Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 13 от 7.II

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП И РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ (ДВ, БР. 102 ОТ 2006 Г.)

 

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП И РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ (ДВ, БР. 102 ОТ 2006 Г.)

Обн. ДВ. бр.13 от 7 Февруари 2017г.

§ 1. В чл. 1, ал. 2 думите "граждани, заемащи публични длъжности или извършващи публични дейности, към органите по ал. 1" се заменят с "граждани към органите по ал. 1 за лицата по чл. 26, ал. 1".

§ 2. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) в т. 5 накрая се поставя запетая и се добавя "както и обществените посредници на общините и техните заместници";

б) в т. 7 след думата "съдиите" се поставя запетая и се добавя "съдебните заседатели";

в) в т. 9 съюзът "и" се заменя със запетая, а след думата "членовете" се поставя запетая и се добавя "главният секретар и директорите на дирекции";

г) в т. 10 съюзът "и" се заменя със запетая, а след думата "членовете" се поставя запетая и се добавя "главният секретар и директорите на дирекции";

д) създават се т. 10а и 10б:

"10а. председателят, заместник-председателите, членовете, главният секретар и директорите на дирекции на Комисията за финансов надзор;

10б. председателят, членовете, главният секретар и директорите на дирекции на Комисията за енергийно и водно регулиране;"

е) точка 18 се изменя така:

"18. кметовете, заместник-кметовете, секретарите, главните архитекти на общини и на райони за градовете с районно деление, общинските съветници и кметските наместници;"

ж) в т. 20 след думата "централните" се поставя запетая и се добавя "районните и общинските".

2. В ал. 2:

а) в т. 3 след думите "заместник-деканите" се поставя запетая и се добавя "председателите и заместник-председателите на университетски и факултетски общи събрания";

б) в т. 7 след думите "Висшия контролен съвет" съюзът "и" се заменя със запетая, а накрая се добавя "и на адвокатските съвети, контролните съвети и дисциплинарните съдилища на адвокатските колегии";

в) в т. 8 след думата "националните" се добавя "или лицензираните";

г) в т. 9 след думите "еднолични фирми" съюзът "и" се заменя със запетая, а след думите "еднолични търговци" се добавя "и физически лица";

д) в т. 14 накрая се добавя "както и назначаваните от Централната банка квестори";

е) създава се т. 15:

"15. членовете на управителни и надзорни органи на държавни или общински дружества, на дружества с 50 и повече на сто държавно или общинско участие или на техни дъщерни дружества, в които притежават 50 или повече на сто от капитала."

§ 3. В чл. 5, ал. 1 се създава изречение трето: "Членовете на комисията упражняват правомощията си и след изтичане на техния мандат до избора на новите членове."

§ 4. В чл. 9, т. 3 след думата "кредити" се поставя запетая и се добавя "както и на физически лица, еднолични търговци, членове на управителни, контролни и надзорни органи на търговски дружества, на политически партии и на неперсонифицирани правни субекти по чл. 62, ал. 12 от Закона за кредитните институции".

§ 5. В чл. 26, ал. 1 се правят следните допълнения:

1. В т. 4 накрая се поставя запетая и се добавя "както и физически лица, еднолични търговци, членове на управителни, контролни и надзорни органи на търговски дружества, на политически партии и на неперсонифицирани правни субекти по чл. 62, ал. 12 от Закона за кредитните институции".

2. Създава се т. 5:

"5. лица, които участват в процедура за заемане на публична длъжност по чл. 3, ал. 1".

§ 6. В § 11 от преходните и заключителните разпоредби накрая се добавя "а архивните документи от създадения централизиран архив се предават за ползване и съхранение на правоприемника на комисията, определен със закон".

-------------------------

Законът е приет от 43-то Народно събрание на 25 януари 2017 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките