Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 41 от 23.V

РЕШЕНИЕ № 283 ОТ 19 МАЙ 2017 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "ПОМОРИЕ - ЦЕНТРАЛЕН", ОБЩИНА ПОМОРИЕ, ОБЛАСТ БУРГАС

 

РЕШЕНИЕ № 283 ОТ 19 МАЙ 2017 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "ПОМОРИЕ - ЦЕНТРАЛЕН", ОБЩИНА ПОМОРИЕ, ОБЛАСТ БУРГАС

Обн. ДВ. бр.41 от 23 Май 2017г.

На основание чл. 8н, ал. 1, 2 и 3 и чл. 8о, ал. 2 във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, чл. 95е от Закона за концесиите, Решение № 952 на Министерския съвет от 2016 г. за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Поморие - централен", община Поморие, област Бургас (ДВ, бр. 90 от 2016 г.), проведен на 22 декември 2016 г. конкурс за определяне на концесионер, протокол и доклад за резултатите от конкурса от председателя на конкурсната комисия, назначена със Заповед № 173 на министър-председателя на Република България от 29 ноември 2016 г., и мотивиран доклад на министъра на туризма


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за спечелил конкурса за предоставяне на концесия на обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Поморие - централен", община Поморие, област Бургас, и за концесионер на морския плаж - "Фаст - Ком" - ЕООД, със седалище и адрес на управление гр. София.

2. В съответствие с резултатите от проведения конкурс конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно плащане за всяка календарна година, определен съгласно Методиката за определяне на минималния размер на концесионно плащане за морските плажове - обекти на концесия по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 9 на Министерския съвет от 2015 г. (обн., ДВ, бр. 7 от 2015 г.; посл. изм. и доп., бр. 59 от 2016 г.), и предложения от "Фаст - Ком" - ЕООД, размер на отчисленията на базата за изчисляване на размера на концесионното плащане (роялти) 8,5 на сто.

2.2. Цена за 1 чадър в размер 3,60 лв. с данък върху добавената стойност (ДДС) с размер на ставка 20 на сто и за 1 шезлонг в размер 3,60 лв. с ДДС с размер на ставка 20 на сто за целия срок на договора за концесия.

2.3. Задължение за извършване на инвестиции в размер 35 000 лв. без ДДС за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж и стратегия за развитие и популяризация, включително спортно-развлекателна и друга дейност, за целия срок на договора за концесия.

3. Оправомощава министъра на туризма:

3.1. Да сключи концесионен договор с "Фаст - Ком" - ЕООД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, включително да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

3.3. Да организира контрола по изпълнението на концесионния договор.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 952 на Министерския съвет от 2016 г. и подадената от "Фаст - Ком" - ЕООД, оферта за участие в конкурса.

5. При отказ за сключване на договора по т. 4 спечелилият конкурса участник губи депозита за участие в конкурса, който се задържа в полза на Министерството на туризма.

6. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" по реда на глава единадесета от Закона за концесиите.

7. Допуска предварително изпълнение на решението, като приема, че отлагането на изпълнението му би довело до забавяне на обезпечаването на морския плаж със задължителни дейности по смисъла на § 1, т. 1 от допълнителните разпоредби на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и необходимостта да се защитят общественият и държавният интерес.

Промени настройката на бисквитките