Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 54 от 15.VII

ПОПРАВКА

 

ПОПРАВКА

Обн. ДВ. бр.54 от 15 Юли 2016г.

Поправка. Министерството на външните работи във връзка с установен технически пропуск в първоначално предоставеното от депозитаря заверено копие от оригинала на английски език на Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (ДВ, бр. 49 от 1994 г.), както и несъответствия в превода на български език с официалния английски текст, прави следните поправки в Протокола за опазване на морската среда на Черно море от замърсяване чрез дъмпинг, приложен към Конвенцията:

1. В чл. 1 от Протокола вместо "Съгласно чл. 19" да се чете "Съгласно чл. 10".

2. След чл. 7 от Протокола се добавя следният текст:

" Член 8

1. Всяка договаряща страна предприема необходимите мерки за прилагането на този Протокол по отношение на:

а) кораби, плаващи под неин флаг, или въздухоплавателни средства, регистрирани на нейна територия;

б) кораби и въздухоплавателни средства, товарещи на нейна територия отпадъци или други материи, предназначени за дъмпинг;

в) платформи и други построени от човека съоръжения в морето, намиращи се в нейното териториално море и нейната изключителна икономическа зона;

г) дъмпинг в нейното териториално море и нейната изключителна икономическа зона.

Член 9

Договарящите страни си сътрудничат в обмена на информация по членове 5, 6, 7 и 8. Всяка договаряща страна уведомява другите договарящи страни, които биха могли да бъдат засегнати, в случай на съмнение, че е извършен или ще бъде извършен дъмпинг в нарушение на разпоредбите на този Протокол."

3. Заглавието на Приложение І към Протокола вместо "Опасни вещества и органокалаени съединения" да се чете "Опасни вещества и материи".

Промени настройката на бисквитките