Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 31 от 15.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 88 ОТ 7 АПРИЛ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 324 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2003 Г. ЗА ПРОМЯНА НА КАТЕГОРИЯТА НА ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ И УЧАСТЪЦИ ОТ ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ И ЗА ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ЖЕЛЕЗОПЪТНИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 88 ОТ 7 АПРИЛ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 324 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2003 Г. ЗА ПРОМЯНА НА КАТЕГОРИЯТА НА ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ И УЧАСТЪЦИ ОТ ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ И ЗА ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ (ДВ, БР. 2 ОТ 2004 Г.)

Обн. ДВ. бр.31 от 15 Април 2011г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 2, ал. 2 след думите "по ал. 1" се поставя запетая, добавя се "за демонтирането на съоръженията, от които се състоят железопътните линии, и за извършването на всички действия, свързани с демонтирането (технически, юридически, екологични и други действия)" и се поставя запетая.


§ 2. Създават се чл. 3 - 5:

"Чл. 3. Министърът на финансите да осигури допълнителна субсидия за Национална компания "Железопътна инфраструктура" за демонтиране на съоръженията, от които се състоят железопътните линии по чл. 1 и 2, както и за извършване на възстановителни, рекултивационни и други дейности.

Чл. 4. Условията, редът и сроковете за предоставяне на средствата по чл. 3, както и контролът по тяхното разходване се уреждат с договора по чл. 25, ал. 1 от Закона за железопътния транспорт.

Чл. 5. Генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" да утвърди проектите за демонтаж, възстановителни, рекултивационни и други дейности, свързани със закриването, след получаване на положително становище от министъра на финансите, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, министъра на земеделието и храните, министъра на околната среда и водите и министъра на икономиката, енергетиката и туризма и след осигуряване на необходимите средства по чл. 4."


Промени настройката на бисквитките