Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 87 от 30.X

РЕШЕНИЕ № 687 ОТ 23 ОКТОМВРИ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ НЕПРИСЪСТВЕН КОНКУРС КАНДИДАТ ЗА КОНЦЕСИОНЕР ЗА ДОБИВ НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА ПО ЧЛ. 2, Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА - НЕМЕТАЛНИ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ - ИНДУСТРИАЛНИ МИНЕРАЛИ - КРЕМ

 

РЕШЕНИЕ № 687 ОТ 23 ОКТОМВРИ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ НЕПРИСЪСТВЕН КОНКУРС КАНДИДАТ ЗА КОНЦЕСИОНЕР ЗА ДОБИВ НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА ПО ЧЛ. 2, Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА - НЕМЕТАЛНИ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ - ИНДУСТРИАЛНИ МИНЕРАЛИ - КРЕМЪЧНИ КОНКРЕЦИИ, ОТ НАХОДИЩЕ "КРИВНЯ", С. КРИВНЯ, ОБЩИНА ВЕТОВО, ОБЛАСТ РУСЕ

Обн. ДВ. бр.87 от 30 Октомври 2007г.

На основание чл. 50, т. 2 от Закона за подземните богатства във връзка с Решение № 196 на Министерския съвет от 2007 г. за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства по чл. 2, т. 2 от Закона за подземните богатства - неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали - кремъчни конкреции, от находище "Кривня", с. Кривня, община Ветово, област Русе (ДВ, бр. 30 от 2007 г.) и Наредбата за принципите и методиката за определяне на концесионното възнаграждение за добив на подземни богатства, приета с Постановление № 127 на Министерския съвет от 1999 г. (обн., ДВ, бр. 59 от 1999 г.; изм. и доп., бр. 46 от 2007 г.)


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя "Флинт 02" - ЕООД, с. Бисерци, община Кубрат, област Разград, за концесионер чрез проведен неприсъствен конкурс и предоставя на концесионера право на експлоатация върху находище "Кривня", с. Кривня, община Ветово, област Русе, чрез добив на подземни богатства по чл. 2, т. 2 от Закона за подземните богатства - неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали - кремъчни конкреции.

2. В Решение № 196 на Министерския съвет от 2007 г., т. 8.1, 8.2 и 8.3 се изменят така:

"8.1. Годишно концесионно възнаграждение за единица добито подземно богатство в размер 4 на сто от среднопретеглената продажна цена за съответния период, която се определя на основата на данни, предоставени от концесионера, но не по-ниска от пазарната цена, определена на базата на неконтролирани сделки между несвързани лица, а при износ - не по-ниска от минималната цена за съответния продукт по данни от "Минералс Прайз Уотч".

8.2. Концесионното възнаграждение за единица добито подземно богатство, определено по т. 8.1, не може да бъде по-ниско от 6,8 лв. за 1 тон добити кремъчни конкреции - цената се индексира ежегодно с процента на увеличение на цените на неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали, по информация, предоставена от Националния статистически институт, при базова статистическа информация за цените за 2005 г.

8.3. Годишното парично концесионно възнаграждение се определя като произведение на количеството добити кремъчни конкреции за съответния период и стойността на концесионното възнаграждение за единица добито подземно богатство, определено по т. 8.1 и 8.2.

Минималното годишно парично концесионно възнаграждение е в размер не по-нисък от 6936 лв."

3. Концесионерът се задължава да изпълни инвестиционна програма за първия 5-годишен период от срока на концесията в размер не по-малък от 124 800 лв.

4. Упълномощава министъра на икономиката и енергетиката да сключи договора за предоставяне на концесия с "Флинт 02" - ЕООД, с. Бисерци, област Разград, до 30 дни от влизането в сила на решението при условията на Решение № 196 на Министерския съвет от 2007 г. и параметрите на конкурсното предложение на концесионера, както и да осъществява контрол по изпълнението на договора, да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението му, с изключение на случаите по неговото прекратяване, както и да предявява вземанията на концедента по съдебен ред.

5. Освобождава внесения депозит за участие в конкурса на кандидата, взел участие в конкурса - "Флинт" - ЕООД, Шумен. Внесеният от "Флинт 02" - ЕООД, с. Бисерци, област Разград, паричен депозит за участие в конкурса се задържа и се прихваща от дължимото концесионно възнаграждение.

6. При отказ на "Флинт 02" - ЕООД, с. Бисерци, област Разград, да сключи концесионен договор сключването му при така определените условия да бъде предложено на следващия в класирането кандидат - "Флинт" - ЕООД, Шумен.


Промени настройката на бисквитките