Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 54 от 1.VII

РЕШЕНИЕ № 198 ОТ 21 МАРТ 2005 Г. ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА ЯПОНИЯ - ПРИТЕЖАТЕЛИ НА ВАЛИДНИ ОБИКНОВЕНИ ПАСПОРТИ, ЗА СРОК 90 ДНИ

 

РЕШЕНИЕ № 198 ОТ 21 МАРТ 2005 Г. ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА ЯПОНИЯ - ПРИТЕЖАТЕЛИ НА ВАЛИДНИ ОБИКНОВЕНИ ПАСПОРТИ, ЗА СРОК 90 ДНИ

Обн. ДВ. бр.54 от 1 Юли 2005г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Японски граждани - притежатели на валидни обикновени паспорти, които желаят да влязат на територията на Република България с намерение за престой не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Република България, без да е необходимо да им се издават визи.

2. Освобождаването от визови изисквания по т. 1 не се прилага за японски граждани, желаещи да влязат на територията на Република България с цел търсене или упражняване на работа или друго занимание, включително случаите на публични развлекателни и спортни прояви с доходоносна цел.

3. В случаите, в които се изискват и издават визи, компетентните български дипломатически и консулски власти не събират такси.

4. Японските граждани, които желаят да влязат на територията на Република България, са длъжни да спазват законовите и подзаконовите разпоредби на страната.

5. Правителството на Република България си запазва правото да спира временно прилагането - изцяло или частично - на посочените по-горе мерки в интерес на държавната политика, включително във връзка с обществената сигурност, обществения ред и общественото здраве. Правителството на Япония се уведомява незабавно във всеки такъв случай.

6. Правителството на Република България си запазва правото да откаже влизането или пребиваването в Република България на граждани на Япония, които счита за нежелани.

7. Правителството на Република България може да прекрати действието на предложените мерки, като отправи 30-дневно писмено уведомление до правителството на Япония.

8. Решението влиза в сила от датата, вписана в нотите, с които страните се уведомяват, че са изпълнили изискванията на вътрешното си законодателство.

9. Министърът на външните работи да уведоми по дипломатически път японската страна за решението.


Промени настройката на бисквитките