него орган."


§ 2. Навсякъде в наредбата думите "Министерство на земеделието и хранителната промишленост" и "министъра на земеделието и хранителната промишленост" се заменят съответно с "Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа" и "министъра на земеделието, горите и аграрната реформа".


Заключителни разпоредби

§ 3. Тази наредба влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките