Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 124 от 23.XII

НАРЕДБА ЗА МИНИМАЛНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПЪЛНОМОЩНО ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА АКЦИОНЕР В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ДРУЖЕСТВО, ЧИЙТО АКЦИИ СА БИЛИ ПРЕДМЕТ НА ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ

 

НАРЕДБА ЗА МИНИМАЛНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПЪЛНОМОЩНО ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА АКЦИОНЕР В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ДРУЖЕСТВО, ЧИЙТО АКЦИИ СА БИЛИ ПРЕДМЕТ НА ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ

Приета с ПМС № 470 от 17.12.1997 г.

Обн. ДВ. бр.124 от 23 Декември 1997г.

Чл. 1. С наредбата се урежда минималното съдържание на пълномощно за представителство на акционер или акционери в общото събрание на дружество, чиито акции са били предмет на публично предлагане по реда на Закона за ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества.


Чл. 2. Пълномощното е писмено и трябва да има минимално съдържание, посочено в чл. 3, и в образец - приложение към наредбата.


Чл. 3. (1) Пълномощното включва:

1. трите имена, единния граждански номер, местожителството и адреса или фирмата, номера, партидата, тома и страницата на вписване в търговския регистър на упълномощителя и пълномощника;

2. броя и номерата на представляваните акции или временни удостоверения, съответно броя на безналичните акции и номерата на поименните удостоверения;

3. дневния ред на въпросите, предложени за обсъждане;

4. предложенията за решения по всеки от въпросите в дневния ред;

5. начина на гласуване по всеки от въпросите;

6. дата и подпис.

(2) Когато дневният ред включва избиране или освобождаване на членове на надзорния съвет, съответно на съвета на директорите, в пълномощното изрично се посочват трите имена или фирмата на предложените лица, както и начинът на гласуване за всеки от тях поотделно.

(3) В случаите, когато не бъде посочен начинът на гласуване по отделните точки от дневния ред, пълномощното съдържа изрично посочване, че пълномощникът има право на преценка, дали да гласува и по какъв начин.


Чл. 4. В пълномощното се посочва изрично дали упълномощаването обхваща и въпроси, които са включени в дневния ред при условията на чл. 231, ал. 1 от Търговския закон. Ако упълномощаването се отнася и до включените допълнително въпроси в дневния ред, изрично се посочва, че в тези случаи пълномощникът има право на собствена преценка, дали да гласува и по какъв начин.


Заключителни разпоредби

§ 1. Наредбата се приема на основание чл. 96, ал. 1 от Закона за ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества във връзка с § 9 от преходните и заключителните разпоредби на същия закон.


§ 2. Комисията по ценните книжа и фондовите борси дава указания по прилагането на наредбата.


Приложение към чл. 2


ПЪЛНОМОЩНО


Долуподписаният (те).....................................

(трите имена и единен граждански номер, съответно

фирмата, номера, партидата, тома и страницата на вписване

в търговския регистър и в БУЛСТАТ),

в качеството си на акционер, притежаващ

.....................броя акции (поименно удостоверение

№ .............. депозитен сертификат №.......,

номера на акциите от .............до ...............

съответно временни удостоверения или акции с номера

от ...................до .....................), на

основание чл. 226 от Търговския закон (ТЗ) във връзка с

чл. 96 от Закона за ценните книжа, фондовите борси и

инвестиционните дружества

(ЗЦКФБИД)

УПЪЛНОМОЩАВАМ(Е)................................

(трите имена, ЕГН, местожителство и адрес, съответно фирмата, номера, партидата, тома и страницата на вписване в търговския регистър и в БУЛСТАТ)

да ме (ни) представлява(т) заедно и поотделно на общото събрание на акционерите, което ще се проведе на................. (дата, час и място), и да гласува(т) с всички притежавани от мен (нас) акции по въпросите от дневния ред съгласно указания по-долу начин, а именно:

1. ..................................................

2. ..................................................

3. ..................................................

4. ..................................................

5. Избор на нов(и) член(ове) на надзорния съвет, съответно на съвета на директорите - посочват се трите имена и ЕГН, местожителството и адресът, съответно фирмата, БУЛСТАТ и данъчният номер на лицето(ата).

Предлагани решения:

По т. 1. ...............................................

По т. 2. ...............................................

По т. 3. ...............................................

По т. 4. ...............................................

По т. 5. ...............................................

Начин на гласуване - (волеизявлението се отбелязва с изрично посочване на начина на гласуване за всяко от Предлаганите решения по въпросите от дневния ред. В случаите на непосочване на начина на гласуване за предлаганите решения по въпросите от дневния ред пълномощникът има право на преценка, дали да гласува и по какъв начин).

Упълномощаването обхваща (не обхваща) въдпоси, които са включени в дневния ред при условията на чл. 231, ал. 1 ТЗ и не са съобщени или обнародвани съобразно чл. 223 ТЗ. В случаите по чл. 231, ал. 1 ТЗ пълномощникът има право на собствена преценка, дали да гласува и по какъв начин (волеизявлението се отбелязва със зачеркване на ненужното).

Съгласно чл. 96, ал. 3 ЗЦКФБИД преупълномощаването с изброените по-горе права е НИЩОЖНО.


Дата: Упълномощител (и):
   
..........199 .....г. (.....)
гр.......................................................................................................
 


Промени настройката на бисквитките