Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 111 от 21.XII

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ (ОБН., ДВ, БР. 93 ОТ 1998 Г.)

 

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ (ОБН., ДВ, БР. 93 ОТ 1998 Г.)

Обн. ДВ. бр.111 от 21 Декември 2004г.

§ 1. В чл. 1, ал. 2 след думите "Министерството на транспорта и съобщенията" се поставя запетая и се добавя "Министерството на отбраната".


§ 2. В чл. 13, ал. 1, т. 2 след думите "служебен паспорт" се поставя запетая, съюзът "или" се заличава и след думите "моряшки паспорт" се поставя запетая и се добавя "военна карта за самоличност".


§ 3. В чл. 33, ал. 1 след думата "паспорт" се поставя запетая, съюзът "или" се заличава и след думите "заместващ го документ" се добавя "или военна карта за самоличност".


§ 4. Създава се чл. 39а:

"Чл. 39а. За преминаване на държавната граница на Република България във връзка с изпълнение на кадровата военна служба на територията на страни - членки на НАТО и/или участници в "Партньорство за мир", на военнослужещите от Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на подчинение на министъра на отбраната се издава военна карта за самоличност при условията на член III от Споразумението между страните по Северноатлантическия договор относно статута на техните въоръжени сили. Военната карта за самоличност се издава от Министерството на отбраната."


§ 5. Създава се чл. 41а:

"Чл. 41а. Военната карта за самоличност освен данните по чл. 16, ал. 1 съдържа и:

1. снимка на притежателя;

2. звание;

3. вид въоръжени сили;

4. подпис на притежателя;

5. номер на картата;

6. дата на издаване;

7. дата на изтичане на валидността;

8. органа, издал картата."


§ 6. Създава се чл. 47б:

"Чл. 47б. Условията и редът за издаване на военни карти за самоличност и за обявяване на тяхната невалидност се определят с акт на Министерския съвет."


Законът е приет от ХХХIХ Народно събрание на 9 декември 2004 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките